Ekorrar i påsen?

Det är inte lätt....ekorrar, kottar...samma sak. Dagen började jättebra. Jag låg och lyssnade på när Magnus och Agnes fixade i köket. Sen kom sången, kaffet, frukosten, presenterna, blommorna, glada barn och söt skäggig man. Det kändes som om jag var liten igen fast nu var det inte föräldrar som sjöng för mig utan sambon och barn. Mysigt! Från klockan 07-09 har Agnes gått "jag vill ha napp, napp, mamma, napp, jag vill ha napp, napp, jag vill ha napp". Hon får inte nappen på dagen och brukar inte få det men det var ett väldigt tjatande idag. Nu är hon på dagis, Emil sover och jag ska nog passa på och lägga mig i några minuter. Det är ju faktiskt min födelsedag!

Var är Jesus när man behöver honom?

Idag hade jag behövt Jesus. Eller i alla fall någon som hade kunnat förvandla vatten till vin. Hiskelig dag. Agnes slutade med napp igår men började ikväll igen. Enligt mammas tandläkare är det ingen panik med att avsluta nappandet så nu får hon ha napp bara i sängen. Ingen napp från kl 17 längre. Nu ska hon få längta till sin säng :) Det har varit strid om ALLT idag. Det började bra med dagisfotografering. Sedan åkte vi och fikade jag och barnen. I bilen hem började tjatet om napp. Sedan släppt jag ut odjuren i trädgården och planterade min fjärilsblomma. Efter några minuter sprang Agnes barfota och Emil hade hittat vatten i lilla bassängen och var dyngsur. In och kasta barnen i säng. Skrik om napp. Emil somnade. Agnes fick ligga i våra sängar, tjat om saga och tjat om napp. Ingen sömn. Skrikandet väckte Emil. Lunch. Ingen av dem åt speciellt mycket och båda ratade frukosten. Promenad i skogen. Hem, hämta vagn, promenad till Göka, lek på Göka, samla löv och kottar, upptäcka att Emil saknade både napp och snuse, panik. samma väg tillbaka, hittade det mitt på vägen, strunta i om hundar kissat på napp och snuse, ge Emil napp och snuse, tyst Emil, tjat från Agnes om napp, hem, göra tavla av löv och kottar, löv överallt, djur på köksbordet, åka och storhandla på Ica, hem, laga mat, trött, trött, trött, Magnus kommer hem, äta, kasta barn i säng, Agnes fick napp, tyst.

Ny dag i morgon.

Stor tjej, eller?

Full rulle för tillfället. Igår blev det bullbak här hemma. De blev tråkiga tyckte jag. Jättegoda när de var nybakta men idag smakade de sisådär. Idag var det träff på Göka för "hemmamammor". En massa mammor, en pappa och jättemånga barn. Väldigt trevligt och väldigt kallt. Agnes och Alma var som ler och långhalm som vanligt men jag blev lite stolt över Agnes idag. Agnes och Alma sprang och lekte och där var en annan tjej ensam ganska nära och jag sa till Agnes att alla kunde leka tillsammans. Jag hörde Agnes säga "kom, spring med oss" flera gånger men tjejen ville inte. Det viktigaste var att hon frågade! Agnes fick ett bryt när vi skulle hem för hon trodde att Almas gröna spade var hennes. Vilka problem :) Väl hemma blev det hysteriskt städande, lite fönsterputsning, två maskiner tvätt, eldning i kakelugnen, nu är snart barnen nybadade och Magnus är på väg hem. Inköp till vägg som ska sättas upp i helgen är klart.
Stor tjej var rubriken ju...ja, Agnes ska sluta med napp. Jag tycker det är bra men sorgligt. Vi har bestämt att hon ska lämna napparna till tomten men jag ser en hysterisk julaftonskväll/natt framför mig så vi har pratat om det några dagar nu. Alma har slutat. Agnes vill bli lika stor som Alma. Vi får se hur det går ikväll. Jag känner själv att jag är svag....och Magnus är ännu svagare när det gäller ledsna barn...

Han som talar med hundar

Samma visa...varje dag...borde inte någon av dem tröttna snart?
Idag har varit en otursdag för Emil. Först brände han sig på kakelugnen, sen klämde han fingret jättehårt i en leksak och sen drämde jag diskmaskinsluckan i ansiktet på honom så han flög bak! Han böjde sig fram samtidigt som jag stängde luckan. Det gick bra men såg riktigt hemskt ut och jag kände mig inte som en helt bra mamma om man säger så. Vi har varit ute i det underbara vädret. Lång promenad med dubbelvagnen. Skönt.

Vi överlevde...

Vi överlevde helgen trots all förkylning och feber. Idag var till och med jag och Agnes på familjegympan. Helt underbart att se överlyckliga studsande lilla Agnes fara runt som ett yrväder (hela tiden max 1 m från Alma), helt rosig om kinderna. Idag fick barnen gå och lägga sig i normal tid igen (kl 19) efter alltför många sena kvällar. Agnes kom upp flera gånger, hon hade ont i sitt knä, hon hade ont på sin armbåge (där hon tidigare hade ett plåster), hon hade fått färg på sin säng (hon hade hittat pyttesmå gröna märken på sängen) och sist så undrade hon varför jag och Magnus skrattade (vi tittade på något roligt TV-program). Efter en timme somnade hon. Agnes är väldigt intresserad av veckodagar nu och frågar varje morgon vilken dag det är. Hon börjar ha lite koll faktiskt. Vilken svamp hon är nu...hon bara suger åt sig allt och bokstäver ligger högt upp på intresselistan. En dag började hon ljuda! Stackars barn om hon blir som mig. Mamma säger att jag var likadan men var trött på skolan innan högstadiet...
Oj vilket humör han har Emil. Han rivs, drar i kläder, knips och slåss när han blir arg....men så söt. Fast nu får han ordentliga tillsägningar och in på rummet ryt. Först reagerar han med att klippa till mig och när jag då blir riktigt arg så blir han helt förtvivlad. Han spelar ut hela registret. Sen är han ju så kelen och vem kan säga nej till en liten blond snorig lintott med stora tårfyllda ögon som kommer och vill kramas. I helgen när vi åt gott så skålade vi med barnen. Emil blev ledsen och sa flera gånger TILL, TILL...vilket tydligen betyder en gång till :) Bara TI betyder försiktig. Vi säger till honom att vara försiktig när han klappar Tarzan så nu när han närmar sig Tarzan säger han själv TI, TI innan vi hinner säga något.
De här två ska vara själva med sin pappa i nästan FYRA dygn. Jag ska till Stockholm!!!! Jag skulle egentligen åkt fredag-söndag men det var oförskämt dyrt så nu blir det torsdag-måndag i stället. Jag ska bada i Sussies badkar så jag är helt skrynklig när jag kommer hem :) I slutet av november bär det av...
De har så kul med prinsesstältet. De leker tillsammans. Jag bara njuter av att titta på dem. Emil härmar Agnes i det mesta. En dag kom han med våra bokstavsklossar och sa "AAAA". Agnes brukar visa bokstaven A ibland och säga A. Fast ibland leker Agnes med Emil på hans nivå och pratar babyspråk. Bara de har kul tillsammans så är hon nöjd. Fast hon är hiskeligt trött på Teletubbies....jag med.

Emil i toppform

Det är sjukstuga här hemma. Magnus ligger nerbäddad med feber, jag och barnen är förkylda. Jag längtar efter några timmars sömn...eller varför inte slå på stort...jag önskar mig sömn i sisådär 100 år. Barnen är i säng, lunchen avklarad, förmiddagen spenderades på dagislekplatsen. Igår hade vi fredagsmys. Barnen fick lite godis och vi tittade på barnfilmer där uppe. De satt bredvid varandra på en tältsäng och var jättesöta. Varje gång Emil stoppade en liten godisbit i munnen sa han högt "MMMMMMMM" och såg väldigt nöjd ut. Jag älskar fredagsmys.

Trevliga eftermiddagar!

Den här veckan har varit mysig med två eftermiddagar hos Agnes kompisar. Först en lekstund hos Viktor i onsdags och igår var det lekdags hos Alma. Agnes sov inte middag här hemma för hon var alltför uppspelt! Hon skulle ha både tofsar, halsband och kjol när vi skulle dit och för en gångs skull så fick hon bestämma :)
Jag är så imponerad över alla våra treåringar. De leker jättefint tillsammans och är så nöjda. Underbart att se. Hos Alma skulle de göra ALLT. Det började med lite lek på rummet, sedan var de ute och hoppade studsmatta (Agnes hoppade ett tag i Almas högklackade prinsesskor), sedan gick de och satte sig i sandlådan (dyngsura). De avslutade med att sitta i Almas säng och göra halsband....av alla ställen så var tydligen sängen det bästa stället att ha alla pärlorna i. Emil fick inte vara med så han satt med oss och Astrid och kollade på Teletubbies.
Det är väldigt trevligt att träffas och låta barnen leka av sig någon timme. Vi borde göra detta oftare. Inser att Agnes behöver träffa leka av sig och att jag får allt svårare att sysselsätta henne här hemma. Fast nu har hon och Emil riktigt kul tillsammans ibland. Underbart! Äntligen fredag. Fast idag är det snorig familj här hemma så det får bli en lugn helg...om vi inte drar igång något renoveringsprojekt :)
Just det, lilla Agnes har ju pratat länge om ett trollspö. Alma hade ett som blinkade och lät. Agnes var helt fascinerad och gick runt med det. Efter en stund gick hon till Almas mamma och frågade om hon kunde visa hur det funkade. Agnes trodde ju att man kunde trolla på riktigt med trollspö. Lilla gumman. Pappa pratade med henne i morse och förklarade. Sedan låtsastrollade hon fram studsmattor och sparkcyklar hela morgonen. Till slut fick vi be henne trolla tillbaka alla sparkcyklarna för hela köket var ju fullt med dem ;)

Mysig dag

Idag har det varit glada barn. När Agnes var på dagis hade jag och Emil väldigt kul och mysigt här hemma. Det var en glad och gosig gosse efter middagsluren. Sedan tog vi på regnkläderna och gick (Emil går flera hundra meter) till Agnes dagis för att locka hem henne. När vi kom till dagiset så låg Agnes och sov. Jag tassade in och hon tjurade tills jag berättade att vi skulle hem till Viktor och leka. Hon slängde nappen och snusen och hade fått på sig regnkläderna på några minuter! Så kul de hade tillsammans och det blev inget bråk tror jag (i så fall löste de det själva). De hängde på Viktors rum och lyckades krascha hans lampa. Agnes blev jätteledsen när vi skulle gå hem....det var ju så kul att leka. I morgon blir det lek hos Alma och Astrid!
Emil trivde också hos familjen Blanck. Han traskade rakt in och upptäckte att de hade en TV på väggen som visade TELETUBBIES....heaven liksom. Emil och Agnes bråkar väldigt mycket om min uppmärksamhet för tillfället. Ikväll var det extremt och de kunde inte sitta nära nog båda två. Agnes knuffar bort Emil och Emil drar Agnes i håret. Det är visserligen kul att vara populär men.... Åh, idag när vi gick till dagis i duggregnet så traskade Emil på och helt plötsligt kände jag hans lilla, lilla hand i min stora. Där gick vi och höll handen, jag och min lille prins. Jag njöt och lovade mig själv att jag skulle komma ihåg känslan.

Kärlek

Dessa två älskar verkligen varandra. Tarzan stryker sig gärna mot Emil och Emil lägger sig gärna hos Tarzan. Emil är sååå försiktig och klappar jättefint. Märkliga Tarzan som har gett mig stora märken på armarna har aldrig gjort något mot barnen trots att de kanske inte alltid klappar på "rätt" sätt.
Många pussar blir det....
Emil bryr sig om Tarzan mer än vad Agnes har gjort. Agnes har alltid varit snäll mot honom men har inte varit jätteintresserad. Emil blir alltid glad när Tarzan kommer och skrattade högt idag när Tarzan åt upp hans spaghetti som låg utspritt över hela köksgolvet....

Stapplande steg

Så här såg det ut för en månad sedan. Lille Emil gick från inga steg till snabba steg alldeles för fort. Idag går han gärna baklänges, snurrar runt, runt tills han trillar och slår sig, dansar och hoppar (han hoppar inte upp i luften utan böjer snarare på knäna). Emil är så charmig här hemma men så fort någon utanför familjen tilltalar honom så blir han vääääldigt allvarlig. Han skrattar inte ihjäl sig om man säger så. Det spelar ingen roll för han har mitt hjärta ändå...jag bara njuter när han kryper upp i min famn och vill kela. Han är så kelsjuk och helt underbar. Nätterna är fortfarande tråkiga. Han vaknar flera gånger och vi springer in och ger honom nappen. De nätter han har sovit hela natten går nog att räkna på ena handens fingrar....men det går över. På dagarna är han väldigt hjälpsam med diskmaskin, tvättmaskin och framför allt dammsugaren. En dag när Magnus dammsög utan själva munstycket så pintade Emil iväg och hämtade det.. Det var ju inte som det brukade! Han hjälper mig även med att hänga tvätt, samla ihop klossar (han har blivit riktigt duktig på att stapla klossar förresten), hämta sina skor, starta radion, byta kanal på TV:n (Agnes blir tokig) och pilla på allt som går att pilla på (lampor, kontakter, telefoner, fjärrkontroller). Just det, Emil gillar verkligen böcker nu. Han ska bläddra och peka men inte på det som jag säger att han ska peka på trots att jag vet att han vet vad det är. Han gillar när vi sjunger men mest av allt så gillar han Teletubbies och I drömmarnas trädgård. Jag kräks snart på Teletubbies. Vad är det med dessa äckliga figurerna...hur kan alla barn vara så förtjusta i dem?

Skrapade sommarknän

Hösten är här. Vackra höst. Inga skrapade sommarknä längre.... Dagarna rullar på och jag börjar redan få ångest för att mitt liv som hemmamamma närmar sig sitt slut. Jag älskar mitt jobb men bara tanken på att vara ifrån mina barn 9 h varje dag gör ont. I samma sekund som vi bara har ett hus vill jag gå ner i tid. Jag vet inte hur mycket men tiden med barnen är viktigast. Tiden går för fort....jag hinner inte med. Vardagspussel ger mig ångest. Hur ska vi hinna och hur hinner alla andra? Nu tvättar, handlar, plockar, lagar mat, småstädar jag ju varje dag dagtid. Allt detta ska vi alltså ägna kvällar och helger åt sedan...vår enda tid med våra barn. När ska vi vara med dem, prata, busa, dansa, cykla, rita, pussla, bråka, tjata och mysa? Jag förstår alla mammor i familjen Annorlunda. Genom att skaffa fler barn skaffar de sig mer tid med alla barnen. Tur att jag inte är yngre...oj, vad många barn det hade blivit :)
Idag var vi på kyrkans öppna förskola. Väldigt många där och väldigt trevligt. Agnes är nöjd när Alma är där. Idag hade Alma ritat teckning till Agnes som hon hade med sig. Alma ville ha mer kex när vi fikade och då sa hennes mamma stopp till slut och då gav Agnes Alma ett av sina kex. Dessa två är helt underbara tillsammans och de verkar vara väldigt lika i sättet. Fast ibland bråkar de lite på dagis. Agnes berättade igår att de hade bråkat om en hink och en dag hade de bråkat om en sparkcykel. Det verkar som om de löser bråken bra och de verkar inte vara några slagskämpar. Det är nog bara jag som får smällar av Agnes...eller förresten...Emil får en och annan knuff av Agnes också.

Filmtime...

Gick igenom mobilen och hittade den här filmen. Den är från maj 2011 så det är ett tag sedan. Då höll Agnes på mycket med Armstrong och förundrades över att han varit på månen. Dagen till ära hade hon letat fram Nattas mössa och simglasögon...jättefin :)
För några dagar sedan skulle jag vara pedagogisk. Vi satt i bilen och åkte förbi en flicka som åkte sparkcykel. Agnes sa genast "jag vill ha en sparkcykel....och ett trollspö". Då får du önska det när du fyller år, sa jag. Sedan malde jag på om att bara för att man önskar sig något så är det inte säkert att man får det (nu råkar jag ju veta att mormor ska köpa detta men ändå) och då kan man önska sig det av tomten och får man inte det av tomten så får man önska sig det nästa födelsedag osv. Agnes satt tyst. Sedan fortsatte jag och berättade att jag alltid önskat mig en resa till månen men att det är så himla dyrt. Varken mormor, morfar, morbor Danne eller någon annan har råd att köpa en sådan resa till mig :) Agnes satt tyst...sen kom det..."mamma, jag har jättemycket pengar i min spargris". Sötaste...
Igår var vi på gympa för första gången. Hon älskade det och fick springa av sig lite. Hänga i ringarna, gå balansgång, klättra i ribbstolar, studsa bollar m m. Kan det bli bättre?

Lille Emil

Den här lille prinsen bara går och går. En dag när vi skulle gå och hämta Agnes så gick han flera hundar meter...små korta steg på stadiga ben. Vad fort det gick! Det var inte länge han stapplade runt. Idag har vi haft kalas för Natta. Farmor och farfar samt Växjögänget var här. Himla kul! Agnes älskar besök....alla som hon kan leka med (styra och bestämma över) är tacksamma lekkamrater...Moppan ligger högt upp på listan tror jag :)
Igår var första gången som jag hörde hur barnen riktigt lekte tillsammans. Helt underbart. De satt inne på Agnes rum och lekte doktor. De skrattade och hade roligt och det värmde i mitt hjärta. Innan doktorsleken så hade jag kommit på dem med att springa runt och äta pommes och sa till Agnes att det fick de absolut inte göra och ABSOLUT inte i soffan. Jag hörde hur hon sprang in till Emil och sa "Emil, mamma sa att vi fick INTE äta pommes här så nu går vi in på mitt rum och äter..." På kvällen hittade jag ett tiotal pommes i hennes säng...

Vi fortsätter med lite...

sommarbilder eftersom målning pågår. Vi tog en vägg i Agnes rum när vi ändå höll på. De här bilderna är ifrån Växjö när vi var där en förmiddag och badade. Underbart. Barnen tycker vi är urtråkiga som ger dem noll uppmärksamhet. Vi målar och målar och målar. Sena kvällar blir det!

Agnes är på dagis idag. Tur för hon behövde verkligen lite sysselsättning. Igår när vi fixade lite i hennes rum så sa vi att hon skulle få sova i våra sängar (det luktade färg på hennes rum). Agnes blev helt förtvivlad och svarade "jag vill sova på mitt uuuum". Efter en del förklarande och löfte om att hon skulle få sova där nästa natt så gick hon till slut med på att lägga sig i våra sängar. Hon somnade nog inte förrän tio igår så det var en trött fröken som traskade upp i morse...

Ölandstur i somras

Vi målar hallen här hemma så det blir lite gamla bilder. Det är minst sagt lite rörigt här för tillfället men det blir väldigt fint så småningom hoppas jag. Vi var ju en tur på Öland i somras så jag hittade lite bilder därifrån. Härligt att titta på sommarbilder nu när hösten närmar sig. Vi har eldad två kvällar nu och det är såååå mysigt...och blir väldigt varmt!
Kusinerna hade kul tillsammans. Emil och Jonathan delade leksaker och var så söta.
Emil får tänder i snabb följd nu och jag är inte riktigt säker på hur många han har men han har ju sina söta tänder där framme (två uppe och två nere) och sedan får han kindtänder nu och där är snart fyra stycken tror jag. Inte konstigt att han varit kinkig på nätterna. Han härmar Agnes nu och går runt och säger, huuua, huuua, bam, bam, bam bam...Agnes brukar leka att någon (jag, hon, Emil, dockan..) har födelsedag och då sjunger hon ja må hon leva, följt av hurrande och avslutningstrudelutten. Nu gör Emil något liknande. De är för söta de där två. Igår var jag med barnen på Mc Donalds och Emil har aldrig fått ketchup tills igår. Agnes satte fram en burk och jag hann inte reagera. Jag hann bara säga "men Agnes, Emil kan inte dippa i ketchup" varpå han stoppade ner sin pommes i ketchupen och snabbt in i munnen. Agnes jublade och skek "titta mamma...han kunde!!!" Jag suckade lite lätt...yiipppeee...ännu en ketchupunge...

Varför somnar jag inte...?

Den här busbilden är från när vi var i Skåne. Emil hoppade/kröp/flög på en studsmatta.
Nu sover båda barnen och jag kan inte somna fastän jag är så trött så trött. Igår handlade vi vitrinskåp och TV-bänk på Blocket och höll på och fixade till tolv i natt. Det är ALLDELES för sent för mig.
Emil är den gosigaste lille gossen i världen. Han vill bara få kramar, pussar, gos och närhet. Blåser jag honom försiktigt i örat så blir han helt stilla och sedan vänder han andra örat till. Han har så mycket projekt på gång här hemma och traskar runt med studsbollar, klossar, bilar (kör med dem i luften, på dörrar och golv), drar ut sladdar, pillar på dvd-spelaren och alla skivorna. Nu visar han dessutom vilken film han vill se. Igår kom han och sa "äää, äää" och ritade en cirkel i handflatan med sitt finger - I drömmarnas trädgård. Filmen börjar alltid med en sång och ett barn som ritar en cirkel i handflatan. Han förstår det mesta man säger till honom nu t ex leta upp din snuse, strumpor, gå till din stol, gå och ta på dig skorna osv men han säger inte så mycket själv. Det behövs ju inte. Jag förstår ändå... Igår när han skulle sova så sa jag "gå och säg godnatt till Agnes först". Han traskade mot TV-rummet och sa "natt". Det visade sig dock att hon hade somnat i soffan! Lilla fina trötta Agnes...
Hon är så klok min lilla gumma och hon är helt överlycklig över sin kompis Alma. Idag var vi på kyrkans öppna förskola och det är underbart att se dessa två söta tjejer tillsammans. De är så omtänksamma och verkar bara ha roligt hela tiden. De fnittrar, tittar på varandra med bus i blicken och springer runt och håller varandra i händerna. Hon är inte lika förtjust i sin mamma alltid... Igår när jag skulle hämta henne på dagis så stelnade hon till här hon fick syn på mig. Agnes, Alma, Alice och Viktor hade stängt in sig i ett rum och hade uppenbarligen väldigt roligt tillsammans. Agnes slet upp dörren, sprang fram till mig, knuffade och slog till mig och skrek "BORT!!!". Det var inte helt enkelt att få hem henne....

Så mycket kiss...

Vårt liv består av kiss, kiss och åter kiss. Agnes hade tidigare problem med sitt kissande och kissade varje timme, flera gånger på natten osv. Nu kissar hon som hon ska men de senaste dagarna har det hänt lite olyckor. Byxorna satt inte tillräckligt långt nere så det hamnade kiss på hela badrumsgolvet, hon glömde ta av sig trosorna när hon satt och kissade och konstaterade glatt "det gör inget, mamma"... Jag tvättar, tvättar och tvättar...
Igår när Emil var nyduschad så upptäckte Agnes att Tarzan kissat på hennes skötväska som legat på golvet i TV-rummet. Där var en gigantisk pöl! Leksakerna stank kiss och både barnen hade kanske fått kiss på sig så det var bara att starta duschen (och en maskin tvätt) igen. Emil kissar i sin blöja och har inget problem med sitt kiss, vad jag vet, men i morse så tog han och kastade ner Agnes trosor i toan när hon satt och kissade...ännu mera kiss...

Emil och tvättmaskinen

Den här gossen är full av bus. Varje gång jag ska tvätta så hittar jag skor, leksaker m m i tvättmaskinen. Det finns en naturlig förklaring....Emil!
Rör inte tvättmaskinen, säger jag. Då får jag den här blicken.....gränstestning på hög nivå...
Liten spjuver...
Ha, ha, jag bestämmer här hemma, tror Emil..

Trötta barn

Idag är det trötta, gnälliga barn. Emil är snorig och somnade inte förrän vid åtta igår. Agnes somnade ännu senare och var uppe och kissade vid ett och kom sen in i våra sängar vid tre. Mysigt! Hon sov dock till sju i morse. Idag är målet HANDAVTRYCK och duschning av barnen! Intressant... Ikväll ska jag på mammamiddag...yippeee! Imorgon har jag bokat klippning till både mig och Agnes. Agnes meddelade idag att hon vill inte sitta i den röda bilen utan hon vill sitta på en vanlig stol när hon blir klippt för hon är nu en stor flicka....men hon vill har färg i håret :)

Hur mycket pratar jag i telefon egentligen?

Båda mina barn har en förkärlek för telefoner. Finns det inga när så tar de något som kan användas som telefon och sen säger de "aaah, mmmm, jaaaa". Fast Agnes samtalsteknik har utvecklats. Igår ringde hon Alma, Inez och min kompis Sofia. Ett låtsassamtal lät så här "hej Alma. Aaaah. Ska du till dagis i morgon? Mmmmm. Aaaaah. Ja. Hejdå.". Jag frågade om hon ville prata med Sofia på riktigt och det ville hon. Hon berättade att hon varit i kyrkan (öppna förskolan) och lekt med Alma och frågade vad hon hade gjort. Efter ett tag började Agnes säga "aaah, mmmmm, jaaaa, aaa". Sofia berättade att det varit tyst några sekunder och då började Agnes med sin monolog. Agnes tror att man säger aaaah, mmmm, jaaaa i telefonen till varandra och har inte kopplat att det är som ett vanligt samtal. Gullunge!
Emil var livrädd på öppna förskolan igår men efter 10 minuters gråt så gick det bra. Sedan traskade han runt och pillade på alla leksaker och gav en hel del av dem till Hanna (Almas mamma). Väldigt trevligt att komma ut lite och träffa vuxna människor! Agnes såg jag knappt röken av...Alma var ju där. De leker väldigt fint tillsammans och bråkar aldrig. En tjej ville ta en nalle som Alma lagt sidan om rutchkanan när hon skulle åka men då var Agnes genast där och ryckte tillbaka den och förklade att det var Almas! Agnes skapar sig egna utmaningar. De flesta barnen åkte rutchkanan på rumpan. Agnes åkte ståendes (surfstil), ett ben fram och ett ben bak, på knä och sa sen "nu ska du åka så Alma" vilket hon inte gjorde som tur var!
Båda barnen älskar böcker. På kvällarna läser vi saga, jag och Agnes, och på dagen försöker jag läsa med Emil. Han hinns inte med på samma sätt av någon konstig anledning. Emil är min hjälpreda och är så nöjd när han får hjälpa till med att hänga tvätt, städa, starta tvättmaskin, plocka undan osv. Lille fine Emil som älskar när jag blåser honom i örat :)

Tillrättavisad

Om mindre än en månad fyller jag 39 år. Om mindre än tre månader fyller min dotter tre år. Idag rättade hon mig. Jag säger dagis och hon påpekade snabbt "det heter förskola, mamma"....skitsamma ville jag säga men hon har dessvärre rätt.

Hon börjar bli stor lilla Agnes. Idag vid matbordet frågade hon Zacke "Vad gör du på skolan?" Tjaaa, svarade han och drog lite på svaret... "Gungar du?" fortsatte Agnes varpå Zacke svarade att det inte fanns några gungor på hans skolor. Agnes trodde nog inte riktigt på honom och avslutade med att säga "På Nathalies skola finns det gungor..." Vi har ju varit där ett antal gånger...hon har koll.
Agnes har ett smultron på sin vänstra arm vilket är perfekt för nu vet hon vilket som är höger och vänster...det är ju bara att kolla efter smultronet! Jag och Magnus brukar skoja och säga till alla att det enda hon kommer få tatuera innan hon fyller 18 år är ett smultron. Det ska tydligen försvinna innan hon börjar skolan. Idag när jag kramade henne godnatt så skojade jag till det och sa "titta, vad litet ditt smultron har blivit. Tänk när det försvinner, hur ska du då veta vilket som är höger och vänster?" Agnes tittade på mig helt lugnt och sa "mamma, då ska jag tatoea mig...." Det blir nog bra....

Hur lyckas fotograferna?

Jag tror att vi har tagit snart 30 000 foton/filmer på barnen (sjukt med tanke på att Agnes inte är tre år än!) och sedan Emil kom så tänker jag att det hade ju varit trevligt med ett syskonfoto där båda tittar in i kameran och ser hyfsat normala ut...inga grimaser, monstervrål, tungor utsträckta eller stängda ögon...men det verkar vara helt omöjligt. Som här...sätt er på trappan så ska jag ta ett foto på er båda. Agnes sitter jättefint och är så söt. Emil...tja, han har ju en söt liten rumpa i alla fall.
Agnes börjar bli trött på mitt tjat....

NU sitter han...men vad håller han på med? Den där tungan... Agnes har gett upp.
För övrigt så har frysen pajat, jag har ont i halsen och börjar bli förkyld, Emil hostar och är snorig, Agnes är på dagis...överlycklig i morse när vi kom till dagis. Alma kom nästan samtidigt och de båda rusade fram till staketet och stod bara och tittade på varandra med stora leende. Helt underbart att se dessa två tillsammans.

Lekplatstime

Igår var vi på lekplatsen med Viktor, Melker och Sara. Det var jättekul och det var länge sedan vi var på lekplatsen bakom allhallen. Agnes och Viktor cyklade på sina likadana cyklar hela vägen och de hade kul tillsammans. Verkligen duktiga! Helt plötsligt stannade Agnes, vände upp och ner på sin cykel och kollade en sak innan hon cyklade vidare. Då hade hon upptäckt att på Viktors cykel satt det en röd reflex där bak och hon skulle kolla om hon också hade det på sin cykel! Observant tjej. Jag har lovat att hon också ska få en reflex på sin cykel...
Natta lekte monster med barnen och de hade jättekul men det ser ut som om även Agnes var monster :)
Nu på morgonen har barnen lekt tillsammans väldigt mycket. Helt underbart. Agnes bestämmer allt i leken (oftast leker de skola) men hon är samtidigt väldigt gullig till Emil. Blir han ledsen så försöker hon trösta och hämtar nappen och snusen. I natt sov Emil hela natten! Yiiihaaa! Agnes var bara uppe och kissade en gång och sedan sov hon i våra sängar. Mysigt.

Syskonmys

Så här fina var Agnes och Emil igår när det var Barnen i Bullerbyn på TV:n. Emil kröp upp i soffan och la sitt lilla huvud i Agnes knä. Jag dog nästan. Agnes var så gullig och klappade honom på magen och pussade honom. Visst är det märkligt....ibland när man tycker det mesta är jobbigt så löser det ofta sig eller det händer något som gör att det känns lite bättre. De här barnen lättade upp min trötthet igår. Fina ungar vi har!

Mamma är tröttast

Magnus jobbar dag och natt och är med all säkerhet tröttast i vår familj. Barnen sover inte på nätterna och jag är hiskeligt trött. I natt var Agnes uppe och kissade FEM gånger. Till slut blev jag både arg och irriterad så när hon gick upp den sjätte gången, vid halv sex, så gick hon själv och kissade. Usch vad jag fick dåligt samvete! Jag kallade in henne i vårt sovrum och gosade till henne. Emil lyfte jag över redan vid tio igår kväll för han bara skrek och skrek. Vid halv tolv somnade han i våra sängar så jag har haft hans fötter i ansiktet hela natten. Tur att Sofia är här och hjälper mig med allt praktiskt och är lektant på dagarna :) Agnes urinprov visade inte på något så jag tror att det sitter i hennes hjärna. Idag har jag kört med äggklocka och hon får inte kissa förrän den ringer. Om vi är iväg eller hittar på något kul här hemma så kissar hon inte på jättelänge så därför tror jag att det har blivit en ful ovana. Vi får väl se. Det är inte kul att vara kisspolis =)
I onsdags fyllde Alma år. Agnes hade köpt fjädertofsar och två klämmor till henne eftersom Alma ville ha "sådana tofsar som Agnes har". Vi la dem i hennes fack på dagis så fick hon öppna dem när hon kom hem. Agnes tyckte det var JÄTTESPÄNNANDE. Hon är alltid lika glad när jag lämnar henne på dagis och alltid lika besviken när jag hämtar henne. Jag kommer alltid och stör hennes och Almas lekar. Fast hon leker även med Viktor och Alice har hon berättat. Ibland vill man bara vara en liten mus och smygtitta på vad de leker.

RSS 2.0