Mot Skåne och lille Charlie

Jäklar vad den här tjejen sprang på träningen i tisdags. Jag har nog aldrig sett henne kämpa så! På matchen sist hade hon ju mest fokus på killarna bredvid planen men på träningen kämpade hon verkligen när vi spelade. Det är kul när det blir lite allvar för tjejerna även på träningen. I tisdags på träningen var de taggade allihopa och ville verkligen vinna så alla tjejerna kämpade och var helt slut efter vår match. Jag tänkte först att vi skulle avsluta med idioten men det var inte riktigt läge för det...
 
Då bär det av mot Skåne. Det var ett tag sedan och nu är det dags att testa Emils allergi igen. Nu har vi börjat medicinera redan i onsdags och han har fått stränga order om att inte röra katterna. I morgon fyller morfar år så då ska vi fira honom och vi ska äntligen få träffa lille Charlie igen. Oj, vad länge sedan! Det har varit sjukdomar och fotboll och påsk och gud vet allt men nu ska vi få gosa med mini. 
 
 
Den här gossen hade fotbollsträningspremiär i onsdags och vi var hela familjen och tittade. Det uppskattade han. När de spelade match mot varandra började han med att göra två snabba mål och han har redan en målgest....vad månde bliva? Efter matchen badade vi tillsammans och det är så roligt att höra hans funderingar. Följande diskussion utspelades i badet:
-Mamma, X mamma är skiiitsnygg.
-Tycker du? Jaha, varför då?
-Hon är det bara, skitsnygg. Hon har en sån ring i näsan.
-Är hon en ko?
-Mamma!
-Ja, ja...ska Tyra också ha en ring i näsan då?
-Tyra är ett barn, mamma.
-Jamen, när hon blir stor då?
-Då får hon väl själv bestämma det....
 
Han kan min gosse.
 
 
 
Dessa små godingar. Jag undrar om jag alltid kommer känna en sorg över att det inte blir fler barn. Jag vill inte ha fler barn eftersom både jag och Magnus är för gamla och jag tycker det är oerhört skönt att våra barn börjar bli stora men samtidigt så kan jag känna att det är ju helt magiskt med barn och det är absolut det bästa som hänt mig. Jag önskar att vi var typ 10 år yngre kanske. Fast då hade jag varit 26 när jag fick Agnes och det var verkligen inte aktuellt då. Då var det luffning i Indien, Australien och Thailand på schemat.

En helt vanlig lördag....

 
 
Vad gör ni andra en lördagskväll....

Magnus födelsedag

Den här fina mannen har då passerat 50 och är på väg mot 60 nu! På morgonen sjöng vi för honom och Natta och Zacke var också hemma. Det blev frukost på sängen med tårtbit och ljus och en massa paket. Jag hade hängt upp flaggvimpel i köket och blåst upp en massa ballonger vilket barnen uppskattade. 
På dagen var han ledig och Victor kom hem och firade Magnus. De var ute och fotograferade i skogen. På eftermiddagen följde Victor med och hämtade barnen på skolan och Agnes blev så himla glad över att se sin storebror så hon glömde väska och allt på skolan. Mysigt. Victor skulle åka och jobba så han var inte med på kvällen.
 
 
Magnus ville vara hemma på kvällen så det blev grillning och vi satt på altanen hela kvällen. Natta och Zacke var hemma på kvällen så Magnus var så nöjd över att få ha träffat alla sina barn på den stora dagen. Jag hade köpte lite bubbel som vi skålade i och det var en lugn och skön kväll. 
 
 
Så mycket vi använder vårt uterum. Barnen älskar att sitta där ute och allra mest gillar de när vi spelar musik och dansar tillsammans. Det är lite kallt och tar tid att värma upp men om några veckor blir det mycket behagligare. 
 
Jag brukar förresten sjunga loss i bilen när det kommer godinglåtar från 80-90-talet. Agnes kallar det musik från stenåldern....suck....och sedan tycker hon att det är lite pinsamt när hennes kompisar är med i bilen. Magnus har inte heller några hämningar när det gäller sång och dans. Vi är ganska pinsamma och jag tror att det är bra för barnen. Jag ska bara komma på varför det kan vara bra...
 
 
 
 
 
 

Kung i baren

Jaha, då har ännu en helg sprungit iväg. Den här helgen var det disco för Agnes och Emil. Agnes hade "förfest" hemma hos os innan och snälla Natta fixade tjejerna med smink och hår. Vilken dröm att ha en sådan storasyster! Efter skolan följde Alma och Alice med hem till oss och de slappade och tog det lugnt innan det blev dags för kvällsmat. Sedan bytte tjejerna om och fixade sig och det blev cider i champagneglas på altanen. Magnus satte igång stereon och när en bra låt kom for Agnes upp och sa "kom igen tjejer nu dansar vi!!". Herregud vad hon är lik mig..hahahaha... Emil hängde med tjejerna och fick på sig skjorta och jeans innan det blev dags för disco.
 
Vi hade diskussioner om hur mycket pengar som skulle med och jag hade en hundring men sedan kom Magnus på att han hade växel så han la fram vars 60 kr till barnen. Det kostade 20 kr i inträde så de skulle ha 40 kr att handla för. De hade dessutom vars 20 kr på rummet som de fick med så det blev till slut vars 60 kr att handla för. När de kom hem så hade de 40 kr över och Emil hade godis med hem. Agnes tyckte att det hade varit dyrt på discot men hade ändå handlat till sina kompisar och likaså hade Emil. Jag reflekterade inte så mycket över det hela men i lördags åkte jag och Agnes till Kosta och då berättade Agnes att Emil hade ju haft med min hundring också! Han hade sagt "mamma sa att vi skulle dela på den här" så det hade de gjort. Jag ringde hem till Magnus som skulle ta ett samtal med lilltjyven Emil. När jag kom hem låg en skamsen Emil i sängen och visste inte riktigt vad han skulle säga. Vi pratade och jag förklarade att det han hade gjort var stöld och att jag aldrig vill vara med om det igen. Några timmar senare kom en skamsen Emil ut och viskade "förlåt mamma, förlåt". 
 
Mina barn har varit kungar i baren på discot i alla fall.... :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina, fina Natta.
 
Igår hade vi seriepremiär mot Rottne. Nervösa tjejer och nervös tränare också. Det är väldigt mycket praktiska frågor som jag kände att jag inte hade koll på. Matchrapport, lagrapport, kläder, domare, spelplan, kiosk m m. Jag tror att allt löste sig till slut. Vi är många tjejer och var 14 st igår. Det blir många avbytare och inte helt lätt att få struktur på det hela men det löser sig. Många föräldrar och syskon som var och hejade och det är alltid kul! Tjejerna vann med 3-2 och det var väldigt nöjda tjejer efter matchen! Vi behöver öva hörnor, att sprida ut oss på planen, vända med boll och att möta boll. 
 
 
 
 

Bara tre

Så hände det då igen. Agnes skulle sova hos en kompis (Alma) och vi var bara tre personer hemma! Väldigt annorlunda och väldigt mysigt. Familjen är oftast fyra eller fem och ibland till och med sex (eller sju om flickvännen är hemma). Ibland är man hemma själv men det händer bara om man är sjuk typ. Ibland är det jag och barnen eller Magnus och barnen men det är aldrig jag och Magnus och inga barn eller som igår, jag och Magnus och ett barn. 
 
Emil sken upp som en sol när jag berättade att Agnes skulle lämnas hos Alma kl 18 och sedan sova över där. 
-Jag längtar till kl sex för då blir vi den bästa familjen, sa den onda gossen med ett leende på läpparna. 
Han dukade bordet och satt oss alla tre på en rad så ingen skulle känna sig ensam och sedan placerade han sig själv mellan mig och Magnus så han kunde få full uppmärksamhet. Vi stressade honom lite med att ge honom full uppmärksamhet och sa att barn utan syskon antagligen blir så väluppfostrade eftersom båda föräldrarna har ganska stor chans att upptäcka deras små missar och det orkas tjatas på ett annat vis. Igår fick han i alla fall hjälpa till att sätta in i diskmaskinen och plocka undan. Det var riktigt besvärligt för latmasken Emil...
 
Efter maten bäddade vi ner oss i soffan med både chips och godis och han fick välja film. En stund låg han i mitt knä och fötterna hos Magnus och sedan fick han byta. Det måste ju vara rättvist....
 
Vid halv nio tyckte vi att det var dags för sömn och Emil fick sova i våra sängar mellan oss. Innan han somnade låg jag och Magnus pussade honom på kinderna i flera minuter och han fick 1 000 pussar så han skulle bli riktigt trött på oss. Sedan busade vi och kittlade honom och jag tror han var riktigt fulltankad med kärlek och uppmärksamhet när han somnade. Det här skulle vi göra fler gånger. Så mysigt att kunna fokusera på bara ett barn. 
 
Övernattning gick bra och det var en nöjd Agnes som hämtades. Idag har det varit garderobsfix. Rensat Emils garderob och köpt en mass hyllplan i Växjö till olika garderober. Nu håller Magnus på att fixar med hyllplan och rensning av handdukar, lakan m m. Jag ska fokusera på att bli frisk nu tänkte jag. Fy vad jag saknar att promenera. Fortfarande toksnorig och hostan från underjorden. Tröttsamt.
 

RSS 2.0