Efterlängtad lördag tillsammans

 
Idag är det marknad i Hovmantorp som vi snart ska ner till. Barnen har fått pilla ut vars 30 kr från sina spargrisar och är fulla av förväntan. 
 
Äntligen en lugn, oplanerad helg tillsammans. Det började med cykelfesten, sedan firade vi Emil, sedan var jag i Stockholm och förra helgen var jag i Skåne och Magnus jobbade. Agnes konstaterade precis att det har varit hennes bästaste vecka eftersom hon har fått leka med två kompisar och ska få gå på marknad. Skönt med nöjda barn. 
 
 
Emil använder trampbilen och är fortfarande lite för liten för tramptraktorn men snart kan använda båda. Vårt garage är fullt med allt utom bilen. Det är sparkcyklar, cyklar, vattenleksaker, vagnar (ska säljas) m m. 
 
I natt sov Emil utan blöja. Strax innan kl 06 vaknade jag av "fääärdig". Då satt Emil på toan och hade kissat (det andra vägrar han göra på toan). Store killen! 
 
Sedan blev det frukost. Efter tre rostade mackor blev han mätt och gick från bordet. Jag sa:
- Glömde du inte säga något nu?
Han tittade på mig, korsade armarna och sa:
- Åppa gangnam style, åpp, åpp, åppa gangnam style....
 
Filur.
 

Lycka är...

 
att komma hem till ett helt hysteriskt städat hem. Magnus hade fixat allt. Torkat golv, tvättat köksmattan, tvätten, torkat köksluckor osv. Jag kom hem trött och sliten efter flera nätters dålig sömn och mycket jobb och väntade mig några timmars röjning så jag blev överlycklig. Lycka är även att sitta med den här lille lurven och känna hur han bara andas tyngre och tyngre och efter en stund så sov han.
 
 
Jag hade med mig jordgubbar hem så Agnes fixade två liter jordgubbar, sköljde och noppade. Sedan åt vi jordgubbar med mjölk. Fy vad gott det är. Därefter ville barnen att jag skulle måla deras naglar. Emil har fått ett eget blått nagellack som han ville testa. De satt så fint och väntade och väntade på att det skulle torka. 
 
 
Agnes har fått pennförbud. Helt plötsligt har hon ritat på sin stol, säng, knän och röda kudde. Jag såg att hon skrivit bokstäverna C A R O M E på sin kudde och frågade ikväll varför hon skrev så. Efter ett tag smög det fram att första bokstaven skulle vara ett J men att det blev fel. Där skulle stå JAG RYMMER (JA ROME). 
 
Var skulle hon rymma? 
 
 
 

Filosofen

 
Den här tjejen är en riktig funderare. 
 
En kväll vid nattningen låg hon och vände och vred på sig och sedan konstaterade hon att eftersom hon inte kunde somna så skulle hon vara trött dagen efter och då ville hon att jag skulle berätta för pappa (jag skulle jobba dagen efter) att hon kunde vara lite trött och ledsen så han kunde vara lite extra snäll mot henne och inte bli arg även om hon blev arg och ledsen....klart jag gjorde....och pappa var extra snäll så klart. Hela långa trötta dagen...
 
Lite senare filosoferade hon vidare:
- mamma, tänk om vi är som i en film.
- Eh?
- Ja, men tänk om vi är som i en TV alla vi och det är någon annan som tittar på oss....som om vi är en film.
 
Nej, hon har inte sett filmen Truman Show.
 
 
 
 
Idag fick Agnes själv ringa runt till kompisar och bjuda hit dem för en lekstund. Magnus berättade att hon var jätteduktig och presenterade sig "hej, det är Agnes. Pelz. Är det Minja? Jag tänkte att du kanske ville komma hit och leka lite". Minja kom hit och de hade jättekul tillsammans. Minja är ett år äldre. Jag tycker Agnes är väldigt modig...
 
 
Ikväll funderade hon igen vid nattningen.
 
- Mamma, jag har kommit på en ny lek som vi ska leka på mitt kalas (det är ju bara fyra månader kvar...). När alla barnen kommer så får de lägga skorna på studsmattan och sedan ska vi hoppa där, det ska spelas musik, och det gäller att inte träffa skorna när man hoppar.
 
Fantasi så det räcker och blir över. Den leken ska vi inte ha på hennes kalas.
 
Emil. Han är vår gosefjun och vill bara gosa hela tiden. Magnus var på utvecklingssamtal och allt var så bra. Emil leker med kompisar, förstår allt, har ett bra ordförråd, klär på sig själv, vill inte städa. Han vill bara städa om någon annan hjälper till. Så är det hemma också. När jag ber barnen plocka undan sakerna som ligger utspridda i hela huset så säger Agnes "javisst mamma" och fixar det. Ber jag Emil ta in bilen som ligger slängd på golvet till sitt rum så svarar han "jag hinner inte det". Blir jag tokig eller? Hinner?!? Jag brukar ryta tillbaka att "DÅ HINNER JAG INTE LÄSA SAGA FÖR DIG SEN" och det språket förstår han och plockar upp sin bil.
 
Igår berättade Emil att han varit ledsen på dagis och längtat efter mamma. Aj mitt hjärta. Jag längtar också.
 
 
Idag fick jag äntligen höra ett efterlängtat ord. Jag och Emil pratade i telefon och när vi skulle lägga på så sa jag:
- Love you.
 
Och då kom det.
- Lalo.
 
Agnes sa också lalo och det är så gulligt. Jag dog. Och längtade.
 
 
 
 

Midsommarbilder

 
Åh, så fina de var de små liven. Mormor gjorde fina kransar till dem som de sprang runt i och de var nog finklädda i hela två timmar :) 
 
 
Innan alla gästerna (Bibbi, Kent, Niklas, JävlaJenny, Ola och Ebba) kom till mormor och morfars stuga så gick jag med barnen till Furubodacentert och dansade runt midsommarstången. Det var vi, några barn till, en massa tyskar som renoverar något där och en massa handikappade i rullstol. Annorlunda midsommartillställning men vi dansade i alla fall. Efter 20 minuter gav barnen upp och då körde vi tillbaka till stugan.
 
 
Jag tyckte naturligtvis att de var de finaste barnen i världen! Visst är det något speciellt med midsommarkransar.... 
 
Nu är vi tillbaka i Småland och jag ska strax kasta mig i säng. Nu väntar tre veckors jobb och sedan blir det FEM veckors semester. Ljuvligt. Barnen kämpar med att försöka sova eftersom det har blivit många sena kvällar för dem. Dessutom så somnade vi alla tre i mormor och morfars gäststuga efter lunchen. Morfar väckte oss efter 1,5 timmes sömn! Då var det dags för eftermiddagskaffe och glass! Vi har blivit bortskämda med god mat i flera dagar och barnen har fått hysteriskt många presenter av morfar, Sara, Bibbi, Kent, JävlaJenny, Ola, Danne och Maria. Trampbil, mössor, kläder, bilar, block, böcker, barbies, paket så vi kan göra tvålar, egen jordgubbssylt, tält, sovsäckar, vattenpistoler....bortskämda? Jepp. Mest har de dock blivit bortskämda med uppmärksamhet. Så många människor som har lekt och härjat med dem. Det älskar de. Jag inser vilken fördel det är med att ha två barn hyfsat nära i ålder. De leker med varandra hela tiden. De ritar på gatan, gungar, springer och jagar varandra, sparkar boll, kör trampebil, blåser såpbubblor, tittar på film osv. De gör verkligen allt tillsammans när de bara har varandra och än så länge så klarar de av det hyfsat bra utan att ryka ihop. 
 
 
 

Längtan





Idag bär det av mot Småland. Barnen vill stanna kvar men längtar hem oxå. Igår sa Agnes:
-Mamma, jag längtar efter Natta.... och Zacke... och Victor.
-Jag längtar efter pappa, sa jag.
-Mamma, det är bara för att du är sär
(kär) i pappa....

Jepp...

I morse rusade Agnes till toan och efter ett tag så hörde jag:
-FÄÄÄÄÄRDIG!!!!
När jag kom dit och torkade henne så sa jag:
-Men Agnes, har du bajsat IGEN?
-Jag skulle bara kissa men sedan hostade jag och då kom det bajs.

Tur att hon inte var ute på gräsmattan när hon råkade hosta.....

Barnen och Ebba

Barnen har fått en ny kompis, Ebba. Tyvärr så har hon precis åkt hem men de träffas förhoppningsvis snart igen. 

Framme!

 
Vi är framme hos mormor och resan ner gick bra. Vi har redan sparkat boll, ritat, ätit glass, härjat på lekplatsen och blåst såpbubblor. Nu planterar barnen blommor med mormor. I morgon blir det förhoppningsvis stranden.

Mot Skåne

 
 
Om några timmar bär det av mot Skåne. Jag har semester den här veckan men Magnus ska jobba hela midsommarhelgen så då åker vi söderut och hoppas på fint väder. Barnen har redan börjat tjata om att bada i havet :) 
 
Igår var vi nere på Göka några timmar och barnen badade för fullt. Härligt! Jag tycker fortfarande att det är för kallt. När vi kom hem så for Agnes in till Elis och Emil hjälpte mig med nypotatisen. Vi åt i uterummet på kvällen och båda barnen var helt lyriska "det här är absoluta favoritmaten förutom våfflor". Vi åt nypotatis, grillad lax, grillade majskolvar och barnen fick dela på en skål coctailtomater. Till efterrätt blev det jordgubbar med mjölk. Vilken härlig kväll. Det kändes verkligen som semester och när barnen hade lagt sig så satt jag och Magnus kvar i uterummet och bara njöt. 
 
 

Trollungen

 
Mot Stockholm. Jag saknar dem redan. Det ska bli jättekul att komma iväg, komma bort lite från vardagen, och det ska framför allt bli skitkul att träffa Sussie. Däremot så plågar jag mig själv hela tiden med att titta på bilder av barnen. Jag längtar efter dem. Agnes andetag på natten och Emils varma kramar på morgonen.
 
 
 
Det är storasyster som tagit bilderna på Agnes. Hon är duktig med sin kamera! Hon har redan frågat om hon får fixa Agnes till avslutningen på fredag :) Agnes vet inte hur bra hon har det med en storasyster som Natta...
 
När jag inte orkar läsa böcker på kvällen så ligger vi och pratar istället. Agnes älskar det och föreslår ofta att vi ska prata om hur vår dag har varit. Först berättar jag om allt som hänt på mitt jobb och om alla viktiga kaffepauser och sedan berättar Agnes om sin dag på dagis. Hon är riktigt duktig på att komma ihåg dagen (hon tar det kronologiskt), berätta övergripande och om detaljer, reflektera över dagen och berätta vad som sagt på samlingen m m. Riktigt mysigt och roligt att få en inblick i hennes vardag.
 
 

Kalas!

Så blev det kalas till slut för lille Emil. Många fina paket som tramptraktor, tält, vattenleksaker, Emilbok, pingispistol, grävare till sandlådan, hallonbuskar, trädgårdsredskap, bilar, drake m m. Det var en överlycklig kille. Han tycker ju att det är lite jobbigt när vi sjunger för honom men han fixade det. Han fick sitta på bänken och sedan valde han att hålla för ögonen. Sötaste! Även de vuxna tyckte det var kul att spruta vatten. En härlig söndag med familjen. Barnen badade i vår alltför stora pool, det solades, klagades över värmen, hoppades studsmatta och grävdes i sandlådan. Tänk vad många och mycket som får plats i vår lilla trädgård! 
 
Efter att ha legat sjuk i nästan en vecka så råkade Agnes känna på mina ben och konstaterade att de "var väldigt taggiga och att pappas ben var mjukare...". Dags att plocka fram rakhyveln :)
 
 

Lycka är...



att sitta och dricka kaffe i köket och tjuvlyssna på när Agnes läser för Emil. Det är tydligen någon bok med siffror och hon kan inte själv matte men roligt har de....

Drygt tre

 
Till slut hände det...Emil blev tre år och önskade sig spaghetti och köttbullar till kvällsmat. Jag har varit sängliggandes i fem dagar med hög feber och värk i hela kroppen så vi fick flytta fram hans firande. På morgonen sjöng vi och han fick ett berg med paket. Han bjöd på bullar på dagis och jag tror det var en nöjd kille för dagen efter sa han "jag vill fylla år igen". 
Gaffel är överskattat...
 
 
 
Klart man ska få tårta när man fyller år!
 
 
Förra helgen var barnen hos farmor och farfar eftersom jag och Magnus var på cykelfesten. Väldigt trevligt. Den här veckan har de varit på dagis även om jag varit sjuk. De behövde dagis efter en veckas VAB och jag hade inte klarat av att ta hand om dem. Jag har knappt gått ur sängen. Magnus har lagat mat, fixat, sysselsatt barnen, klippt gräset och varit iväg på kvällarna och fotograferat. 
 
 
Agnes har tänkt på sin mamma hela veckan och kommit hem med blommor så fort hon fått en chans att plocka några. Vilket hjärtegryn hon är. Nu har hon sovit tre nätter i sin egen säng. Jag saknar henne :)

RSS 2.0