Världens roligaste dotter

 
Vad ska det bli av den här tjejen egentligen? Det enda jag vet med säkerhet att vad hon än vill bli så kommer hon att bli det. Nu har hon bestämt att hon ska börja spela gitarr. Jag och Magnus hann knappt reflektera över det hela utan helt plötsligt hade vi fyllt i en lapp och anmält henne. Jag vet fortfarande inte hur hon gjorde...
 
Igår när jag skulle natta henne så möttes jag av överraskningar. Det var en skattkarta. Först ett kuvert (som hon gjort själv) med en lapp med instruktionen GÅ DIT DU BRUKAR SOVA. Jag skulle vara rolig och sa "ja, det är väl soffan då" men hon bara "MAMMA!!". I sovrummet var en lapp på sängen att jag skulle gå till badrummet och i badrummet var en låda med ett halsband som hon gjort till mig. Denna underbara unge.
 
Kvällen innan bråkade vi jättemycket hemma (Magnus jobbade) och det slutade med att jag sa till Agnes:
- Jag går härifrån nu eftersom vi bara bråkar och så väntar jag äta tills du är färdig. Det funkar inte.
Agnes blev ledsen men jag kände att jag var tvungen att backa för att inte få ett utbrott så jag gick in i sovrummet och typ hyperventilerade.
Igår i bilen berättade Agnes att efter det att vi hade bråkat så hade hon tagit fram sin surfplatta och frågat google:
-Är det normalt att bråka med sin mamma.
Google svarade:
-Ja.
-Är det normalt att mamma säger nej jag vill inte äta med dig?
-Google svarade:
-Nej.
 
Vem behöver en psykolog när Google finns så nära till hands :)
 
 

Att samla kraft

Det blir inte alltid som man tänkt sig men det kan till slut bli ganska bra ändå. Den här helgen har vi hängt med barnen och bara haft det bra. I lördags åkte vi ut och grillade hamburgare och det var ett helt underbart väder. Jag och Emil satt i t-shirt och bara sög åt oss solens strålar. Magnus grillade och jag och Natta satt mest och pratade och tog det lugnt. Agnes, Emil och Alma hade en massa projekt i skogen med pinnar och kottar. Vi var nog ute i två timmar och det var precis vad vi behövde. 
 
 
Tre projektdrivna barn.
 
Jag och Emil på upptäcktsfärd.
 
Jag tjatade och tjatade om att barnen inte skulle gå på isen och när vi skulle åka hem såg vi en man som satt ute och fiskade. Ja, ja...man kan aldrig vara nog försiktig.
 
Älskade spinkiga Emil. Han är så duktig på morgonen. Innan han sätter sig vid TV:n så klär han på sig alla kläder, vattenkammar håret, packar frukt i väskan och sedan kramar han sina föräldrar. Mjuk och fin. Agnes är jättetrött på morgonen och får tjatas och gullas upp. Ibland hjälper det bara genom att lägga fram kläder till henne så blir hon glad. Hon har varit så himla uppspelt nu i flera dagar så jag undrar om hon håller på att bli sjuk. Ibland är det precis som att hon drar igång en högre växel när hon är trött så snart bryter nog en förkylning ut. :)
 
 
På lördagskvällen spelade vi Cluedo. Jag och Emil spelade tillsammans mot Natta, Magnus och Agnes. Jättekul. Jag älskar Cluedo. Lite snopet bara när vi skulle kolla korten och se vem som var mördaren och det inte fanns någon mördare men två rum där mordet hade skett i stället. Det ska ju vara en mördare, ett rum och ett vapen. Ja, ja...vi hade några timmars trevligt umänge i alla fall. 
 
På söndagen hade vi brunch. Alla barnen var hemma, Viktor och hans Sanna, Zacke, Natta, Agnes och Emil. Det är mysigt att vara en stor familj. Tänk när alla barnen har respektive och barn och vi blir hur många som helst. Helt underbart. Jag är uppväxt med mycket folk hemma hos mormor och morfar alltid och vill också ha det så. Familjen är viktig. Det behöver inte vara så himla komplicerat. En brunch vid elva är hur mysigt som helst. Jag älskar vårt hus. Där finns plats för många och vår bänk i köket är perfekt för att duka fram mycket mat. På eftermiddagen åkte jag till Malmö eftersom jag skulle på möte redan kl 08 på måndagen. Vi var några kollegor som gick ut och käkade och drack champagne på söndagen (firade min kollega som sålt sin lägenhet med jättevinst). 
 
 

Sidensvansar och rövtofsar

 
Herregud vad jag kommer bli en sämre kopia av min mamma. Jag älskar fåglar och kommer med all säkerhet ha fågelbord och fågelholkar så småningom. I Hovmantorp har vi en längre tid haft stora flockar med sidensvansar. Just dessa fåglar är faktiskt en av mina favoriter. En dag när jag var ute och gick med Agnes så hörde jag ljudet av sidensvansar och började berätta om dem för Agnes. Hon såg måttligt intresserad ut. Deras läte är ganska speciellt så jag försökte få henne att känna igen det men hon hörde en massa andra ljud. Jag tog upp telefonen och letade fram ljudet av sidensvansar och spelade upp för Agnes. Då kom en hel flock av sidensvansar flygandes över oss. Coolt....men Agnes var inte imponerad. Jag har även lyckast se domherrar, gröngöling och stjärtmes i år. Sjukt nördigt...
 
Igår när jag kom hem så kom Emil springandes och kramades och frågade:
-Hur har din dag varit idag mamma?
-Eeeeh...jo tack. Bra. Hur har din dag varit...? (ska en 6-åring fråga sådant?) Har du lärt dig något?
Emil funderade lite.
-JAAA! Idag har jag lärt mig om fåglar.
-Åh, vad spännande. Vad lärde du dig?
-Eeeeeh...jo, det var en fågel som vi lärde oss som heter, som heter, som heter. Äsch. Jag minns inte.
-Blåmes?
-JAAA! Det var det. Hur visste du det mamma?
-Jag är din mamma. Jag vet allt.
-Sedan lärde vi oss en till fågel som heter, som heter, som heter. Äsch. Jag minns inte.
-Talgoxe?
-JAAA! Det var det. (full av beundran över sin synska mamma...)
-Jaha, vad lärde ni er om fåglarna då?
-Nämen det var det vi lärde oss.
 
Okej. Min son är överlycklig för att han idag har lärt sig om två fåglar i skolan. Han har lärt sig deras namn men han minns inte vad de heter.
 
Jag orkar inte... 
 
 
 
Den här bilden tog jag på en stjärtmes (eller rövtofs som jag och min kusin kallar den). Jag skickade bilden till JävlaJenny som inte kunde se någon fågel så jag var tvungen att förtydliga...
 
Agnes var överlycklig igår för hon ska sjunga och uppträda i skolan. För alla klasserna och för alla föräldrarna som hon uttryckte det. Jag och Magnus tittade med förskräckelse på varandra. Vi har hört henne sjunga.
-Du kanske kan öva lite med Natta, sa Magnus.
Men Agnes är överlycklig. Vi stoppar henne innan hon anmäler sig till Idol i alla fall.
 
I helgen hade vi svärföräldrarna övernattandes och på söndagen hade vi jättebrunch med svärföräldrar, stora barnen och Tilda. Nio personer blev vi till slut. Det blev gott bröd, massa pålägg, grönsaker, fetaostomelett, amerikanska pannkakor, smoothie, juice, kaffe, bacon, korv, köttbullar m m. Älskar hemmabrunch.

Hejdå julen

 
 
Nu är julen utstädad och jag börjar längta till våren. Vädret är inte riktigt med mig eftersom det började snöa massor idag. I helgen blev det pulkaåkning och skridskoåkning på sjön. Det är ju helt underbart med snö också och barnen älskar att vara ute och härja. Däremot så upptäckte jag att jag inte kunde knäppa skidbyxorna! Hepp. Dags för nya tag med mat och träning igen :)
 
Båda barnen har fullt upp med sina kompisar. Agnes har lekt med kompisar hela lovet och Emil har lekt med barnen på gatan. I söndags var vi ute på isen och jag skulle busa till det lite och kasta en snöboll på Magnus. Jag gjorde en riktig vurpa och landade på min hand och fick sjukt ont i handleden. Magnus tog snabb ett snöre från en skridsko och lindande handleden. Vilken man jag har! På kvällen hade jag så jäkla ont och var inte alls på humör. Kl 20.30 tyckte Agnes att det kliade i håret och jag suckade och påpekade att hon sa så bara för att få vara uppe lite längre. I badrummet luskammade jag henne och såg att hon var lite röd i hårbotten. Precis när jag skulle säga att hon bara hade lite eksem i hårbotten så såg jag den lille lusjäveln! Upp med Emil och sedan blev det avlusning av hela familjen. Maskinen gick hela natten och alla hårborstar åkte in i frysen. Min handled gjorde det inte enkelt direkt så Magnus fick hjälpa mig att tvätta håret. Dagen efter var jag och kollade min handled och den var inte bruten!! Phu. 
 
 
 
Lite härliga bilder från vår campingsemester på Öland i sommar. Vi får nog fasiken campa i år igen. Det är ju så mysigt.
 
 
 
Sommarkvällar med sång och munspel. Längtar till sommaren igen.
 
Igår kom Agnes och Alice hem och var helt uppspelta. De skulle ha födelsedagskalas för sin fröken som tydligen fyllt år under jullovet. Okej... De hade i alla fall sökt upp rektorn och frågat om de kunde använda sista lektionen (musik) till kalas i stället för att ha lektion. 
-Det förstår du väl mamma att vi kan inte bara ha kalas på en lektion utan att rektorn sagt att det är okej!
Rektorn sa okej så igår gjorde tjejerna chokladbollar, Agnes blandade saft och gjorde armband till fröken som Magnus Kirchsteiger sedan slog in i jättefint papper. Jag letade fram serpentiner och en ballong och servetter. De hade tydligen även varit och pratat med matsalspersonalen om kalaset så jag vet inte om de ska ha kalaset där eller vad som händer men jag är ganska övertygad om att de löser det. Vilken driftig tjej vi har!
 
På tal om driftig, igår hade hon tydligen haft en jäääääättegod lunch på skolan. Pasta med någon vit sås (kanske skinksås) och enligt Agnes var den så god så god så hon hade frågat matsalspersonalen om hon inte kunde få receptet. Jag hade kanske tagit det personligt om det inte var så att hon nu i två dagar har varit hel lyrisk över kvällsmaten hemma, stekt rimmat fläsk, potatis och brun sås.
-Men mamma, vad är det här för kött? Jag har aldrig ätit något godare. Det är till och med godare än gnageben. Lova att vi har det här fler gånger....
 
Emil avskydde köttet...
 

Julafton

 
Vilken jul vi hade i Skåne. Kusinerna lekte i ca 10 timmar tillsammans. Det var ett berg av julklappar. Vi åt en massa god mat, först det kalla vid lunch, sedan gick barnen på skattjakt, därefter blev det glögg och Kalle, sedan kom tomten och därefter åt vi det varma. Helt plötsligt dök det upp en tomte till som vi fortfarande inte vet vem det var. Sedan trillade Agnes ner från muren och gallskrek av smärta då hon landade snett på foten. Sedan spelade vi julklappsspelet, åt gröt och åkte hem. Stort tack alla!
 
 
Finklädda tjejer.
 
Skäggiga lillebror.
 
Kalle Anka och glögg.
 
Julklappsberget.
 
 
Fina gravida svägerskan.
 
Nämen vem är det som tittar in?
 
 
Barnen har aldrig suttit så stilla :)
 
Emil hjälpte tomten.
 
 
Lyckan över att få en mobil!
 
Agnes fick bl a fotbad, mobil, nytt glas till surfplattan, kläder, experimentlåda, pengar och presentkort, pysselsaker, Wiispel. Emil fick 2 nerfvapen, nerfarmborst, väst till skotten, skott, utklädnadsdräkt, gröna grodor, radiostyrd bil, pengar. Av storasyskonen fick de 1 månads VIP till Moviestar planet. Herregud vad paket det var. 
 
På kvällen trillade som sagt Agnes ner från Danne och Marias mur som är ca 2 m och enligt Tyra var hon på väg att landa på huvudet men lyckades landa på foten i stället. Vi visste inte om foten var bruten men Maria lindade den och sedan fick hon en värktablett. Jag tror att jag aldrig har sett henne så ledsen. Lilla hjärtat. Till slut bestämde jag att vi inte skulle åka in till akuten utan vänta till dagen efter och det var ett klokt val för redan dagen efter började hon bli bättre. 
 
Vi spelade julklappsspelet för första gången. Jättekul. Alla vuxna hade med en present för 50 kr. Vi slog med en tärning och om det blev 1 eller 6 så fick man ta ett paket. När alla paket var utdelade sattes klockan på 10 minuter och därefter fortsatte vi slå. Om man fick 1 eller 6 så fick man ta paket från någon. När klockan ringde öppnade vi paketen. Magnus blev utan. Jag har hört att vissa har att efter klockan ringt så får den som har flera paket ge av sina till den som inte har. Det tycker jag låter som en bra idé inför nästa år.
 
Annandag jul åkte vi ner till först Pia och då kom Sussie också dit. Sedan gick vi upp till Bibbi och Kent och hälsade på. Jättetrevligt. Saknar släkt och vänner!
 
Jag köpte till barnen och Magnus biljetter till Melodifestivalen i Malmö. Danne med familj ska dit så då överraskade jag och köpte biljetter till oss också. Vi ska gå på generalrepitionen och Agnes är överlycklig eftersom Benjamin Wahlgren ska sjunga då (vi tittar på Wahlgrens värld hemma).
 
Nästa jul är vi förhoppningsvis i Thailand!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0