Ingen sömn här inte...

Agnes vägrar sova på dagis och då kan det bli så här. Hennes humör är hiskeligt när inte sovit middag och vanligtvis så brukar hon sova när hon kommer hem istället men idag blev det inte så. Nu gäller det bara att hålla henne vaken i två timmar till! För tillfället badar hon i en stor balja i duschen. Idag var det då dags för dagis. Äntligen fick hon träffa kompisarna. När vi kom så stod Alma i fönstret och de sken upp båda två. De är ju för söta de där två. När jag hämtade Agnes så ville hon inte följa med hem för hon och Alma skulle bara göra det och sen det osv. När jag till slut fick med mig henne så sprang hon in och kramade Alma och sedan pussades de.
Just det, innan Agnes skulle åka till doktorn igår så gjorde hon något duktigt och då sa vi "då får du vara så duktig hos doktorn sen också" varpå hon svarade "kanske det kanske..." Var kommer alla dessa uttryck ifrån? Roligt har vi i alla fall :)

Nopplan och tänder

Tand nr fem är här. Helt plötslig upptäckte jag en ny tand långt in. Emil är en ny gosse nu. Han är glad och nöjd med tillvaron. Han bara gick från kryp till gå på ingen tid. Det var precis som om han kunnat det hela tiden men inte velat gå. Nu traskar han runt och fingrar på det mesta. I natt sov han hela natten. Det var ett tag sedan nu och väldigt efterlängtat. Emil har mycket projekt här hemma. Plocka ur tvättklämmorna, plocka i tvättklämmorna, starta stereon, stänga stereon, plocka ut maten från tallriken, lägga tillbaka maten osv. Emil är underbart gosig och hade han kunnat spinna som en katt så hade han gjort det. All närhet är underbar och det gillar vi :)
I morgon är det äntligen dagis igen efter nästan två veckors uppehåll! Agnes ska krama Alma har hon sagt. Det är mycket lek nu och hon kör med min kompis Sofia som kommer behöva några veckors återhämtning efter sitt Smålandsbesök. Idag var Agnes hos doktorn. Hon har kissat ofta de senaste dagarna och i morse var det var tionde minut men proverna visade inget. Här hemma fick hon kissa i en burk i duschen som pappa tog med till doktorn. Hon tyckte det var jättekul och ville kissa i burk igen.... Vilken fantasi Agnes har. Igår när hon skulle sova så kom hon upp efter ett tag och sa "jag är så kissig så jag fiser"... Idag kom hon upp och sa "pappa, jag måste berätta en sak...jag nös". Ojdå säger vi och sjasar in henne i sängen igen.

Mot Sherwoodskogen....




Snart lämnar vi Skåne och åker tillbaka till Småland. Tack alla för den här gången. Vi hann med en hel del tycker jag! Igår var vi hos Danne och Maria och barnen fick bada i deras stora badkar. Det måste kännas som en pool för dem. Agnes tyckte att vi kunde bada tillsammans...allihopa...Agnes, Emil, jag, mormor och Danne. Jag och Agnes har även hunnit med ett dopp i havet. Agnes dök...ofrivilligt. Vi var hos "tanterna" (min mormor), Bibbi, morfar & Sara i onsdags. Nu blir det vardag ett tag igen. Jag saknar redan havet :(

Fortfarande i Skåne

Borttagen fin bild på Emil när han plockar vinbär....

Jag är kvar i Skåne och Magnus är tillbaka i Småland. Igår åkte jag och moster Bibbi busstur till Tyskland. Vi sänkte medelåldern på bussen ganska rejält. Väldigt kul hade vi! Mormor passade båda barnen HELA DAGEN. Pipiga Emil hade varit som en solstråle hela dagen och allt hade gått bra. Agnes var lika pratglad och hjälpsam som vanligt. Agnes kan nu skriva bokstaven A. En dag frågade hon efter papper och penna och helt plötsligt satt hon och skrev ett stort A. Hon slutar aldrig förvåna mig...

Mötet i lördags var lika kul som vanligt. Det var en trött mamma dagen efter. Agnes lekte med Mathilde och Melvin. Först var vi på barnens dag i Furuboda och det älskade Agnes. Karuseller, studsmattor, fiskdamm och hopptorn.

Borttagen fin bild på Emil p g a störd människa....


Emil rensade alla vinbär. Det var nog i samband med bären på buskarna som han insåg vikten av att kunna stå/gå :) Den lille söte nakenfisen... Han somnade precis i mormors famn. Hon smekte hans öra. Han älskar all beröring. Favoritsakerna nu är bilar och böcker. Emil kommer ofta med en bok i handen och vill att vi ska läsa. Agnes leker med Alma, Alice, Viktor, Inez och Lova i sina låtsaslekar. Vilken fantasi den tösen har. Underbart.

Vad hände?

Så här såg det ut för drygt en vecka sedan och nu ser vi inte det mer. Emil går och går. Armarna pekar uppåt och fötterna utåt. Det är ju för gulligt... Nu är Sussie här. Emil är väldigt förtjust i Sussie och hon får både busa och titta på honom :) Det kan beror på att hon kammade honom. Han äääälskar att bli kammad.
Båda barnen växer så det knakar. Nu köper jag höst/vinterkläder till Agnes och då är det storlek 110 som gäller. Det är lite stort men 104 har hon nu så det vågar jag inte köpa mer. Vinterskor är nästa projekt. Suck. Vi har förra årets i storlek 26 som jag är tveksam till för jag tror de kommer vara för små. Sedan blev det ett par allvädersstövlar i storlek 27 och ett par rejäla vinterskor i storlek 28! Nu är vi förberedda!

Sommaren som regnade bort...

Emil äter själv nu hela tiden. Mest med fingrarna men även med skeden. Mat överallt och mitt liv består för tillfället av att torka upp mat, tvätta Emil ren efter maten (fötter, händer, huvud och hår), tvätta Emils kläder efter maten och att laga mat. Han är så himla envis och har ett hiskeligt humör. Försöker jag mata honom, vid de få tillfällen då han har rena kläder på sig, så vänder han bort huvudet, skriker och får han tag i skeden så åker den över hela köksbordet. Tålamod...inte min starka sida men jag försöker.
Det var faktiskt lite fint väder när farmor och farfar var här. Agnes gillar farfar. Jag tror att han gör som hon säger. Sådant gillar Agnes. Lilla fröken gillar att bestämma....precis som sin mamma.
Det har mest regnat i sommar men en dag var det fint väder och då åkte vi in till Växjö och badade. De älskade mest sanden och sedan tyckte Agnes det var kul att Moppan med familj var där.
Kolla! De leker tillsammans! I några sekunder och bara så länge som Agnes får bestämma. Fast det är som sagt mycket humör i Emil också och han vet hur man tar för sig. När Agnes sitter i mitt knä så kniper han och knuffar henne för att hon ska gå bort. Idag drog han henne i håret när hon satt framför TV:n. Jag antar att hon satt på hans plats...enligt honom alltså...
Så liten och så söt. Mina fina, fina ungar!

Tråkmåndag


Måndag...längre och tråkigare än vanligt. I morgon blir det dock roligt för då kommer min kompis Sussie hit. Yippeee! Igår shoppade jag kläder till barnen. Vilken rea det är nu. Handlade sommarkläder till barnen till nästa år och passar det inte då så kan jag skänka bort det. Sjukt billigt! Agnes ska gå på dagis måndag, onsdag och fredag nu. Hoppas hon fixar det. Hon var ju så orolig på nätterna när hon gick på dagis de dagarna så därför ändrade vi till tisdag, onsdag och torsdag. Idag var hon helt förtvivlad när vi kom fram till dagis för vi hade ju klämt den röda klämman som hon skulle ha i håret.... För några timmar sedan så tjatade hon om en sparkcykel. När jag frågade vem som har en sparkcykel eftersom hon vill ha en så svarade hon "andra flickor". När jag frågade om Alma hade en så svarade hon nej, men hon har en rosa cykel. Sparkcykel...vart får hon allt ifrån. Hon kommer tjata ihjäl mig om några år.
Emil går och går och verkar vara väldigt nöjd med det. Just nu tog han några av sina lustiga krypsteg men det kan ju bero på att han är trött i sina små ben. Idag har Emil busat med både Natta och Zacke. Han älskar det. Vad härligt det är att se! Om Emil fick bestämma så skulle det vara Teletubbies på TV:n dygnet runt...
Nu leker de tillsammans. Jag dör så gulligt det är. Agnes håller honom i handen och styr in honom på sitt rum. Sist jag såg henne så lastade hon alla klossarna i en vagn och rullade in och sedan tog hon en kastrull i köket. Jag antar att hon vill laga mat till Emil eller ha picknick. Han är så nöjd när han får vara med henne. Nu stängde hon dörren till sitt rum. Jag får nog smyga utanför fönstret (som är mot vårt uterum) och kolla vad de gör. :)

Är gräset grönare där ute?

Han går nu...på riktigt. Finns det något sötare? En liten tulle som tar stapplande steg hela tiden. Det har varit mycket nu. Mamma och moster Eva-Lena var här och sov över. Väldigt trevligt. Förutom att Agnes vägrade säga tack för alla presenter hon fick. Det var skrik, gråt och helt förtvivlat men efter några timmar kom det. Mästarnas kamp och jag vann :) Eva-Lena skrämde Agnes med trollen i skogen när vi var ute och gick. Då tyckte Agnes det var hysteriskt roligt även om hon var lite rädd men nu är hon livrädd. Agnes vägrar gå i skogen och vill inte sova i sin egen säng. Det är ganska mysigt att få ha henne i sängen. I alla fall när Magnus sover borta. Lilla gumman. Det går över tills du gifter dig....

Äntligen tog sommarlovet slut

Som Agnes har längtat efter sitt dagis.... Idag var det äntligen premiär. Det var inga problem att få på henne kläder och att kamma hennes hår idag! Hon cyklade och jag gick med Emil i vagnen. Underbart. Hon satt i soffan vid fönstret och vinkade när jag gick...men mest så satt hon och tittade på sin kompis Alma som var på ingång. Det har varit mycket prat om Alma de senaste dagarna och en dag hade hon Alma här hemma hela dagen på låtsas...hon sov till och med över. Agnes tog fram sked till Alma vid kvällsmaten och blev lite sur för att jag inte hällde upp en tallrik yoghurt till henne också :)
Fina, fina, kloka Agnes i klänning sponsrad av Bibbi. Agnes har nästan alltid koll på vad hon har fått från vem. När jag precis hämtade henne på dagis möttes jag av ett "jag vill leka mer". Hon ville inte hem. Agnes och Alma hade ju så kul. Jag lockade med en överraskning och fick med mig henne hem. Överraskningen var att mormor och EvaLena ska komma hit i morgon och sova över!!!

Vart tog de sovande nätterna vägen?

20 steg när jag låtsades att jag inte tittade på honom. Orolig natt. Emil tyckte det var morgon kl 04.30 och uppenbarligen så är det han som bestämmer. Han fick ligga i vår säng ett tag men somnade inte så kl 05 bytte jag hans blöja och la honom i spjälsängen och det blev tyst. Då kom Agnes och behövde gå på toa. Hon fick ligga i vår säng och somnade till slut om men vaknade när Magnus klocka ringde. Trött mamma idag.
Så mycket funderingar Agnes har nu. Är det här höger eller vänster? Vilken dag är det idag? Vilken dag är det i morgon? Jag skulle kunna skriva böcker tjockare än bibeln med alla roligheter som trillar ur Agnes. En morgon stod jag och tog på mig en bh och då konstaterade Agnes "när jag blir stor ska jag också ha benhå. Jag ska önska mig en benhå av jultomtepappan". Eller som när Magnus frågade om hon ville följa med upp på ovanvåningen och fixa Nattas rum och Agnes svarade "pappa, jag hinner inte det nu!". Vad gör hon som är så viktigt? Agnes brukar säga att "om bilarna kör över en så blir man platt som en snigel" och ordspråket kommer från alla platta sniglar på cykelbanan som vi alltid ska stanna och titta på. En dag frågade hon dock om man inte säger så att man blir platt som en snigel när bilarna kör över en och jag förstod att hon noterat att vi skrattat när hon sagt så. Lilla observanta fina unge. Jag förklarade att man brukar säga platt som en pannkaka men att det går lika bra med snigel för det tycker jag. Nu är hon på sitt älskade dagis. Äntligen var hennes sommarlov slut. Lycklig Agnes idag!

Pojkar kan ha klämma i håret

Lille Emil var ett tag så långhårig så han fick låna klämmor av Agnes. Hur söt som helst. Emil visar vad han vill och inte vill allt tydligare. Det är huvudskakningar och pekande och jag försöker förstå vad han menar. När jag inte förstår blir han arg. Igår borstade jag honom i håret med en ganska "vass" borste och han blundade och njöt. Jag fick inte sluta. Naturligtvis så älskade Emil att bli borstad...Agnes avskyr ju borstar/kammar och får oftast tvångskammas. Emils stegande har tagit en paus...eller han övar i smyg. Så fort jag uppmuntrar honom eller när han ser att jag ser så sätter han sig ner och slutar stega. All mat ska smaka som den brukar och Emil är väldigt känslig för nya smaker. Ny korv gillas inte. Jag testade smaksatt gröt en dag (istället för den vanliga havregrynsgröten) och den spottades ut. Favoriten är numera pyttipanna, kalla makaroner, påläggsskinka och Lithells korv om vi tar bort skinnet...tålamod...tålamod...

Puder

Agnes har mycket konstiga saker för sig. Ett tag hade hon dille på barnpuder. Innan hon skulle sova så skulle jag hälla puder över hela henne och sedan skulle jag bära in henne i sängen, lägga henne försiktigt och bädda om henne ännu försiktigare och sedan kunde hon somna. Fråga mig inte hur allt börjar men helt plötsligt står jag där med nya "viktiga" kvällsrutiner. Pudergrejen händer inte så ofta längre men ett tag var det viktigt att vi pudrade VARJE kväll. 
Igår var vi på Haga Park. Öland är underbart. Stranden var äcklig där men det var en härlig dag och jag önskar vi kunde stannat längre. Farmor och farfar hade husvagnen där och Andreas, Thanh, Amanda och Jonathan tältade. Mysigt! På vägen hem stannade vi på IKEA och handlade en massa till vårt fina hus. På IKEA mumlade Agnes något när vi gick själva. Jag frågade vad hon sa och då sa hon tyst "Du är min bäste vän" och tittade på mig med sina stora ögon. Hon är helt underbar lilla Agnes :)

Lite sommar

Äntligen har det varit fint väder några dagar. Det är bad, sandlåda och gungan som gäller. Igår hade vi Skånebesök. Mormor, Danne och Maria var här och vi tog en sväng till Göka. Mysigt. Det är tråkigt att vi bor så långt ifrån varandra :(
Idag gjorde jag "överraskning". Agnes älskar det och jag bad henne skynda sig med frukosten för sen skulle vi iväg. Hon är smart för hon började med att fråga om hon skulle packa ner sina badkläder. När jag svarade att det kunde hon så blev hon ännu gladare. Sedan for vi iväg till Sandstadens badplats med enorm packning. Det var sandleksaker, handdukar, blöjor, badkläder, smörgåsar, köttbullar, vatten, kanelbullar och en massa annat. Vi badade och grävde i sanden. Jag tog med mig en tidning. Hur tänkte jag? Den kom aldrig läsas....

Kompisarna och billig pizza

Så blev det till slut onsdag. Varje dag har Agnes frågat mig "är det onsdag idag?". Vad hände idag då? Jo, Agnes kompis Alma kom hit. Så många veckor utan att ha träffats så det var efterlängtat. Alma med lillasyster och mamma var här och fikade hela eftermiddagen till Agnes stora glädje. Hon längtade så mycket så när det började närma sig för deras ankomst så fick vi cykla och möta. Sedan var hon uppskruvad i flera timmar. De är så söta tillsammans och verkar vara ganska lika i sina lekar. De gungade, grävde i sandlådan, lekte skola (mest rast), byggde med klossar, samlade löv, fikade (Alma var en hejare på att fika och åt nog tre kanelbullar vilket jag ser som ett gott betyg på min bakning.. :) ), lagade mat, firade sina låtsasfödelsedagar och var bara jätteglada. Underbart att se två så små tjejer ha så kul tillsammans.
Agnes ville att de skulle sova över och blev jätteledsen när Alma skulle gå iväg. Tårarna trillade och de kramades hejdå. Snart syns de på dagis och vi får träffas fler gånger för det var väldigt trevligt. Jag fick även passa på att krama lilla Astrid, 4 månader, någon minut...sen ville hon till sin mamma och då blev hon som en solstråle igen.
Med en ledsen Agnes och en tjurig Emil (han har varit sådan hela dagen!) så rotade jag fram en Billys pizza ur frysen. Agnes blev lite gladare och Emil som aldrig smakat pizza tittade förundrat. Första smakbiten spottade Emil ut men sedan tittade han på Agnes som vräkte i sig och gav det en chans till. Därefter var han fast och ville bara ha mer och mer... Efter ett tag hade han pizza överallt...
Båda barnen fick bada ikväll....

Jag älskar dig mest i hela världen

Idag när vi stod och bakade våra sega rödavinbärsmuffins så tittade Agnes på mig och sa "jag älskar dig mest i hela världen". Jag sken upp som en sol och svarade "jag älskar dig med" "mest i hela världen?" "jaaa, mest i hela världen, du och Emil". Sen var hon nöjd. Det blev ingen middagssömn idag men Agnes har faktiskt varit helt ok ikväll. Igår var Natta här och det är helt underbart att se hur de två härjar och busar. Agnes dyrkar Natta.
Emil åkte cykel med mig idag till gamla huset. Han somnade både på vägen dit och hem. Helt plötsligt kände jag hur hans hjälm slog i min rygg. Emil gillar inte att bada i poolen. Det var nog lite kallt idag. Däremot så älskar han starka korvar och kött och Gökas pommes. Märkliga fina Emil.

Hon vinkar som drottning Silvia

Igår när farmor och farfar åkt hem så fixade vi lite i trädgården på framsidan. Agnes gick och plockade blad från buskarna och tyckte att hon hjälpte till :) Efter ett tag frågade hon "gör vi det fint nu när Alma ska komma hit?". Sötaste, sötaste Agnes. På onsdag kommer hennes kompis Alma hit (som hon pratar om VARJE dag) och då vill hon att det ska vara fint i trädgården. Är hon inte helt underbar? Hon har förresten lärt sig att vinka som drottning Silvia :)
Agnes senaste påfund är att när hon inte vill sova på kvällen som skyller hon på att "hon hade en kåka (kråka) i näsan". Enligt Agnes så kunde hon inte somna för hon hade en kåka i näsan. Igår så blev jag så himla trött på dessa "kåkor" som inte existerar så jag tog en bit papper och låtsades peta ut en kråka. Agnes tittade storögt och sa sen "jag får se på kåkan, mamma". Jag visade pappret och hade lyckats få med mig några små sandkorn eller något som fastnat på näsan. Hon köpte det och somnade till slut....
Idag sov Agnes till halv åtta och Emil väckte vi kvart över åtta. De gillar sina rum! Nu ska vi snart till Strandbjörket! Frukosten är packad!!!

RSS 2.0