Vårkänslor

 
Idag har det varit vår i luften....barnen premiäråt en glass idag. Fullmåne. Uruselt humör. Trött och stressad. Slutade tidigt idag. Handlade. Dammsög. Tvättade tvätt. Hängde tvätt. Badade barn. Pratade och busade med barn. Fixade kvällsmat. Eldade i brasan. Röjde. Startade diskmaskin. Tömde diskmaskin. Förberett inför morgondagen. Sagostund. Ligger på plusskontot. En dröm att sluta halv två. Tänk om jag kunde göra det alltid!
 
 
Illpigga barn idag. Ljuset påverkar nog även dem. Emil berättade i morse att han inte ville till dagis. Han ville vara hemma... Han sover jättebra i sin stora säng och i morse så hörde jag att han tassade upp själv. Först smög han bort och satte sig och pillade lite på sin surfplatta och sedan blev det tyst. När Magnus gick upp så hade han tagit av sig den jättetunga blöjan och klämde fram några droppar på toan. Stora lillkillen. Han ville morgonkissa! Emil är rolig. När vi säger att han ska göra något (kissa på toan, borsta tänderna, plocka undan, duka bordet osv) så vägrar han men när han tror att vi inte ser så gör han saker i smyg. Han vill själv komma på det liksom...
 
 
Agnes älskar att leka och Emil är inte svårövertalad. Idag pratade vi på jobbet om barn och deras leksaker. Barnen har sina egna rum men hela nedanvåningen är fritt fram MEN MAN MÅSTE PLOCKA UNDAN EFTER SIG. Vi har valt att ha lite lekstationer överallt (bord med klossar under trappan, duplolåda i TV-rummet, gunghästen i TV-rummet och allt pyssel/målande sker i köket. De får till och med leka i våra sängar om de vill. När de far runt i alla rummen här hemma så gör de alltid det tillsammans och jag älskar det...att se dem göra saker ihop. Ibland sitter de bara bredvid varandra med varsin surfplatta. Jag gillar att de väljer varandra och att de håller ihop mot oss vuxna. Fast ibland skvallras det och ikväll försökte Emil lura i oss att Agnes inte skulle få höra någon saga eftersom hon hade spottat honom i hela ansiktet...
 
Magnus ska jobba mycket i helgen så han tyckte att vi skulle fara ner till Skåne. Då gör vi det. 

En dans för mamma

 
Jag kunde inte låta bli. Jag hittade en låt om Linda och nu tror barnen att de sjunger om mig och Agnes är skitsur för att det inte finns en låt om henne. Lite kul är det i alla fall att hon numera även dansar och har uppträde till den mindre bra låten som handlar om.....mig.

Annorlunda söndag

 
I morse tog vi det lugnt och funderade över vad vi skulle göra den här söndagen. Promenad, pulka, åka på loppis, vara hemma, åka och handla osv. Så fel vi hade. Söndagen ägnades åt att leta efter Emils snuse i FYRA TIMMAR!!! När han skulle sova middag så var den helt borta och vi vände upp och ner på hela huset. Tömde ut täcken från påslakan, kände i alla bilar, letade i alla garderober, bakom alla element, alla köksskåp, spis, kyl, frys, under sängar, tittade i alla lampor och ovanpå alla skåp, öppnade soppåsen och tittade där, gick igenom all smutstvätt, alla stövlar, jackor (även luvan till jackan kan innehålla en snuse). Till slut gav jag upp och beställde två nya på nätet och tjurade ihop. Jag försökte till och med muta Emil med godis om han plockade fram den. Nu hittade jag den. Jag ringde och beklagade mig för mamma och då trillade den helt plötsligt ner från våra sängar. Tröttsamt. Hej måndag.
 
 
 
Sur och tvär är han men han sov hela natten i sin nya stora säng. Bajs är fortfarande intressant och han dekorerade sin leksaksspis med lite bajs idag. Skitäckligt.

Konstnären

 
Vi har en liten konstnär här hemma. Han älskar att rita och måla. Emil dekorerade precis hallen med bajs. Konstverk på väggen och dörren. Det luktade lite illa dock. Ingen dag är den andra lik.....
 
Efter dagens "bajsincident" testar vi nu att låta lillkillen vara utan blöja. To be continued....
 

Lördagens positiva händelser

 
 
 
Medan Magnus åkte iväg och hämtade Emils nya stora säng så gick jag ned till dagis med barnen. Det blev en skön promenad med pratglada barn. Vi ringde på hos Alma som gärna följde med och åkte pulka. De har så roligt tillsammans de här tjejerna! Helt underbart att lyssna på dem. Barnen åkte pulka, gungade, åkte rutschkana och lekte mamma-pappa-barn. Jag njöt av den härliga lediga lördagen med barnen. Promenaden hem var inte lika trevlig. Emil gnällde hela vägen hem. Han var kall/hungrig/trött och längtade efter pappa. Ikväll blir det melodifestivalsmys. 
 
 
 
 

Trött familj

 
Idag är det en trött familj. Magnus och barnen har varit i simhallen i Tingsryd och jag har jobbat alldeles för mycket den här veckan. När jag inte har någon tid att passa (som nu när jag vet att barnen är hemma med Magnus) då fastnar jag lätt....ja, ja...flexkontot är fulladdat igen och jag måste sluta tidigare någon dag nästa vecka. Bra! Då kan jag kanske hämta barnen riktigt tidigt en dag.
 
När jag är trött så orkar jag inte tjafsa och helt plötsligt har vi en Agnes i våra sängar hela natten. För tillfället funkar det för alla och då har vi det så ett tag. 
 
Emil är jättetvär och vill mest bestämma hela tiden. Positivt är att han tar för sig mer nu och kräver vår uppmärksamhet när han ska prata. 
 
Helgen....jag vet inte...så svårt att bestämma liksom...ska jag rensa barnens garderober (vuxit massor senaste tiden), städa ur skafferiet innan saker kryper ut därifrån av sig själv, frosta av frysen, torka rent i kylen (kan finnas ohälsosamma saker där inne), köpa vårkläder till barnen, ta tag i tvättberget, torka golven, lägga ut alla gamla möbler på Blocket, dyka ner i de intressanta lådorna i hallen som svämmar över av saker, städa och rensa i garaget, göra snyggt i groventrén, städa i min egen garderob där allt för tillfället ligger ihopknycklat i högar, köpa säng till Emil (dags för stor säng), måla taken på ovanvåning, fixa fönsterna på nedanvåningen, tapetsera i TV-rummet, måla om i sovrummet, försöka få servicetid på bilen, tvätta lego (ligger en jättehög i garaget som barnen nog börjar bli redo för), leta externa hårddiskar och fixa back-up på våra foton, ladda upp foton till bloggen, städa ugnen, köpa 35-årspresent till min lillebror, maila vår bankkvinna och fixa med våra lån, köpa medel och behandla våra skinnsoffor, åka och storhandla (behövs påfyllning av det mesta), sortera Agnes cd-skivor (visar sig att inga av hennes cd-skivor funkar längre eftersom alla har blivit repade), rensa bland alla handdukar/lakan och påslakan (har visst blivit kaos i den garderoben också), putsa fönster, torka köksluckorna som snart inte är vita, framkalla foton på barnen, köpa ramar till fotona, sätta upp fotona på väggen, leta nytt soffbord och lampor till vardagsrummet, köpa väggfäste till TV:n, bära in ved (ekar ständigt tomt), köra till återvinningen med all plast/metall/papper, spola av Emils köksstol i badkaret och skrubba den ordentligt (den kan vara en hälsofara...), klippa barnens naglar, städa bilen invänding, spola av bilen utvändigt och försöka minnas vilken färg den har, maila och försöka få tid för cellprovstagning (fick lapp i december), planera sommarsemestern....det är så mycket roliga saker jag har framför mig liksom...kanske skulle klippa mig. Det är minst ett halvår sedan. 
 

Sportlovsidyll?

 
 
Det kan vara roligt att ge sig ut i allt det vita och kasta sig utför backarna. Det är roligt med storasyskonen om man har sovit middag, är mätt i magen och om det inte är för länge.
 
 
Agnes har blivit modigare och vågar åka själv med pulkan. Emil kastar sig utför både framåt och bakåt.
 
 
Högehall är en bra backe och barnen vill dit igen både för att åka och grilla.
 
 
Så gott med korv och cider i backen.
 
 
Agnes är bara tvungen att ha sina "Mimmihörlurar" på i backen.

Kvällstankar

 
Det började så bra. Nattning. Jag berättade om när jag var i Australien och alla konstiga djur, farliga spindlar, håriga spindlar, hajar osv. Sedan hamnade vi i Indien och då pratade jag om elefanter. Agnes undrade om där var lianer? Nej, jag såg inga lianer när jag var ute och letade elefanter. Agnes såg förvånad ut och det visade sig att hon menade INDIANER. Var har hon hört det ordet då? Jag berättade lite om indianerna. Sedan spårade det ut...
-Vad har indianerna för flagga?
-De har nog ingen flagga för de har liksom inget eget land.
-Var bor de då?
-Ja du. Egentligen hade de ett land först men sedan kom det andra människor och tog deras land.
-Var det snäll eller elakt?
-Hur hade du känt om någon kom och tog vårt hus...hade det varit snällt eller elakt?
-Elakt. Ska någon ta vårt hus?
-Nej.
-Men de tog ju indianernas.
-Ja, och det var elakt. Ingen ska ta vårt hus. Vi har köpt vårt hus (jag gick inte in på att vi inte äger många kvm av huset utan att banken äger nästan hela huset) och vi har inte råd att köpa ett nytt hus.
-Nä, var skulle vi bo liksom då mamma? Hihi...
-Fast det finns ju faktiskt människor som inte har något hus att bo i och som bor under broar och sover utomhus.
-Finns det? Nu blev jag rädd. 
-Du behöver inte bli rädd. De är inte farliga och de sover inte här. 
-Föds det elaka människor idag?
 
Med tanke på hur världen ser ut...vad svarar man på det? Till en fyraåring!
 
-Ja. Det finns elaka människor idag. De ska inte ta vårt hus. 
-Det är kanske elaka männsikor som stjäler?
-Ja, och elaka människor som slåss och bråkar typ.
 
Tystnad.
 

-Mamma, jag är rädd. Jag vill glömma allt vi pratat om.
 
Mycket funderingar nu. Stort och litet. Agnes ska gifta sig när hon blir stor och hon ska bli frisör i Hovmantorp. Hon ska ha barn och jag ska bli mormor. Agnes blev chockad när jag berättade att hon faktiskt ska flytta hemifrån någon gång. Det hade hon verkligen inte funderat på. Hon får gärna bo hemma hos sin mamma lääääänge till.

Att skämma bort...

 
Barnen använder sina fåtöljer varje dag. Agnes börjar bli för stor för sin men använder den ibland som en "sittpall" istället. Vilka bra doppresenter. Igår hade vi gäster och Agnes la snabbt beslag på Sanna som fick sitta och pärla med henne :) Emil blev lite rädd för David som hade lagt till med ett gigantiskt skägg och liknande Alexander Bard faktiskt. Det blev en härlig eftermiddag/kväll med barn som fick vara uppe länge. Agnes dansade framför TV:n när det var melodifestival. 
 
 
När jag var hemma med barnen i veckan så skämde jag bort dem lite. Jag älskar att helt plötsligt överraska dem och duka frukost vid soffbordet t ex. De blir så glada när de får sitta där och äta mackor framför en film på datorn. Barn ska också få känna lite lyx ibland och det är kul när det blir en överraskning. Ibland köper jag lite filmer/saxar/pärlor som jag gömmer undan och plockar fram när det blir ett bra tillfälle. Nu är Magnus iväg med barnen och grillar korv på "vår" mysiga grillplats. Jag ska hoppa i badet och njuta av en bok innan de kommer hem. Snart rullar vecka igång igen. Agnes och Emil är hemma med Magnus hela veckan och vi måste försöka boka in lekstunder så Agnes kan få träffa sina kompisar. Hon börjar bli stor! Hon är rolig. Lite närhet under hela dagen men på natten kommer hon springandes in och dyker ner i våra sängar. Ibland när hon vaknar på natten så känner jag hur hennes lilla hand letar efter mig i mörkret och när hon till slut hittar min axel/nacke/hand så somnar hon om igen :)

Emil på gympan

Emil har kommit igång på gympan och sist han var där så kunde han både smyga tyst, gå på händerna, gå som en elefant och sjunga. Det är mycket bråk från lillkillen här hemma. Han är ARG och spottas. Den som spottas får ingen godnattsaga. Dagen började bra med en härlig promenad i skogen med Sara. Detta var första gången i vinter som vi kunde gå i skogen eftersom det har varit skyltar om jakt de andra gångerna. Snart kommer David och Sanna. En mysig eftermiddag/kväll väntar med melodifestivalen som avslutning. Vi håller tummarna för att vi håller oss friska några dagar nu...

En VAB-sammanfattning i bilder

 
Det inhandlades nya kläder i måndags. Eftersom Agnes har "problem" med byxor så fick hon följa med till affären och välja vilka byxor som helst och till slut så hittade hon ett par prickiga som hon verkar gilla...
 
 
 
Agnes har dessa dagar ägnat några timmar åt att städa sitt rum. Hon älskar att bädda sängen, vika filtarna och att organisera sina barbies och nallar. Roligast är nog att sedan "piffa" till det....som att lägga en liten glitterstjärna i sängen. Framtidsyrke? Hotellstäderska kanske!
 
 
Det har varit väldigt mycket bakning dessa dagar. Agnes fick riva mandelmassa och var jätteförsiktig. När jag skulle göra det (eftersom det tog en evighet för Agnes) så hyvlade jag även lite på tummen till barnens stora förskräckelse! Agnes rusade efter plåster och Emil fick ögon stora som tefat. Jag såg det pedagogiska i hela situationen, man måste vara jätteförsiktig med rivjärn!
 
 
Vi har varit ute och luftat oss en del. Detta betyder nog "jag älskar dig mamma"...typ...
 
 
 
 
Detta förbaskade svärd. Vi måste få tag i ett till, exakt likadant. Båda vill naturligtvis ha det. Jag är mest rädd om TV:n faktiskt. Det ska bli skönt att jobba i morgon.....nu håller vi tummar och tår för att vi är friska i minst en vecka!

Dags att skicka dem till dagis...

 
 
Det känns som att det är dags att skicka dem till dagis igen...
 
Äntligen är Agnes ögon bra och idag är sista dagen med penicillin. Förmiddagen har varit lek i hallen. Randiga täcket är deras fika-bord och gröna täcket är poolen. Vita pallen är trampolinen. De högklackade skorna? Ingen aning varför de måste ha dem när de hänger vid poolen...

Lugnt....

 
Det händer inte så mycket i våra liv för tillfället så därför blir det lite gamla bilder. Jag är fortfarande hemma med barnen. Ögoninfektionen börjar ge med sig och jag hoppas kunna lämna barnen på dagis på fredag! Vi ägnar oss åt bakning, matlagning, pyssla, rita, måla, film, surfplattor, snöskottning, sagor, ringa runt till folk och bära in ved. Agnes är ju pigg som vanligt. Det är bara hennes ögon som inte är så kul. Jag ringde dagis igår och dubbelkollade. Ögoninflammation innebär vara hemma från dagis tills ögat inte varar längre. 
 
 
 
 
Oj, vad tjurig Emil är för tillfället. Det är mycket skrik och bråk. Han vill bestämma och vill inte tvätta händerna, inte kissa toan, inte plocka undan efter sig, inte göra som vi säger någon gång. Mutor funkar ibland. Jag frågade honom igår om han ville ha ett "schema" uppsatt på kylskåpet och där han kunde få ett klistermärke varje gång han kissade på toan men det ville han inte. Emil ville ha pepparkakor när han kissade på toan. Ok. I morse när han kissade på toan så fick han en pepparkaka men bröt ihop eftersom han ville ha TRE. Går det att bråka så går det...
 
 
Agnes städar och fixar. Hon ska jämt vara så duktig och det är ju inte bra. Hon är ju bra utan att behöva vara duktig. I morse bäddade hon i alla fall min och Magnus säng. Agnes gillar att fixa och ordna. När hon dukar bordet så innebär det även dekoration med my little pony, barbies eller något annat färgglatt som hon hittar på sitt rum....och servetter. 

Den STORA fördelen med två barn

 
 
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen...för mig var det inte så "jobbigt" med ett barn utan jobbet kom när det fanns två små barn som pockade på uppmärksamhet och som aldrig lät sin mamma sova. Vi har då berikats med barn som inte har sovit bra på nätterna under hela första året och som gärna vaknat kl 05 alla morgnar. Med Agnes var det ok för jag kunde ta igen det när hon sov middag men när Emil kom så var det inte lika lätt att synka deras sömn. Förutom att det naturligtvis är helt underbart att ha berikats med två barn så finns det faktiskt även fördelar för den trötta mamman. När någon av dem är sjuka och det är ganska tråkigt här hemma så har de varandra. De har sin egna humor och skrattar åt sådant som vi vuxna absolut inte förstår. De kan springa runt och jaga varandra och bara tokskratta. De sitter tillsammans och leker med Barbie. De bygger lego tillsammans. De ritar ihop. De håller ihop när vi skäller på en av dem. De bråkar. De klär ut sig tillsammans. De städar rummen tillsammans (mest Agnes). De är syskon. De smittar varandra. Nu har Agnes även ögoninflammation och snart kommer Emil ha det. Ännu en VAB-dag. Vi kan det här nu....
 
 
Tur att vi har en liten spexare här hemma. Agnes baddräkt och rosa klackskor. Allt klär en skönhet :)
 
Snart börjar det närma sig att sätta lösenord på bloggen eftersom Agnes börjar bli så pass stor så att det inte längre känns riktigt ok. Det är inte så många som följer bloggen men de som vill kommer få lösenordet om de vill fortsätta läsa ibland.  

Vi fortsätter vi väl med öroninflammation....

Det var nog inte meningen att vi skulle till Skåne den här helgen eftersom nu fick Agnes öroninflammation! Natten mellan fredag och lördag så var hon orolig och var uppe och drack flera gånger. Hon nämnde att hon hade ont i både halsen och ena örat. Under lördagen så var Magnus i Blekinge och köpte möbler och då fick hon jätteont i örat och var ledsen. Vi fick en tid mellan kl 17-18. När vi kom dit så träffade hon sin dagiskompis Lova som också hade ont i örat. Barnen lekte och fnissade så vi fick hyscha på dem flera gånger :) Det blev penicillin och en tur till Apoteket. På kvällen satt hon uppe med oss och kollade på melodifestivalen. 
 
När vi körde in så berättade Agnes för mig att "det finns ett jättehögt torn som heter Eifeltornet". Vilken svamp hon är nu. All information suger hon bara åt sig. Häftigt. 
 
 
 
Lille söte åkte pulka med pappa igår. Först hjälpte han mig att göra jordärtskockssoppa. Vad gott det blev!
 
Här hemma tjatar vi på Agnes att hon ska säga R. Det går inte så bra. När vi ber henne säga Räv så "harklar" hon sig jättemycket (hennes version av bokstaven R) och sedan säger hon Jäv. Så det blir harkling-jäv. Idag ville Emil ha Dodis. Jag berättade att det var söndag idag (inget godis) och att det heter Godis och inte Dodis. Emil harklade sig och sa dodis......
 
 
 
Vi tar en paus och försöker återhämta oss efter två pestiga veckor med alla sjukdomar. Nu väntar vi på magsjukan och influensan med över 40 graders feber.

Teaterapan

 
Det är mycket "moves" nu och hon pratade igår om att vara cool. Är inte detta saker som diskuteras typ när de börjar skolan. Ja, ja...hon konstaterade i alla fall igår vid nattningen att hon älskar mig lika mycket som hela "jordklubben" (jordklotet/jordgloben). Jag tyckte det lät så gulligt så jag rättade inte fröken. Hon har mycket funderingar vid nattningen och det är jättekul att ligga och småprata. Hon konstaterade även att jordklubben snurrar för det hade fröknarna sagt på dagis!
 
Vi skulle åkt till Skåne i morgon men det blev inställt. Nu kräktes ett barn på Agnes dagis också så magsjukan hänger i luften och mormor vill inte få magsjuka. Tråkigast av allt är nog att Magnus missar sin julklapp. Vi skulle sett Johan Glans i Lund på söndag. Typiskt. Vi har båda tagit ledigt på måndag så det är lite...jaha...vad gör vi nu om vi är friska? Kosta...Växjö...IKEA...pulkabacken...?
 
 
 

Vi hinner inte med....

 
Full rulle! Det blev inte mer magsjuka men sedan kom lössen på besök. Vi hittade bara på ett av skolbarnen men vi sanerade ändå hela huset och körde medel på de de små barnen och på mig. Jag orkar liksom inte med det också nu! Alla sängkläder är snart tvättade, Emil snorar, Magnus är hemma idag och är dålig i magen, huset är nästan färdigstädat (toan kvar), i morgon slutar jag tidigt och hinner packa inför vår Skåneresa som förhoppningsvis blir av.
 
 
Gosigaste gossen i världen. I morse tog han själv av sig byxorna och blöjan och satte sig på toan och kissade.
 
 
Den här fina tjejen fick ha två tofsar idag eftersom hennes hår är alldeles fettigt efter avlusningsmedlet. Jag tvättade mitt hår fem gånger igår för att få bort det!
 
Roliga Agnes babblade på igår när jag nattade henne. Hon undrade över efternamn och jag förklarade att mormor och morfar heter Göransson eftersom de är gifta, Bibbi och Kent heter Svensson eftersom de är gifta, Moppan och Johan heter Määttä eftersom de är gifta osv (sistnämnda trodde hon inte att man kunde heta eftersom det enligt henne lät som Mäta :) humor har hon i alla fall). Hon berättade sedan att hon ska gifta sig när hon blir stor och hon ska gifta sig med Simon på hennes dagis. Jag frågade vad han heter i efternamn eftersom hon får heta det sedan. Hon sa något som lät som "Rupert" och när jag upprepade det skrattade hon och sa det igen...och igen...och igen...och igen. Tillslut gav hon upp och sa "äsch, jag gifter mig med Erik istället". Jaha, vad heter han i efternamn då, undrade jag.... "Det vet jag inte men jag tar reda på det i morgon". Hon är en problemlösare.
 
 
Klart att en brandman kan ha både kniv och rosa mask....
 
När Agnes själv får bestämma...pepparkaksklänning, grönt för litet och trasigt Tingelinglinne, rosa diadem. Det gäller att tänka utanför ramarna.
 

Rastning

 
Man ska inte ropa hej men ingen har kräkts sedan i fredags. Emil kräktes en gång innan han somnade och sedan blev det inte mer. Natta mådde desto sämre och hålls isolerad på ovanvåningen tills i kväll. 48 h! Jag trodde att det var 24 h men man kan smitta hela 48 h efter senaste kräkningen. Inkubationstiden är 1-3 dagar så vi övriga kan fortfarande bli sjuka. 
 
Igår var Magnus ute och rastade barnen lite i det fina vädret. Det var vår i luften igår och idag smällde kylan till igen. 
 
Helgen har varit lugn och skön och det har varit mycket film och legobygge. Vi har hunnit rita också. Agnes är nyfiken på bokstäver men kopplar inte riktigt ljudandet än. Emil ritar cirklar och säger att det är Pippi :)

Sagostund och magsjuka

 
Så mysigt att sitta i farmors stora fåtölj och få höra sagor. 
 
 
Fast det ser ut som om Jonathan tycker sagan är lite otäck :)
 
Jaha...då ser det ut som om helgen är räddad. Natta kom precis hem med syskonen och efter en halvtimme kaskadkräktes hon. Så....om det är maginfluensa så lär vi få det allihopa. Jag ska dock inte klaga för vi har typ aldrig haft det på riktigt. Eller jag minns en gång i förra huset när Agnes var lite att jag låg nere i källaren och kräktes. För ett år sedan så kräktes Agnes en gång och sedan Emil två gånger men sedan blev det inte mer... Vi kan ju inte alltid undgå det men den här veckan har varit tillräckligt spännande med inlagd Magnus som var hemma från jobb måndag och tisdag. Sedan blev jag sjuk och har varit hemma onsdag-fredag och som en extra bonus så pajade bilen. Klart vi ska krydda till det med lite magsjuka :)

Helgens schema....VILA

 
Två helger i rad nu som varit helt blanka i schemat. Den här helgen ska det bli mycket återhämtning. Jag ska bli frisk och Magnus ska sova ut efter två nätters arbete. Agnes och Emil är nog snart förkylda igen. Det går bara runt, runt, runt.
 
För att få ihop dagens schema så fick barnen lämnas på dagis redan kl 07. Magnus kom från nattjobbet kl 06.50. Vi kastade in barnen i bilen (stod och väntade i hallen påklädda med väskorna i handen), sedan körde Magnus och lämnade dem och sedan till bilfixaren och lämnade bilen (en ruta är halvt nerhissad och går inte att hissa upp) och sedan rusandes till bussen som han förhoppningsvis hann med. Snälla Natta tar hem barnen när hon går hem från skolan idag. Barnen älskar att hämtas av storasyster. Det blir däremot ingen Zacke i helgen eftersom han ska till sin tjej i Skåne men han kommer hem på söndag!
 
 
Barnen är så duktiga på morgonen när man är själv med dem. Idag fick jag väcka dem eftersom de skulle till dagis så tidigt. Det känns inte rätt att behöva dra upp de små liven och jag tänker på alla som tvingas göra det varje morgon. Fast om några år så kommer antagligen vi också dra upp dem eftersom då vill de säkerligen sova längre än till halv sju :)
 
Jag kom på en sak som är en nackdel med bäbisar häromdagen....äntligen....jag har ju en förmåga att bara se fördelar med bäbisar :) Ekonomin. Äntligen jobbar vi båda två och behöver inte vända på varje krona. Går bilen sönder så innebär det inte ångest utan vi fixar det. Mormor bjuder med oss (sex personer) och min bror och hans fru till Polen fyra dagar i sommar för att fira hennes 60-års dag. Det ska bli sååå kul och vi är så tacksamma men för något år sedan hade det även inneburit ångest att spara ihop fickpengar och matpengar. Det är det inte nu och det är riktigt skönt. Föräldraledighet är mysigt och helt underbart men det är ingen höjdare för ekonomin.....

RSS 2.0