Lite påsk i alla fall

 
Våra barn blev inga påskkärringar i år men vi har hunnit med lite äggmålning i alla fall. De här ägghållarna från Panduro passar Emil bra eftersom han inte är jätteförtjust i att smutsa ner händerna (förutom när han kletade i sitt eget bajs då...). Påsken har varit hyfsat lugn. Vi har mest varit i köket och stökat men även hunnit med lite promenader. Det har städats och tvättats, alla måsten tar ju inte påsklov :) 
 
Igår när jag nattade Emil så låg jag och höll om honom och han skulle just till att somna när han vände sig mot mig och sa:
-Mamma, jag längtar till sommaren.
Sedan somnade han. Är barnen trötta på vintern nu, eller? Han sprang dessutom runt i sina nya badbyxor hela dagen igår.
 
Agnes funderar och filosoferar. 
-Mamma, när börjar påsklovet?
-Det har ni haft hela veckan.
-Näähäää.
-Jo, ni har ju varit lediga med pappa.
-Ja men inte de andra barnen på dagis. De har varit på dagis. Varför har inte de påsklov?
-Det är inte alla mammor och pappor som kan vara lediga från jobbet.
-Får inte de påsklov?
-Joo....sen.
 
Idag väntar en av de sju dödssynderna. Frosseri. Fy fabian (Emils uttryck) vad vi har mat hemma. Idag blir det rejält påskbord med farmor, farfar, mormor och morfar. Roligt ska vi ha.

LEDIGA!!!!

 
Vi är lediga tillsammans. Magnus ska inte jobba extra den här helgen (trots att de har ringt). Vi ska inte resa bort. Stora barnen kommer hem ikväll. Mormor/morfar, farmor/farfar och kanske Viktor och Sanna kommer hit på söndag och vi har nog det mesta handlat och läget hyfsat under kontroll. Barnen är glada och nöjda efter gårdagen hos farmor och farfar. När jag tittar i jobbkalendern så inser jag att det är några intensiva månader nu men i sommar ska jag vara ledig sammanlagt sex veckor! Den här helgen får bli en hemmahelg med fokus på familjen. Skönt!
 
 
Agnes älskar sin lillebror och ibland kan hon titta på honom, peta till mig och säga "titta mamma vad gullig han är...". 
 
Igår morse gick jag upp kl 05.15 eftersom jag skulle ut och promenera. Emil vaknade och viskade "mamma, kan du inte ligga hos mig lite". Han brukar aldrig vilja det på morgonen och vanligtvis så har jag all tid i världen om det behövs på morgonen men just igår så skulle jag bli upphämtad kl 05.30 för promenad. Jag fick så dåligt samvete så i morse när jag hörde Emil vända på sig (jepp...jag vaknar väldigt lätt på morgontimmarna) så gick jag in och kröp ner i hans säng. Han bara gosade in sig och ville att jag skulle hålla om honom. Det var tur att vi fick en sådan härlig start på dagen för en timme senare slängde han en bärbar dator i golvet...grrrr.....undrar just var han fått sitt humör ifrån ;)
 
Vi har fått en ny favoriträtt här hemma tydligen (som vi har haft tidigare men då har det inte varit någon favorit...märkligt). Vid lunchen skrapades tallrikarna och både Agnes och Emil påpekade att de ääääälskade maten. Vad var det för nyskapande jag stod för? Hahaha...stekt laxfilé, kokt potatis, gröna ärtor och hollandaissås. Agnes älskar citron och vräkte på citron i stället för sås... 
 
 

Vårt ställe, våren på väg

Glädjen är inte att ta miste på när de goa gluringarna får leka vid vattnet. Fast nu längtar båda efter att få bada på riktigt i sjön.
När jag häromdagen frågade om vi skulle gå till Göka ropade Emil.
- Jaaa! och bada och hoppa från bryggan. Han blev jätteledsen när jag sa att det går inte att bada.
Han lugnade sig när jag körde ner och visade att bryggorna låg på land och isen låg tjock.
Men oj vad han längtar den lille lurven.

Knasigt....

 
Igår när Agnes skulle somna så började hon fundera på påskharen och hade en massa frågor. 
-Mamma, träffade du påskharen igen?
-Nej.
-Hur kunde du då veta att han varit här?
-Jag såg spåren ute i snön...
-Men hur visste du var han hade lagt äggen (jag fick ju hjälpa dem med att de skulle leta i sänglådorna eftersom de hittade inte äggen)?
-Jag var inne och letade på era rum när jag såg spåren ute i snön....typ...
.....tystnad...
 
Men hur visste du att det var påskharen liksom....hur ser han ut....är han stor?
-Ja, han är lika stor som Nathalie ungefär.
-Oj, vad stor. Nu blev jag rädd!!!
 
Agnes böjer ord. Det blir fel ibland men ändå rätt.
-Pappa, telefonen rang.
 
 
 
 
Kissträningen går sådär. Han glömmer av sig och kissar ner sig och tycker inte att det är jätteobehagligt att stå i en pöl med kiss. Vid lunchen åt barnen snitzel och pommes. Båda barnen älskar snitzel och när Emil ätit upp sin snitzel utbrast tjatade han om mer "sån" (snitzel) och efter ett tag röt han "JAG VILL HA MER SNIGEL!!!". Vi skrattade allihopa och han blev generad men det var ju så gulligt....

Nämen...redan...

 
Hur gick det här till?!? Påskharen tittade förbi idag och gömde två påskägg på barnens rum. Överlyckliga barn. Emil har ätit pyttelite och Agnes slängde i sig allt! Det hör inte till vanligheterna för båda brukar ha sitt lördagsgodis kvar till söndagen. Jag slutar inte förvånas över Agnes finurligheter. Idag tittade hon på mig sådär finurligt och sa "mamma vet du vad det här är....armstödet....och vet du vad det här är....ryggstödet....och det här är sittstödet". Märkliga ord att lägga på minnet för en 4,5 åring tycker jag men det måste komma från dagis. Häftigt. Igår berättade jag att jag varit hos doktorn och att han hade tittat på mitt skelett. Agnes spärrade upp ögonen och utbrast "MAMMA....SKAR HAN UPP DIN HUD OCH KOLLADE PÅ SKELETTET". När jag berättade att det fanns kameror som kunde fotografera skelettet utan att man behövde skära upp huden så var det inte lika intressant längre.
 
 
Så arg, så söt, så kramig och så envis. Den här gossen gör mig tokig. Retsticka är han. Finurlig är han och alldeles alldeles underbar. I morse bestämde jag mig för att ta bort napp och snuse. Vilket liv det har varit! Ingen snuse och ingen napp om man inte ligger i sängen och ska sova. Han förstod men accepterade inte. Tur att han har en envis mamma. Nu ligger han bredvid mig i soffan invirad i en handduk, nybadad och han är inte vaken många minuter till. Just det, jag tyckte att vi även kunde testa det här med blöjan så jag utlovade Leos lekland om han slutade med blöjan. Han rusade till toan, kissade och utbrast "Nu åker vi till Leos Lekland". Nja, det var väl inte riktigt så jag tänkte. Sjukt arg och besviken lillkille men dagen utan blöja gick bra. Han kissade på toan och pressade fram lite bajs. Agnes var väldigt engagerad eftersom hon insåg att framgång för Emil innebar ett besök på Leos Lekland även för henne.....to be continued....

Emil och katterna

 
Lille gossen älskar djur och djur älskar Emil. Han är så "mjuk" i sina rörelser så katterna ligger kvar när han närmar sig dem och sedan klappar han dem så försiktigt. Agnes är mer yvig i sina rörelser så ingen vågar vara nära henne :) Det händer ganska ofta att jag får mig en snyting av Agnes också men hon menar inget illa och säger alltid förlåt efteråt!
 
Emil är kramig och sitter gärna nära. Ibland blir jag orolig för honom. Nu är det nerdragningar i förskolorna här igen. Det blir större barngrupper och färre personal. Jag känner mig ganska ok med detta när det gäller Agnes som är väldigt självständig och har skinn på näsan. Samtidigt så undrar jag om det inte allt mer handlar om förvaring på förskolan. Hur ska de hinna med någon pedagogisk verksamhet och vad händer när det väl händer något? Är där tillräckligt med personal då? Mitt stora orosmoln är Emil. Han tar inte för sig på samma vis och är lite osäkrare. Hur ska de kunna ha tid att lyssna på honom när han stammar fram något som han vill? Får han den närhet han behöver och har de tid att se hans behov? Han gillar inte allt stök och liv och behöver lite lugn och ro även där ibland. Hur ska de hinna se det? Personalen är jätteduktig men de kan inte trolla med knäna...   

Tjejen med ständiga överraskningar

 
Den här tjejen slutar aldrig överraska mig. Det började med att hon ville vara hemma med mig istället för att gå till dagis när jag var hemma med Emil (VAB). Positivt!!! Vi påskpysslade och hon hade tålamod att sitta i timmar och pyssla. Ibland känner jag att hon är för snäll. När jag ryter till på båda barnen och hotar med att avsluta leken om de inte slutar bråka så ger hon alltid upp medan Emil hellre skulle springa barfota i snön än ge upp. Idag tyckte jag synd om Agnes och slängde ut Emil från leken i stället. Konsekvensen blev ända att leken upphörde till slut. Det är inte alltid lätt att vara förälder.... Agnes har fixat och donat och varit väldigt ödmjuk hela dagen. Hon är fin vår tjej och framför allt så verkar hon vara väldigt nöjd med livet. Den största överraskningen kom när hon skulle byta från nattlinne till kläder. Hon undrade vad hon skulle ta på sig och jag tyckte att det kunde hon själv bestämma (trött efter åratals gräl om kläder). Då tyckte hon att jag skulle välja! Okej, vi gick in och rotade i hennes garderob lite och sedan kom det...."mamma, jag vill ha några byxor". Eh, what?!? Mitt svar blev "Agnes, du har inga byxor eftersom du inte velat ha några byxor". Till slut hittade jag ett par lila byxor som var pyttelite för korta, enligt mig, men alldeles perfekta enligt henne. Tjejen blev överlycklig. Sedan letade jag i påsen av kläder som vi fått efter kusinen Tyra (helt underbart att kunna ärva kläder!) och hittade en rosa bolero som hon blev helt förtjust i. Hon lyckades matcha en Mimmitröja med rosa rosett i samma färg som boleron och parkerade sig sedan framför spegeln. Lilla fina Agnes. Inte ens fem år. 
 
Vi bakade bröd idag, grekiskt lantbröd, som jag bara måste rekommendera. Enkelt och helt perfekt till dagens lunch, tomatsoppa. Receptet:
http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/grekiskt-lantbrod/
 
 

35-års kalas

 
Morbror Danne och Maria hade varit i Thailand och hälsat på morfar och Sara. De hade köpt fina kläder till barnen. Agnes tog på sig sin klänning bums och hade den i 24 h! På kalaset var Ludde som är två år äldre än Agnes. När han steg in genom dörren så såg jag hur Agnes åmade sig och började pilla sig i håret! Ursäkta men  var kom det ifrån? De var lite blyga i början men sedan hade de några roliga timmar tillsammans. Agnes hade gjort teckningar till Danne som hon var stolt över. För tillfället ritar hon hus, hjärtan, monster, människor och ägg. 
 
 
Barnen börjar bli stora nu. Jag och Magnus kunde sitta i lugn och ro och prata med andra vuxna människor och barnen sysselsatte sig själva. Efter några timmar gick Emil in och la sig i en säng och till slut somnade Agnes i soffan. 
 
Idag är jag hemma med båda barnen. Emil hostade massor i natt och Agnes ville vara hemma med oss. Just nu verkar han dock oerhört pigg. Idag blir det nog brödbak, muffinsbak och TV-mys. 
 
För en stund sedan så byggde de lego och rök ihop. Emil åkte in på rummet och jag röt "kom ut när du blivit snäll igen". Efter två minuter kom han ut och smög bort till Agnes. Hon sa "vill du komma och säga förlåt till DIN Agnes..." och sedan kramades de. Agnes tittade på mig och sa "vad gullig han är mamma som kommer och kramar mig". Emil har minst två mammor här hemma.

Fram och tillbaka...

 
I helgen blev det en tur till Skåne igen. Morbror Danne firade att han snart fyller 35 år. Hur är det möjligt? Min lillebror närmar sig 40 år med stormsteg. Det måste ju betyda att jag är ännu äldre....hur gick det här till?!? Trevligt kalas var det i alla fall :) Bilder från kalaset kommer så småningom.
 
Vad vore väl ett besök hos mormor och morfar utan ett bad i bubbelbadet? Barnen började tjata om det ca kl 07.00 lördags morgon. Jag och Magnus fick lite egentid och åkte in till Kristianstad och shoppade lite. Lyxigt! Alla ni som har hjälp från era nära och kära med dagishämtning och barnpassning. Uppskatta det och ta det inte för givet! Under våra snart fem år med barn så har jag och Magnus tillsammans varit på en bio (tack Moppan), ett bröllop (tack jävla Jenny), en konsert (tack mormor och morfar), en hotellnatt när jag fyllde 40 (tack Bibbi), fyra nätter i Tyskland (tack farmor och farfar), en dagstur till Tyskland (tack Sofia). Ibland knycker vi till oss egentid på IKEA med hjälp av farmor och farfar och ibland lite sömn i stugan (tack mamma och Anders). Vi har aldrig varit på ett föräldramöte eller utvecklingsmöte tillsammans men vi vet inget annat så det funkar alldeles utmärkt men alla ni som inte behöver stressa fem dagar i veckan till dagis och som kan unna er tid tillsammans...njut och var tacksamma. Jag och Magnus försöker ge varandra "egentid" däremot. Fast för Magnus del så handlar det om att jag drar iväg till Skåne med de små för att han ska få "egentid" med sina stora barn vilket är viktigt! De behöver göra sin grejer utan de små "störningsmomenten". Jag flyr iväg till Stockholm en gång/år och parkerar mig på Sussies soffa och gör så lite som det bara går. Samtidigt så känner jag....barnen. Jag Vill Vara Med Barnen. Veckorna rusar iväg och även om jag sa till en kvinna på Max i fredags att hon kunde få Emil (hon tyckte han var såååå söt) och hon tittade konstigt på mig och jag förväntar mig ett besök från soc  :) så är det ju så att jag vill ju inte vara iväg en massa. Vi kan göra en massa vuxensaker om tio år typ. 
 
 
Livet rullar på. Vi är friska...eller tja, Natta var hemma från skolan idag och Emil borde kanske varit hemma med tanke på att han hostade massor i natt. Vi är glada och nästan friska. En massa planer med vårt hem. Fantasin finns där men ekonomin är väl inte på topp efter det här årets alla sjukdagar. Det blev väl inte bättre efter dagens besök på Nuna men deras ansiktsbehandling är helt underbar. 1,5 timmes total avslappning. Agnes är sådär underbart fnissig nu och hon mår riktigt bra. Hennes glädje smittar av sig och det bara bubblar i henne av energi och påhitt. Dessutom har hon blivit riktigt kramig och det tackar vi för. Ikväll kröp jag ner till Emil och la mig och det är så mysigt. Han vill att jag ska hålla om honom och gärna andas i hans nacke. Efter bara några sekunder hör och känner jag hur han slappnar av. Vilken närhetsgosse det är. Agnes vill att hon ska hålla om mig. Om jag lägger min arm om henne pustar hon och skriker "jag blir VARM!!". Well...i know the feeling....
 
 
Emil är sjukt trotsig nu. Följande ord används frekvent: skitstövel, nähädu (som svar på "kan du gå och tvätta händerna efter maten"), apselut inte (när jag t ex påpekade att han hade marmelad på kinden), dumma, pappa sa de (används som svar på "du får inget godis en måndag Emil..."), skeppohoy (inte negativt men vi hör det ca 150 gånger/dag) och en massa annat som jag inte kommer på nu.
 
 
 

Söte Emil

 
Nu sover båda barnen i våra sängar och jag ska snart krypa ner hos dem. Finns det något gosigare? 
 
Ikväll läste jag för Emil och sa "vet du Emil...jag älskar dig så mycket så mycket". Emil svarade bara "Jasså". Ena sekunden är han så mjuker och andra sekunden är han så arger. Stackars liten! I morgon bär det av till Skåne för att fira morbror Danne som blir 35 år snart! Agnes ringde till mormor och frågade om hon hade handlat fredagsmys. Vingummi och godisbjörnar önskades. Sedan önskade hon pommes och kött. Emil pratade också med mormor och han ville också ha vingummi och björnar. Allt är packat. Huset är städat. Surfplattorna ligger på laddning. Godnatt.
 

Agnes bjuder på hästtårta.

Agnes bjöd på tårtkalas i sitt rum. Det var så gott att vi var tvungna att få receptet. Vaniljsocker, ägg, mjöl, strössel och några hästar.
Man kan inte säga annat än att hon hänger med i tiden.

Vårkänslor igår. Snöyra idag.

 
Idag har varit en lååång dag inomhus men de fina bilderna utomhus togs igår. Agnes hittade några snöhögar och gjorde snöbollar till en överlycklig Emil. Magnus har målat lister och jag har varit husmor. Barnen har byggt kojor, pärlat, byggt lego, lyssnat på musik, sett på TV, myst i sängen med sagor, bakat bananmuffins och fått skäll. Det sistnämnda drabbar mest Emil för tillfället. Han är hiskelig i humöret och vägrar allt. Ibland blir han arg och ibland bryter han ihop. Ikväll åt vi torsk i äggsås. Emil skedade i sig såsen. Agnes petade och petade och vägrade till slut eftersom jag även lagt i persilja. Hon uppfann dock en ny älsklingsrätt. Kokt potatis med smör och lime på...yippeee liksom. Nu sover Emil. Magnus är och tittar på Zacke. Agnes ligger i soffan och pratar om att hon längtar tills hon ska få en lös tand. Den tjejen längtar ihjäl sig efter framtiden. 
 
Idag ska jag försöka hålla mig vaken så jag i alla fall ser Melodifestivalen. Igår somnade jag 20.30 i soffan. Helt slut efter en lång vecka med många tidiga morgnar. 

Stranden hos mormor och morfar

Ibland blir jag riktigt Skånesjuk. En sjö är en sjö. Havet är havet. Stranden. Vågorna. Oändligheten. Barnen älskar att bada i sjön här eftersom det är en perfekt brygga att hoppa från. De pratar om sommaren och bad i stort sett VARJE dag. Vi har sommarlängtan.
 
 
 
 
 
Det jobbiga med stranden i Skåne var att det fanns inte så mycket sten att kasta i havet. I-landsproblem.
 
Det gick alldeles utmärkt att skriva i sanden. På tal om att skriva....Agnes skriver en del nu men behöver hjälp med vilka bokstäver som finns i ordet. Ljudandet sitter inte riktigt än. En dag hos mormor och morfar så satt hon och skrev dagiskompisarnas namn, Lova, Minja, Alma osv. Hon brukar alltid skriva M upp och ner så det blir W i stället. Jag har aldrig kommenterat det utan berömt henne och tyckt det var väldigt gulligt. Helt plötsligt skrev hon ett M som ett M då utbrast hon överlycklig.
-Titta mamma!!! Jag kunde skriva ett M!!! Jag brukar skriva W när jag ska skriva M. 

 
Om det inte finns sten så kan man ju alltid kasta tång. Örk, säger mamma. Dubbelörk säger mamma åt springmask som tydligen härjar på dagis nu. INTE DET OCKSÅ. Då dör jag.....
 
Idag hände det. Agnes hoppade upp på sin nya cykel och cyklade. Hon är helt underbar. Jätterädd och ändå vågade hon. Det häftiga var att hon kunde cykla på sin nya glittriga svarta cykel (jepp...hon ville ha en svart cykel så då köpte mormor och morfar en svart cykel...).
 
Idag har Magnus varit hemma med barnen. Emil var dålig i magen igår så de ringde från dagis. Än så länge har det inte sprakat loss men han fes precis och det luktade INTE hallon (Emil alltså...). 
 
Barnen äter mys och ska kastas i säng tidigt. Jag och Magnus ska beställa tapas. I morse vaknade Agnes kl 05.15 så jag var på jobbet strax efter kl 06. Hysteriskt!
 

Många kojor är det.

 
Något av det roligaste som finns är att bygga koja. Det är själva byggandet som är poängen. När kojan är klar skall den provas sen gör man något annat. Den skall dock inte rivas. Besiktningen av kojan går till så att allt ljus i rummet släcks. Ficklampa plockas fram, så man kommer åt att se i alla skrymslen. Är det inte släckt behöver man ju ingen ficklampa, men det är inte lika spännande då.
 
 
Vägrar man sova middag för att det är så kul att bygga koja och titta på Greveholm är det skönt att smyga och gömma sig i kojan när ingen ser. Med nappen och snusen tar det inte många sekunder förrän man somnar.

Att ha någon att känna sig trygg med...

 
Plötsligt händer det. Emil låter Agnes få krama honom. Igår satt det och tittade på Mysteriet på Greveholm (helt otippat...not!!!) och då blev båda lite rädda när otäcka Greven dök upp (trots att det var väldigt väntat eftersom de sett avsnittet ca 748 gånger). Agnes tog chansen och hoppade upp till Emil i soffan. För en gångs skull så knuffade inte Emil bort Agnes utan han lät henne hålla om honom och sitta när. Vad fina de är!
 
Idag ska vi ha besök av Alma, Astrid och mamma Hanna. Det var länge sedan vi sågs så nu är det äntligen dags. Agnes tjatar om att få ta hem/få föja med kompisar hem VARJE dag. Vi måste börja ta tag i det där...

Vinter/vår/vinter/vår

 
Kan inte vädermakterna bara bestämma sig? Minus 7 grader på morgonen och sedan är det värsta vårvärmen efter lunch! I morse kissade Emil ner sig strax efter fem. Han fick gå in och lägga sig i våra sängar och trängas med Agnes. Naturligtvis vaknade även hon och tyckte att det var jättemysigt att få ligga och krama en varm Emil. Jag hade gärna sovit en 3 timmar till....
 
 
När jag hämtade dem på dagis så låg Emil och gosade kvar på madrassen och Agnes hade fullt upp med sina kompisar ute på lekplatsen. Hon är så full av liv. Emil ville kramas och var så mjuk. När vi kom hem så passade vi på att vara ute i det fina vädret och Agnes provade att cykla. Det gick bra med den gamla cykeln men i helgen fick hon en ny cykel av mormor och morfar som hon är jätterädd för. Jag är ju då inte alltid så pedagogisk men efter lite hot och lite mutor så hoppade hon upp och trampade iväg några meter. När hon stannade så trillade hon och nu kommer jag väl aldrig få upp henne på cykeln igen.
 
 
Agnes börjar bli lite för självgående. Hon fixar allt med TV:n, fjärrkontroller, mobiltelefoner, datorer, surfplattor osv. Hon kan själv fixa frukost om hon vill och lägger smutstvätten på rätt plats. Ibland lägger jag fram kläder till henne men oftast så fixar hon även det själv. Nu går hon även på toa själv och vill absolut inte att vi ska vara där när hon är där. Ska hon bara ha sin mamma till att tvinga upp henne på cykeln eller?
 
Idag var det föräldramöte på Emils dagis. Helt ärligt....vi har fått en ny kostexpert i vår lilla kommun så nu gäller lättmjölk, nyttigt bröd (tydligen sirapslimpa...), chokladmjölk, hamburgare och korv i bröd till mellanmål, juice, väldigt mycket mackor, kanel blandas med socker (du kan alltså inte få bara kanel till din filmjölk!). Vad hände liksom? Våra barn har aldrig smakat chokladmjölk, juice får de ibland, saft får de ibland, aldrig socker på filen...men...de är dessvärre ketchupberoende... Lite trött blir man på kommunen ibland.

Och så kom RRRRR

 
Till slut kom det då....bokstaven R. Agnes satt helt plötsligt i lördags och sa "nu kan jag säga R". Jaha, sa vi och sedan sa hon Räv, tRäd osv. Bara sådär. Igår berättade hon för pappa och hon var såååå stolt. Imorse när vi åkte till dagis så hörde jag hur hon satt och övade på sina R i bilen. Häftigt! 
 
Agnes har så mycket fantasi och är verkligen en problemlösare. När vi var hos mormor och morfar så satt hon och skrev namn med bokstavskex. När hon skulle skriva Dioda (julkalenderna) så letade hon bokstäver men hittade bara ett D. Hon tog då ett O och bet av ena sidan så det blev ett D. Agnes löste det!
 
Agnes är lite mammig för tillfället och hon kramas gärna. Mysigt. Dessutom så vill hon ofta berätta hur mycket hon älskar mig....eller så berättar hon att jag är den elakaste mamman i hela världen. Trots allt så känns det balanserat för tillfället. Det flyter på. Barnen har kul tillsammans och Agnes är så omtänksam om sin lillebror. Emil är gullig till Agnes när han tror att vi inte hör...

Annorlunda besök i Skåne

Det blev inte som vi tänkt...i fredags morse visade det sig att Agnes hade nästan 39 graders feber. Bilen var packad och barnen skulle ta på sig ytterkläderna när jag började fundera på varför hon inte åt frukost och klagade över att hon frös... Jag skulle hämtat dem på dagis halv ett och sedan skulle vi åkt raka vägen till stugan men nu blev det mer....jaha...du tänkte så...feber.... Hon fick febernedsättande och sedan for vi iväg. I Karlshamn hade febern gått ner och då blev hon vrålhungrig så vi stannade på McDonalds. Båda barnen åt glupskt och sedan for vi vidare. Hos mormor och morfar blev Agnes sämre och hon somnade i soffan runt sextiden och fick inte i sig någon kvällsmat. Vid elvatiden vaknade hon och kräktes och hade skyhög feber. Halv fem i morse vaknade hon...och frågade vad hon skulle ha för kläder idag. Frisk. Märkligt...
 
 
Barnen sov skavfötts i natt och det har varit lite stökigt. Agnes vaknade och kräktes, sedan vaknade Emil och var ledsen (då sa Agnes "mamma, Emil är ledsen...han förstörde min dröm!"), sedan har jag haft ont i nacken och vaknat, barnen har bråkat om täcket och platsen i sängen (hur svårt kan det vara att samsas när en är 110 lång och den andre ca 100 lång). I morse hörda jag dock även dem vara gulliga mot varandra när jag låg och låtsassov. Emil slog sig och Agnes tröstade och blåste och vid ett tillfälle så hittade Emil Agnes snuse och gav henne
 
 
Nu är det mycket tjat om godis...det är lördag liksom. DET missar de inte. Nybadade barn, trött mamma, hemmalagad pizza till kvällsmat, nöjd med dagens promenad/jogging och jag har hunnit shoppa en hel del kläder till Emil eftersom han har blivit väldigt lång på sista tiden.

RSS 2.0