Varför inte lite nyårsbilder?

Helgen blev kort, intensiv och rolig. Fredagen hängde vi på Jävlajennys skola och sedan sov jag och barnen över i Övrabyborg. De fick äntligen träffa Ebba. Agnes och Emil hade väldigt långa funderingar innan på hur de skulle dela upp Ebba och var ett tag inne på att dela dag, sedan blev det dela timmar osv men när vi väl var där så löste det sig. Ebba hann med båda barnen. Först var Emil livrädd för Ebba och vägrade sätta sin fot på golvet (rädslan efter att ha blivit hundbiten satt nog kvar) men sedan insåg han att det var ju Ebba. Bästa terapihunden som inte vet vad ilska är. Jag, JävlaJenny och hennes kollega Lucas hade en trevlig kväll med öl och jäger. Barnen somnade med Ebba i sängen...sjukt nöjda. 
 
På lördagen åkte vi till stugan och bland det första Emil sa till mormor var:
-Håll flabben.
Det gick inte hem....
 
 
 
På söndagen firade vi Tyra. Jag är så tacksam över att barnen har fått kusiner och att de trivs så himla bra ihop. De lekte lite på lördagen också. Tyra och Emil pussades både på kinden och munnen. Emil berättade att han inte ville pussas men jag fick inte berätta det för någon.... Jag förklarade att man behöver inte pussas men att man kan vara kär ändå :) Lille gosefjun.
 
När vi kom hem så hade Magnus börjat göra ett trollspö till Emil. Han är överlycklig!!! De var ute i garaget igår och snickrade på det i en hel timme. Emil han vill verkligen vara Harry Potter så jag måste hitta ett par runda glasögon till honom och sedan får vi rita en blixt i pannan. Emil konstaterade i morse:
-Men mamma, Harry har ju mörkt hår. Jag kan kanske färga det?
Nopp...där går gränsen.
 
I lördags satt jag uppe med de här två tosingarna och tittade på en massa Youtube. Allt från Johan Glans till Connie Francis. Vad märkligt det är när man sitter och kan en massa texter på låtar som man var tvungen att lyssna på när man var tio år... Vi hade himla kul i alla fall och kom inte i säng förrän halv ett!
 
Tänk att det alltid är lika kul med peruker! 
 
 
 
Fina familjen!
 
 
En del roliga kommentarer har det blivit på sistone.
 
Agnes kläckte när vi kom till JävlaJenny:
- Ola fick inte med sig några djur i alla fall (och sedan ett gigantiskt leende på det)....
 

-Hur länge har du och pappa känt varandra?

-Typ 8 år.

-Hur länge har ni varit ihop?

-Typ 8 år.

-Men hur länge har ni då känt varandra?

-Typ 8 år.

-Men liksom...bara träffades ni och bara blev ihop?!

Typ. Agnes är nu helt förvirrad...Jag vet inte hur jag ska förklara det utan att bli övertydlig. Vi började ju tvärtom.

 
 

Agnes vid nattningen:

Mamma vår familj är som en kropp...

Jag är hjärnan.

Emil är röven.

Du är hjärtat. Eller vänta.

Du och pappa får dela på hjärtat.

Vi har en poet i familjen......

 

 
När vi körde hem från Skåne så luktade det f-n i bilen eftersom vi hade en god men stinkande ost i bagaget.
Emil bara:
-Kan vi inte ge den äckliga osten till Anette (jobbar på förskolan)? Typ i brevlådan!!!!
-Varför det?!?
-För att hon sa att jag inte fick säga JävaJenny...
Detta var drygt ett år sedan. Han är inte långsint........
 
 
 
 
 

Sjukstuga och bokläsning

 Pippis hus och Lilla Gubben.
 
 Staketluckan mellan Tant Berg och Lotta på Bråkmakarkgatan-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh, vad han ville ha en kniv....
 
Fina Nattagumman.
Eller ett svärd...
 
Nämen jag hittade lite gamla bilder från vårt höstlovsbesök på Astrid Lindgrens värld. Underbara ALV.
 
Här hemma har vi sjukstuga. Agnes blev dålig redan i söndags men det var först på måndagen som det bröt ut. 39 graders feber både igår och idag och en hosta som låter för jäklig. Tydligen var 50 barn sjukanmälda på skolan igår så man kan väl konstatera att det är något som går..... Vi får väl se vem som ligger nerbäddad i helgen.
I lördags firade vi lite alla hjärtans dag. Vi bokade bort på lokala restaurangen Vickis Bistro. Hela famijlen klädde upp sig och sedan drack vi lite bubbel innan vi gick ner. Barnen fick läsk i champagneglas och vi skålade.
 
 
Det var den godaste pizzan jag någonsin ätit. Vilken mat! Barnen var så duktiga och sa Thank you till servitrisen som bara pratade engelska. Agnes satte sig i baren och tog selfies....! Det var jättemysigt och det känns att barnen börjar bli större. Dit går vi fler gånger!
 
I fredags gick vi och la oss kl 20 alla fyra i våra sängar. Hela familjen var trött och vi somnade innan kl 21. Tråkigt? Ja, men lördagen var desto behagligare. Även om Emil somnade i soffan i lördags så var jag i alla fall vaken liiiite längre.
 
I söndags var det alla hjärtans dag och vi hade lyxfrukost med smoothie, melon, lax och frallor. Agnes började känna sig dålig och åt inte så mycket men smoothie gick hem. Barnen fick varsin lott som de skrapade och Agnes vann faktiskt 10 kr. 
 
På söndagen visade det sig att den här gossen kunde läsa! Först läste vi varannan sida var i boken Hönan tar semester och då blev han så glatt överraskad så han sprang och hämtade boken Max napp och läste hela den själv. Gossen läser! Han sa själv "men mamma läser jag de små bokstäverna?" Jepp, det gör du. Det är skönt när de knäcker läskoden men det sorgliga är ju att jag tror att det är datorn som gjort det. Han har tvingat sig själv att lära alla bokstäver för att kunna skriva och söka på Netflix, google, svt osv. Det hade ju varit trevligare om han hade lekt med kompisar alla dessa timmar i stället....
 
Emil är för rolig. En dag satt han i soffan och bad om vatten (han är ju helt oförmögen att hämta själv) och jag gick ut i köket och tog ett glas till honom. Då såg jag att det stod en flaska med bubblat vatten på vasken så jag hällde upp det eftersom jag vet att han gillar bubbelvatten. Sedan gick jag in i sovrummet och då hörde jag Emil säga för sig själv:
- Men för fasiken! Nu får de väl ändå ta och ge sig. Varmt vatten...
 
Hahaha...han har synpunkter på servicen här hemma. Bubbelvattnet var tydligen varmt.
 

Besök på brandstationen

 
 
Efter nyår var vi och hälsade på lillebror på brandstationen. Barnen fick testa att krypa i burarna och först kröp de med ljuset tänt, därefter med en mobils ficklampa och till slut i totalt mörker (då hängde inte Emil på). De fick hjälpas åt och vänta in varandra och de tyckte att det var riktigt spännande. Sedan testade de gymmet och fick smaka godis som alltid finns att köpa på stationen. Helnöjda barn.
 

Vardagen rullar på och jag är för tillfället helt slut. Jag jobbar, kommer hem, äter, nattar barn och sover. Jag somnar innan kl 21 varje kväll och sedan sover jag till kl 06. Jag tänker att det finns väl en anledning till att jag behöver så mycket sömn nu även om det är helt osocialt. I början på veckan trodde jag att jag skulle bli sjuk men det verkar som om jag klarade mig. Jag och Agnes hade en heldag i Växjö förra lördagen och det var jättemysigt. Hon börjar bli stor min tjej och hon är så himla fin. Agnes hade med sig 200 kr och fick själv betala vissa saker som hon handlade. När hon stod i kön så såg jag hur hon stötte till en äldre kvinna och genast så bad hon om ursäkt! Det värmde i mammahjärtat. Agnes hittade en klänning som hon blev helt överförtjust i och hon ringde till mormor och tiggde till sig den. Vi handlade en hel del till gumman och i vanlig ordning inget till mig. När vi var på Gina Tricot så gick jag in i provrummet och provade en tröja som inte alls satt fint och när jag kom ut så stod Agnes i kassan och skulle precis köpa en sådan till mig för sina pengar. Hon såg ju att jag tyckte den var fin och ville köpa den till mig. Jag stoppade köpet och blev helt tårögd så glad jag blev över hennes påhitt. Hon fick en bamsekram och ett stort tack och sedan förklarade jag att den inte passade mig. Vi käkade på Pizza Hut och Agnes åt tre pizzabitar, sallad, revben och två stora mjukglassar efter det. Vilken aptit hon har. Agnes reder sig själv och ber nästan aldrig om hjälp. Är det något hon undrar över (t ex om man kan få hämta mer läsk själv) så frågar hon personalen själv.

 

I veckan så kom jag in på hennes rum en kväll och fick värsta brytet. Det såg ut som ett bombnedslag och jag fick ett utbrott i stil med ” det var ju själve fan att du inte ens kan slänga skal. Du kan ju inte ha hela sängen full med apelsinskal! Och vad är det för skit du har spillt på byrån (såg ut som nagellack)? Varför luktar här nagellack i hela rummet när jag har sagt att du inte får måla dina naglar själv? Jag blir så jävla arg osv…”. Agnes bara tittade på mig och sa ”jaha, så nu är det okej att svära bara för att man blir arg? Då ska jag börja låta som dig mamma. Nämen vad trevligt att du är så JÄVLA arg och  låter som fan….” Jag fick ju då kontra med ”Nej, det är inte ok men jag blir så jävla arg bara och det är ju jävligt märkligt att du ska ta efter mina dåliga sidor istället för mina bra…” Vi suckade, gav varandra onda ögon och sedan röjde vi på hennes rum. På kvällen när jag nattade henne så sa vi förlåt och då fnissade Agnes och sa ”men mamma, du gör alltid så när du blir arg…du säger en massa fula ord och sedan känner du dig dum och säger förlåt…” Hepp. En klockren analys av min 7-åring.

 

Min empatiska tjej drömmer mycket om krig för tillfället och tycker det är så otäckt. En dag funderade hon över varför vi inte bara kan ta en massa flygplan och flyga ner där det är krig och låta de som vill slippa krig åka med i flygplanen bort från kriget och att de ska få åka gratis istället för att betala en jättemassa pengar och fly från kriget i gummibåtar och så… Ja du, det funderar jag också över och det enda jag kan säga är att alla i världen är inte medmänniskor och att väldigt många alltid tycker att det är någon annans ansvar….

 

Helt vanliga barn

 

Det kommer så många roliga uttryck från vår gosse nu så jag måste skriva ner en del så vi inte glömmer bort dem.

 

En kväll när jag nattade honom så kittlade jag och kittlade honom tills han ryckte till och vi slog ihop våra huvuden.

-Aj som …., sa jag.

Emil tittade på mig och sa lite tyst för sig själv:

-Vissa straffar Gud medsamma….

 

 

En kväll satt vi och käkade och barnen satt och önskade sig småsyskon. Jag och Magnus suckade lite och konstaterade att vi var för gamla och att vi inte orkar gå upp på nätterna längre osv. Emil hade lösningen.

-Jag säger till bäbisen SOV NU FÖR ANNARS FÅR DU INGEN JULMUST I MORGON.

 

Igår nattade jag Emil och han kunde absolut inte somna. Till slut gav jag upp och gick och la mig i badet i stället. Efter ett tag kom han intassandes i sin rosa ugglepyjamas och satte sig på toan.

-Mamma, jag kan verkligen inte sova för diskmaskinen är på så dåligt humör. Det låter som en sjuk klocka.

Okej…eh?

-Ska jag fixa diskmaskinen mamma?

Det fick han verkligen inte. Antagligen lät den lite extra och då kunde gossen verkligen inte sova. När jag 20 minuter senare kom in i vårt sovrum så låg han där och sussade i sin rosa pyjamas och med nallen i famnen. Jag kröp ner i sängen, tände lampan och bara låg och tittade på honom. Han är så fin så det gör ont och ibland vill man bara stanna tiden.

 

Agnes då? Hon har varit sprudlandes glad. För tillfället är det mycket sång och hon har fått ett par hörlurar av Magnus och går runt och sjunger på en massa engelska sånger som hon hämtar från Youtube. Hon sjunger verkligen ut och har inga hämningar. Helt underbart. Igår överraskade hon familjen och hade städat allas sovrum. Det var bäddade sängar, pyntat, undanplockat och fixat. Hon är så omtänksam.

 

En stor skillnad på barnen är deras självständighet eller vi kan kalla det lathet. Agnes vill och kan fixa allt själv. Vill hon ha en macka fixar hon det. Vill hon ha bubbelvatten så bubblar hon själv. Igår gjorde vi alla fruktsallad tillsammans och Agnes skar sig i fingret så det droppade blod. Hennes reaktion var:

-Typiskt!

Sedan la hon kniven och letade upp ett plåster och löste det hela innan hon fortsatte hacka frukt.

Emil hade ögon som tefat och dog nästan när han såg att Agnes skar sig.

När Emil blir törstig låter det så här:

-Maaaammma, jag är törstig.

-Tur att vi har vatten i kranen.

-Jag når inte upp till glasen.

-Tur att det står rena glas i diskmaskinen.

-Jag når inte upp till kranen.

-Tur att vi har kallt vatten i kylen.

-Jag vill inte ha så kallt vatten.

Ärligt. Han är så lat. När det gäller att hitta godis i skåpen högst upp, DÅ är han kreativ.

 

 
Den här bilden vill jag alltid minnas. Emil, rosa ugglepyjamas och Nallen.

 

 
 

 Och så här vill jag alltid minnas Agnes. Napp och snuse och för långt nattlinne. Hon var så gosig och när hon blev trött så ville hon bara till sin spjälsäng. Ofta gick hon dit själv och ställde sig vid sängen och gned nappen och snusen mot ansiktet. Lilla, lilla Agnes.

 

RSS 2.0