Julaftonsbilder

 
Det var mycket mat, många julklappar och förväntansfulla barn. Julafton började egentligen redan dagen innan när moster Bibbi, Kent och Nicke kom. De hade med sig julklappar till barnen som de fick öppna! 
 
 
 
Det var mormor, morfar, Danne, Maria och vi och 3000 julklappar. Emil sprang runt i sin brandmansdräkt HELA kvällen. Om han hade fått bestämma så hade han nog sovit i den också.
 
Till slut kom han. Barnen sprang runt från fönster till fönster och tittade och blev helt uppspelta när de såg honom gå där ute i snön! Helt underbart att se barnen. Man minns känslan av hur det var när man själv var liten...
 
Tomten hade med sig surfplatta, hörlurar, pengar, kläder, brandbilar, motorcykel, pennor, block, pussel, böcker, spel, tofsar, barbiedockor, sminkbord till barbiedockorna, grävskopa, traktor, buss, småbilar, skor, handduk, filmer, svärd, mikrofoner, brandmanskläder och grejer till, matlagningssaker, mössor, vantar och en massa massa annat! Tack alla som gav våra barn så fina julklappar och tack mamma och Anders för en härlig jul!
 
 
Barnen var helt orädda! Agnes frågade tomten när han skulle gå:
-Tomten, fåj jag fjåga en sak? Huj fåj du dina jenar att flyga egentligen, tomten? (hon kan fortfarande inte säga R). 
Tomten svarade inte...
 
Emil var uppspelt över alla paketen och sa:
-Förgrömmade unge till tomten för varje paket.
 
Vad fina de är våra skrutteluttar.
 
 
Den här lille prinsen är trotsig och otroligt charmig. I morse fick de se på svtplay på vår nya TV. De älskar julkalendern. Eftersom de alltid fått se på svtplay på datorn tidigare så blev de jätteglada. Dessutom överraskade jag dem med mackor framför TV:n. Emil tittade på mig och sa:
-Tack. Vad snäll du är mamma!
Det värmde....
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga Agnes och Emil

 
Härliga jul, så mycket på så kort tid. Agnes och Emil längtar efter tomten. Eller som Agnes själv sa dan före dan före...
- Mamma, jag tjoj inte mina ögon, sej inte mej föj då måste vi åka nu meddetsamma!
 
 
Emil i stridsglasögonen.
- Haha, jag är pippi du är sjörövarfabbe, antgarde! 

Trötta och mätta




Vi känner oss ungefär så här :)

Mätta och trötta efter väldigt mycket ätande i både Skåne och Diö. När vi orkar så kommer en uppdatering med bilder och beskrivning av vår härliga jul.




Väntan....

 
Vi är redo.
 
 
Allt är klart. 67 paket inslagna, granen är färdigklädd, barnen är badade, blommorna är vattnade, bil är lånad, kläder är packade, lördagsgodis är serverat. Nedräkning pågår. Barnen längtar efter att få öppna alla sina paket. Emil är lite rädd för tomten vilket kan bero på att jag har använt tomten som hotmedel sedan november. Julen är för mig en dag då man samlas med familjen, äter hysterisk mycket och skämmer bort sina barn. Jag älskar det. Det där med han på korset nämner vi inte ens. Vi tror på tomten i stället. 
 
 
 
Idag har varit en dag med återhämtning. Agnes har fått tagit det väldigt lugnt idag och vi har fixat med hennes bokmärken som hon fick av faster med familj i födelsedagspresent. Emil har åkt pulka med pappa. I morgon bär det av mot Skåne!

Är det fredagen den 13:e eller?!?

 
Helt slut mentalt efter dagens turer. Jag har bara varit hemma (Agnes är sjuk) men det började med att Magnus lämnade Emil tidigt i morse (mest för att han skulle ge fröknarna presenter), sedan iväg och lämnade in bilen på lagning, buss in till jobbet. Jag städade, pysslade om Agnes, väntade på att bilen skulle bli klar så att jag skulle kunna köra in och jobba. Då kommer det magiska telefonsamtalet. Bilen var trasig på riktigt. Generatorn behövde bytas. Inte göra alls. Vi ska till Skåne i morgon eller på söndag. Magnus ringde runt och jagade reservdel men det var ingen som hade det sista dagen innan jullovet liksom. Jag letade hyrbil. Inte en bil ledig. Mamma konstaterade att Anders skulle hämta oss men de har sjukt mycket att göra med sitt bygge och hinner precis bli klara med allt och ska ha oss där i jul så det var inte det bästa alternativet. När Magnus kom hem körde han och hämtade Emil, kastade av honom här hemma, körde till en annan verkstad som konstaterade samma sak och kom hem. Farfar kom hit och busade med barnen. Agnes klättrade på väggarna efter att ha varit utan dagis så hon la beslag på farfar :) Jag bestämde mig för att åka ner till Skåne och låna mammas bil och bokade tågresa. Skulle åka idag och vara nere ikväll och köra upp i morgon. Tio minuter efter det att jag bokat tågresa så ringde Moppan och erbjöd en bil. De hade TVÅ bilar. Tågresan gick inte att avboka. Hejdå 250 kr men det är ju ingenting jämfört med vad reperationen på bilen kommer kosta, 5 000 kr!!! Reservdelar och reperation är bokad tills på torsdag. Allting löste sig. Tack snälla Moppan. Det blir jul i år också!!!
 

Agnes har blivit krasslig

 
Suck. Det här hade vi inte planerat. Sjuk Agnes. Inte nu!!! Vi skulle ju ha farmor och farfar här i morgon på övernattning och allt. Nu kommer farfar hit så vi kan byta julklappar i alla fall. Agnes har snorat ett tag men ikväll hade hon nästan ingen röst och såg medtagen ut. På dagis hade de också tyckt att hon var hängig och kollat om hon hade feber men det hade hon inte. I morgon blir vi dock hemma. Magnus måste på skolavslutning, bilen ska in på lagning, Emil ska till dagis (sista dagen för Yoshiko), julpresenter ska lämnas till dagis, jag måste ta mig till jobbet på eftermiddagen om bilen blir klar och Agnes måste kureras. Det kunde varit värre. Det kunde varit magsjuka. Just det, vi borde kanske städa lite också :)
 
Jag var i Kalmar igår. Gick hemifrån 06.15 och kom hem 20.15. Barnen sov när jag kom hem och Agnes sov i morse när jag gick. Det känns inget bra. Jag längtar efter barnen så det gör ont ibland. Snart är det långledigt. FEM dagar! Ljuvligt. Det känns som om jag skulle behöva två veckor med barnen men det får bli en annan gång. Ibland undrar jag varför jag är så lojal mot min arbetsgivare. Fixar och donar. Ansvar. Försöker fixa så jag ska ta mig in till jobbet trots att Agnes är sjuk. Tar bara föräldraledigt och slutar tidigt varannan fredag för man vill vara schysst liksom. Det är nog en 70-talist grej. Vi är bara tacksamma liksom. Sjukt underbetalda dessutom. Tur att jag älskar mitt jobb ändå.

Bara mysigt

Emil är duktig på att bygga torn!
 
Det är spännande även när tornet rasar...
 
 
Sjukt nöjd!!!
 
 
När det blir tråkigt så funkar alltid böcker.
 
I år har jag släppt allt med julstress och när vi är lediga går vi mest runt i mysbyxor och småpysslar. Jag har inte ens gjort knäck! Inga julkort. Lussebullar, saffransskorpor och kola. Vi har mycket tända ljus och eldar i kakelugnen. När Magnus jobbar natt och jag har morgonen så brukar jag starta morgonen med tända ljus, tystnad och lugn vid frukostbordet. Vi sitter och pratar och mjukstartar. I morse blev det dock barnkanalen efter frukosten.... När jag lämnade Agnes idag så stod jag kvar ett tag utanför och tittade in genom fönsterrutan. På morgonen lämnas hon på en annan avdelning men det är många barn som hon känner. De flesta satt redan och pysslade med olika saker och jag såg hennes lite försiktiga närmande. Det är ovanligt att se Agnes osäker och det gjorde ont i mig att se henne stå och se lite bortkommen ut men samtidigt är det ju bra att hon inte bara rusar in i grupperna. 
 
När jag hämtade Emil idag, strax efter tre, så var det bara han kvar! Hans fröken Mia och han hade haft mellanmål själva. Det passar nog Emil. Lung och ro och få sådär lagom med uppmärksamhet... Han blir så himla glad när man kommer. Helt underbart.

Definitionen av att vara kär

 
Igår meddelade Agnes att hon var kär. Nu var det någon ny kille på dagis. En annan tjej var också kär i honom. Det roliga var att hon sedan berättade om en kille på dagis som inte visste hur det var att vara kär i någon. Okej, sa jag och frågade vidare. Det visade sig att han sa att han var kär i en annan kille. Hennes definition av att vara kär var:
  1. När man är kär så älskar man någon.
  2. Om man är pojke så är man kär i en flicka och om man är flicka så är man kär i en pojke.
Det var bara att informera henne om kärleken :) Magnus berättade att man kan bli kär i precis vem som helst och jag berättade om min kompis Sofia som är JÄÄÄÄTTEKÄR i sin Annelie och att Annelie är JÄÄÄÄTTEKÄR i Sofia. Det är ju inte så komplicerat och jag tror inte att det är det för barn heller. Agnes tittade skeptiskt på mig så jag tror att Sofia kommer få bekräfta detta så småningom :)

Ord och inga visor...

 
 
Emil älskar att hjälpa till med matlagningen. Idag hjälpte han mig att göra spagetti och köttfärssås. Helt plötsligt började köttfärssåsen bubbla och skvätta i hela köket och eftersom den var kokhet så bad jag Emil gå ner från stolen så han inte skulle bränna sig. Han ville inte och jag fick lyfta bort honom. Vet vad han sa när han gick bort från mig?
 
 
SKITSTÖVEL! Min 2,5-åring kallad mig för skitstövel! Vilket ordförråd han har...
 
Vi tittade precis på julkalendern (reprisen). Idag var där med en liten bäbis. Emil älskar bäbisar och sa:
-Åh, en bäbis mamma. Jag vill ha en bäbis.
-Ahhhh, vad gullig du är Emil, sa jag och tittade stolt på min barnkära son..
-Då skulle jag dra bäbisen i håret.
 
Eh, vad är det här för ett litet monster? 
 

Härlig söndag

Idag har det varit en mysig söndag. Barnen vaknade i och för sig kl 06.00 men det var bara att stiga upp. Vi tog det lugnt och åt frukost med tända ljus i hela huset. Kl 08.45 var det dags för julkalendern och då bäddade vi ner oss i soffan. Pappa hade jobbat natt men kom hem precis när julkalendern hade börjat. 
 
Sedan julpysslade. Agnes gjorde en julgran.
 
Emil åt pepparkakor..
 
Jag svor över att jag aldrig fick ha syslöjd i skolan. Det mesta löser sig dock med superlim!
 
 
Sedan gick vi ut och gjorde en stor snögubbe, en liten snötjej och en snölykta.
 
 
Emil sparkade mest boll och blev arg på sina vantar.
 
Pappa har varit och köpt gran så ikväll ska vi försöka få lite julstämning här hemma! Nu ska vi leka "Malena", frisör. 

Fy bubblan

Om ett halvår är det dags igen. SOMMAR! Studsmattor, glass, bad, sol, blåbär, jordgubbar och skitiga barn. Jag gillar vintern också men saknar det enkla med att gå ut. Nu är det så mycket kläder i groventrén och barnen ser ut som små Michelingubbar när vi går ut. I natt hade vi nästan -18. Det är inte ok. Emil är illröd på kinderna av kylan men Agnes eksem börjar bli bättre efter ett hysteriskt smörjande. 
 
 
Emils favorituttryck nu är "fy bubblan". Fy bubblan vad elakt. Fy bubblan vad det luktar illa osv. Han är väldigt vältalig vår lille gosse. I kväll spillde han ut ett glas med saft på bordet och utbrast "Ursäkta mig. Det var inte meningen att spilla bordet." Det var hungriga barn vid kvällsmaten. Vi delade på en ICAs färdiga potatisgratänger och det blev inte mycket till mig och Magnus. Barnen älskar deras potatisgratäng. De fick fiskpinnar till och Agnes tryckte i sig fyra stycken.
 
Nu nattar Magnus Agnes och Emil ligger i sin säng och klappar händerna. Ja, ja....det är fredag och vi är friska och mår bra. I morgon ska jag handla julklappar så det ryker ur plånboken :)

Luciadags

 
Det var en förväntansfull tjej som slog upp ögonen kl 05.15 och sa "mamma, vi måste gå upp nu!". Det var ju inte riktigt min tanke men vem kan motstå en illpigg 4-åring med gigantiska ögonen som tittar bedjande? Inte jag. Vad härligt det är med barn. Det kommer så mycket minne från hur det kändes när man var liten. Längtan, förväntan och glädjen efter något som kändes jättestort. Känslorna finns kvar som vuxen men ju äldre man blir desto "förståndigare" blir man och framför allt så får man perspektiv på saker som gör att saker blir sällan så otroligt stora och vi har dessutom lärt oss att behärska oss...på gott och ont. Det är i alla fall helt fantastiskt att se barns enorma föräntan på saker och jag känner hur jag smittas av glädjen. Sen slutade morgonen med värsta brytet här hemma eftersom hon inte skulle ta på sig några överdragsbyxor trots -7 grader och väldigt tunna strumpbyxor. Barnen gick luciatåg och Agnes var "pepparkakstjej" med två flätor i håret. Emil satt mest i mitt knä medan Magnus filmade barnen. Det var sång och fika. Magnus skulle iväg till jobbet och var stressad. Vid halv åtta lämnade han Emil medan jag satt med Agnes och fikade. När jag skulle gå så blev hon ledsen för hon hade ingen att leka med "för alla andra barn satt med sina mammor och pappor". Aj, vad ont det gjorde. Jag tog av mig och gick in igen och efter en stund så tyckte hon det var ok att sitta med sin fröken. Aldrig mer. Nästa gång ska jag vara där lika länge som alla andra och njuta av lussefikan. 

Badpojken

 
Jag undrar hur många badfoton på barn det existerar. Det är något maniskt med att foto dem när de badar. Fast det är ju så gulligt och finns det något mysigare än ett nybadat barn i famnen? Vi har gjort en del ändringar i vårt hus men den överlägset bästa var nog badkaret. Minst en gång i veckan sjunker jag ner i badet med en bra bok och stannar där minst en timme. 
 
Vad jobbigt det är. I augusti slutade Emils dagisfröken Lea eftersom hon fick bäbis och nu ska hennes vikarie Yoshiko sluta eftersom hon har fått en heltidstjänst på annat ställe. Emil vill ju ha lite lugn och ro och inte för mycket förändringar så jag ser inte fram emot våren. Han hade ju precis börjat ta ut svängarna och känna sig trygg! Idag berättade Yoshiko att hon tyckte han var gladare nu och att det förändrades efter vår lediga vecka tillsammans. Han behövde nog "mammatankas". Det har förändrats även här hemma. Innan har han varit väldigt pappig men mamma är ganska okej hon med och vi börjar hitta tillbaks igen. Min teori är att Emils första år så var det nästan bara jag och Emil eftersom han ammades mycket och var väldigt gosig. När han slutade hänga vid mina bröst så kunde jag ta mig an Agnes mer och mer och hade antagligen dåligt samvete för hennes skull så jag gjorde mycket saker med bara Agnes. Då tappades Emil bort lite...och fångades upp av sin pappa. Nu hoppas jag att vi har hittat balansen lite. Med två barn kom känslan av otillräcklighet och det ständigt dåliga samvetet....
 
I morgon blir det luciafirande på Agnes dagis kl 06.45! Hepp...
 

Julpyssel på Emils dagis!

 
 
 
Emil tycker bäst om pepparkakorna och Agnes gillar att göra snögubbe av flörtkulor. Prick klockan sju (Emils vanliga läggdags) blev han riktigt sur och trött så vi fick lämna och tacka för oss.

Spela sur....

 
Ibland blir Emil sur och då vill han verkligen visa det....
 
 
Danne försökte bara prata med Emil men ibland vill han inte ens bli tilltalad och reagerar med att blunda och vända bort huvudet....fast ibland måste han smygtitta lite ändå!
 
 
Morbror Danne har tålamod....
 
 
Det tog en stund men sedan var morbror Danne favoriten. 
 
Emil är en bestämd gosse som testar gränser för fullt här hemma. Vi försöker sätta lite gränser men har en liten tjej som motarbetar oss. När vi säger nej och skäller på honom så springer Agnes dit och tröstar. 
 
Agnes älskar sin lillebror trots att han inte alltid är så snäll. Inför nattningen så springer alltid Emil och ska godnatt-krama mig eller Magnus när vi nattar Agnes. Varje kväll så ber Agnes om en kram från Emil men han tvärvägrar. Jag ser att hon blir sårad när han inte vill krama henne godnatt men att det funkar med mamma/pappa. Han gör det för att han kan. Tror att vi får testa "the game" och säga till Agnes att hon ska säga "jag vill verkligen inte ha en kram av Emil". Det kan funka....han älskar ju närhet!

Pulkabacken med storasyster

 
Agnes har längtat efter Natta. Hon VET att en dag med Natta i pulkabacken blir jätterolig och det blev den. Emil åkte med sin mamma, fick snö i ansiktet och bröt ihop. Magnus fick komma och hämta honom. Sedan kunde vi åka i lugn och ro. Agnes träffade en kompis, Wilma, som hon åkte tillsammans med. Jag och Natta kickade lite med snöbollar. Inte helt lätt. Sedan åkte hon iväg med sina kompisar till en större pulkabacke. Vad trött och hungrig man blir efter några timmars utelek! 
 
I eftermiddags blev det bakande av saffransskorpor och en massa tvätt. Magnus fick äran att rensa i Agnes garderob. Han fixade det alldeles utmärkt. Nästa projekt blir Emil garderob... 

Pulka och julbak

Idag spenderade vi förmiddagen i pulkabacken. Vi traskade ner till dagisbacken som passade alldeles utmärkt till båda barnen. Emil vågade åka själv! Agnes for fram och träffade en dagiskompis. Det var väldigt gnälligt när vi gick hem för Emil ville bestämma. Mycket vilja nu....
 
Eftermiddagen blev en dag i köket. Vi gjorde lussebullar och kola. Barnen älskar att hjälpa till och jag blev väldigt imponerad av Agnes. Hon gjorde jättefina lussebullar och hade tålamod. Emil kladdade lite med degen och sedan ville han sitta och äta pepparkakor i stället :)
 
 
Tur att vi inte hade städat. Det var mjöl precis överallt.....
 
 
Agnes eksem är värre än någonsin. I kväll tvingade vi på henne tights för att hon inte ska klia sönder sig. Det var hon inte helt nöjd med...
 
 
 
Eftersom jag åt alldeles för mycket deg så har jag inte orkat provsmaka dem men de såg väldigt goda ut. 
 
I morgon blir det ännu mer pulkaåkning om det inte blir jättekallt. 
 
Det märks på Emil att jag har träffat honom mer för sedan vi var iväg i Skåne så har han blivit lite mer mammig. Vanligtvis så är det bara pappa som gäller men nu kommer han även och sätter sig hos mig och gosar. Lille mjuke. Det blir som en god spiral. När Emil tar mig i anspråk så blir Agnes avundsjuk och kommer och kramas hon också. Win win :)

Kallt, kallt, kallt

I morse hade vi -16 grader. Agnes skulle ha strumpbyxor som vanligt så det var bara att leta fram fleecebyxorna och tvinga henne att ha dem under vinteroverallen. Hon berättade att hon hade tagit på dem idag när de skulle gå ut men att hon frös ändå! Båda barnen har fått en massa eksem på handlederna och händerna så det är bara att smörja. 
 
Jag tittar på gamla bilder och minns vår utflykt för 2,5 månad sedan och funderar på om vi kan åka på utflykt i helgen. Det ska bli -19 grader i natt! Det är ju så mysigt att åka pulka och grilla men om det blir så kallt så får vi nog satsa på att baka lussebullar och bara åka pulka på gatan. Barnens hud fixar inte kylan!
 
Tänk så roligt det kan vara att piska vattnet med pinnar! Emil har varit riktigt gosig idag. Jag åkte hem lite tidigare så jag fick två timmar med dem innan det blev nattning. Barnen fick bada och smörjas in ordentligt innan det blev julkalendern. 
 
Emil börjar berätta lite om dagis nu. Helt underbart. Idag kom han ihåg vad de hade ätit till lunch. När Emil berättar så anstränger Agnes sig också för att komma ihåg och helt plötsligt har hon långa utläggningar om vad kompisarna INTE åt på lunchen. 
 
Idag åt jag jullunch på Villa Vik. Eftersom vi åt julbord på jobbet igår också så tog jag väldigt lite av julmaten och sparade mig till deras enorma gottebord. Helt sjukt. Jag tog i stort sett bara godis som var hemlagat och orkade ändå inte gröt/glass/ost/kex/kladdkaka/mandelmussla. Allt detta skulle jag ju smaka men där var så mycket gott. Där var en chokladfontän! Efter den goda lunchen försökte vi alla knäppa våra jackor och sedan rullade vi ut i bilarna och åkte tillbaka till jobbet. Vi jobbad en timme och sedan var det fika....och då var ju chokladkartongerna från gårdagens julfirande kvar....phu...tur att det bara är december en gång/år! 
 
 

Hjälpredorna

 
Det var ett tag sedan vi bakade men i helgen får det nog bli lite julfixande. Eftersom de bakade pepparkakor med mormor så tror jag att vi struntar i det i år. Vi får alltid kasta pepparkakorna ändå eftersom ingen äter upp dem. Det får nog bli lussebullar. Båda barnen älskar att hjälpa till och i tisdags gjorde vi pannkakor. De åt upp nästan alla när de stod och "hjälpte till" så när vi skulle sätta oss till bords så orkade de inte äta fler :)
 
Nu är det klart. Nästa år ska jag jobba 90 % och hämta barnen kl 14 två dagar/vecka. När Emil slutar sova middag så länge så kan jag hämta ännu tidigare! Dagispersonalen väcker honom vid kvart i två och då har han sovit nästan två timmar! Trött gosse.

Rita på mormor och morfars golv

 
I Skåne lärde Danne Agnes att hon fick rita på golvet. Hur coolt var inte det? De renoverar så innan Danne skulle lägga golvet så kunde Agnes få skriva och rita hur mycket som helst! 
 
Ikväll när jag nattade barnen så berättade Agnes att hon hade drömt förra natten. Konstig dröm. Pomperipossa hade tagit alla våra julsaker... Vilka olika världar vi lever i, barn och vuxna. Häftigt.
 
 
Emil hade bråkat lite på dagis idag. Först vägrade han vantar och bråkade om det med fröken Mia och sedan hade han knuffat Astrid (bråk om en docka eller något). Kanske han börjar testa gränser där också? 
 
När vi var i Skåne så höll mamma och Anders på att bygga ut. En kväll skulle en man fylla ut tomten med grus och jag klädde på barnen så vi kunde gå ut och titta. Det var mörkt och vi såg inte så mycket men Emil tyckte att det var sjukt spännande. Helt plötsligt så stannade han maskinen och kom emot oss. Han pratade lite och frågade vad barnen hette. Agnes pratade på och Emil var lite blyg. Efter någon minut frågade han Emil om han ville åka med i hans lastare. Emil tittade med stora ögon och sa "jaaa". Jonas, som han hette, lyfte upp Emil och bar iväg med honom till lastaren. Blyga, rädda Emil sa inte ett ljud!!! Sedan åkte de några rundor och lyfte grus och fyllde ut tomten. Emil vinkade och ropade "hej, hej mamma" och vi vinkade och jag var så glad för hans skull! Sedan fick Agnes också åka. Emil fick ringa hem till pappa och berätta. Lillkillen var helt uppspelt!!! Vi pratar fortfarande om det och när jag säger "var det kul att köra grävmaskin, Emil?" så svarar han "inte grävmaskin, mamma. LAAASTARE!!!!". Som om det skulle vara så viktigt... :)

BVC besök

 
Idag var det dags för Emil 2,5-års kontroll. Jag var lite orolig innan och funderade över hur det skulle gå för han är ju lite speciell vår gosse...vill han inte så vill han inte och han vill helst inte ha för mycket fokus på sig. Efter lite funderingar så valde jag att ta med Agnes. Det känns som om hennes närvaro stärker Emil och han vågar mer. När vi kom in så gömde han sig i min famn bums och Agnes pratade på om både det ena och andra... :) Laila lyckades få Emil nyfiken på vad hon hade i en säck och när hon drog fram en bil så lossnade det lite. Han pratade på och visade var alla skulle sitta i bilen osv. Han vägrade dock att säga vad kossan och hunden säger och han vägrade mäta sig. Emil ritade cirklar, sparkade boll och matade en docka. Agnes var jätteduktig och lät Emil svara på Lailas frågor hela tiden även om jag såg att hon så gärna ville svara och vara "duktig". Fina Agnes! När Emil inte svarade på Lailas fråga "vad säger kon?" så sprang hon bort till Emil och viskade svaret i hans öra...hahaha.... Han kan ju det men han ville inte svara helt enkelt. Hans längd blev ca 92 cm och jag tror han vägde 12,5 kg vilket låg i underkant men inget att oroas över. Hon tyckte att han var väldigt duktig på att prata vilket är lite roligt eftersom han började prata väldigt sent men när han väl satte igång så bara sprutade det ord ur honom.
 
Agnes berättade idag att hon träffat Emil på dagis idag när de var ute. Han var ledsen och berättade att han längtade efter mamma och pappa. Agnes hade tröstat honom lite men sedan hann hon inte :) Det gör så ont i hjärtat när jag hör att han är ledsen. Kommer han någonsin bli ett dagisbarn och hur ska det gå för honom i skolan? 

Gympatjejen

 Idag var sista gången med gympan för i år. Jag gick dit efter jobbet och satt och tittade på henne i en halvtimme. Vad roligt hon tycker det är! Idag hade de ballonger som de härjade runt med. Det blir gympa nästa termin också om inte Magnus schema ändras.
 
 
 
Vi gör en stor grej av julkalendern här hemma. Vi sitter tillsammans den kvarten och tittar på Mysteriet på Greveholm. Agnes tycker det är lite otäckt med spökena. Efter julkalendern så får de öppna dagens lucka i chokladkalendern (som de fick av mormor och morfar). Idag konstaterade Emil att han "älskar choklad". Han älskar det mesta numera :) Idag nattade jag honom och Magnus Agnes. Vi försöker turas om. Emil ville att vi skulle titta i en bok med all världens djur. Han kommer kunna de mest konstiga djurarterna snart.

Möte med tomten!

Vi väntade och väntade och väntade....
 
Till slut kom vi fram och fick träffa tomten. Agnes babblade på och var inte så rädd. Emil var lite mer försiktig. Tomten berömde Agnes för att hon sa "tack så mycket" när hon fick en julklapp.
 
 
Gladast blev nog Agnes för att hon träffade Alma...
 
 
 
 
 
 

SNÖ!!!

 
Äntligen! Livet blir lite roligare med snö (i alla fall de första dagarna...efter några dagars skottning är det inte lika roligt längre). På med kläderna och sedan blev det pulkaåkning, snöänglar och snöbollskrig!
 
 
Det gick sådär att blåsa bort snön från mössan...
 
Tur att jag plockade fram alla vinterkläderna i fredags!
 
Snöbollskrig!!!
 
Väldigt skönt att Magnus har köpt en ny kamera så jag slipper fixa bilderna innan de läggs ut på bloggen. Det blir helt ok ändå. Dessutom tycker han det är kul att ta foto så nu finns det lite foton att använda igen!
Vi fixar och fixar... Den här helgen har det blivit spottar i taket ovanför köksön, hylla till kokböckerna, gardin till Agnes rum, småfix i vårt sovrum, gardin och taklampa i TV-rummet. Nu jagar vi soffa och sideboard...och sedan står nog sovrummet på tur!

Syskonkärlek

 
För tillfället har de väldigt roligt tillsammans även om det är en del bråk ibland. Agnes brukar dra med Emil på äventyr och hon är väldigt omtänksam. Så fort Emil blir ledsen så ska hon trösta honom. Idag har vi varit i stan och härjat rundor. Det blev lampor till kök och vardagsrum och lite annat kul. Emil fastnade för en nalle på Rusta. Han som inte bryr sig så mycket om gosedjur hittade en helt vanlig brun, mjuk nalle som han vägrade släppa och kramade jättehårt. Naturligtvis kunde jag inte ta den ifrån honom. Nu sover han med den i våra sängar...
 
 
 
Idag när jag satt i soffan med Emil så berättade han att han dricker vatten, saft och c-vitamin. Jag frågade honom vad han gillar mest (och syftade på drickan). Han tittade på mig och svarade "Emil älskar Agnes Pelz mest". Jag dog nästan.....så fina de är.

RSS 2.0