Sveriges modigaste tjej

Den här 6-åringen hade en tid hos tandläkaren idag. Emil och pappa var också med. 
 
När jag satt på jobbet ringde helt plötsligt telefonen och det gick knappt att höra vad personen sa men till slut förstod jag att det var Agnes. Då berättade hon att tandläkaren hade dragit ut hennes tand!!! Hon hade fått bedövning och det hade kommit jättemycket blod. Jag frågade vad Emil sa men enligt Agnes så sa han ingenting (han är svinrädd för allt och skulle dö om tandläkaren gav honom bedövning eller drog ut en tand). Magnus berättade i bakgrunden att det lät som när en gren knäcktes när tanden åkte ut. AAAJ!!!! Agnes var full med bomull i munnen men lyckades få fram att hon fick en ask av tandläkaren till tanden och att hon längtade hem för hon ville se i spegeln hur stor gluggen var och just det, hon fällde inte en tår. Min modiga lilla Agnes. Hon är fanimej inte rädd för något den tjejen.
 

Lite badbilder från Thailand

Jag älskar den här bilden. Storasyster bjuder melondricka på lillebror. Vi måste dit igen. Härliga, härliga Thailand.
Här kommer värsta baywatchtjejen :)
 
Tur att pappa hade bil och kunde köra oss till den här lilla stranden som låg en bit bort. 
 
Emil busade mycket med sin fina storasyster i Thailand.
Inte baywatchtjej.... 
Iskall öl på stranden. Ja, tack!
 
 
 
Spara, spara, spara...vi får nog inte ihop det så vi kan åka julen 2016 men kanske julen 2017 och då satsar vi nog på fyra veckor! Herregud, då är Emil 7 år, Agnes 9 år, Natta 17 år och Zacke 20 år. Hur coolt hade det inte varit att åka allihopa och fira Magnus....eh....20 års dag. För han vill inte prata om sin f-mtioårsdag.

Första avslutningen i kyrkan

Dessa ögon....
 
Så kom den då, skolavslutningen. Först var det samling i klassrummet. Alla barnen fick samlas i en ring och de fick visa sin fröken Madde hur de kände sig (tumme upp eller tumme ner). Barnen visade tumme upp och alla var glada för att det var sommarlov. När det var Agnes tur gjorde hon en tumme upp och en tumme ner. Madde frågade om hon ville berätta och det ville hon.
- Tummen upp är för att det är sommarlov och tummen ner är för att jag inte ska få ha dig mer.
Gullhjärta. Hon har verkligen gillat sin fröken. 
 
Agnes får kram av Madde.
 
På väg mot kyrkan.
 
Nyfiken tjej. När de spelade den blomstertid nu kommer så kom tårarna. Min lilla, stora, fina tjej.
Efter kyrkan samlades vi i klassrummet igen.
Sedan bar det av mot Gökaskratt. Barnen badade hela eftermiddagen på Gökaskratt. Det var hela 17 grader i fredags.
 
Sötaste lurven. Oj, vad han är långhårig :)
 
Min stilige gosse. Kavaj och allt och han satt så fint både i klassrummet och i kyrkan. Tänk, om två år är det hans tur också. 
 
Just nu längtar jag efter semester. Om två dagar har jag två veckor tillsammans med de här lurvingarna. Det är efterlängtat. 
 
Förresten, vet vad Agnes sa en kväll..
-Mamma, jag tycker inte det är fint med hår på nopplan.
-Okej, men det kommer du också få.
-Eh...10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0...
Agnes lyfte på täcket och tittade ner i trosorna.
-Nej, det hade inte kommit något hår nu heller.
 
Var får hon allt ifrån?

Första badet var faktiskt för två veckor sedan, för vissa...

Tack vare min lillebror så skedde första doppet för barnen, och honom, den 29 maj. Det var ca 12-13 grader i vattnet. Emil var jätteglad över att han skulle få bada och tog på sig badbyxor. Vilken besvikelse det blev när han insåg att det inte var behagligt! 
 
 
Vilken helg vi hade med "kusinerna". Emil och Tyra skulle sova ihop men vi bar in Emil i våra sängar när han somnat. Agnes och Oliver sov i Agnes säng och en morgon vaknade jag av deras fniss och gapskratt. Det funkar väldigt bra mellan barnen och det är så skönt. De känner sig som kusiner.
 
Snart träffas de igen. Vi ska ner till Skåne när jag har semester. Skönt. Fyra dagar kvar. Jag har aldrig längtat så här mycket efter en semester. 
 
Igår var jag ute och kvällspromenerade med Agnes. Hon är helt underbar. Vilken humor den tjejen har. Det bara bubblar i henne och hon skrattar och fnissar hela tiden. Hon blixtrar fortfarande till och har sitt humör (mina gener) men det kommer alltid vara en del av hennes personlighet. En stark och självständig tjej, med stort hjärta och stark röst, som kommer att gå sin egen väg. I stället för att ta tusen strider med henne hemma så kommer hon få gå på sina egna smällar och lära av dem. Jag vill inte tygla henne. Hon är helt perfekt.
 
 

Kreativum

För någon helg sedan så var min bror med familj uppe och hälsade på och då åkte vi ner till Kalshamn och Kreativum på lördagen. Vi var där från ca 11.30-16.00 och hann inte med att kolla på film eller leka utomhus (det regnade i och för sig) men vilka roliga timmar det var! Jag kommer definitivt åka dit igen och jag tror att alla barnen tyckte att det var roligt. Lite folk och en massa roliga saker.
 
Det märks att sommarlovet närmar sig. Barnen är trötta och sover gärna lite längre på morgonen. Jag jobbar nästa vecka också. Sedan väntar två veckors ledighet. Det ska bli väldigt, väldigt skönt. Till hösten börjar Agnes skolan....hur är det möjligt? Redan! För tillfället är det mycket rollerblades. Agnes far runt och har blivit riktigt duktig på att åka.
 
Vad är det med pojkar och snoppar? I veckan så badade jag och Emil i badkaret och helt plötslig reser sig den lille lurven upp från badkaret och utbrister:
- Kolla mamma!!!! Kolla vad tjock den är!
Ärligt...varför är de så fascinerade av sin egen kroppsdel? Agnes skulle aldrig skrika "kolla mamma, kolla snippan!".
 
 

Livet är inte rättvist, AMEL på det.

 
 
En kväll satt jag och spelade kalaha vid köksbordet med Emil. Han började plocka av mina kulor och jag påpekade att det var väl inte okej.
-Mamma, LIVET ÄR INTE RÄTTVIST!! 
Har jag tragglat det några gånger.... :)
 
En kväll när jag nattade Agnes berättade hon om en ramsa hon fått lära sig på sångleken i kyrkan. Hon knäppte sina händer (jag himlade med ögonen) och sedan körde hon hela Gud som haver barnen kär och avslutade med AMEL. Jag började gapskratta. AMEL.
 
Emil i bilen en dag.
-Jag älskar Tyra...
-Vad bra...
-DU, vi är till och med kära i varandra!
-Okej....
-Men jag gillar inte att pussas...
-Det behöver du inte.
-Men när man är stor och vuxen måste man väl pussas?
-Tja...

Lilla kalaset

 
I söndags var det dags för firande av den här stora killen. Han hade bestämt hamburgare och pommes så det blev grillning av en massa hamburgare. 
 
I vanlig ordning så kom Skånefolket med frallor så vi började med fika. De kom redan kl 10 och då hade vi knappt kommit ur sängen eftersom jag, Magnus, Danne och Maria satt och drack vin och babblade mellan kl 18-02 under lördagen. Himla trevligt men jag förstår inte varför vi inte gick och satte oss i soffan i stället.  
 
Min fina lillebror.
 
Det var inte många sekunders vila för Danne. Trodde han på fullt allvar att han skulle kunna läsa en golftidning i lugn och ro med fyra barn i närheten?
 
Lilla söta trollungen Tyra Myra.
 
Mormor och morfar hade köpt en jättefin tårta.
 
Snark....
 
Emil fick bl a en vattenpistol som användes flitigt. Han fick även en bilbana, radiostyrd bil, målarbok och piratkläder. Nöjd gosse!
 
Vad märkligt det är. Oliver och Tyra känns som om de alltid har funnits med och de är verkligen som barnens kusiner. Jag tror att vår Thailandsresa gjorde att barnen snabbt fick en bra relation. Agnes och Emil frågar redan när de får träffa kusinerna nästa gång. Skönt och behagligt hela helgen och vi längtar alla tills vi ska träffas nästa gång.
 

Hipphipphurra för Emil idag!

Idag är ingen vanlig födelsedag för det är Emils femårsdag! Som han har längtat. Spindelmannentårtan fick han av mormor och morfar i söndags. Emil som inte ens gillar tårta var bara tvungen att smaka tårtan. Rosen gav han till Tyra.
 
I morse sjöng vi för Lurven som var väldigt trött. 
 
När han fick syn på alla 19 paket så började han vakna till liv..
 
Hur kan det finnas så mycket kärlek. Igår frågade Magnus Emil om det var sista gången han kramade en fyraåring. Då svarade Emil "du kan ju krama en femåring". <3
 
Det packades upp pilbåge, laserpistoler, spindelmannengrej, pruttkudde och en massa massa annat. Agnes hade köpt paket till honom för sina egna pengar. Fina fina Agnes. 
 
Även utklädnadsdräkt så klart. Bumblebee...
 
I brevlådan idag väntade även presenter och kort från Sussie, Maria, Bibbi och Kent. Bortskämda unge. Det är helt underbart att se den förväntansfulla blicken och han var helt darrig i morse när han öppnade paket. Nu ser han fram emot att firas på lördag igen.
Emil han sa häromdagen: 
- Mamma, jag vet vad man måste ha med sig i affären. 
- Jaha, vaddå?
- Pengar och barn.
- Eh, barn?!? Varför det?
- För sällskap...
 
Vi slutar inte förundras över Emils kunskaper. Idag när han satt på toa så ropade han:
- Vad är klockan?
- Fem.
- Då är det bara två timmar kvar tills klockan är sju!!!
Inte ens Agnes har kopplat det...
 
Fem år. Om drygt ett år börjar han förskoleklass. Båda barnen på skolan. Vemodigt.
 

RSS 2.0