Stenkoll

I dag pratade jag med personalen om vi inte skulle prova att berätta för gumman vem som är där när hon sovit. Agnes har vägrat blunda på dagis sista tiden. När jag hade sagt det sa den lilla gumman att,- snart skall pappa jobba igen och då lämnar mamma mig. - Nog har hon koll alltid, sa fröken då. Vi får ser i eftermiddag om det räcker att hon har koll på vem som är där när hon vaknar.
Igår var vi på banken och ordnade allt inför husköpet. Agnes blev passad av farmor och farfar. De gick jättebra och hon styrde och ställde. Helt plötsligt hade hon sagt till farmor "nu är jag hungrig så nu kan du göra mat till mig så går jag och farfar ut så länge..." :) Emil var med oss på banken och åt alltför många katrinplommon...vilket märktes efter ett tag. Av bankkvinnan fick vi två spargrisar till barnen som vi tog hem. I morse berättade vi för Agnes att hon och Emil hade fått en överraskning av tanten på banken. Hon ville se omedelbart så Magnus gick och hämtade grisarna. Hon valde den vite grisen och fick lägga i sina pengar. Helt överlycklig var hon. En stund senare kom hon springandes och kramade oss och sa "tack så mycket mamma och papppa, jag blev jätteglad". Sötaste. Hon har sovit hos oss i natt. Överlycklig mamma. I natt vaknade hon och var kissig så Magnus var uppe och kissade med henne och då ville hon sova hos oss! Märkligt men mysigt.

Lekplatser och salivbus

I söndags åkte jag, Natta, Agnes och Emil till roliga lekplatsen i Växjö, den bakom sjukhuset. Vilken tur att Natta ville följa med för annars hade det varit lite kaotiskt. Emil ville ingenting och Agnes ville allting. Agnes är full av liv och full av bus. JävlaJenny berättade att Agnes och Natta började bråka i källaren. Då SPOTTADE Agnes i sina händer (rejält), gned ut det och sprang sedan mot Natta för att torka av det på henne! Skitäckligt! Hon hade lärt sig det på dagis, sa hon....ibland undrar jag om hon inte bara skyller allt bus på dagis. Hon har även börjat luras. Först frågar hon mig t ex om hon får godis. Jag säger nej. Då går hon till Magnus och frågar. Han säger nej. Sedan går hon tillbaka till mig och säger "pappa sa att jag fick godis". Hahaha...hur ska hon vara om några år?!?
Finaste tjejerna. Natta är världens snällaste tjej. Hon kan busa med Agnes och alla andra barn på lekplatsen och bryr sig inte om hon dansar med Agnes runt midsommarstången trots att kompisarna står och fnissar. Finaste, coolaste Natta! När vi var på lekplatsen så somnade Emil efter ett tag och då skulle jag passa på att handla glass till oss. Emil och Natta satt på gräsmattan och väntade. Då hade en ambulans kommit tutandes och Agnes utropat "GLASSBILEN!!!". Vi har pratat om att man ska bjuda på sina kompisar för då är man en snäll kompis så när vi var i Linnéparken träffade Agnes en tjej i femårs åldern som hon ville leka med. Då sprang Agnes långt bort till vår vagn och hämtade en kaka, sprang hela vägen tillbaka och gav till tjejen som blev överlycklig och sprang till sin mamma för att visa. Tänk så enkelt det är med barn. Underbart att se!
Den här lille söte gossen har nog 10 myggbett på ena handen och handleden och 5 myggbett i ansiktet. Det är lite jobbigt nu med mat och allt så jag undrar om det är fler tänder på gång. Fast idag när jag kom hem från jobbet och busade med Emil så skrattade han så han kiknade och var full av bus och liv. När Emil dricker sin välling på kvällen så ligger han i våra sängar och jag ligger bredvid och tittar på honom. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att den här lille söte gossen är våran Emil och att det är ett helt år sedan han kom till oss. Vart tog tiden vägen?

Agnes och hennes kompis...

Hur söta får man bli? Midsommar firades med Ola och J-vlaJenny och deras söta lilla Ebba (hunden). Väldigt trevligt. Dagen började dock mindre bra och jag säger bara....KARMA men till slut så kom vi iväg och plockade blommar, jag, Magnus, Natta, Agnes och Emil. Jättemysigt! Sedan gjorde Magnus kransar till barnen. Vi åkte till hembygdsparken och där fick Agnes ganska snart syn på sin kompis Alma och for fram till henne. De är ju så söta tillsammans. Vi dansade runt midsommarstången och Agnes höll hårt i Almas hand :)
Först skulle Agnes inte alls ha på sig sin krans men när hon såg att Alma hade så kunde hon också gå med på det.
Agnes bjöd Alma på bulle efter bulle. Jag glömde fråga Almas föräldrar om det var ok kom jag på sen...

I skogen med pappa

Hemma är du svår i maten men i skogen smakar till och med en jordig pinne gott eller?
Du börjar tycka att det är kul i skogen men leendet sitter långt inne.

Cykelturer

Ikväll har jag och Agnes cyklat till affären (hon åkandes i och för sig). Det är så mysigt att få lite tid med barnen en och en. På vägen dit så frågade Agnes om inte jag skulle ha en hjälm på mitt lilla huvud...nu måste jag ju det...när Agnes säger det så fint :) I affären var Agnes jätteduktig och hjälpte till och sedan så berättade hon för tanten bakom oss att hon kunde både kissa och bajsa. Är hon stolt nu, eller? När vi kom ut till cykeln så skulle vi fika lite och då tyckte Agnes att vi skulle fika vid Malena (frisörskan). Jag undrade "var menar du" och då pekade hon mot Malena och sa "där mamma, titta var jag pekar". När vi gick dit så gick vi över stora vägen och då ville Agnes hålla mig i handen så hon inte blev en "banan" och när jag tittade undrande så rättade hon sig själv och sa att hon ville inte bli en "pannkaka"....platt som en pannkaka. Hon har koll. Roligaste kommentaren var ändå när vi satt och fikade och det kom förbifarande en moped. Agnes pekade och sa "titta en MOTOPED"...hur bra som helst :) Pappa hade försökt förklara för henne innan skillnade mellan motorcykel och moped.....det gick...sådär...
Den här lille sötnosen har också fått premiäråktur på cykel. Vi cyklade ner till affären i helgen och han tyckte det var jättespännande. Först skrek han och skrek och när jag började cykla så tystnade han. Idag har det varit lite gnälligt efter sprutorna men när Emil får syn på vällingflaskan...då blir det muntert. Tänk att lille gossen vägrade välling månad efter månad och jag la ner en halv förmögenhet på flaskor, nappar till flaskorna och vällingsorter och inget hjälpte. Han ville bara ha mitt bröst...tills han ratade bröstet...DÅ ville han ha välling.

Sprutor är väl inget, däremot farliga sköterskor och doktorer

Idag var det 1-årskontroll. Allt är bra med gubben. 10375 gram och 76cm, det är gossen det. Det är bra att du reser dig och kan gå med gåvagnen. Pojkar brukar vara lite sena men du är helt ok. Däremot var du ledsen hela besöket men slutade gråta efter sprutorna. De var inte dem du var rädd för utan hemska människorna.
Efter barnavårdscentralen, du väger 17kg nu och längden kunde vi inte mäta eftersom gumman vägrade, gick vi till Malena och klippte ditt hår. Efter noga övervägande valde du blå färg i håret med glitter. Du visade Malena dina naglor som Moppan målat och satt glitter på. Puh du är bestämd nu.

Pojkona

Du är så snäll mot alla nästan jämt. En dag sa du, - Agnes puttas på dagis. - Vilka puttar du då? frågade pappa.
- Barnen svarade du. Idag frågade pappa fröken Mia om du brukar puttas. - Inte mer än någon annan, svarade hon diplomatiskt. - I dag skall jag inte puttas, sa Agnesgumman då. Pappas tulla.
Vi har stora pojkar som cyklar runt kvarteret. De är mellan fyra och fem år sådär. Du brukar ställa dig på garageuppfarten och titta på dem. Häromdagen stod du där och en liten kille körde förbi några meter. Sedan vände han och kom tillbaka. Framför vår llla tulla gjorde han en stoppsväng och stannade tufft sen sa han, - hej.
Då räckte du fram ett smulton och frågade om han ville smaka. Så gulligt!

Glädjen i att gunga

Du gillar att gunga men vill vi skall sjunga, busa och prata med dig annars tröttnar du ganska snabbt.

Hänga och dänga

Oj vilken fart det är i klätterställningen när du är där. Pappa försöker fotografera dig men du fastnar knappt på bild när du härjar.

Dragen

Lillebror kan han med. Ont gör det när han drar i Agnes ömma hår. Fast det är skönt att det snabbt går över.

Stenar


Agnes du gillar pinnar,kottar och stenar i alla storlekar. Du Emil verkar ha samma intresse fast jag tror du gillar stenar mer än storasyster.
Agnes samlar otroliga mängder pinnar, stenar och kottar. Vi har kommit på att det är roligt att gömma allt i olika gömmor som vi sedan fyller på som riktiga skattgömmor.
Idag har du varit svår i maten och blev så ledsen när mamma kom hem. Så hungrig. Mamma gjorde lite gott i i en tallrik då blev du glad och hoppade i stora sängarna. Du höll i pappas händer och hoppade nyss så träffade jag en krokodil.

gulliga gullungen

Herregud vad du är söt! Det är så mysigt att vara hemma med dig på dagarna. Man vill bara pussa och krama dig.

Torr som fnöske

Vår lilla tulla kan inte bara ta på sig skorna själv. I natt sov du hela natten utan blöja! När du väl bestämt dig går det snabbt.

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

Tänk...alla barn älskar vatten. Agnes har både en mormor, farmor och faster som älskar att hålla på med blommor. Kanske kan hon få lite gröna fingrar från dem eller är det bara vattnet som lockar? I söndags var vi och firade Amanda. Alltid lika kul att träffas och kusinerna har så kul ihop. Om några år kommer lilla kullen (Agnes, Jonathan och Emil) ha sina lekar. Agnes försöker hänga med stora kusinerna men det är inte alltid så lätt. Maten är ALLTID helt underbar hos Thanh och Andreas.

Vilken sommarbild! Kusin Tyra fyller på vatten hos farmor och farfar medan Agnes står och väntar. Agnes är för rolig. I söndags hade jag sovmorgon och sov till kl 08. Då ropade jag på henne och hon kom inspringandes och kröp ner i sängen. Sedan sa hon "mamma, jag har väntat och väntat och väntat"....det måste kännas som en evighet de få timmarna på morgonen. Vi pratar nu om att vi ska lämna napparna till Tomten för de små tomtebarnen behöver napparna. Agnes förklaring till storasyster var "Vi ska ge mina nappar till Tomten. Hans ungar ska få dem." Ungar?!? Vart tog det fina ordet tomtebarnen vägen? Hahaha....mammas flicka det.
Lille korvaunge. Idag fick du smak på vindruvor. När jag ville skona din mage och inte ge dig fler vindruvor blev du arg och ledsen och gallskrek. Där är så mycket humör i dig! Du blir rosenrasande på 2 sekunder. Jag filmade dig för du är söt då också. Även i söndags så somnade du hos faster. Det börjar bli en vana det där att somna i fasters famn. Nu traskar du runt bordet, går med gåvagn, staplar ringar på en pinne, lägger formklossar i bilen där de ska vara, pillar och trycker på alla ljudleksaker, pussas, börjat äta vissa saker med gaffel, vinkar, börjar ha koll på vad vissa saker heter (taket, mammas näsa, blomma, Tarzan, lampa, välling m m). Du är så liten och god och mjuk och jag vill bara pussa dig hela tiden.

Mor och dotterdag.

Idag hade jag och Agnes en egendag. Helt underbart att få några timmar med den här lilla skapelsen.
Först åkte vi tåget till Växjö.
Där strosade vi runt lite och handlade kläder, böcker, pennor, nagellack m m. Sedan gick vi och satte oss och fikade. Agnes älskar att fika. I vanlig ordning så valde hon en chokladboll. Sedan gick vi på toa och då passade lilla fröken på att göra nr 2. När vi gick därifrån så sa jag att hon skulle få en karamellask på bussen hem nu när hon varit så duktig. Till saken hör att i början när vi toatränade så fick hon ju en karamellask om hon bajsade på toan. Det kan hon inte få nu varje dag...
När vi steg på bussen så började Agnes med att informera busschauffören om att hon hade varit och bajsat. Hon pratar numera väldigt tydligt så det gick inte att ta miste på vad hon sa... Chauffören skrattade och konstaterade att det behövs ibland. Sedan gick vi och satte oss och då informerade hon mig om att vi skulle ha bältet på, både hon och jag. Väl fastspända så frågade jag om hon visste varför man har bälte och det visste hon. "Annars kan man flyga fram". Hon fick sin karamellask och var så nöjd. Jag tog fram ett litet choklad och sa att jag hade handlat godis till mig också. Agnes stora ögon blev ännu större och sedan frågade hon om jag också hade bajsat... Jag brast ut i ett gapskratt men fick sedan informera henne om att man kan äta godis även om man inte har bajsat.

Vattenbus

Emil får inte vara med när ni är vilda i poolen du och mamma. Det kan man ju förstå för det är fullt ös och kast med vattnet. Du är rädd för att duscha håret när det skall tvättas och skriker i högan sky, men tycker det är jätteroligt när mamma härjar med dig i poolen.

Ett år tror jag visst att han är.


Så var det dags för den stora dagen. Alla var där: Mormor och morfar, morfar och Sara, farmor och farfar, morbror Danne och Maria hälsade, Moppan och Johan, Tyra och Isak, Andreas och Tan, Kevin, Amanda och Jonathan, Victor, Nathalie och Zacharias kom sent men han var där tillslut. Du bjöd på grillade hamburgare och alla tillbehör. Det var jättevarmt och barnenbadade i poolen och de vuxna drack svalkande dryck i baren under trädens lummiga grönska.

Vår ettåring.

Hipp, hipp, hurra för vår sötaste Emil. Det blev inte sång och paket i sängen innan han vaknade eftersom Emil vaknar senast kl 05!
Idag blir det tårta och firande hemma. Vi var en sväng hos Moppan och fikade och då fick han paket! Sedan hade Sussie skickat paket och Mia och Lars ett grattiskort. Tack alla snälla människor som tänker på vår lille gosse! På söndag väntar stora släktkalaset. Vi blir 23 stycken. Härligt!
Det här har varit det snabbaste året i mitt liv. Man brukar ju säga att "tiden går fortare när man får barn". Det gick fortare när jag fick Agnes. När Emil kom gick året i raketfart. Minns ni den lille gossen... http://sistochminst.blogg.se/2010/june/en-vecka-gammal.html#comment
Emil har sitt första år varit vaken mycket, ätit lite och krånglat en hel del med maten. Han är den kramigaste gossen på den här jorden....till sin mamma och pappa. Han skulle aldrig få för sig att mysa med någon annan. Emil gillade inte välling förrän han valde att sluta med bröstet. Amningen funkade bra....den maten gillade han! Emil är väldigt glad för Agnes och vill krypa in och väcka henne hela tiden. Han kryper på sitt eget sätt, ett ben fram. Han älskar Tarzan och pussar honom så fort han får en chans. Emil stoppar gärna saker i munnen och knips jättehårt. Han är stark. Emil klappar ofta händerna och vinkar urgulligt (det syns knappt han bara fingertrummar pyttelite). Orden han säger nu är mamma, pappa, dä och städa (sistnämnda har han sagt någon gång men jag är inte helt övertygad om att han förstår innebörden). Grattis lille söte prins Per Emil Helge.
Många paket blev det från familjen. Badleksaker, bollar, leksakstelefon, bok, bil, stapelgrej och kläder.

Varför går tiden så fort när man har roligt?

Och så åkte de hem igen, mamma och moster Bibbi. Det var ju så kul när de var här och nu är de hemma igen... Vi hann med en del ändå. Mys i trädgården, bad i badkar, bad i balja, fika på fiket i Hovmantorp, promenad vid sjön, blåsa såpbubblor, gunga och mycket mer.
De hade presenter med sig. Alldeles för mycket. Till BÅDA barnen. Bortskämda ungar :)
Bibbi följde med och hämtade Agnes på dagis i tisdags. Det var så kul att se hennes min när hon fick syn på Bibbi. Jätteglad men ändå lite generad. Hon äääälskar Bibbi och mormor. Jag tror Agnes älskar de flesta. Hon är så nöjd bara här är någon och hälsar på. Är hon trött på mig, eller?
Emil var blyg i början men sedan gick det bra. Allra bäst funkar det när jag inte är där.
Badbaljan åkte fram i tisdags. Det var så varmt och barnen älskade det. Mormor hade köpt badbyxor till Emil som fick invigas. Lille söte gossen. Agnes är blöjfri nu, tror jag. Än så länge har hon den när hon sover men hon har varit torr två nätter nu. Igår bajsade hon i och för sig i blöjan när hon skulle sova men jag tror hon går på toan om hon inte har blöja. Vi får se.

RSS 2.0