Emil älskar dammsugaren

Den här lille sötnosen är sjukligt förtjust i dammsugaren. Dammsugaren är som bäst när munstycket är borta och han kan sätta munnen till röret NÄR DEN ÄR IGÅNG. Första gången jag såg det blev jag rädd och rusade fram för att dra bort dammsugaren från hans mun men nu är jag så van vid att se hans mun sugas in i dammsugaren så jag reagerar inte längre. Borde det inte göra ont? Jag vågar inte testa...
Nio steg tog han precis den lille lurven. Farmor och farfar har varit här sedan igår och det älskade barnen (vi också så klart!). Agnes kör med både farmor och farfar. Vi har fått en massa hjälp i vår trädgård så nu börjar här se riktigt trevligt ut och vi är så tacksamma!!! Sista busken på framsidan klipptes för två timmar sedan och rabatten är "inplastad" för att vi ska försöka bli av med allt ogräs. Vi tycker nog det är lite kul, både jag och Magnus. Det är ju vårt hus och vi trivs så bra. Barnen älskar sina rum, stora köket, gigantiska uteplatsen och den lilla söta trädgården. Huset passar oss alldeles utmärkt.

Syskonkärlek...

Det är två starka viljor här hemma och Emil har visat att han kan knuffas, bitas, nypas, rivas och slåss. Agnes förstår att han är mindre och är oftast försiktig. Jag har sett henne hejda sig i sista sekunden när hon varit på väg att klippa till honom. Då biter hon ihop tänderna allt vad hon kan i stället. I morse hörde jag henne krama Emil och säga "jag tycker mest om dig i hela världen". Mina fina underverk, Agnes två år och nio månader, Emil ett år och två månader.

Steg efter steg...

Borttagen jättefin bild på Emil där rumpan syntes...hujedamig...

Igår övade han på sina steg. Han är försiktig och slår sig nästan aldrig. Vi är övertygade om att han kan gå egentligen. Det är så urgulligt. Oftast reser han sig upp mitt på golvet och diggar till musiken (knäböjer) men när vi kallar på honom så sätter han sig ner och kryper i stället.
Nu kan solen börja visa sig igen. Det är så mycket enklare att sysselsätta barnen ute. Äntligen är Magnus ledig några dagar. Sedan jobbar han elva tretton pass på tolv dagar och nu är han och fixar i gamla huset. SEN kan vi vara familj lite :) Agnes tycker det är konstigt att pappa inte är hemma på kvällar/nätter och en natt ropade hon på pappa. Varje morgon frågar hon var pappa är och jag får berätta att han sover eller att han kommer hem snart.
Igår åkte jag och Agnes in till stan och handlade blommor. Agnes valde en rosa pelargon och en rosa kruka till sitt rum. Sedan hjälpte hon mig att plantera alla blommor i krukor. Hon älskar det! När hon sov så cyklade jag och Emil en runda i skogen. Han är inte överförtjust i att åka cykel men blåbär gillar han.

Lite gamla midsommarbilder...

Idag har vi hunnit krypa på blöt gräsmatta, duscha, hjälpa till med att hänga tvätt, hjälpa till med dammsugning, sova, äta, cykla/promenera/åka vagn till Ica, äta glass, gräva i sandlådan, bada i poolen, titta på barnkanalen, hjälpa till med dammsugning igen, baka en banankaka, leka, skratta, skrika, kasta mat på golvet, gråta, bråka, gosa och dricka välling...
Den här tjejen har mycket funderingar nu. Idag när hon skulle sova så sa hon "vem kommer i morgon?" Egentligen skulle farmor och farfar kommit i morgon men det blir en annan dag. När jag berättade det så sa Agnes "de kommer ett annat år..." Inte helt lätt med år/dag/vecka/kväll osv :) När jag sa att de kommer en annan dag så svarade Agnes att då kan ju farfar laga det blåa bordet. Jag förstod absolut inte vad hon menade så trots att hon lagt sig så fick hon gå upp och visa och då gick hon till deras lekbord som Emil fick i doppresent. Idag när vi satt där och byggde torn så rasade tornen väldigt lätt för att det var lite ojämnt så jag sa att det måste vi fixa ju. Nu har Agnes bestämt att farfar ska fixa det blåa bordet :)

Agnes VILL smaka

De är för söta. Agnes var VERKLIGEN sugen på Emils mat :) Idag har pappa och Sara varit här och hjälpt till med sandlåda och trädgård. Tack för all hjälp!!! Röjning pågår! Jag är förvånad över att jag faktiskt tyckte det var riktigt kul att ta på mig trädgårdshandskarna och fixa. Rolighetskänslan försvann ganska snabbt när jag såg en mördarsnigel. Örk. Båda barnen älskar när det händer saker här och Agnes är en riktig hjälpreda. Emil sitter mest och äter svarta vinbär om dagarna. Idag tog jag in barnpoolen och satte i duschen. Glada, rena barn. För en stund sedan så lovade jag Agnes en överraskning. Hon skulle få den när Emil somnat. Överraskningen var jordgubbar (som pappa och Sara hade med sig) med grädde. Emil stod och diggade vid stereon och jag pratade med Sussie i telefon. Agnes blev allt otåligare och gick till slut bort till mig och sa arg "MEN GÅ OCH LÄGG EMIL DÅÅÅÅ!!!". Det var bara att avsluta samtalet och lägga en trött Emil. Nu har vi precis ätit goda jordgubbar och om 5 minuter sover förhoppningsvis Agnes. Magnus jobbar. Jag undrar om jag ska sätta mig på gräsmattan med ett glas vin och titta på resultatet av vårt trädgårdsarbete... I morgon ska här äntligen bli sand i sandlådan! Är det någon som har en motorsåg så lånar vi gärna den några timmar...här ska röjas ännu mer!

Snopp?!?


Då kom den till sist...insikten om att vi ser olika ut. I morse när jag bytte på Emil så stod Agnes och tittade. Helt plötsligt tittade hon VÄLDIGT noga och utbrast "VAD är det Emil har där, mamma?". Jag frågade först vad hon menade och då gick hon ännu närmre och pekade "det där!". En snopp. Sen fick jag förklara att pojkar kissar med snoppen och flickor med nopplan (Magnus märkliga uttryck). Agnes hade sedan en lååång utläggning om vilka som har snoppar (räknade upp alla pojkar hon känner) och sedan alla som inte har.
Idag hade vi trevligt besök här, Sara, Melker och Viktor. Viktor går på Agnes dagis så hon var helt överlycklig och satt på gatan och väntade när de skulle komma. De lekte doktor, gungade, cyklade, byggde med klossar, låtsashandlade och fikade lite. Emil kröp efter och försökte hänga med ibland. När de var här så frågade Agnes mig om de inte kunde sova över...  Storasyskonen brukar ju ha kompisar som sover över eller så sover de hos kompisar och jag har förklarat för Agnes att när hon blir större så kommer hon också ha kompisar som sover över. De bor 150 m bort så det kändes lite onödigt med övernattning :) Agnes blev ledsen när de skulle åka hem.
Igår tog han två steg. Snart tar han studenten och somnar inte mot sin mammas axel längre. Goaste unge. Idag har Emil lekt själv nästan hela dagen. Han är en nyfiken liten kille som är expert på att klättra. Idag var första gången som han tog sig ner från soffan rätt, d v s med fötterna först. Emil älskar bilar, alla maskiner, musik, dammsugaren, toaletten, vatten, pytt i panna, fjärrkontroller, beröring, leksaker som låter, pussa Tarzan, sladdar och kontakter. Nu är han väldigt långhårig så det får nog bli ett tag med saxen i morgon. Förhoppningsvis så kan barnen få en sandlåda i morgon. Idag lyckades jag till slut få ihop den...det tog sin lilla tid. Jag gillar skruvdragare.

Emil älskar musik

Han är ju bara för söt vår lille prins Emil. Idag har jag och Agnes bakat sega vinbärsmuffins. God smak men de lossnar inte från formarna så de skulle nog varit inne i ugnen någon minut till. Ännu en natt som vi fått sova. Känns helt overkligt. Det var ju några år sedan! Nu fixar Magnus i garaget och jag har precis oljat alla brädorna till barnens nya sandlåda. Barnen sover så det gäller att hålla på. Förhoppningsvis hinner vi såga av en del enar här idag. Iiiihhh, vad det är kul att vara husägare :)

Ostbågar till frukost?

I morse när jag fixade gröt till Emil så kom Agnes och satte sig vid köksbordet. Helt plötsligt hörde jag henne säga "TACK SÅ MYCKET MAMMA!!" och hon lät väldigt glad. När jag tittade på Agnes så såg jag att framför henne stod en skål med ostbågar och godis som hon inte orkade äta upp igår. Agnes trodde att jag ställt fram skålen så att hon skulle få äta fredagsmyset till frukost! Agnes lycka var total och hennes leende går inte att beskriva. Tyvärr fick jag förklara för henne att det inte var dagens frukost utan att hon kunde få äta det ikväll men jag kunde erbjuda en leverpastej macka med gurka i stället.....

Ett litet steg för människan....

men ett stort steg för Emil. Igår hände det. Han tog sitt första steg. Det var helt omedvetet eftersom han stod och höll i sladden till webkameran och reflekterade inte över att det inte var ett bord eller liknande. Han tog ett steg, upptäckte vad som höll på att hända och satte sig ner. Emil har ingen brådska. Det gillar jag. Om en månad är han överallt. Det är mycket vilja, mycket gosande och äntligen sovande nätter. Emil sover på nätterna och har nu fått ork till att bråka med Agnes. Han älskar kanelbullar och vill äta mat själv. Idag var det potatismos överallt och han lyckades även kleta in det i håret. Med andra ord...det är precis som det ska vara....
Den här skruttan har fantasi.. Morgonen ägnades åt att leka skola. Jag ska pussa henne hejdå och vinka och jag får hjälpa henne med skolväskan. Sedan hade hon skola på ovanvåningen. Agnes hade ca 10 klämmor i håret och lika många armband. Vad har hon för bild av skolan egentligen? Jag följde med upp ett tag och lekte fröken. Vi använde plåster till att göra bokstäver av och sedan hade hon lite matte (räkna antal plåster) också. Agnes har mycket vilja men det går oftast att resonera med henne och förklara varför vissa saker måste göras osv. Igår hörde jag henne viska "aj som fan" när hon slog i foten...det är definitivt mitt uttryck... För tillfället ska hon berätta mycket och har uttryck som "nu är det min tur att prata", "jag ska berätta en sak" och "tyst, nu ska jag prata". Hon berättar alltid saker om sitt dagis och sina kompisar. Hon pratar om Alma varje dag och längtar efter henne. Jag får nog försöka boka in en lekstund för de två tjejerna.
Oj, vad vi saknar sandlådan. En ny sandlåda är högprioriterat här. Sandlådan här var möglig och i sanden fanns ett myrbo. Äckligt!
Det är mycket dans här hemma. Vi dansar/hoppar rundor hela familjen och barnen älskar det. Emil skruvar själv upp stereon diggar. Magnus har kopplat in en stereo i vårt uterum så igår hade vi disco där innan barnen skulle sova. Agnes skakar loss med både huvud och armar och sedan snurrar hon runt väldigt mycket. Ibland påminner hon väldigt mycket om min moster EvaLena...hon kan skaka loss hon :)

Han sover...han sover...han sover!


Den lille lurven sover hela natten på sitt rum...eller det är ju inte riktigt sant för jag var inne och gav honom nappen vid elva men annars så sov han från kl sju till halv sju i morse. När Emil för en gångs skull sov så länge så kom den andra lilla tassandes fem i morse och kröp ner i våra sängar för att två sekunder senare konstatera att hon var kissig. Sedan låg hon i våra säng och skruvade på sig i tjugo minuter innan hon viskade "mamma, jag är bajsig" och då var det bara att ge upp. Emil är en huligan. Så söt men vilken bråkstake han är. Emil bits, nyps, rivs, slåss och drar i håret. När jag skäller på honom så skrattar han hjärtligt. Jag har till och med provat att knäppa till honom på fingrarna när han är och petar i vägguttagen men då skrattar han nästan så han kiknar. Detta söta lilla monster! Han är överallt och petar på allt som han absolut inte ska peta på. Precis som sin pappa så räcker det att han rör vid saker så går de sönder :) Favoritsysselsättningen är att dra ut Canal Digitalkortet så bilden försvinner och att dansa vid en liten stereo i köket. Han skruvar själv upp ljudet så vi andra inte kan vara där och sedan står han och diggar (knäböjer och klappar händerna). Emil är söt så det gör ont och busig så det också gör ont... :)
Agnes äter vinbär och cyklar. Vi har en pytteliten backe på vår gräsmatta och där drar hon upp sin trehjuling och sedan rullar hon ner i full fart. Hon har blivit jätteduktig på att cykla på sin Kettlercykel (utan trampor) och balanserar i full fart ner till Göka. Agnes älskar att vara ute och i morse när Magnus var ute och rotade i garaget satt hon på sig sina svarta lackskor och rusade efter...i trosor och t-shirt. Igår hade jag och Agnes mys med popcorn och saft. Magnus jobbade till midnatt så det var bara jag, Agnes och Pippi Långstrump. I morse sa Agnes "Emil har bajsat" och jag gick och luktade på Emil men det luktades inget. Efter ett tag så kom hon "mamma, det luktar bajs på mitt vum (rum menar hon...lite svårt för r)". Jag gick in där och det luktade verkligen illa. Sedan såg jag orsaken. Tarzan hade bajsat på hennes täcke! Vi hade stängt dörren till toan där han har sin låda. Stackarn... Agnes tyckte att det hela var jättespännande!

Det har hänt...vi har flyttat!

Äntligen är vi på plats i vårt hus. Vårt gemensamma hus där alla får plats och där vi slipper källare...och det känns som om vi nu är på "rätt sida" i Hovmantorp. Närmre dagis och närmre till framtida lekkamrater. Underbart. Det har verkligen varit en prövning att flytta. Jag hade öroninflammationen och barnen sov inte de sista nätterna i huset. Vi är evigt tacksamma för all hjälp. Mamma sov över här i tre nätter och Anders i en natt. Det är helt annorlunda att flytta med små barn som behöver leksaker, välling och sysselsättning precis som vanligt. Anders har fixat alla lampor och en massa annat. Han far rundor som en virvelvind och vips så är halva huset klart!
Första natten sov båda barnen hela natten på sina rum. Jag gick och övade med Agnes hur hon skulle gå om hon vaknade på natten. Hennes rum är ganska långt bort från vårt och jag tycker det är lite jobbigt. Emil fick välling i natt men det har gått över förväntan med hans sömn. Just nu har jag vatten bakom trumhinnan och hör inget så jag är lite orolig för att inte höra barnen på natten. Jag saknar redan badkar....det måste bli badkar här...det måste det!

Den som spar hon har

Agnes älskar pengar. Extra spännande är det nu när hon har en genomskinlig spargris. De pengar hon hittar här hemma (inte i plånböckerna dock!) får hon lägga i sin spargris.
I morse vaknade jag med jättevärk i örat. Ska till vårdcentralen snart. Yippeee....det är INTE läge för detta nu! Den här veckan har jag hunnit med hosta, förkylning, feber och nu antagligen öroninflammation. Spännande. Inget av barnen har sovit i natt. Helt hysteriskt. Jag undrar om de känner på sig att det är något på gång. Agnes är längtansfull efter mormor nu. Jag har förklarat att vi ska vänta på stationen när mormor kommer in med tåget. Agnes sa då "ska vi skynda oss och vänta på mormor"...hahhaa...hon längtar verkligen!

Agnes vill inte sova middag. Magnus försökte precis locka med att hon skulle få en godisbit när hon vaknade och sen skulle vi åka och hämta mormor. Agnes skyndade sig in i sin säng men efter 3 minuter kom hon ut igen. "Jag kan inte sova!!". Sedan sa hon "jag ska följa med och hämta mormor". Hon var väl lite orolig för att hon inte skulle få följa med nu när hon inte sov middag. Jag sa att hon får följa med och hämta mormor men det blir ju ingen godisbit eftersom hon inte sov middag. Söta Agnes svarade då "det gör inget att jag inte får en godisbit idag...det är ju inte lördag"...

Okristligt...

Visst är kl 04 en okristlig tid?!? Emil var illpigg då och trots en flaska välling så vägrade han somna om. Snart får han eget rum så då kan jag ju försöka ignorera hans studsande i sängen och morgonsång. Strax innan kl 07 somnade han på min mage i soffan. Mysigt. Då vaknade nästa barn...Agnes.
När den här tjejen kom upp kl 07 så var hon jätteglad och berättade glatt att idag hade hon "vaknat på rätt HÅLL"... Igår när hon vaknade så var hon arg och sur och vi gick in och la oss i våra sängar och kramades. Då berättade jag för henne att ibland så vaknar man på fel sida, även jag, och då är man arg och ledsen men att man får aldrig slåss. Oftast så hjälper det om man går och lägger sig en stund igen och sen blir man på bättre humör. Agnes lyssnade och sa sen "jag är arg, mamma"...jo tack, det hade inte undgått någon. Därför kom hon överlycklig i morse för att hon vaknat på rätt håll. Hon visade även i soffan på vilken sida hon vaknat. :)

Man blir trött när man är uppe länge...

Agnes, Natta och Magnus var inne i Växjö igår och lyssnade på allsång. De var hemma efter tio så det är en trött Agnes idag. Hon sov i våra sängar. Det var ju en speciell dag...en allsångs dag. Hon är helt underbar när hon kryper upp i våra sängar med sin napp och snuse. Hon ligger knäpptyst och rör sig inte en cm...förutom när jag pussar på henne lite. I morse såg jag hur hon hade plockat några blommor som hon sedan gav till de FEMÅRIGA pojkarna som cyklar på vår gata. De tog tacksamt emot blommorna och sedan sprätte de med cyklarna i gruset framför Agnes som skrattade hjärtligt....hon vet hur hon ska göra den lilla stumpan...
Coola snickarbyxor som han fått av Bibbi. De är så mjuka och svala. Igår var jag själv en stund med Emil på kvällen och han badade i badkaret. Han brukar alltid bada med Agnes men igår badade han själv och som han höll på. Helt orädd och han skrattar högt när jag duschar honom! Det visade sig att han gillade pytt i panna. Han åt så mycket så det var inte många klunkar välling som gick ner sen. Vilken kelegris han är. I morse gick jag runt med honom och han är som en katt som gnider sin nos och mun mot mig och han nästan spinner också. Mysigt i alla fall. Vi fortsätter packa och packa. Stora flyttlasset går på lördag och sedan börjar Magnus jobba på måndag. Är det någon som råkar ha för mycket tid över så kom till vårt nya hus och packa upp alla våra saker, koppla alla sladdar, borra upp lampor och tavlor, ....suck.... :)

Jag kommer nog sakna det, trots allt...

Just nu är det tröttsamt att vakna kl 05 varje morgon av att en illpigg Emil står och hoppar i spjälsängen samtidigt som han sjunger och slänger ut sina nappar och snuse. Öppnar jag ett öga och han upptäcker det så är det kört. Han vet att nu går hon snart upp och hans hoppande och sjungande stegrar tills jag förundras över att någon i huset kan sova. Efter lite bråk på skötbordet (det är numera en kamp varje gång det är blöjbyte eftersom Emil vill ligga på mage och jag föredrar att byta på honom när han ligger på rygg) så sätter vi oss i köket eller soffan och gosar. Jag vet att jag kommer sakna det. Vår stund på morgonen när ingen annan är vaken. Det är tyst och vi lyssnar på kaffet som rinner ner. Drygt en timme senare vaknar övriga Sverige.
Agnes roligaste uttryck är för tillfället "känn på min pick" och det betyder att jag ska pilla på hennes rygg där hon tidigare hade en lite "prick". En dag upptäckte jag något på hennes rygg och pillade lite lätt för att se vad det var och hon tyckte det var jätteskönt. Jag ska inte smeka/klia henne på ryggen utan känna på hennes pick :) I morse kom chockbeskedet. Alla uteluncher och god fika på jobbet innebar fyra oväntade extra kilon på kroppen. Skönt att ha en kropp som funkar :)

Det var ju ett tag sedan jackan användes...


Det här är lite äldre foton....hur länge sedan var det inte sen jackan användes? Igår när Agnes skulle sova så var det gansk mycket turer innan. Det är ju inte kul att sova. Efter ett tag hörde jag henne ropa:
-Mamma...
Jag gick inte och då sa hon:
-Mamma, har fågeln vingar och har flygplanet vingar?
-Jaaa, svarade jag.
-Men, har helikoptern också vingar och är de likadana vingarna?!?
Lilla funderaren...det är mycket tankar nu. Hon var uppe och kissade i natt och ville sova hos oss sen. Det får hon. Jag älskar att ha henne nära. Hon ligger helt stilla hela natten och är knäpptyst. Fina Agnes.

Igår var det kaos här hemma. Precis när det började närma sig sovdags för barnen så upptäcktes det...Emils snuse var borta. Han vägrade sova och snälla Agnes har för tillfället två snusar eftersom vi har tagit hem dagissnusen så han fick låna hennes men det hjälpte inte. Emil slängde iväg hennes snuse. Det var inte rätt snuse!!! Magnus cyklade ut och letade efter den eftersom de hade varit ute och promenerat innan men borta. Idag ska vi jaga rätt på en ny, exakt likadan! Efter ännu en flaska välling så somnade han...phu....
Idag packar Magnus ner grejor från källaren, verktyg och tillbehör. Emil har precis somnat förmiddagslur (efter mycket möda och stort besvär) och jag myser med Agnes framför TV:n. Snart ska jag gå och förbereda lunchen. Det gäller att passa på...

Förkylder....

Den här lille gossen är jättesnorig och hostig fortfarande. Nu vägrar han korv. Äntligen :) Fast det är ju lite jobbigt helt plötsligt...vad vill han nu äta? Inte mycket. Idag fick vi i honom lite penne. Magnus berättade en rolig sak. Igår skulle de iväg och Magnus stod och tog på sig skorna. Emil satt på golvet och började peka och "prata/skälla". Magnus undrade vad det nu var som var fel och då visade det sig att altandörren stod vidöppen...så kan det ju inte se ut när man ska lämna hemmet! Han kan mer än han visar den lille söte.

Nu är det mycket att se fram emot. Om en vecka flyttar vi. Min kompis Sussie ska komma hit i augusti. Vi ska ha den årliga släktträffen i Skåne. Jag ska vara hemma med mina kära barn i ett halvår. Mindre kul men ändå bra är att Magnus och jag bara får en veckas semester tillsammans...nu...sedan har han fått extrajobb i Lessebo och kommer jobba hela semestern. Tråkigt för oss men bra för ekonomin.

Systrarna

Det är mycket bråk och mycket kärlek mellan de här två. Agnes är en riktig retsticka mot Natta och jag tror att det är för att hon älskar henne så mycket. Hon vågar retas, slå och spotta på syrran. Det är absolut inte okej. Samtidigt så är Agnes 2,5 år och det är mycket vilja och kamp nu. Det är synd bara att Natta får mycket av bråket. Fast i kväll har de haft det riktigt mysigt de två. Det var Nattas tur att laga mat här hemma och Agnes fick hjälpa till. De var så söta. Agnes skrek "NU ÄR DET SOMMARLOV" och sträckte upp armarna. Nu ska Natta grilla, Emil sover, Agnes myser med nappen och snusen och sen ska vi sätta oss där ute och njuta av god mat. Natta är riktigt duktig på att laga mat...fast hon visste nog inte om det själv förrän hon fick chansen :) Jag håller på att bli krasslig....det är INTE läge för det nu! Imorgon är det sista jobbdagen. Vemodigt. Älskar mitt jobb!

Vad gör pappa?



Han uppdaterar inte bloggen i alla fall... :) Emil fortsätter att vara hostig. I morse vägrade han all gröt. Stackars liten... Nätterna är oroliga och han är full med myggbett. Jäkla Småland. Det är en bestämd kille. När han dricker välling så dricker han och dricker och när han är mätt så slänger han flaskan. Försöker jag då stoppa in flaskan i munnen på honom så blir han skitsur. Han har ju samma humör som morbror Danne...och lite som sin mamma. Jag får dåligt samvete för att vi inte filmar och fotograferar honom lika mycket som vi gjorde med Agnes. Skärpning! Han är ju så söt...




Den här lilla hoppeloppan har sin sista dag på dagis idag och sen har hon "sommarlov" precis som storasyskonen. I morse låg hon nerbäddad i soffan och tittade på barnprogram och jag passade på att ta upp lille Emil och gosa med honom. Det hörde hon och kom rusade för att också få kramas med sin mamma. Ibland vill jag klona mig själv för att räcka till och för att hinna med.

Om drygt en vecka flyttar vi. Äntligen! Det ska bli spännande att se hur det blir när barnen får sina rum. Emil ska sova på eget rum.....hur ska det gå? Och Agnes ska sova lite längre ifrån sina föräldrar....hur ska det gå? Äsch...vi får väl köpa en större säng så att de också får plats :)

Finaste busigaste Emil



Lille gossen är sjuk. Hosta och lite hängig, ibland lite feber. Idag var pappa hos doktorn och det konstaterades att Emil har ett virus. Ingen penicillin dock. Pappa får fortsätta gulla med honom. Han är bra på att skämma bort vår gosse med kärlek. För tillfället är det gröt som gäller på morgonen. Emil hoppar nästan ur stolen om det inte går fort nog. Helt plötsligt är det stopp och försöker någon trycka i honom trots att han markerat NEJ (genom att vända bort huvudet) så blir han kränkt och spottar ut det. Agnes var kissig i natt. När hon hade kissat och fått rena trosor så följde jag med henne in på rummet. Hon satte sig på sin säng och tittade på mig med sina fina stora ögon och sa tyst "mamma, jag vill sova hos er". KLART att hon får :) Fast jag var tvungen att informera henne om att hon måste ligga stilla och vara knäpptyst. Hon tassade in i våra sängar och sov helt stilla hela natten. I morse kunde jag titta på en sovande prinsessa i min säng....jag kunde inte låta bli att pussa henne. Gud, vad fina barn vi har.

Men jag är ju ett barn

Idag ville lillgumman titta på Saltkråkan. Vi hade som tur var inte packat ner dvd-filmerna. Tilllslut hade jag hittat rätt i korgen där filmerna ligger. Tyst och lugnt och farbror Melker som inte har rätta "knycket".
När jag tittar till henne efter en stund märker jag att jag glömt korgen på soffbordet. Alla filmerna ligger upplagda på bordet och jag suckar. - Jag måste få jobba med filmerna. Jag är ju ett barn, säger du då lilla gullhoppa.

Vår lilla dvärg....mjuker...


Den gosigaste av dem alla….Emil är ju otroligt kelig och i morse när Magnus lyfte över honom i vår säng så rullade han mellan oss och kramades. Han ligger helt paralyserad när jag smeker honom över ryggen och bara njuter. Så mjuker…. Han blir nog lika pratglad som Agnes för det är ju hiskeligt rent vad han babblar nu. Vi förstår inget utan nickar och säger typ "ja, det är mammas kaffe" när han har pekat på mitt kaffe och haft en låååång utläggning.






Agnes är väldigt mammig nu. Efter ett år med fullt fokus på lille Emil så har hon och jag äntligen börjat få tid tillsammans. Jag gör ofta saker med bara Agnes och igår var det cykeltur till lekplatsen och sen cykeltur med glassätning. Vi myser och pratar mycket, bara hon och jag. Hon älskar det och jag älskar det. Snart kommer hon längta efter pappa igen och bli pappig. Igår kom det fram att hon hade varit nere i källaren kl 04 och väckt Zackes kompis. Hon trodde att pappa låg där och var ju jättekissig. Stackars Zackes kompis! Efter ett tag insåg hon att det var fel och gav upp. När Zacke berättade detta vid kvällsmaten igår så skämdes Agnes och gömde ansiktet i mig och viskade. Lilla gumman!


Grimaser på gång

Den här busan älskar att göra grimaser. Idag är Emil och Magnus och hälsar på stackars farmor på sjukhuset. Jag och Agnes cyklade en lång runda och avslutade på dagislekplatsen. Mysigt....tills Agnes bestämde sig för att sätta sig i en vattenpöl. Varför gör hon så? När jag sa till henne att vi fick cykla hem eftersom hon var helt blöt i baken så fick hon ett jätteutbrott. Ett sådant utbrott som jag fick när jag var runt fem år gammal och som mina föräldrar filmade. Jag måstse filma Agnes utbrott någon gång. Idag kastade hon sten på mig och skrek GÅ BORT. Stackars liten.... Nu försöker hon sova middag men innan hörde jag hur hon låg och sjöng ur sångboken och sen startade Bamseberättelsen på cd-spelaren och nu hörde jag henne tassandes i hallen. Nu sitter hon på toan och skriker FÄÄÄÄRDIG.....DET KOM BAJSKORVAR!

Fler midsommarbilder

I natt sov Emil. Han vaknade en gång men somnade om när han fick nappen. Ljuvligt. Det pågår packning här hemma, till barnens stora glädje. De hjälper till och packar ner saker i alla lådor så det blir en överraskning när vi väl ska packa upp... Emil vaknade kl 05 i morse men det gjorde inget för han var såååå mjuk och go och vi satt bara och kramades i nästan en timme. Underbart. Vilken kelegris han är! Fast när han vägrade äta gröt i morse och jag försökte stoppa in lite gröt ändå så blev han skogstokig och skällde först på mig, sen försökte han knipa mig i låret och när inte det gick så klippte han till mig. Helt gränslös!
Den här kramgoa tjejen var urtrött en morgon och när jag skulle ta av henne trosorna för morgonkissningen så stod hon nästan och somnade. Då lutade hon sig mot mig och viskade "gomoooorn mamma" och man vill ju bara krama ihjäl henne. Idag åkte hon med mig in till Växjö för att köpa flyttlådor och hon pratar konstant. Jag fick en lång utläggning om att hon skulle slå sina kompisar på dagis för de gör inte som hon säger och häller socker på hennes tår....ja, ja...det är inte 100% sanning för tillfället.
Så hjälpsam. Agnes hjälper till med tvätt, diskmaskin, städning, grillning, bäddning av sängar, plocka undan, hämta Emils nappar och snuse, hämta tidningen och nu hjälper hon även till med packningen. Idag har hon packat lego i en låda och blev jättearg när jag ville hälla tillbaka legot i sin vanliga låda. Sedan har hon sprungit fram och tillbaka och frågat "mamma, ska jag packa ner den här boken" och när jag har svarat "jaaa" så har hon sprungit in på sitt rum och lagt den i en låda. Lilla gumman har ingen aning om vad det innebär att flytta men hon vet att där bor många kompisas nära...DET har hon koll på.

Sov unge!



Varför sover du inte lille vän? I natt har du nog vaknat 10 gånger och kl 05.15 gav jag upp. Då gick vi upp. Nöjd kille...Äntligen morgon liksom! Mysigt att få en liten stund med bara Emil. Det är så sällan. Antingen så har jag inga barn i mitt knä eller så ska båda sitta där. Mycket avundsjuka för tillfället...





En dag när Agnes satt i mammas knä så såg hon sådär fundersam ut och letade efter rätt ord och sen kom det..."mamma, var ställer du din cykel när du åker tåg och buss?". Jag berättade om cykelställ och lovade att visa Agnes dem en annan dag. Hon klurar verkligen... Dagen efter visade pappa henne var mamma ställer cykeln. Igår när jag kom hem efter jobbet så var det lite gnälligt. Agnes hade inte sovit middag och Emil var arg/ledsen (som vanligt..hihi..). Efter ett tag sa Agnes att hon hade ont i magen och jag följde med henne till toan. Efter toabesöket hade hon fortfarande ont i magen och dä sa jag att hon kanske skulle prova äta lite. Hon hade kanske ont i magen får att hon var hungrig? Hon åt några pommes och sedan såg jag hur det rann saliv från hennes mun. "Jag ska kräkas i vasken!" Magnus for upp och lyfte bort henne till vasken och som hon kräktes! Natta kräktes nästan oxå :) Sedan återvände Agnes till matbordet och åt lite tomat. Det kom inte mer kräk och jag undrar om hon fått en kallsup från äckelsjön. Det är säkert sjöns fel... I helgen blir det packning, packning och äter packning och drömmar om att bara vara ägare till ett hus. Det går inte alls bra.


RSS 2.0