Ska jag i fängelse nu?

Ojdå...det känns ju som en evighet sedan Du använde overallen! Nu använder Du inte ens jacka om dagarna. Igår var det grillning och Du ville ju hjälpa pappa. Han stod tydligen och grillade i gummistövlar (?!?) och då hade Du rotat fram ett par gummistölvar Du med (trots att Du hade 3 par skor framme på skohyllan) och tagit på dem och traskat ut. Blöja, t-shirt och gummistölvar....det går ju inte att bli arg då!

Du bråkar mycket med Emil nu och är inte riktigt snäll. Framför allt så slutar Du inte trots att han blir ledsen. Jobbigt! I morse blev jag arg och drog undan Dig för snabbt så Du skrapade ryggen mot golvet. Det blev ett pyttelitet märke men det spelar ingen roll för fy, vad jag fick dåligt samvete! Usch! Förlåt!
Unge! Vad Du har hållt på i natt. Jag är helt slut. Du var illpigg och när jag lyfte över Dig i våra sängar så satte Du Dig upp och "pratade". Efter ett tag hade Du snott in Dig i sladden till lampan! Nu måste Magnus verkligen spika fast dem! Du var nog vaken en timme och var ändå illpigg halv sex i morse. Hur är det möjligt? Idag ska jag försöka få iväg oss till lekplatsen...

2,5 års kontroll

Det gick bra. Du har ett enormt ordförråd och mycket vilja. Vi ska till en logoped eftersom Du tappar första bokstaven i de flesta ord. Skönt att få hjälp med Ditt prat även om det säker löst sig av sig själv till slut. Du var nog 98 lång och hade smalnat av lite men jag minns inte vad Du vägde. Roligast där var när hon frågade Dig vad ett djur var för något (en ko) och Du svarade ÅSNA. Jag visste inte ens att Du kände till ordet åsna men envis var Du i alla fall och vägrade gå med på att det var en ko. Gullunge!

Agnes leker

Vilken fantasi hon har! Här leker hon med sina kompisar Alma och Alice. De hoppar i vattenpölarna och springer till skolan. Hon är helt underbar!

Tand nr 3?

Jag tror att tand nr 3 är på gång. Gnälligare än vanligt och i natt har Du varit lite ynklig trots att Du har sovit i vår säng HELA natten. Fast det är mysigt :) När jag vaknar kryper jag närmre Dig och snusar Dig lite i nacken. Finns det något mysigare än att höra ett barns andetag och känna babyhåret kittla ens näsa. Nu har vi precis varit en sväng på dagis och lämnat en lapp och sedan blev det en tur till affären. Agnes har hunnit härja i sandlådan och gunga medan Du tog en liten tupplur i vagnen. Fortfarande varmt ute men det blåser rejält idag. I morgon kommer syskonen. Yippeee!!! Nu är vi nog lusfria i alla fall! Jag måste köpa en babygunga till Emil så han också kan uppskatta att vara ute. Han älskar att gunga!

Bara ute

Vi bara njuter av det fina vädret. Agnes leker i sandlådan, klättrar, gungar, har kalas med låtsaskompisar, tvingar sin mamma att sätta fart på alla gungorna eftersom Pippi, Herr Nilsson och Madicken sitter där, dansar och busar på gräsmattan. Emil är ledsen mest... Han gillar inte alls gräsmattan, sandlådan, solen, skuggan eller nå't. Han gillar sin mamma :)
Igår var det mammamiddag här hemma. Alltid lika trevligt att träffas. Efterrätten blev helt misslyckad dock. Jordgubbscheesecake (hallonen var slut!) som inte stelnade så till slut slängde jag in den i frysen. Då blev bottnen stenhård och fick hackas loss :)
Agnes roligaste uttryck senaste veckan är att hon vill ha creme fraiche på tandborsten...hon har blandat ihop ordet tandkräm med creme fraiche :)

Moppan

Vargarna fanns inte kvar i skånes djurpark, men väl er Moppa. Som hämtad ur senaste rödluvanfilmen.

Påsken är över

Phu vilken påsk det har varit. Trevligt men lusigt. I fredags när vi körde ner till Skåne så stannade vi till vid Ekohallen och då sa Agnes att det kliade i håret. Jag kollade och tyckte att jag kanske såg någon liten prick men inget mer. När vi kom fram till mormor och morfar så sa jag att jag skulle kolla hennes hår. Löss! Även i mitt! Örk. Magnus fick åka till Kristianstad och handla medel och kam. Sedan började projekt avlusning. Tvätta, städa, frysa, kamma, duscha, kamma...phu. Tydligen får barn under två år inte använda avlusningsmedel. I söndags upptäckte jag en lite lus på Emil oxå så då avlusade vi oss igen...ALLA.

Påsken var trevlig för övrigt. En massa god mat i stugan och mormor och morfar hade köpt en ny fin cykel och hjälm till Agnes! Vi har träffat min kusin Lina med familj, morbror Danne och Maria. Dessutom var vi i Skånes djurpark i lördags med både Magnus klan och min klan. Väldigt trevligt! Det måste göras om. Kanske kan vi få det till en tradition? JävlaJenny och Ola var oxå med. Alltid lika kul att träffa dem.
Igår tog Magnus barnen till lekplatsen i det fina vädret medan jag fick städa hela huset i lugn och ro. Tänk att man kan uppskatta att få städa :) Jag hann till och med torka golven både uppe och nere och duka till mammamiddagen i kväll! Vilket väder det har varit hela påsken!

på väg till skånes djurpark

nu är vi avlusade och på väg till skånes djurpark. Påsken började med att både Agnes och jag hade löss! Fast igår körde vi avlusning på hela familjen. Även mormor och morfar schamponerade sig. Örk. Jag får ringa dagis på tisdag.

Moppan och Tyra var här!

Det här fina fotot har förresten Natta tagit! Hon är riktigt duktig med kameran.
Idag var Moppan och Tyra här till Agnes stora glädje och till Emils stora förtvivlan :) Han är pinsamt rädd för Moppan och bara hon tittar på honom så trillar det stora krokodiltårar. När vi satt och åt kvällsmat idag så frågade jag Agnes vad som varit roligast med hela dagen. Hon funderade lite och sa sen tyst "att Moppan var här...". Hon är väldigt förtjust i sin faster och satt länge och tittade ut genom fönstret innan de kom. Moppan är ju så rolig och busar med Dig. Förhoppningsvis så träffas vi redan på lördag i Skånes djurpark.

Lilla rädda söta unge. Det är lite jobbigt att Du är så förtvivlat rädd för många människor men mot mig och pappa så är Du så kramig och pussig så man blir helt varm. Ditt leende och dina kramar gör att jag bara stannar upp och njuter. Lilla korvaunge.
Jag har ju glömt berätta om när jag satt och tittade på SM-finalen i innebandy (Storvreta-Warberg). Som gammal uppsalabo så hejade jag ju på de röda, Storvreta. Agnes titttade lite på TV:n och sen tittade hon på mig och sa "mamma, hejar du på de röde?" "JAAAA, svarade jag" ...tystnad... "pappa, hejar du på de blåe?" "Jaaa, svarade Magnus, jag hejar på de som ligger under".....lååång tystnad...sen tittade Agnes på TV:n och sa "jag hejar på de gule..." Det sprang förbi en domare med gul tröja.... Sedan reste hon sig upp i soffan och skrek "HEJA GULAN"... Som jag skrattade...

Man får skämmas....

Idag när jag kom för att hämta huliganen på dagis så hittade jag till slut henne och Alma i ett eget rum. De stod på en bänk och fönstret såg VÄLDIGT konstigt ut. De hade hittat ett limstift som de använde så fint på fönstret. Väldiga kompisar de här tjejerna som båda hjälptes åt att pilla ut limmet ur stiftet så de kunde kleta det på sina händer och SEN trycka händerna mot fönstret....fast de var ju ursöta och såg helt oskyldiga ut när jag kom på dem....hahaha...
När jag skulle klä på Agnes så tyckte jag att hon hade väldigt, väldigt mycket hår på sina kläder. Långa ljusa hårstrå som var i ganska exakt hennes egen hårfärg. När jag frågade henne så svarade hon "jag har klippt mitt åååår" och när vi gick hem så frågade jag närmre. Nej, det var inga andra barn som klippte sitt hår utan det var bara Agnes som klippte sitt hår. När jag sa att så får hon absolut inte göra för då får hon inte använda sax mer så svarade hon "men nu ville jag det..." Tja, vad svarar man på det?!? Nu ligger hon och sover eftersom hon inte sovit på dagis så jag får väl kolla igenom hennes hår sen och se hur mycket hon har klippt....
Just det...på dagis så frågade en tjej vem jag skulle hämta, vad Emil hette och vad jag hette. När jag svarade så sa den lilla tjejen "vilket land kommer du ifrån?" Hahaha....jag svarade Skåne och skrattade för mig själv när jag gick hem. Barn är ärliga och roliga!

Morgonpigga barn

Tja...vi kommer nog aldrig behöva dra upp våra barn för dagislämningen eftersom de vaknar långt innan dagis överhuvudtaget har öppnat... Agnes sov nog till halv sju i morse och det var sovmorgon för hennes del! Emil vaknade vid fem...fast det är alltid väldigt glada barn och de är fulla med liv minuten efter de har vaknat.  Idag skulle Agnes själv klä på sig. Det gick helt ok förutom tröjan som blev bak och fram. Sedan blev det dags för skor... Jag köpte ju ett par nya fina jympaskor som var för stora, bytte till mindre storlek och de är fortfarande för stora. Idag provade vi dem igen och de hade tyvärr inte krympt men Agnes ville ju ha dem så hon fick testa springa med dem här inne. Sedan frågade jag om hon skulle ha dem på dagis idag trots att de är för stora... Jaaa, svarade hon. Ok, sa jag och då sken hon upp som en sol och sa "Jag blir jätteglad när jag får ha de nya skorna". Tacksamma fina Agnes!

Lekplats efter lekplats

Igår var det värsta sommarvärmen! När kl var nio var vi på lekplatsen vid Göka, jag, Natta, Agnes och Emil. Efter allt härjande där så gick vi till Nattas skola och fortsatte klättra och gunga. Hem för lite fika, bus med grannar och sedan middagssömn. Efter sömnen gick vi alla till den stora lekplatsen. Där var vi i 1,5 h innan det blev glass på Ica. Trötta barn igår på kvällen! Vad härligt det är att äntligen kunna vara ute...
En glad lite humplatulla (Magnus kallade henne det en dag och då svarade hon "INTE ALLS!!! Jag är en flicka!") som var väldigt smutsig efter alla lekplatsbesök så det blev badkaret på kvällen.
Så roligt att kunna gunga båda två!

Agnes har påskpyntat


Tid...

Tid är en bristvara. Om jag hade mer tid så skulle jag hålla på och fixa med alla foton. Jag skulle ha nyputsade fönster, laga bra mat (inte pulvermos...), leka med barnen, se de där serierna som jag missat de senaste tre åren, träna, renbädda sängarna oftare, tvätta bilen, ringa kompisar oftare, prata med min sambo i lugn och ro. Ibland känns det som om livet rusar förbi och jag är rädd för att jag "vaknar upp" när jag är 70 och undrar vad som hände.
Igår var jag i stan hela dagen...själv! Oj, vad märkligt det var. Trots att jag var själv så kände jag mig ändå stressad i början men sen insåg jag att jag hade faktiskt inga hungriga, trötta barn som väntade. De var hemma med sin pappa. Det blev två par skor till Agnes (som tyvärr var för stora..suck!) och lite annat. Agnes och jag har en morgonrutin. Jag klär på henne först när vi ska till dagis och sedan frågar hon "mamma, kan jag gå ut så länge?" och jag svarar "jaa, men du får inte gå ut på gatan" och Agnes svarar "mamma, jag loooovar det". Varje morgon lovar hon det :)
Fina fina Natta. Hon hade med sig en försenad julklapp till mig igår. En liten grön fin trekantig gubbe som hon gjort i syslöjden och ett helt underbart brev. Det är en förmån att få ha henne i sitt liv. Synd bara att jag missade hennes första sex år!

Skadad, eller?

Agnes är ju mycket drama och en morgon började hon tjata om plåster. Vi brukar alltid säga nej och att "plåster har man när det kommer blod", eftersom hennes hud inte riktigt gillar plåster. Denna morgon så sa Magnus dock "nämen, jag undrar om det är plåstrets dag idag" och for upp och kollade i almanackan medan Agnes satt och försökte få i sig lite fil och flingor samtidigt som hon storögt tittade på Magnus. "Det är plåstrets dag idag!" utbrast Magnus och tillade "när Du har ätit upp Din frukost så får Du ett plåster". Agnes blev jätteglad och kastade fort i sig frukosten. Sedan gick Magnus till jobbet och jag och Agnes diskuterade vilket knä hon skulle ha plåstret på. När hon väl fått sitt lilla plåster så började hon linka fram väldigt dramatiskt och jag var ju bara tvungen att filma henne så.... OBS!!! Hon gick alldeles utmärkt innan hon fick sitt lilla plåster!
Utvecklingssamtal med Agnes idag. Hon är lugnare där (tack för det!), snäll, äter bra (2-3 portioner), älskar soppa, leker mycket med Alma och Alice men även de andra barnen. Mycket dockor men tycker nog det mesta är kul. Pratar mycket men tappar första bokstaven i nästan alla ord. Provar sitta på toan när de andra barnen sitter...hoppsan!! Hon är hjälpsam och om det blir konflikter (om leksaker...) så löser det sig (inte tjurig eller arg...pratar vi om samma barn?!? :) ), kan vara lite försiktig och avvaktande om det är en ny grej/lek (arv från Magnus, verkligen inte från mig...hihi), hon verkar ha kommit in mer i barngruppen och älskar sitt dagis. Hemma pratar hon mycket om "kompisarna" och hon vill ju ALLTID gå till dagis och hon vill ju nästan aldrig gå hem. Vad nyttigt det är att få höra hur hon är med andra och jag inser ju att det är här hemma som hon släpper loss och vågar bli arg och ledsen...ganska skönt ändå att hon inte är sådan där. Hon är ju en snäll fin tjej och vanligtvis väldigt hjälpsam och lätt. Agnes har alltid varit duktig på att sysselsätta sig själv och är med på det mesta. Hon tycker allt är kul! Jag och Agnes gillar verkligen Smultronet och jag hoppas verkligen att Emil oxå får gå där!

Lilla söte

Jag måste ju bara lägga upp en liten filmsnutt på Emil. Här sitter han och käkar min tofu och upptäcker att han faktiskt kan klappa händerna! Det har varit helt ointressant innan trots mina sånger och allt men helt plötsligt så kan han....och vilken stolt kille vi har här hemma :)
Varför sover inte våra barn? Sedan vi tog bort ena sidan på spjälsängen så tror Agnes att hon behöver vår hjälp när napparna trillat ner på golvet. Emil sover oxå oroligt. Är det för att jag skämt bort dem och varit där efter några sekunder om de ropat? Jag är sjukligt lättväckt! Fast ibland ligger jag och lyssnar och hör hur de gnyr/ropar och det slutar ju inte. Kanske löser sig med Emil när vi flyttar och han får eget rum. Agnes kommer ha ett sovrum längre bort och då kommer jag inte vakna lika lätt....fast det är ju lite hemskt....stackars Agnes :)

Veckans Agnes....

Du är rolig. I morse när Du kom uppstudsandes så sa Du:
-Jag vill ha frukost.
Pappa skojade och sa:
-Det vill jag med. Kan inte Du fixa lite ägg och kött till mig.
Du tittade på pappa och svarade allvarligt:
-Jag når inte. Det kan jag inte men mamma når och kan göra frukost till dig...

Lite senare satt vi vid frukostbordet och då sa Du helt plötsligt.
-Mamma och pappa måste sluta med Agnes och Emil. Ni ska inte ha några barn!
Vi tittade på varandra och försökte få ur henne vad hon menade men det var slutdiskuterat tydligen...
Agnes pratar mycket om dagis och sina kompisar. Varje morgon när jag frågar vad hon ska göra så säger hon:
-Leka med Alma och Alice.
När jag sedan frågar vad de ska göra så kommer standardsvaret:
-Leka med dockorna.
När jag frågar vad de andra barnen gör på dagis så leker Viktor, Inez och Elis helst med tåget. Fast Viktor tycker även om att lägga pussel och att spela ballongspelet. Agnes, Alice och Alma leker med dockorna eller målar. Ute så gräver Viktor i sandlådan (gärna med grävskopan) och Agnes gillar oxå grävskopan. Alice leker med docka och dockvagn även ute och Alma och Agnes åker gärna rutschkana och Alma hjälper Agnes upp till rutschkanan. Det ska bli kul att gå på utvecklingssamtal på torsdag och höra vad de egentligen gör :)

Den här dagen önskar jag....

att Agnes hade fått stanna kvar ett dygn eller så på dagis... Herregud, vilket hiskeligt humör det har varit. Det började redan när jag hämtade henne. Hon var sur och tjurig och skulle inte ha det på sig och inte den osv. Sedan klippte hon till mig! Ut i bilen och hemfärd. Tjurig hela vägen hem. Sedan bråkade hon med Emil (som nu sitter bredvid henne i bilen). Det slutade med att hon rev Emil i ansiktet så det till och med kom lite blod! Vansinnig mamma slet ut en skrikandes Emil och lät surpuppan sitta kvar. När hon väl kom ut så gick hon bort till mig och Emil på gräsmattan och jag visade henne vad hon hade gjort med Emil. Då skämdes hon väl lite och slog till mig igen! In med Agnes som fick vara inne själv en stund. Sedan har det fortsatt. ALLT har varit helt förtvivlat och hon har mest varit på sitt rum och gråtit och gapat. Som om inte detta räckte så kom årets första fluga på besök....på hennes rum. Katastrof! Jag hade glömt hur rädd hon var för flugor...panik här hemma ett tag. Nu gråter hon för att hon ska plocka undan på sitt rum och för att jag inte hjälper henne... Skönt att det snart är sovdags!
Den här lille prinsen är fortfarande snorig men inte hälften så gnällig som storasyster. Idag klappade han händerna! Så försiktigt och sedan så nöjd....
Mitt första klädplagg från Tradera. Perfekt att ha ute när det är lite blött i sandlådan och på gräsmattan.

Kullerbytta efter kullerbytta...

Söta söta Agnes. Dessvärre fick jag inte med Ditt utbrott på ena gungan. Du hängde över gungan och kasade ner och blev helt tokig på gungan. Det blev ju inte bättre av att jag skrattade samtidigt som jag försökte få Dig att lugna ner Dig. Du skrek "DUMMA gunga" och slog till gungan flera gånger vilket gjorde att den flög tillbaka på Dig och då blev Du änna tokigare. När jag skrattade så sprang Du bort och klippte till mig och skrek "DUMMA mamma". Jag kunde faktiskt inte bli arg för jag kände såväl igen mig själv....oj, oj, oj...

Lite krassligt

Det går inte så bra med toaförsöken. För tillfället vill Du inte alls sitta där. Igår var det en utedag och det var så härligt väder. Det blev premiär för sandlådan till Emils stora fasa...han tyckte det var jätteäckligt med sand och gräs var inte mycket bättre. Sjuk familj idag så vi ska försöka hålla oss inne hela dagen. Jag har feber och barnen är snoriga. Emil är väldigt ynklig idag....och i natt sov han hos oss hela natten. Vi var trötta efter förra nattens oroligheter så när han började härja vid tio-tiden lyfte jag över honom och sedan har vi sovit hyfsat...

Lekplatsen

Lite bilder från gårdagen.
Klart ni ska gunga tillsammans...
Emil gillade att vara på marken....och att äta kex...
Så många barn så Agnes blev helt förvirrad tror jag.
Idag vaknade vi halvkrassliga allihopa. Båda barnen förkylda och jag har ont i halsen och håller på att bli sjuk...suck....

Växjölekar

Den här bilden är visserligen från en promenad till dagis men idag har det äntligen varit VÅR i luften. Emil vaknade halv sex i morse och sen var det full rulle. Jag tog en skön promenad i skogen och såg tre fjärilar. Magnus förklarade för Agnes att om hon sov middag så skulle vi åka till roliga lekplatsen i Växjö när hon vaknade. Okej, svarade hon och fick väldigt bråttom till sin säng :) När vi fick väcka henne efter nästan två timmar så berömde jag henne för att hon somnat och hon svarade "mamma...jag BLUNDADE!" Åh, vad duktig hon är.
Agnes är för rolig. Hon har börjat viska. Ibland viskar hon så tyst så det hörs inget men hon tycker det är jättespännande. Spännande var även fredagskvällen. Vid sex-tiden ringde det på dörren och då var det två killar i kanske fem-års åldern som frågade om det bodde en tjej här och om hon ville komma ut och leka! Det var Magnus som öppnade och jag tror att han sa att hon nog skulle sova strax. Som tur var så hörde Agnes inte detta för då hade hon ju velat ut och leka. Hon hade fullt upp med ostbågar och film. Hon är för liten för att dra iväg med stora grabbarna!
Igår uppfann jag en ny lek...städleken. När hela vardagsrummet, hallen och köket är fullt med dockvagnar, böcker och alla andra leksaker som Agnes dragit fram så börjar den. Vi började med att städa rosa. Alla saker som hade något rosa på sig fick läggas i den rosa vagnen eller den rosa cykeln. Vi körde varannan gång. När alla rosa saker var upplockade så la vi alla blåa saker i den blåa vagnen. Till slut fick vi dra in allt på Agnes rum. Hon älskade leken...nöjd mamma.

Emil gillar mariekex. Märkliga lilla Emil. Idag åt han 1,5 macka med smör till frukost, lite köttbullar och korv vid nio-tiden, kycklingbitar strax innan ett, kex vid halv fem, nästan en halv burk med mat till 5-6 månaders barn vid sex-tiden och sedan en flaska välling. Några katrinplommon slank oxå ner i morse. Emil gillade att gunga med Agnes på lekplatsen. Bildbevis kommer så småningom.

Fredagsmys

      Nu är det fredagsmys efter vår resa till Kalmar. Mamma tyckte det var jättekul att hälsa på jobbet och alla gulliga kollegor. Agnes satt och ritade med Anna eller stämplade med Åsa. Emil grät bara någon tittade på honom. Lille plutt...

Kalmar nästa...

Idag bär det av till Kalmar. Åh, vad kul det ska bli att hälsa på jobbet!!! Agnes längtar efter att få åka bil en längre stund så hon får se film :) Igår hade hon sovit middag på dagis och var en trevligare tjej här hemma...hon var fortfarande lite tvär och tjatig men på kvällen var hon jättemysig. Jag gillar verkligen Agnes dagis. De hittar på en massa saker och jag är verkligen imponerad över att de fixar bakning, utflykter, påklädning, middag osv med 13 småttingar. Herregud!
Lille söte har sovit bra i natt. Nu är det snart helg!!!!

Phu vilken dag!

Idag har det inte varit roligt! Nya bilstolen sattes på plats igår men vi glömde ju låta barnen provsitta och reglera bälten. När vi skulle köra till dagis så visade det sig att det inte var helt lätt för Agnes att sitta i stolen. Eftersom vi skulle köra Zacke till bussen först så var det bara att köra dit, parkera där, ut med Agnes och fixa bilstolen. Jag tyckte att jag kollade henne med jämna mellanrum och bad henne stå stilla för bilarna osv men helt plötsligt så var hon 150 m bort och ca 20 m från tågrälsen! Jag skrek "stopp och stanna" men hon bara rusade! Unge!!! Jag fick sätta fart efter och fullkomligt drog henne till bilen sen och jag var väldigt arg. Framme på dagis hade min rädsla lagt sig och jag fick förklara för henne varför hon måste stanna när jag skriker "stopp". När jag hämtade henne så hade hon inte sovit middag och var på ett hiskeligt humör tills hon somnade för natten.
Den här lille gossen har varit ganska lugn idag men nu på kvällen så var han väldigt trött eftersom han sov bara ett pass idag och det var mellan kl 09-11. Jag fattar ingenting. Han brukar sova förmiddag och eftermiddag och ca 45 min/gång. Emil har inte velat äta idag, lite macka, lite köttbulle, lite kyckling och lite katrinplommon. Båda barnen somnade innan halv sju i kväll och de luktade så gott efter badet...jepp, jag lyckades bada dem också innan Magnus kom hem. Nu ska jag kasta mig i badet och jag tror faktiskt att jag ska ta ett glas vin med mig. Den här dagen raderar vi...

Sömnbrist

De här söta barnen har varit synkade i natt....båda har varit vakna 100 gånger. Agnes somnade framför TV:n i en fåtölj igår innan kl 18! Hon var på ett hiskeligt humör så jag trodde att hon skulle bli sjuk men idag är hon pigg igen. Hon har nog vaknat fem gånger i natt och sovit väldigt oroligt. Emil har också vaknat massor så vid tolv lyfte jag över honom i våra sängar. Där sov han lite bättre men har vaknat flera gånger ändå. Det kan vara magknip. Får bli katrinplommon idag! Dessutom har Emil legat vaken sedan halv fem! Det blev nog sammanlagt fyra timmars sömn i natt. Dusch och kaffe löser det mesta!

Igår var det vägning och mätning för Emil på BVC. Vid tio månaders ålder så är han exakt på kurvan, 74 cm lång och väger 9 570 gram. Jag frågade om hans matvanor och hon tyckte väl att ge honom det han äter. Helt plötsligt så vänder det precis som det gjorde med vällingen. Nu ska jag sluta bry mig om han äter korv två gånger om dagen. En mätt gosse är en glad gosse. Hon hade ganska bra förklaringar på varför han är sen med det mesta...pojke, lillebror, jämför med Agnes som var tidig med allt. Det ligger ju något i det. Han behöver inte flytta på sig eller anstränga sig för mycket för Agnes sysselsätter honom hela dagen och blir han uttråkad så kan han ju bara titta på henne när hon studsar runt och sjunger och dansar. Goa ungar!

Godnatt...

Du älskar att bädda ner Dig ovanpå kistan. Annorlunda lilla Du. Igår när Du sovit middag och kom ut från Ditt rum så berättade jag att Emil och jag också hade sovit en stund. Då konstaterade Du att " vi blundade allihop"... Vid kvällsmaten åt ni pannkakor och när Du skulle hugga in på pannkaka nr 2 så skrek Du "gaffel! Jag har ingen gaffel" och då såg vi att Du satt och höll den i handen. När vi påpekade detta och skrattade allihop så skrattade Du och sa "jag skojade bara..." Eller hur!

Oj, vad Du blundar. Idag när vi gick till dagis så hade Du med Dig en sångbok och sjöng hela vägen. Du bestämde idag att vi skulle ta dubbelvagnen dit så Du fick åka. Sedan berättade Du även att idag skulle Du leka med Alice och Alma och ni skulle leka med dockorna.
När Agnes bäddar på golvet får även Emil vara med. Idag ska vi till BVC med Emil. I morse vaknade Emil vid halv sex och jag gick och gjorde lite välling för att försöka få honom till att somna om. Han vägrade vällingen. Det var ju inte den sorten vi brukade ha....lilla envisa fisunge. Fast han är så mjuk och go' lilla Emil.

Klossar är kul

Lilla Du vad Du är rolig nu. Trotsen verkar ha tagit en paus och nu är det mest en massa roligt prat och sång. Du hittar på egna texter. Favoritmelodin är "var är tummen" och den kan ju omvandlas till "var är snusen" osv. Du är så lillgammal och väldigt klok. Allt vi säger suger Du åt Dig och sen lyckas Du ofta använda uttrycken i rätt sammanhang. I morse hade Zacke sovmorgon och när han käkat frukost så frågade Du honom helt plötsligt "är du mätt nu, Zacke?"...

De ha så kul tillsammans och Agnes är väldigt snäll mot Emil(oftast). Ibland blir Agnes arg när han river sönder hennes torn eller tar hennes saker men när jag frågar om jag ska ta bort Emil så svarar hon oftast "nej, han kan vara här". Igår busade vi i våra sängar, jag, Agnes och Natta och Agnes gjorde ett megahopp utanför sängen och slog huvudet (baksidan) i nattduksbordet. Jätteledsen och det blev ett ganska djupt jack. När jag satt och torkade och berättade att det kom lite blod så sa Agnes "får åka till doktorn nu" men det behövdes inte. Hon fick ett litet plåster som sitter jättefint i håret nu....hur jag nu ska få av det...
Nu är Du tio månader. Du sover hyfsat bra och sover oftast i Din egen säng. Du säger mammamammma och pappapappappa (fast det var ett tag sedan). Övriga ord är "dä" och jag tror att vi hör ett "tack" ibland. Du pekar ut klockan och lampan och kan göra "shake it". Vinka och klappa händerna är inget för Dig. Pappa är nog favoriten och favoritleksaken är ett gammalt smalt silverlikt armand. Även fjärrkontroller är kul. Du vill inte krypa och är inte alls sugen på att resa Dig upp (även om Du började ta Dig upp i min famn i dag när jag satt på golvet). Du kasar Dig fram på rumpan och lägger jag Dig på magen så ålar Du men Du gillar det inte. Hellre rullar Du runt, runt dit Du ska. Du sover oftast två pass/dag och de kan vara allt från 45 min till 1,5 h. Du är inte så folkskygg längre men är fortfarande rädd för BVC-tanten. Det är enkelt att klippa Dina naglar och Du gillar när jag borstar Dina två små tänder. Ditt humör är hiskeligt och Du går från glad till jättearg på två sekunder. Gåstolen är kul för då tar Du Dig runt på hela ovanvåningen....snabbt....Du gillar fart! Tarzan är spännande och kan Du så drar Du honom i pälsen. TV:n är inte speciellt kul. Mat är ett projekt. Du äter för tillfället macka med smör, korv, köttbullar (ibland), kött, all fruktpuré, cremefraiche, ibland lite burkmat och välling. Du vägrar gröt, pasta, ris, potatis, sås, alla grönsaker, i stort sett all frukt, yoghurt, allt pålägg....

Söndagstankar

Trött. Kom i säng alldeles för sent igår. Det var min sovmorgon men det gick absolut inte att somna om. Blir man knäpp, eller? När jag nu för en gångs skull kan sova hur länge jag vill så ligger jag och stirrar i taket och tänker på tsunami, jordbävningar, Estonia och allt annat som är ångestframkallande. Hur ska jag rädda mina barn om något sådant händer? Snacka om att ligga och plåga sig själv en söndagsmorgon. Ibland har jag ångestläst på en blogg om en småbarnsmamma som drabbades av cancer, http://lindaskriver.blogspot.com/ Hon har somnat in nu. Jäkla sjukdom. Som om det inte är nog att ligga och fundera över allt som kan hända mina barn så måste jag även fundera över allt som kan hända mig och hur det i sin tur kan drabba mina barn.... Jag får nog pussa lite extra på dem idag och bara vara tacksam!

4H gård

Idag besökte vi en 4H-gård i Växjö. Det blev en "överraskning" för Agnes och hon gillade verkligen det. Lilla tjejen är dock lite rädd när det är nya saker och ville ABSOLUT inte sitta på en ponny! Hon höll mig i handen hela tiden...stenhårt!
Emil hade det mysigt i vagnen.
Klart man ska ha gummistövlar när man är hos djuren. Agnes fick se hästar, en stor gris, tupp, kaniner, getter och en liten rolig lekplats med grejor att balansera på. Klättra är kul!
Lilla hjärtat..
Igår fick hon vara uppe länge eftersom det var fredagsmys. När klockan var ca halv tio så sa hon "Jag är trött nuuu" och sedan gick hon mot sitt rum. Magnus värmde välling och sedan sov hon som en stock. Vad mysigt det är när barnen blir lite större och kan vara uppe och mysa på helgen!!!!

Det går undan....på Emils eget sätt...

Jag är väldigt imponerad över min nya mobil, Nokia N8. Kolla bara vad bra den filmar!

Helg!

Veckorna rusar iväg och nu är det helg igen. Jag har för första gången på väldigt länge blivit aprillurad! På Agnes Agnes kompis Viktors blogg stod det att de hade köpt hus i Växjö och att de såg fram emot en flytt. Jag blev jättebesviken och Natta började genast undra hur det skulle gå för Klara (Viktors storasyster) som hade sin bästa kompis här i Hovmantorp...lurad minst sagt! Jag är i alla fall glad över att det var ett skämt!

I natt sov Emil helt plötsligt i vår säng eftersom han höll på och bökade i sin egen och jag var jättetrött. Han sover som en stock mellan oss men vaknade vid 05! En flaska välling fick honom att somna om och sedan sov vi till kl 07.15. Då vaknade jag av att Agnes kallade på mig. När jag kom in på hennes rum så stod hon på golvet bredvid sängen och sa "mamma, jag har kissat". Det visade sig att nattblöjan var överfull så det hade kommit kiss i pyjamasen och på golvet. Agnes kallade en gång i natt och när jag gick in så stod hon borta vid sin bokhylla. Jag vet inte om hon gått i sömnen eller om hon trillat ur sängen men det vara bara att gå tillbaka med henne till sängen så somnade hon. Det var inte lika kul idag. Ingen av barnen ville sova middag. Agnes somnade nog inte förrän vid halv tre....det lär bli en intressant kväll....

RSS 2.0