Sista semesterdagen för den här gången...

 
Igår var ännu en härlig dag. Vi skulle till Göka och bada och packade väskorna fulla med fika och badsaker, vi smorde in oss, letade fram solhattarna och kom ner till ett iskallt Göka. Det blåste jättemycket så det blev "bara" lek på lekplatsen och fika på gräsmattan. Där var en massa andra barn. Härligt. Vi fick en liten försmak av sommaren. Natta var också med och busade med barnen. Hon borde bli förskollärare eller något för hon är helt underbar med barn.
 
 
När vi kom hem så grävde jag upp en gigantisk rot och sedan startade jag bläckfisken. Natta och Agnes hade jätteroligt och flyttade den mot studsmattan så de kunde hoppa sig varma. Emil? Han fick ett bryt och ville absolut inte att det skulle regna något vatten på honom :) Efter vattenlekarna så blev det sen lunch, korv Stroganof (barnen älskar ris) och en snabb cykeltur ner till dagis för att få VAB-papper ifyllda. På eftermiddagen bakade vi hittepåpaj (smulpaj med lite allt möjligt i) och Emil fick ett bryt igen för han ville äta upp all frukt i stället för att den skulle läggas i formen.
 
 
Finaste tjejerna!
 
 
Den här veckan har Magnus jobbat ganska mycket men nu är vi båda lediga i helgen. Skönt! Nu ska fönsterna bli klara och sedan funderar vi på projekt takmålning på ovanvåningen. Vi får se. Nu jobbar jag tre veckor sedan väntar den långa semesterperioden. 
 

Gamla bilder...

 
Hittade lite gamla bilder från Emils födelsedag! En hel månad sedan! Gossen har i alla fall lärt sig att öppna paket. Det blir en spännande julafton.... 
 
Även stora tjejen fick ju ha några paket. Tight, vattenpistol, ännu mer kläder...kan det bli bättre?
 
 
 
 
Idag har varit en dag med mycket vatten... 
 
Emil vaknade kvart i sex. Mycket kaffe blir det... Väckte Magnus vid nio och sedan blev det promenad/jogging. Jätteskönt! Sedan målade Magnus fönster, barnen hoppade studsmatta och lekte med Aquaplay, jag klippte ner två buskar som var helt vildvuxna och vi ska bl a ha en vinbärsbuske där i stället. Det är så härligt när barnen kan springa och mumsa bär på sommaren! Sedan blev det lunch, röjning, tvätt och promenad till Göka. Tanken var att vi skulle leka på lekplatsen men det gick ju inte att stoppa barnen :) Det blev nakenbad i sjön...inte jag alltså...barnen! Emil illskrek när jag tillslut lyfte upp honom. Han ville bada mera. Hem, äta glass. ta fram lilla poolen och testa presenten som Emil fick av Sussie, en stor bläckfisk som man kopplar vattenslangen till och så sprutar den vatten. Det gick sådär. De var gnälliga och det var lite för kallt idag men jag ville testa den ju :) De badade i lilla poolen i stället. Kvällsmat och nu badar de i badkaret. Jag tog precis bort en fästing!!!! Tre stycken den här sommaren än så länge. Örk. Emil har inte sovit middag så det börjar bli liiiiite gnälligt nu. Jag ska försöka hålla honom vaken till kl 18 i alla fall!
 
Just det, vi hade ju kalas idag också. Jag behövde få hjälp med att städa här hemma och sa till Agnes "skynda din nu att städa innan kalaset". Hon såg ut som ett frågetecken och sedan fick jag förklara att hennes docka Astrid hade kalas idag och att det skulle bli sång och fika där ute. Jäklar i hoppet vad det städades undan! Barnen gick sedan ut och Agnes var lite smyg för hon visste ju inte riktigt vad som väntade. Nu var det JAG som satte upp spelreglerna! Jag gjorde en bricka med två glas saft, sugrör, serpentiner, ballonger, kex, kanelbullar och sedan hade vi kalas på studsmattan. Astrid fick på sig finklänningen och det både sjöngs och hurrades. Tänk vad lite som behövs för att roa de små liven...

Agnes och Jonathan

Hopp ner.
 
Eller vänta, var det så kul det här?
 
Nu går jag en sväng...
 
Jag stannar kvar i lådan och hänger ett tag...
 
Hejdå!
 
Jag var tvungen att lägga in den här bildserien från Aspö. Agnes och kusinen Jonathan hade superkul med en gammal halväcklig dynlåda som stod utanför stugan. Innan leken började så innehöll dynlådan bl a två livslevande kopparormar!!! Jag är egentligen livrädd för sådana här lekar. Tänk om hon fastnar, luften tar slut eller om hon gömmer sig på något farligt ställe någon gång, typ en container som sopbilen hämtar. Ångest!
 
Nu sover Emil och Agnes bråkar lite. Hur blir det så här...helt plötsligt håller vi på och nattar Agnes i en timme varje kväll. Vi ska ligga hos henne i sängen och det är inte alltid hon somnar bums. Samtidigt så är hon ju lite rädd för tillfället för alla skuggorna och det går inte att sova om det är ljust i rummet! Nu har jag pratat med henne om att vi ska börja träna på att hon ska somna i sin säng själv och hon är väl inte överförtjust i det. Idag möttes vi halvvägs. Hon ligger själv och försöker somna nu.....i våra sängar. Ur askan i elden!

En skön dag

.
 
Idag har varit en härlig dag med barnen. Magnus var med Agnes hos tandläkaren och det gick jättebra. Sedan gick vi på promenad till hästarna och en lång runda för att Emil skulle somna men det ville han inte! Till slut så somnade han i sin säng i alla fall... Agnes har varit helt uppspelt hela dagen eftersom Alma, Astrid och Hanna skulle komma hit och fika på våra cupcakes. Till slut så kom de då! Agnes och Alma kan leka i timmar och de bråkar väldigt lite. Helt underbart att se dessa tjejer tillsammans. Emil sökte kontakt med Astrid efter ett tag. En skön eftermiddag!
 
 
Lite bilder från sommaravslutningen med Agnes dagis. 
 
 
Emil fastnade vid tunnan med vatten. Tänk att det är så kul. Alla barn verkar gilla vatten.
 
Idag när vi satt och åt lunch så hade hon med sig sin leksakstelefon. Helt plötsligt sa hon:
-Det ringer. Jag måste svara.
Vi började protestera och sa att nu åt vi. 
Hon låtsaspratade i telefonen och avslutade sedan samtalet med att säga.
-Kan du ringa sen för vi äter nu. Okej. Hejdå.
 
Hennes fantasi är det inget fel på.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pratkvarnarna och sedan var det ju det där med att vara kär...

 
Bror och syster och numera två stycken pratkvarnar. Den stora har inte varit tyst sedan hon föddes och den lille har kommit igång rejält nu. 
 
Emils favoritord nu är "e de?". Han vill veta vad allt är och det är sååå gulligt. Jag minns inte att Agnes var lika nyfiken och frågvis för Emil frågar ca 100 gånger /dag. Han är en svamp nu och bara suger åt sig alla ord. I morse åkte Magnus in med alla barnen och sjöng för Viktor som fyller år idag. Barnen tyckte det var jättekul och Emil gick runt och sjöng "vi gratulerar" i några timmar sen. Åh, något som är så gulligt är när han slår sig lite och kommer springandes. Då säger Emil "aj, min fot. Mycket blod". Fast det kommer aldrig något blod. Jag ska bara trösta och blåsa bort det onda...
 
Idag har det varit fönstermålning, städning, promenad, baka cupcakes med Agnes, cykla till Göka, handla, grilla, sitta länge i uterummet, titta på Agnes och Natta när de hade uppvisning och nu sitter systrarna och tittar på en Barbiefilm där uppe medan Emil förhoppningsvis har somnat. 
 
Agnes är ju då ganska vass i munnen och idag stötte hon och Magnus ihop i köket och hon fräste "men du får ju se dig för" innan hon gick vidare! Jag och Magnus får ofta titta bort och himla lite med ögonen....
 
I eftermiddags lekte hon och jag mamma, barn och jag var barnet. Hon skulle få mig att sova och jag suckade. Följande konversation utspelades:
-Det är för ljust ute så jag kan inte sova.
-Gumman, det är för att det är sommar. 
-Jag vill ha min napp och snuse!
-Du har lämnat nappen till tomten.
-Jag vill ha välling (jag var en skitjobbig unge....på låtsas)
-Den har du lämnat till tomten. Vi kan köpa ny i morgon (oj, vad jag sa det många gånger...)
-Mamma, kan du inte ligga hos mig?
-Nu måste jag till jobbet. Pappa är hemma och jag hämtar dig tidigt på dagis! (Som hon snappar upp allt...)
Helt plötsligt började hon leta efter en tidning och jag frågade varför.
-Mammor läser tidningen, sa hon och började bläddra i en gammal Expressen.
-Vad gör du på jobbet mammma? (måste ju kolla vad hon har för framtidsdrömmar...)
-Ritar och äter.
-Okej.
 
Agnes älskar rollspel och man får reda på ganska mycket när man leker med henne. Framför allt så inser jag ju hur mycket hon härmar mig...
 
Idag var jag med henne på toan och helt plötslig sa Agnes:
-Mamma, vem är du kär i?
-Jag är ju kär i pappa. Vem är du kär i?
Hon var tyst i tre sekunder.
-Ludde. Jag är kär i Ludde.
-Vet vad det är för något när man är kär i någon?
-Man älskar någon!
-Jo, Ludde var ju jättegullig.
-Mamma, han var jättesnäll till mig.
 
Det är så svårt att vara allvarlig. Hon är kär i Ludde. Lilla fina Agnes. Ska du redan börja med killar och sådant?
 
 
Agnes och Ludde.
 
 
 

Rapp i käften

 
En regnig dag som denna händer det inte så mycket. Då gäller det att aktivera barnen och vad passar bättre än en dag på Leos lekland? Agnes, Natta och Emil var där i TRE timmar med endast en kort paus för glass. Det var fullt ös! Jag åkte en sväng och handlade blommor, jord och lite planteringsprojekt....det verkar aldrig ta slut :) 
 
På Leos lekland såg jag hur en tjej försökte tränga sig in på studsmattan där Agnes och Elis turades om att hoppa. Jag hörde Agnes säga att man bara får hoppa EN åt gången varpå tjejen, som såg ut att vara äldre, svarade att man får vara TVÅ. Agnes backade inte utan sa bara Nähäää, man får bara var EN och sedan spände hon ögonen i henne. Det känns ju skönt att hon inte är rädd för att säga ifrån men ibland är hon en liten polis... 
 
Agnes har sitt namn uppsatt på väggen i rummet och nu hade både bokstaven G och S trillat ner och jag hittade bara bokstaven G. Jag gick och frågade Agnes om hon sett bokstaven S och det hade hon inte. Jag bad henne hjälpa mig leta efter bokstaven S och det ville hon ju inte. Sedan fortsatte konversationen:
-Men Agnes, nu står det ju bara Agne. Då får du heta Agne i framtiden om vi inte hittar bokstaven S.
-Neeeej!!! Jag heter Agnes!!
-Då får vi gå till kyrkan och döpa om henne och Natta kan kanske sjunga, sa pappa.
-Jag heter AGNESSSS!
-Agne är ju ganska fint...
-Mamma, om jag heter Agne så kan du heta inda.
 
Är det inte ganska smart av en blivande fyraåring att ge igen med samma mynt och klura ut att ta bort en bokstav från mitt namn?!? Jag skrattade i alla fall och berömde henne....Agne...

Midsommar i Skåne

 
Vi hade det bra i midsommar och mormor hade gjort de finaste kransarna någonsin. Vi hade inte tur med vädret men det gjorde inget. Det var kul att träffa Bibbi och Kent också. Tyvärr så kom inte JävlaJenny och Ola. Nu ska vi äta frukost men det kommer en längre rapport när vi är tillbaka i Småland.

Emillurven

 
Han växer så det knakar vår lille lurv. Jag tycker det är så fascinerande med språkets utveckling. Emil har ju inte varit någon storpratare men han har förstått allt vi sagt väldigt länge. Nu har han knäckt koden och VILL berätta allt hela tiden. Han sätter ihop ord och sätter inte framför om det är något han inte vill. Coolt. Vi uppmuntrar honom och jag försöker få honom att berätta om han är arg eller ledsen och varför när han får sina utbrott men då vill han bara skrika. Idag slog Agnes honom hårt i huvudet och då kröp han upp i min famn och sa "Emil ledsen" och då fick jag ju trösta honom lite extra... 
 
Idag bankade Agnes sitt huvud i Emils panna så han fick en rejäl bula. Hon kunde inte hjälpa det och när vi tröstade Emil så såg vi hur hans panna växte. Då sa Magnus något om att jaha, det blir kanske doktorn i kväll varpå Agnes la till "och då får Emil kanske en spruta" och skrattade. Då blev jag arg och fräste till henne att det inte var roligt alls och att det kanske inte blev något Skåne om Emil var sjuk och hur kul tyckte hon det var?!? Agnes blev sååå ledsen så hon bara gick iväg och grät och gick upp för trappan och ville vara ifred (och oj, vad jag kände igen mig i henne då). Jag gick efter henne och försökte förklara för henne varför jag blev arg och att vi var rädda om vår lille Emil och inte ville att han skulle behöva åka till doktorn osv. Hon bara tittade på mig, vägrade kramas och gick ner för trappan och ut och satte sig på altanen och bara grät. Det gjorde så ont i mig. Hon ville inte tröstas. Jag fick i alla fall natta henne sen... 

Fåfänga fröken

Den här fröken älskar när storasyster fixar hennes hår och hjälper henne välja kläder. Jag försökte precis göra en fläta men fick omedelbart vetat att Natta gör finare flätor...och det gör hon verkligen.
Nu är jag och barnen förkylda men feberfria. Jag hade 40,5 grader natten mot onsdag så jag har varit ganska utslagen sedan dess. Det tar lite tid att återhämta sig! Om inget händer så åker vi ner till Skåne i morgon ändå så barnen får fira lite midsommar.
Magnus far runt och fixar en massa och jag ligger mest. För tillfället sover Emil och Agnes sitter vid sitt skrivbord och leker med lera. Magnus är jättebesviken för att vi missar dagens 70-tals fest. Han hade odlat mustasch, köpt peruk och gigantiska solglasögon. Jag hade köpt en massa fula kläder som jag i och för sig är glad för att jag slipper använda! 
Agnes ville berätta en saga för mig igår näg jag låg i sängen. Hon sa "mamma, vill du höra en hemsk saga?". Okej, tyckte jag. Sedan började det... Det var en gång en räv....och den räven åt upp dina boppar. Sedan skrattade hon så att hon kiknade och sagan var nog slut... För tillfället är båda barnen väldigt intresserade av mina boppar. Emil brukar följa med mig in i badrummet när jag duschar och har då konstaterat "mamma, ingen snopp!". :)
En dag hörde jag Agnes fråga Emil
-Vad ska du bli när du blir stor?
Emil tittade och fattade inte vad hon menade så han var tyst. Så Agnes svarade själv på frågan...
-Du kanske ska bli en traktor? Jag ska bli en sångerska....
Vi har bestämt att Magnus tar ansvaret för packningen den här gången eftersom jag inte orkar och eftersom jag alltid gör det annars. Det blir säkert bra men vad svårt det är att inte fråga och lägga sig i :)

Sjuk mamma

Barnen mår bra. Full rulle. Magnus härjar loss med dem på Göka (fatta att han åker till lekplatsen i porrmustaschen!) och är snart färdiga med fönsterna i TV-rummet. Äntligen är de vita. Vilken skillnad. Nästa fönset blir...? Sedan har vi ju taket på ovanvåningen om någon känner sig målarsugen. Jag åkte hem från jobbet idag och tur var väl det för jag hade feber trots käkande av panodil. 39,5 nu så det är ju inte sååå farligt. Det blir ju riktigt snurrigt först när det passerar 40 grader. Jag tycker att jag alltid är sjuk men nu var det hela tre månader sedan sist. Yippee liksom. Är det för att båda barnen går på dagis? Vad skönt det är att ha Magnus hemma när jag är sjuk! Fy fasiken för att ta hand om barnen själv när man inte är frisk!
I morgon ska Agnes till Alma. Hon längtar. Emil ska krama sin mamma som med all säkerhet kommer ligga i sängen hela dagen...eller förresten, jag är ju ganska dålig på att bara ligga och göra ingenting. Idag när jag borstade tänderna på Agnes och samtidigt torkade av lite på vasken i badrummet så sa Agnes "men mamma, varför tar du det inte bara lugnt.." Hon måste vara den klokaste 3,5-åringen på jorden.... Det var ju så sant, sant...

Finklädda barn

Visst var de fina på sin sista skol/dagisdag. Även Zacke var fin i skjorta och fluga. Nu har alla barnen sommarlov. Natta har börjat sitt lov med att bli sjuk men vi andra är friska.....än så länge! Idag har Agnes haft sin kompis Alma här....på låtsas. Jag tror att fröken börjar bli lite leksjuk efter att ha varit hemma flera dagar förra veckan när hon var sjuk. Vi hade i alla fall en låtsasAlma här idag vid middagsbordet. Agnes är väldigt duktig på att sysselsätta sig. Ena sekunden leker hon med Emil, sedan ritar hon eller gör armband vid sitt nya skrivbord, sedan hoppar hon studsmatta, sedan tittar hon på film med Natta, sedan lyssnar hon på en skiva och ritar lite igen, sedan leker hon med Emil, sedan gungar hon och när hon har gjort allt det där och vi fortfarande inte har tid att göra något med henne så kommer låtsasAlma fram. Då pratar hon med henne, tar fram bestick, delar tallrik med henne och sätter sig på en annan stol så Alma kan sitta på hennes stol. Hon har fantasi vår gumma. Verkligen. Helt underbart!

Kalaset på Aspö

Vi hade ju tvåårskalas när vi var på Aspö. Jag gjorde fyra tårtor (slängde två när vi skulle åka hem) och hade med ballonger, sugrör och tårtljus. I vanlig ordning så bröt Emil ihop när han fick all uppmärksamhet och han ville absolut inte blåsa ut några ljus!
Helgen har rusat på i 190. Fredagskvällen ägnades åt fotbollen, lördagen innebar, släphyra, köra till återvinningen med en massa skräp från garaget, åka till Diö, kasta av barnen hos farmor och farfar, åka till IKEA, handla hysteriskt, tillbaka till Diö, fika, hem, skruva ihop skrivbord och hyllor till Agnes rum, laga mat och fixa. Barnen var uppe länge, Emil till kl 22 och Agnes till kl 23. Jag och Magnus höll på med Agnes rum till efter midnatt och sedan stupade vi i säng. När Agnes vaknade idag vid halv åtta så gick vi in på hennes rum och då stod hon helt stilla och tittade på sitt skrivbord, stolen, hyllorna, lådorna, lampan osv. Sedan sa hon "åååh, vad vackert!". Hon och Emil har suttit vid skrivbordet nästan hela dagen idag. Det har ritats, pärlats, lyssnats på musik osv. Hon älskar sin lilla hörna...
Vi har hållt på idag också. Magnus målar fönsterna vita i TV-rummet och jag har städat, fixat i ordning på Agnes rum, lagat mat, plockat undan, lagat mat, plockat undan, tvättat osv.
I morgon ska jag köpa en massa jord, plastkrukor och fröer. Vi fick en ställning till att ha plantor på så nu ska här testas! Just det...i morgon är det jobbdags också! Skönt att vila upp sig lite...

Sommarlov

Nu är det sommarlov här hemma. Ljuvligt. Jag jobbar en vecka till sedan har jag en veckas semester. Sedan jobbar jag tre veckor innan det blir den riktiga semestern. Magnus jobbar till och från hela sommaren men vi får nog nästan två veckor tillsammans i augusti.
I morse fick Emil ett bryt vid frukostbordet och kastade ner sin servett på golvet. Jag skällde lite och sa till honom att plocka upp efter sig. PolisAgnes tar illa vid sig när vi skäller på lillebror och erbjöd sig genast att städa upp efter honom. Jag förklarade då att det inte hjälper eftersom han måste lära sig att städa upp efter sig och efter sina utbrott. Sedan sa jag att hon kunde ju lära honom i stället hur man gör. Då sträcker hon sig mot Emil och säger "Emil, vill du att jag ska plocka upp efter dig?" Han svarade såklart "JAAAAA!" Då sträckte hon fram sin tumme mot honom och sa "Nu tummar vi på att du aldrig kommer kasta ner något på golvet igen...lovar du det?" Emil vägrade....såklart! Agnes gick ändå ner på golvet och plockade upp efter honom och då klappade han henne lite på huvudet. Underbara barn!

Emils dagis

I måndags var vi på sommaravslutning med Emils dagis. Han hade fått på sig finbyxor och skjorta och var sååå fin. Agnes fick ha klänning och sina lackskor. Överlycklig tjej!
De hade gjort en tipsrunda. Det var mest vi vuxna som gick runt och kryssade i svaren för barnen var fullt sysselsatta med att leka. Alla barnen utom Emil då...han håller sig nära sina föräldrar och sina underbara fröknar.
Emils fröken Mia som han pratar om ständigt...
Emils fröken Lea som har bäbis i magen och försvinner efter sommaren. Jättekul för henne och jättetråkigt för oss.
Agnes och hennes kompis Alice. Tydligen så leker Agnes, Alma och Alice tillsammans mycket när de träffas ute på dagisgården. Till hösten flyttar Alice till ett annat dagis och vi tycker det är jättetråkigt. De tre tjejerna har lekt tillsammans sedan de började på Smultronet. Fast de ses ju i skolan om några år :)
Idag är Emil väldigt hostig och jag fick i honom lite hostmedicin ikväll. Jag lockade med godis och försökte få honom att dricka medicinen själv men han satt länge och tvekade. Han ville men varje gång han förde muggen till munnen så kände han nog lukten och vägrade. Det slutade med att jag sprutade in det i munnen på honom. Skrik, gråt, godis, tyst....och förhoppningsvis ingen hosta i natt.
Det blev en lång arbetsdag idag och det är en trött mamma nu. Troligtvis en lång dag i morgon också. Nästa vecka är det bara fyra arbetsdagar sedan blir det 40-års fest och midsommarafton i Skåne. Full rulle. Sedan har jag semester en vecka. Ska blir riktigt skönt. Dessutom har jag en trevlig afterwork att se fram emot nästa vecka. En massa roliga saker väntar nu! Till helgen blir det släphyrning och några turer till återvinningen....okej, mindre kul. Vi skulle behöva åka till IKEA också och fixa skrivbord till Agnes. Skönt om hennes rum äntligen blir klart!

Dagisavslutning

Idag blev det en tur till Agnes dagis för sommaravslutning. Föräldrarna (Magnus...inte jag...) fick gräva en massa och sätta ner stockar i marken som barnen ska kunna hoppa runt på sedan. Jag kräktes nästan när jag såg alla myrorna och de äckliga myräggen. Fy vad äckligt!!! Personalen på Agnes dagis har gjort jättefint på området utanför deras avdelning och har planterat en massa tillsammans med barnen. Idag fick alla barn göra hand- eller fotavtryck i cement och sedan hängde de upp en tavla på gården med namnen på alla barn som hjälpt till under våren. Väldigt fint! Naturligtvis hängde Agnes efter Alma och det var ingen slump att deras handavtryck hamnade bredvid varandra. När vi skulle gå hem så bröt Agnes ihop och ville inte åka hem. Hon mådde helt enkelt inte bra...feberfri men helt slut och somnade bums.

Aspö-bilder

Eftersom jag är hemma med en febrig Agnes idag så har jag hunnit fixa lite bilder från Aspö. Emil och alla de andra barnen lekte mycket med diverse bollar.
Kusinerna Kevin, Isak och Natta sitter och vilar upp sig efter ett vattenballongskrig.
Kvällsmys ute i solen...
Fina pappa fixar frukost till hela gänget. I bakgrunden leker Agnes och Jonathan med presenten som Emil fick av Moppan med familj.
Frukost strax. Oj vad vi åt och åt på Aspö. Det spenderades en hel del tid vid det här bordet :)
Agnes och Emil på väg ner till havet. Emil hade sina gummistövlar HELA TIDEN...vilken söt liten bonnapåg han är. Agnes vill helst gå i bara trosorna om hon får bestämma och hon älskar att plocka blommor.
Igår hittade jag en fästing på mig själv. Örk. Det var fästning nr 2. Den första tog jag på Aspö. Än så länge så har jag inte hittat några på barnen. Äckeldjur...

Sjukstuga igen

Jag har inte hunnit fixa bilderna från Aspö så det blir lite från när vi var i Ingelstad på kosläppet! Nu har vi sjukstuga igen. Agnes har 39,5 grader och är väldigt hängig. De ringde från dagis vid lunchtid och berättade att hon hade feber och inte åt något. Körde hem bums och hämtade hem lilla sjuklingen och lille gossen. När vi kom hem så somnade vi alla tre! Superskönt! I morgon blir jag hemma med Agnes och om vi har tur så är hon lite friskare på kvällen så vi kan gå på hennes dagisavslutning...som hon har längtat efter det. Igår var vi på Smultronet och fikade på Emils dagis. Agnes for iväg med Alice och Alvin bums och vi såg knappt röken av henne. Hon och Alice lekte oavbrutet i 1,5 timme. Helt underbart! Emil lekte inte! Han vill vara med sin mamma och pappa och ibland kan han tänka sig att gå iväg med dagisfröknarna. Emil är så nöjd när vi ser honom, gosar med honom och busar med honom. Med vi så menar jag närmst sörjande. Om någon annan försöker busa med honom så kan han få ett bryt!

Aspö var helt underbart förutom myggen som gav mig stora bölder och fästingarna (tog precis bort fästning nr 2!). Vi hade fint väder hela lördagen och såg inte röken av barnen. Det var väldigt mycket god mat, stillasittande, prat, två kalas och en hel del sömn. Agnes hängde med sina kusiner. Ibland gungade hon med Amanda, ibland spelade hon fotboll med Kevin och Isac, ibland ritade hon med Zacke eller Tyra och ibland gick hon på promenad med Natta. Hon anpassar sig och är så nöjd om hon bara får hänga med. Roligast var nog att gömma sig dynlådan tillsammans med Jonathan. Jag kände att vi fick en liten föraning om hur livet kan vara om ca två år när även Emil blir mer självgående (fast när jag tänker efter...kommer han någonsin bli det?) och vi kan sitta ner och inte ha full fokus på barnen hela tiden. Lite sorgligt samtidigt...våra småttingar traskar med sina små fötter längre och längre ifrån oss. Igår på Emils dagisfest så var där en pytteliten flickbäbis. Det är något speciellt med de här minsta som bara tittar på omvärlden med stora ögon och knystar fram ett litet ljud då och då. Jag tog inte henne och sprang iväg men tittade länge på det livet. Vad stort det är med barn!
Agnes ger mig många kärleksförklaringar för tillfället och det tackar jag för. I kväll när jag skulle natta henne så hade hon långa förklaringar om hur mycket hon älskade mig. Det var lika mycket som "hela vägen till Aspö och hela båte också". När jag förklarade att jag älskade henne lika mycket som hela rummet som vi var i så konstaterade hon att "det var inte mycket!!!". Jag fick då utöka min kärlek till att älska henne lika mycket som hela vägen till månen. Då nöjde hon sig och log sådär som bara hon kan....

Punkaren



Emil, en gosse som ständig överraskar. I morse, vid fem-tiden typ (efter en natt med båda barnen i sängen...på min sänghalva, Emil på min arm och Agnes fastplåstrad på min rygg), så vaknade jag när Emil gick ner från sängen. Sedan hörde jag ett tyst en, två, tre, fyra osv till TOLV! Vi trodde att han kunde räkna till tre! Han är en liten filur. Det är likadant när han sjunger. Han kan ett par låtar men sjunger bara när han tror att vi inte hör. Emil gör ALLT för att inte få någon uppmärksamhet :)


Igår kom farfar och lämnade en säng som vi köpt på Blocket. Tack snälla Bengt! Var det en överlycklig Agnes i morse, eller? :) Hennes första kommentar var "vad ska jag ha i lådorna" och när jag svarade "leksaker" så svarade hon snabbt "då måste vi köpa nya leksaker nu som jag kan ha i lådorna...". Eh, min tanke var att slänga ut gigantiska bokhyllan, rensa bland leksakerna och sedan lägga ner det som ska vara kvar i lådorna.

Idag bär det av mot Aspö och vi håller alla tummar och tår för att det fina vädret håller i sig!!!

Traditionsenlig nationaldag

I år firade vi som vi alltid gör på nationaldagen...vi gjorde...ingenting :) Skönt med en ledig dag mitt i veckan när det inte finns en massa måsten.
Tänk, av alla leksaker som Emil (och Agnes) fick på födelsedagen så har de nog lekt mest med den stora tomma lådan!
Idag startade dagen med besök från Alma, Astrid och Hanna. Agnes var helt uppspelt hela morgonen och när det väl började närma sig så sprang hon från fönster till dörr. Kompisarna! Lilla söta Astrid har blivit "stor" och promenerar runt nu. Alltid lika lugnt, skönt och kravlöst när vi träffas. De stora tjejerna leker för sig själva så numera hinner vi till och med prata när vi träffas! Magnus har klippt gräs och städat garage, jag har tvättat och plockat och vi har hunnit med promenader/joggingturer båda två. Skönt!
Emil har sådana bryt nu och vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Han blir så arg och förtvivlad och tål absolut inte motgångar. Närmsta sak åker i golvet och tårarna sprutar. Jättejobbigt!
Här är hon ju, vår Agnes! Vi har precis lekt gömma-oss-i-sängen-leken. Båda barnen älskar när vi leker alla tillsammans. Fast de blir lite rädda när pappa blir monster!
Vi kör nattningen med Agnes och Emil varannan kväll och det går jättebra. Agnes har varit väldigt mammig en längre tid men nu börjar pappa också accepteras. Skönt. Emil har varit pappig och börjar nu bli lite mammig också. Det tackar jag för :)
Idag fällde grannarna några skyhöga granar. Det var motorsåg, traktor, container och släp. Gissa om här var en överlycklig Emil?!? Det slutade med att jag drog fram en stol till fönstret och sedan satt han där ett bra tag och tittade på allt! Pågar....

Lilla kalaset

Vi hade litet kalas i söndags med mormor och morfar. Barnen älskar jordgubbar! Igår fick Emil roligt paket av Sussie. Han är på ett hiskeligt humör sedan han kom hem från Skåne. Där nere var han så lugn och snäll men här hemma får han värsta "bryten" hela tiden. Det är mycket skrik och kasta sig på golvet....dramaten nästa... Emil vill absolut inte få någon uppmärksamhet. När mormor, morfar och Agnes sjöng för honom på morgonen när han fyllde år så bröt han ihop totalt. Han blir blyg bland en massa människor och är det då någon som tilltalar honom så vill han bara gömma sig. Stackars lille gossen! Sen har vi då Agnes som är mer här är jag...SE mig. Agnes har så roliga uttryck. En kväll när jag nattade henne så höll hon om mig och sa "mamma, du är så söt som en liten blomma.." :)
Förresten, barnen sover på nätterna. Agnes kommer in i våra sängar någon gång under natten men det gör inget för vi somnar om allihop på två sekunder. Emil sover i ett sträck för tillfället och det är såååå skönt.
Mormors goda tårta!
För tillfället pumpar vi Agnes med att hon är söt och fin. Jag hörde en dag hur Agnes sa till Emil:
-Ååh, vad du är söt lille gubben. Emil du är sååå söt. Emil du är mycket sötare än vad jag är.
Det lät så hemskt!
Det är så mysigt att hämta barnen på dagis. Emil blir helt överlycklig och rusar mot mig med uppsträckta armar. Sedan ska vi kramas....länge! Igår hade hans underbara avdelning varit på brandstationen! Det är på andra sidan byn. En småbarnsavdelning. De är helt underbara hans fröknar. Vilket projekt att få dit alla barnen med vagnar och turas om att gå och vilken upplevelse de ger barnen. Jag hoppas att Emil får vara länge på avdelningen och att personalen orkar behålla sitt engagemang. Vi är så tacksamma!

Grattis vår finaste Emil

Idag fyller vår gosse två år och vi har en massa spännande paket som väntar. Barnen är i Skåne fortfarande men om ett tag kommer mormor och morfar upp med dem. Vi var på cykelfesten igår och det var väldigt trevligt. Roligt att träffa en massa människor! Både jag och Magnus tog det hyfsat lugnt och är fullt fungerande idag. Skönt! Vad märkligt det känns att vakna upp till ett städat hem. Inga leksaker framdragna, inga matrester på köksgolvet, inga klädhögar osv. 
Mormor, morfar och Agnes sjöng för Emil i morse. Han gallskrek men blev nöjd när han lite senare fick öppna alla paket. Snälla Bibbi hade köpt paket till både Agnes och Emil. Igår var barnen på brandstationen, Burger King och Leos lekland. På kvällen badade de i baljan. Vilken dag! Tack mamma och Anders för att ni har haft barnen hela helgen. Ni får vila upp er i en vecka nu :)
Två år...vart tog de åren vägen. Barnens födelsedagar får mig alltid att minnas dagen då de föddes. Vad märkligt det var att veta att vi skulle åka in till sjukhuset och få en bäbis (planerat snitt). Mormor var hemma med Agnes. Jag och Magnus åkte in till Växjö jättetidigt och det var nervöst. Jag var så rädd att något skulle gå fel och det kändes som en evighet innan det efterlängtade skriket kom. Mitt starkaste minne från den dagen är ändå när de visar upp honom för mig innan de rusar iväg. Han var så vacker och jag blev så förvånad....det är väl så att som mamma så blir det en omedelbar förälskelse och ens eget barn är det vackraste lilla livet man skådat. Han är fortfarande helt underbar vår lille, söte Emil. Grattis hjärtat!

Skåne igen

Det är verkligen full rulle här hemma nu! Emil har haft feber och varit snorig, vi ska på cykelfest i morgon, i förrgår var jag i Kalmar hela dagen, igår var jag på kärnkraftsverket i Oskarshamn (superintressant!) och igår skulle jag egentligen kört ner barnen till mormor och morfar men Emil var så febrig så det gick inte. Idag var han bättre men väldigt snorig. Dagis hade inte tagit emot honom men mormor gjorde :) Ner till Skåne, hem igen, hysteriskt röjande här hemma och nu sitter jag och väntar på Magnus som ska komma hem med tapas från Markmanns! I morgon ska mormor och morfar köra med barnen till brandstationen och träffa morbror Danne och sedan ska de på McDonalds och Leos Lekland...blir de bortskämda, eller? På söndag kommer de upp med barnen och då har mormor till och med med sig tårta till vår gosses födelsedag. Emilplutten blir två år. Helt sjukt vad fort det går. Det är tomt och konstigt att vara hemma utan barnen men vad fort det går att fixa allt!
Agnes är för söt...idag när vi var hos mormor så sa mormor:
-Näää barn....ska vi passa på och gå ut lite nu när solen skiner för det blir kanske snart regn igen?
Då svarade Agnes:
-Jaaa mormor. Solen kan nog inte bestämma sig riktigt idag...
Nu sitter jag här och provar fördrinken som vi ska bjuda på....okej...jag kan nog inte göra den så stark känner jag...

RSS 2.0