Ett litet steg för människan....

men ett stort steg för Emil. Igår hände det. Han tog sitt första steg. Det var helt omedvetet eftersom han stod och höll i sladden till webkameran och reflekterade inte över att det inte var ett bord eller liknande. Han tog ett steg, upptäckte vad som höll på att hända och satte sig ner. Emil har ingen brådska. Det gillar jag. Om en månad är han överallt. Det är mycket vilja, mycket gosande och äntligen sovande nätter. Emil sover på nätterna och har nu fått ork till att bråka med Agnes. Han älskar kanelbullar och vill äta mat själv. Idag var det potatismos överallt och han lyckades även kleta in det i håret. Med andra ord...det är precis som det ska vara....
Den här skruttan har fantasi.. Morgonen ägnades åt att leka skola. Jag ska pussa henne hejdå och vinka och jag får hjälpa henne med skolväskan. Sedan hade hon skola på ovanvåningen. Agnes hade ca 10 klämmor i håret och lika många armband. Vad har hon för bild av skolan egentligen? Jag följde med upp ett tag och lekte fröken. Vi använde plåster till att göra bokstäver av och sedan hade hon lite matte (räkna antal plåster) också. Agnes har mycket vilja men det går oftast att resonera med henne och förklara varför vissa saker måste göras osv. Igår hörde jag henne viska "aj som fan" när hon slog i foten...det är definitivt mitt uttryck... För tillfället ska hon berätta mycket och har uttryck som "nu är det min tur att prata", "jag ska berätta en sak" och "tyst, nu ska jag prata". Hon berättar alltid saker om sitt dagis och sina kompisar. Hon pratar om Alma varje dag och längtar efter henne. Jag får nog försöka boka in en lekstund för de två tjejerna.
Oj, vad vi saknar sandlådan. En ny sandlåda är högprioriterat här. Sandlådan här var möglig och i sanden fanns ett myrbo. Äckligt!
Det är mycket dans här hemma. Vi dansar/hoppar rundor hela familjen och barnen älskar det. Emil skruvar själv upp stereon diggar. Magnus har kopplat in en stereo i vårt uterum så igår hade vi disco där innan barnen skulle sova. Agnes skakar loss med både huvud och armar och sedan snurrar hon runt väldigt mycket. Ibland påminner hon väldigt mycket om min moster EvaLena...hon kan skaka loss hon :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0