Att pausa och titta

 
Igår var jag hemma halv sex och det blev en inkastning av väskan, pussa Emil och sedan ner med Agnes till gympan. Hon ville att jag skulle stanna kvar och titta. Det gjorde jag. En stund. Jag var den enda förälderna där för det är ju så vi gör. Vi lämnar barnen och kör hem och fortsätter med städning, egen träning, tvätt osv. Även jag gör så. Jag har bara tittat på Agnes träning vid ett tillfälle tidigare. När de hade samling så tog jag upp mobilen men såg att hon tittade på mig. Dåligt samvete. La undan mobilen och bestämde mig för att bara titta på Agnes. Hela tiden. På tio minuter sökte hon min ögonkontakt 15 gånger. Jag bara tittade på henne och log. Min fina Agnes. Du är viktigast. Varför gör vi vuxna så här? Det är datorer, TV, mobiler, surfplattor, egentid, vuxentid osv. 

Skateparken


 
 
Snart är vi där igen. Shorts, skateparken i Växjö, utomhus. Det känns nu att våren är på gång. Hela gatan är full med barn. Det cyklas, spelas fotboll, spelas innebandy, fäktas med svärd och busas. Underbart. Jag var ledig med Emil i måndags och när vi lämnat Agnes i skolan åkte vi hem och käkade frukost, spelade plockepinn och domino och bara tog det lugnt. Vi spelade innebandy (vilken träningsvärk jag fick) och fotboll, låg i sängen med surfplattor, käkade lunch och var ute och plockade påskris. När vi hämtade Agnes körde vi och handlade blommor. Äntligen åkte höstens planteringar i soptunnan och Agnes planterade blommor i våra krukor. Inomhus så påskpyntades det och Agnes ville plocka fram påskkycklingar m m. Klart hon fick! När hon var inne i vårt sovrum hörde jag henne "Aaaah, måste det vara så stökigt här inne alltid? Måste jag alltid börja med att städa i ert sovrum innan jag gör påskfint?!?". Man skulle kunna tro att det är min kompis PedantSussie som är mamma till Agnes.... 
 
Just det, vi körde inom bibblan också. Agnes lånade lite böcker om gåtor och Emil hittade en ny liten hylla. SPEL. Han drog fram ett starwarsspel till Wii och ögonen blev stora som pingisbollar.
-Mamma! Får man låna det här?
-Jag vet inte...
Sedan tog han spelet och gick bort till bibliotekarien och jag hörde honom fråga:
-Får man låna hem det här spelet?
-Ja, det får man. Om man har ett Wii hemma...
-Det har jag.
-Jamen då får du låna det.
Sedan kom han med ett gigantiskt leende på läpparna.
-Mamma, kan vi låna det här.
-Okej...
Hur skulle jag kunna säga nej liksom? Lille blyge glömde bort att vara blyg till och med.
I måndags hörde jag hur Emil tassade upp 05.45, klädde på sig alla kläder och satte sig framför TV.n och började spela Wii. Suck...
 
I morse gick jag upp tidigt. När jag skulle åka till jobbet insåg jag att jag saknade strumpor. Jag ville inte gå in i sovrummet och väcka Emil och Magnus så jag gick in i Agnes rum (eftersom hon var klarvaken) och tog ett par av hennes strumpor. 
-Vad gör du, mamma?
-Lånar strumpor av dig bara...
-Vilka då?
-De här, blåa med hjärtan.
-Åh, nej det är ju mina favoriter..
Medan jag tar på mig strumporna börjar Agnes låtsasgråta och viskar:
-Aaaaj, det gör ont.
Sedan började vi båda asgarva. Hon har humor den här tjejen.
 
 
 
 

Helgsammanfattning

Snipp snapp snut så var helgen slut. Eller jag är ledig imorgon så inte riktigt kanske.... I lördags körde vi en favorit i repris. Efter att vi fått hämtat hem Magnus så tog vi det lite lugnt på eftermiddagen. Barnen var ute och cyklade på gatan i det fina vårvädret. Vi bokade bord på restaurangen i Hovmantorp och sedan hängde vi i köket tillsammans och åt snacks och drack öl/hallonläsk. Emil var nybadad....bara det...och Magnus rakade av sig en massa skäggväxt...bara det :)
 
Sedan cyklade vi ner till restaurangen. Vilket projekt att få barnen att cykla mellan mig och Magnus. Suck. För ett av barnen är det ju en tävling och viktigt att komma först....inga namn.
 
Vår i luften men så fort solen gick ner så blev det svinkallt.
 
Fröken bestämde sig för att ha hatt. Hon har verkligen sin egen stil. Agnes är en speciell tjej som kan tycka det är jätteviktigt att tycka som alla andra men ibland bryr hon sig inte alls. Hon har ofta en strumpa av varje sort och bryr sig verkligen inte. Jag hoppas att det håller i sig, det här att gå mot strömmen är ganska coolt. Förresten, Agnes åt en hel pizza själv. Det var en barnpizza men den var pyttelite mindre än de vanliga pizzorna. MEN hon tyckte inte att den var sååååå god. Ändå gick den ner tydligen. Min pizza var god men inget slår första gången man testar något nytt.
 
 
Lite bilder från Loranga Loranga utställningen som var riktigt bra. Emil vill dit igen men Agnes var nöjd med lördagens besök. På ovanvåningen hade de en utställning om ismannen Ötzi som dog för 5000 år sedan. Barnen tyckte att det var jätteintressant att prata om vad han åt, varför han dog, vad han hade på sig osv.
Idag var vi 5,5 h på Leos lekland. Min kollega kom dit med sina två tjejer som är 7 och 9 år så tjejerna hade jättekul tillsammans. Emil hade värsta otursdagen. Först var han rädd och jag typ tvingade honom att åka en rutschkana och då skrapade han armbågarna, sedan trillade han av en stor boll och slog huvudet, sedan blev han av med mig och blev jätteledsen och sedan gick han på toa och blev inlåst. Vilken otursdag men när vi kom hem och han fick plättar (eller som jag säger: amerikanska pannkakor) så utbrast han "det här har varit den bästa dagen i mitt liv...". När vi beställde lunch på Leos viskade han "mamma, det här är livet". Han är ju för rolig vår otursgosse. 
 
 

De som är friska räcker upp en hand.

Det är lite för mycket nu. När jag var liten sa mamma och hennes väniinnor ibland 
-Vad är det med henne?
-Äh, det är nerverna.
Lite så känner jag mig nu. Kass i nerverna. Jag kan skratta åt det men ibland blir det bara mycket. Lillebror med sin jäkla käke, mamma med sin nyopererade axel, kusiner med cancer, svärmor inlagd med hög feber, svägerska nyopererad och i fredags ringde Magnus och berättade att han haft ont i vänsterarmen i tre dagar! Han åkte till vårdcentralen som transporterade honom till akuten och luften gick ur mig. Det har varit en pissig jobbvecka, träffat familjen lite och sedan oron för Magnus. Allt gick bra och vi hämtade hem honom idag. Skönt men det ligger ändå där och gnager. 
Som tur är så har vi små barn som håller mig sysselsatt. I morse körde vi till Växjö och spenderade två timmar på Smålands museum. De har utställning Loranga, Loranga (Barbro Lindgren). Jättebra! Barnen lekte runt och läste böcker. 
Ikväll blir det restaurangbesök på hemmaplan. Det är så himla kul att familjen klär upp sig lite, dricker lite läsk/bubbel ur champagneglas, käkar snacks, pratar, spelar musik och sedan går ut och käkar. Barnen börjar bli stora. Magnus har pumpat cyklar och höjt cykelsadlar så vi ska nog cykla dit idag. VÅR!
 
Jag är expert på att stressa upp mig över framtiden. Just nu är jag stressad över att vi ska måla om huset i sommar. Ärligt. Är det något att stressa upp sig över? Magnus är bra på att leva här och nu. Tur att vi är så olika. Jag lär mig varje dag....
 
Kurragömma!
 
Jag sa till barnen att det ska bli överraskning i morgon och så frågade jag vad de ville ha för överraskning om de fick önska vad som helst. Agnes bara:
-Att träffa Tyra och Oliver.
Har de funnit varandra eller?
Så jäkla tacksam över Maria, hennes fina barn och att lillebror har sin fina familj nu. 
Jag tänkte Leos lekland i morgon....
 

När man nästan spricker

Vissa dagar kan jag bara titta på barnen och känslorna bara rusar på. Den totala kärleken och tacksamheten gör att marken gungar till lite. Nu har jag lämnat barnen två dagar i rad (skräll) och igår blev det ett extra tidigt lämnande eftersom jag var tvungen att hinna med ett tåg till Kalmar. Barnen väcktes tidigt, fick på sig kläder, Emil frågade efter gröt och jag satte fram en ask coctailtomater, de klädde på sig och lunkade ut till bilen. De var trötta och kalla men bara köpte rakt av att det blev så här. Idag serverades det pannkakor (eller förlåt, plättar heter det enligt ordpolisen Agnes) och sedan lämnades de hyfsat tidigt igen. För att kompensera har jag tagit ledigt på måndag. Då ska barnen få sovmorgon. 
 
Den här stora toksnoriga hönan är så rolig. När jag var i Kristianstad i onsdags så skickade hon en massa filmer på sig själv och körde frågesport med mig. Denna fantasi alltså.
 
 
Emil, ja det kommer mycket funderingar nu.
 
-Mamma, visst var jag i pappas stortå och gjorde småspik innan jag fanns i din mage?
-Mmmm (vi kör väl på Magnus förklaring ett tag till då).
-Så om pappa hade skadat stortån så hade inte jag funnits?
-Just det.
-Var jag och Agnes samtidigt?
-Jepp.
Sedan tittade han på sin egen stortå.
-Är mina bäbisar där i min stortå nu?
-Jaaaa...typ.
-Så om jag skadar stortån så får jag inte några barn?!?
-Just det....(känner att den här diskussionen håller på att spåra ur).
 
Jag ser framför mig hur Emil slår i tån på dagis och skriker:
-Akta mina bäbisar!
 
 
En dag låg han i soffan.
-Mamma visst stavas sjuk K U K.
-Eh, nej, verkligen inte. S J U K.
 
Emil i badet.
-Mamma, kan vi inte prata skånska?
-Jo, det kan vi väl. Du kan lära dig skånska ord. Vad heter pojke på skånska?
-Vet inte.
-Jo, pååååååg. Vad heter flicka på skånska?
-Vet inte.
-Jo, tööööö...
-TÖNT!
-Amen. TÖS! Tönt...så kan du inte säga. Det är dessutom alla tösers dag idag (internationella kvinnodagen).
-VA? Vad orättvist. När är det alla pojkars dag?
-Alla de andra 364-dagarna....
 
Den här helgen ska via bara småfixa, kanske städa ur bilarna, gå ut och käka, kolla Melodifestivalen och ta det lugnt. Vi börjar bli bra på att ta det lugnt.
 
 

Lite tomtebilder och tankar om spottlov

Vi firade lite extra jul med kusinerna nyårsafton. Som tur var så hade morfar odlat ett riktigt tomteskägg så vi hade en utmärkt tomte.
 
 
Jag hade köpt klubbor till barnen med larver i. Emil slickade lite på sin klubba och sedan fick han utslag på kroppen. Tyra hade inga tveksamheter när det gällde att slicka på larven. Modig tjej!
 
Agnes vill ha lockigt hår så ibland flätar jag hennes hår på kvällarna och blötar det så hon får sina lockar.
 
Magnus drog fram stora symaskinen och Agnes ville lära sig sy. Vilken tur att hon har en pappa som kan sy för jag bara tittar ondskefullt på symaskinen. Jag gillar inte den och den gillar inte mig. Magnus lärde i alla fall Agnes att sy hjärta.
 
Förra helgen var vi och grillade och hade en mysig dag i solen. Den här helgen har jag inte varit utanför dörren. Nerbäddad och toksnorig och svinont i bihålorna. 
 
Det var lek hela söndagen för barnen. Isabelle och Agnes lekte hela dagen och Emil lekte med grannbarnen Ville, Charlie, Oliver och Elis. Vilket grabbgäng de är på vår gata och så kul de kommer att ha i sommar. Emil är blyg men vågade ringa på hos Ville. För tillfället är han väldigt mammig och väldigt avundsjuk på mig och Magnus. Så fort jag och Magnus rör vid varandra så kommer han springandes och trycker bort Magnus. Vi kallar honom lille Adolf (förstöraren). 
 
Igår när jag nattade Emil så sa han:
-Mamma, på spottlovet får man spottas i alla fall.
-Emil, spoRtlovet...inte spottlovet och nej, man får inte spottas på sportlovet.
 
Idag är en dag som jag är extra tacksam över att min familj är frisk, vi är tillsammans och vi har bara lite förkylningar att oroa oss över. 
 
 
 

RSS 2.0