Hos farmor och farfar

 
I söndags tog vi en tur till IKEA och farmor och farfar. Emil ville träffa Jonathan och Agnes ville träffa Amanda så de kom också dit. Småkusinerna är ju för söta. Emil tuffar till sig lite när han är med Jonathan så det har en massa skoj och bus för sig. Helt plötsligt var jag av med dem och då hittade jag dem under farmor och farfars säng. Där låg de och pratade. Snälla Amanda lekte med Agnes (överlycklig femårig tjej). Hos farmor och farfar blev vi ompysslade och åt god mat. Jag gick till och med och slängde mig i soffan en stund och tittade på skidskyttet!  
 
I morgon åker jag och barnen till Skåne. Det blir tåget ner på kvällen och vi är inte framme förrän kl 21.Barnen tycker det är spännande att åka tåg och buss och jag har laddat väskan med surfplattor och klubbor. Jag ska till Kalmar och jobba i morgon så det blir en intressant resa....mitt tåg går kl 17 från Kalmar och när det stannar till i Hovmantorp så ska Magnus kasta ombord barnen och packningen. 
 
 
 

Bus med storasyster.

 
Det är tur att Agnes har Natta och jag har nog sett den här filmen tio gånger redan och tycker fortfarande att den är skitrolig....min humor typ.
 
Idag blev det Diö för hela slanten. Fullt ös hos farmor och farfar och till barnen stora glädje så kom Jonathan och Amanda också dit. 
 

Lugn lördag?

 
Lördag. Fullt ös hela dagen. Jag trodde att barnen skulle vara lite trötta/sjuka men tji fick jag. Magnus har lagt på vinterdäck, fixat parabolen och tvättat bilen. Jag har satt upp alla julstjärnor samtidigt som jag har försökt hålla koll på barnen. I morse kom Elis och ringde på och sedan har de lekt hela dagen. Det funkar bra med Elis och de leker fint alla tre. Han var hemma om och käkade lunch och sedan kom han hit igen och det har inte varit ett endaste bråk på hela dagen! Idag testade jag att göra pulled pork för första gången. Det gick hem! Vi hade pitabröd med pulled pork och grönsaker i kväll och Agnes ville bara ha kött...och mer kött...och mer kött. Emil gillade inte det. Idag kom Natta hem. Hon spelade spel med Agnes som är världens sämsta förlorare. Det krävs tålamod för att spela spel med Agnes. Nattar har tålamod och hade passat perfekt som dagisfröken. Vilken glädjespridare hon är! 
 
I morse vaknade jag av att Emil pussade mig på näsan, många gånger. Är han go' eller? Lilla ungen hade kissat i sängen natten mellan torsdag och fredag men sa inget. Han gick in och la sig i våra sängar som vanligt och vi märkte inget förrän på fredagen när vi skulle natta honom och märkte att det var blött i hans säng. Why?!? 
 
Nu känns det lite juligt och jag vill bara rusa ut och handla en massa julklappar.
 
 

VAB

 
Idag blev det VAB. Båda barnen har snorat och hostat ordentligt i veckan och igår fick Agnes ont i öronen och en massa prickar också. De små sjuklingarna verkar dock ha piggnat på sig under förmiddagen och vi har bakat både lussebullar och kanelbullar. På bilden frågar Emil hur lång tid det är kvar tills bullarna är klara. Hans uppfattning om lång tid är när han sträcker ut armarna så långt det bara går...
 
Igår när Magnus hämtade barnen så hade Emils kompis Albin kommit fram till Emil och ville krama hejdå. Emil tackar ju inte nej till en kram så de hade kramats och Magnus dog nästan. Så söta...
 
Nu gick precis Emil in i vår tvättställning som ALLTID står på samma ställe i TV-rummet. "Mamma, du får inte ställa den här bredvid mig!!!" och så fick jag en arg blick. Suck.
 
Emil leker mycket låtsaslekar för tillfället och pratar för sig själv men han blir väldigt generad när han märker att vi lyssnar. Nu bygger han lego och pratar om elefanter, sekunden innan hade han en massa ljudeffekter med en boll och i morse lekte han med barbie och barbiebilen. Emil tar efter Agnes en hel del och han har börjat bjuda in på kalas till sitt rum, precis som Agnes. Tur att jag har bakat en massa bullar till alla dessa kalas :)
 
Dagens lunch kommer bli potatisbullar. Barnen sa en dag att de fått det på dagis och att de gillade det så nu får vi väl se om det går hem.
 
Helgen ska bli lugn med hemmafix. Vinterdäck på bilen, parabolen ska fixas och jag är sjukt sugen på att sätta upp alla ljusstakarna. 
 

Det här med empati

 
 

Empati. Jag vill att mina barn ska bli empatiska och tacksamma. Agnes är bara fem år och jag är antagligen inte alltid så pedagogisk men jag förklarar saker även om det egentligen inte är menat för en femåring. I lördags när vi gick på stan så låg där en kvinna på gatan och tiggde pengar. Agnes tittade storögt och när vi hade passerat så förklarade jag att kvinnan ville ha pengar eftersom hon inte hade ett jobb, inget hem, inga pengar, ingen mat och att hon inte ville ligga på den kalla, kalla gatan utan att hon egentligen ville sitta hemma med sin familj i ett varmt hus och äta god mat. Detta satte igång Agnes hjärna. Vi gick och fikade, barnen bråkade, jag hotade om uteblivit lördagsgodis, de tjatade om att de ville ha en massa saker och jag informerade dem om att mina pengar var slut efter vår heldag på stan. Sedan rusade vi till bussen och rusade förbi kvinnan på gatan igen. När vi igår satt och åt kvällsmat så berättade Agnes för Magnus om kvinnan som inte hade några pengar. Agnes berättade även att mammas pengar var slut och att annars hade vi kanske kunnat ge henne pengar. Hon satt och funderade lite och sa sedan "mamma, nästa gång vi är i Växjö så vill jag ge henne pengar. Jag har ju en massa pengar i min spargris." Det värmde i mammas hjärta. Empati.

 

För att vi inte ska tro att Agnes alltid är så empatisk så kan jag även berätta om när TV kablade ut alla hemska bilder efter tyfonen på Filippinerna. Agnes såg bilderna och även här tänkte jag att jag skulle berätta. Jag började berätta om hur det hade blåst där och att alla förlorat sina hus, människor hade dött, det fanns inget att äta eller dricka och att alla var jätteledsna. Agnes svarade "mamma, vet du, när det blåst här så blåste träden på dagis omkull så vi fick inte leka där och sedan kom det någon och sågade ner våra träd på dagis och…" Jag svarade "men Agnes, ser du så ledsen flickan på TV är. Hon har kanske inget hem, ingen mat, inga leksaker, ingen familj…". Agnes fortsatte " i alla fall så sågade någon ner våra träd på dagis för det var farligt att leka där och nu har vi inga träd att gömma oss bakom när fröken kallar och vill att vi ska gå in….så det är mest synd om mig faktiskt!"

Jag älskar den ungen.

 

Sommarbilder

 
Fotografering ligger inte på "att-göra-listan" så det fick bli lite härliga sommarbilder från Ronneby där barnen hittade en lekplats att härja på. 
 
Helgen har varit lugn och skön. I fredags var jag ledig med barnen och vi tog det mest lugnt. Lussebullsbak blev det! Agnes var jätteduktig på att snurra degen så det blev fina lussebullar. Äntligen har jag hittat något att baka som barnen gillar äta sedan också! På kvällen gick vi ner till Ica och handlade fredagsmys. Magnus hämtade hem oss. Barnen tyckte att det var lite spännande att gå ute när det var mörkt.
 
I lördags fixade Magnus taket till uterummet (som gick sönder i blåsten) och jag och barnen tog bussen till Växjö. Agnes har lite bekymmer med mina uttryck...är vi i Växjö eller är vi i stan? :) Det blev en heldag med shopping, McDonalds, bio, fika (och där uppförde barnen sig som små monster och förlorade sitt lördagsgodis) och buss hem. Båda barnen är hyfsat gapiga och illskriker argt när de inte får som de vill. Igår när vi fikade ålade de på golvet, kastade ballonger på andra gäster, skorna på bordet, skorna i fåtöljer, tungan ute, skrik, tjat och bråk. Agnes skulle till Mulle idag men det blev inget. Hon var helt hemsk hela morgonen!!! Resten av dagen har gått hyfsat bra. De har varit ute och Agnes hittade en kompis Jakob som hon lekte med hela dagen. Hon och jag pysslade lite. 
 
 
Emil han bjuder ofta in oss till sitt rum på bilkalas. Han har då ställt uppå alla bilarna på en rad och sedan ska vi leka med bilarna tillsammans. Underbara fina gosiga unge. Han växer så det knakar och har blivit otroligt lång. 
 
I helgen har de bläddrat i leksakskatalogen och hittat massor av saker som de önskar sig. Helt otroligt vad mycket det finns. Snart får vi bygga ut deras rum. 
 
Jag har köpt en julklapp till mig själv (eller var det kanske en försenad födelsedagspresent så kan jag köpa en bakmaskin eller surfplatta till mig själv i julklapp), ett löpband. Sprang precis 4 km. Helt ok.
 
 

Inte så lätt...





Så här såg det ut i morse... Det är inte alltid så lätt att åka till jobbet. Emil somnade inte förrän vid niotiden igår så han är nog trött idag. Gulliga Natta hämtade barnen på dagis. Hon börjar bli stor Nattagumman. Jag kommer bli deprimerad när de flyttar hemifrån...en efter en. Fy fasiken vad tyst det måste bli. Agnes och Emil kommer också tycka att det är skittråkigt när stora barnen flyttar. Den dagen den sorgen.....

Vardag

 
Stockholm i all ära men det är ganska skönt att komma hem till vardagen igen. Jag saknar Sussie och Angie och tycker faktiskt att det är ganska pestigt att de bor så långt borta. Det är jobbigt att ha nära och kära så långt borta. JävlaJenny bor i Övraby borg och Sofia i Malmö och Pia i Ystad och Camilla på Ibiza. Alla är utspridda. Med barn i bilden så räcker inte tiden till och jag känner att helger med vänner är riktigt viktiga. Jag har inte hunnit tänka så mycket på barnen men när jag väl satte mig på tåget så kändes varje minut som en evighet och jag ville bara hålla om dem. Det blev många pussar när jag kom hem. Båda barnen hamnade i våra sängar och det gjorde absolut ingenting.
 
Agnes är sär (kär) och Edvin är sär i henne också. Hon är sär i flera killar och det kan man vara men man kan bara gifta sig med en. Agnes och Alma hade tydligen haft den här diskussionen på dagis. Underbara tjejer och ganska så kloka också. 
 
 
 
Emil tycker att allting är bajs för tillfället. Vad har ni lekt på dagis? Bajs. Har ni börjat sjunga några julsånger? Ja, bajs. Fast jag tycker ju att det är ganska kul..... :)
 
 

Bilder från i våras

Mysigt med grillning på "vår" grillplats vid sjön.
 
Nu är jag på väg mot Stockholm. Jag kommer inte hem förrän på söndag och har lite ångest. Hur ska jag klara mig utan barnen (och sambon J ) så länge. Jag kommer bli deprimerade när barnen flyttar hemifrån. De stora barnen åkte till mamma igår. Vad tyst och tomt det blir. Särskilt när vi har fått ha dem i tio dagar. Det tar alltid någon dag att komma in i ruljangsen när de kommer hem och likadant är det när de åker iväg. Nu blev det riktig vardag, länge och helt plötsligt försvinner de. Tur att vi har de två små kvar hemma i alla fall. Det måste vara helt fruktansvärt att separera och att bli helt utan barn varannan vecka. Vad gör man? När jag levde själv hade jag inga problem med att sysselsätta mig eller med att göra ingenting men har man väl kommit in i barn-tempot så blir det jättekonstigt att vara hemma när barnen inte är där. Människan är väldigt anpassningsbar som tur är.
 
 
 
Finaste storasystern!
 
 

Igår fick Agnes följa med Lova hem och sedan åkte hon med dem till gympan. Trött men glad tjej som kom hem på kvällen.

 

Natta hämtade Emil på dagis igår och det gick jättebra. Han var så glad och nöjd när jag kom hem. Ännu gladare blev han när han fick på sig Agnes pyjamas. Han älskar den och sover lääänge när han har den på sig så nu får han ha den ett tag J Däremot så var han inte så nöjd när han skulle ta av sig byxorna igår. "Jävla byxor" hörde jag och när jag tittade på honom så kom det ett "förlåt". Han kan.

 


Barnkalas

 
I söndags hade vi barnkalas här hemma med världens bästa lekledare (storasyster Natta). Det var elva barn här hemma och jag tror att de hade ganska kul tillsammans. Agnes hade på sig sin nya klänning som hon fick av Bibbi och hatten som hon fått av Moppan med familj. Det lektes pomperipossa och gömma hundbenet. Hon fick en massa fina paket. Vad härligt det är att se alla dessa fina tjejer tillsammans. Det är ett härligt gäng och jag hoppas att många av dem hamnar i Agnes skolklass så småningom. Fnissiga, roliga och busiga tjejer. Jag hade tryckt upp bilder på olika saker här hemma (t ex, soffbordet, ugnen, bordet med klossarna). De fick en bild och skulle sedan hitta sin godispåse där. De flesta lyckades. Fikan bestod av glass, grädde, bananer, kex, chokladsås, kakor och olika sorters strössel och maränger. Två lekar, paketöppning och fika är vad som hinns med på två timmar.
 
 

Släktkalas

 
Vilket kalas för vår femåring! I lördags firade vi henne med släkten och nästan alla var där, mormor, morfar, Danne, Bibbi, farmor, farfar, Andreas, Thanh, Kevin, Amanda, Jonathan, Moppan, Johan, Tyra, Isak och så vi då, 6 personer. Det var himla trevligt och det är alltid kul att träffa alla. Extra kul att min moster Bibbi var med och firade Agnes. Agnes (och Emil) överöstes med presenter. Lyckligast av alla blev nog Emil när han fick en burk med pepparkakor av mormor och morfar :). Agnes fick bl a barbies, surfplatta, pengar, kläder, pennor, pengar, pyssel, väskor, klackskor, spegel och en massa, massa annat. Mormor kom hit redan i torsdags och hjälpte till med att passa barnen i fredags och det var vi tacksamma för. Morbror Danne spelade innebandy och fotboll med Emil innan alla gästerna kom. Agnes fick hänga med stora kusinerna och det gillar hon. Emil och Jonathan är för söta tillsammans och lekte fint i flera timmar. De hann klä ut sig till prinsessor också. Sötaste prinsessorna någonsin. Småttingarna börjar bli "stora" och vi vuxna kan sitta och prata i lugn och ro. Emil är inne i en argfas och inte blir det bättre av att han vaknar kl 05 varje morgon. Det är en trött mamma idag. 
 

RSS 2.0