En kväll i Smögen

 
Vi var ju med lillebror och hans familj i Smögen en eftermiddag/kväll i somras. Det var första gången jag var där och den lille fiskebyn var ju helt fantastisk. Det fina vädret gjorde dessutom livet lite lättare och vi satte oss på en uteservering och käkade räkor i massor. Oj, vad gott!!! 
 
 
Innan och efter maten så fiskade barnen krabbor. Alla fyra kunde ägna timmar åt krabbfiske under semestern.
 
Ett barnbord och ett vuxenbord. Alla nöjda.
 
 
Vilka båtar!
 
Jag och lilleman på bryggan. Han med skrapsår på kinden efter ett fall på klipporna.
 
Finaste Oliver!
 
 
 
Glass är nog meningen med livet....
Agnes och Emil har haft friskvårdsvecka och hela skolan har haft morgongymnastik. Agnes och några av hennes kompisar höll i det en morgon. Hon lyckas vara med på allt....alltid. Förra helgen stod hon och Magnus i kö en timme för provspelning till en serie av Lukas Modysson. Det hade passat henne...film och teater. Hon älskar all uppmärksamhet. Emil gillar skolan och gillar sina läxor men tycker det är jobbigt med alla som pratar i klassrummet. Det är bara att vänja sig.
 
 
 
Nu börjar det bli höst med allt vad det innebär. Jag älskar hösten och alla färgerna men luften går alltid ur mig och jag blir trött och hängig. Då behövs sommarminnena och längtan efter värmen i Thailand. 76 dagar kvar till värmen. Den här helgen drar vi till Norrköping och flyr min 45-års dag. Det känns ju som att det vid min ålder inte längre är något att fira. Det går bara utför med minne, syn, hörsel och kropp... 
 
Jag längar efter Charlie. Jag måste åka ner till Skåne snart. Lillfisen sitter nu och ålar sig fram över hela golvet. Snart ska lillebror vara pappaledig och han lär ha fullt upp med lille godingen! Agnes och Emil vill flytta till Skåne. Jag vet inte riktigt hur de tänker men de vill bo i Åhus. De har ju alla sina kompisar i Hovmantorp och har det väldigt bra där för tillfället men som Agnes sa "mamma, efter en dag i skolan hade jag haft nya kompisar". Jag tror dock att de inte riktigt tänker på att en flytt till Skåne skulle innebära en vardag där också. Som det är nu så är det ju alltid kalas och roligheter när vi åker ner och riktigt så blir det ju inte om man flyttar.

Måndagsgrillning

I måndags åkte jag hem lite tidigare. Barnen och Magnus satt i bilen och väntade när jag kom hem och vi drog iväg omedelbums. Bilen var packad för grillkväll vid "vårt" ställe. När vi öppnade bildörrarna var det helt tyst. Barnen förstörde genast den tystnaden och drog ner till bryggan och skogen och hade en massa projekt. 
 
Vi trodde att vi skulle stanna kvar och se solnedgången men herregud vad det kom mygg!
 
 
Lilla familjen. Barfotabarn.
 
Mamman testar sin nya mobil...
 
Emil är så glad över att äntligen ha fått läxa så han satte sig på en sten och hade högläsning för oss. På andra sidan satt jag och Agnes och lyssnade. Eller rättare sagt jag lyssnade. Agnes skrek "mer inlevelse!". Phu...
 
 
 
Barfotabarn och låtsasfiske med ett upphittat snöre som de fäst en svamp i. 
En ovanlig måndag då vi bara släppte alla måsten hemma och bara drog iväg. Precis vad vi behövde. Ibland händer saker som gör att alla måsten bara känns oviktiga och nuet blir viktigare. Tyvärr trillar vi ofta tillbaka till måsten-vardagen och kör på i hämta/lämna/tvätt/mat/aktiviteter/disk/gräs/städning m m. Men det är ju faktiskt inte hela världen om det får vänta några dagar.
 
 
I söndags gick jag ut och andades i skogen. Efter snart tio år har jag lärt mig att uppskatta skogen. Tystnade och lugnet. Havet ger mig samma lugn. Det gäller att hitta sina smultronställen. Men jag hittar aldrig någon svamp. Måste vara något fel på mig....

Emil med jordnötsallergi och utan tänder

 
 
 
Alltså, den här gossen. Han har haft två jättelösa tänder där uppe som han har vägrat dra ut. Emil är rädd för blod och det mesta faktiskt. När vi var på Öland med farmor och farfar så hade han slagit i något på lekplatsen och det kom lite blod från munnen och tanden hängde på en tråd typ. Emil spottade och spottade och det rann blod men helt plötsligt låg tanden på läppen och han spottade ut även den! En halvtimme senare åkte den andra tanden också ut! Emil konstaterade att med två tappade tänder så räcker det inte med två guldtior från tandfén. Det måste minst dubblas. Tandfén hörde honom och lämnade 40 kr efter några veckor eftersom hon hela tiden glömde bort Emils två tänder i glaset....Ingen är perfekt...
 
Så himla läskigt. Emil kunde både vissla och svära i vanlig ordning så jag blev inte orolig. Nu tittar det fram två nya fräscha gigantiska tänder.
 
Papper i munnen mot det forsande blodet...
 
I veckan som gick var Emil och tog blodprover igen för att testa ännu fler allergier. Det gick jättebra och han berättade stolt att de tog två rör med blod. Emil har nu konstaterats med en äka jordnötsallergi. Min stora fasa. Jag hoppades att det skulle vara en korsallergi för då brukar inte reaktionerna bli så allvarliga. Allergimottagningen ringde och berättade en massa och jag får bara ångest. Han är allergisk mest mot katt och jordnötter men även hund, häst och björk än så länge. Nu ska vi även kolla om han har astma eftersom astman kan göra att han får svårare reaktioner mot jordnötter. Jag är livrädd och kämpar för att hålla mig lugn inför Emil. Vi får med oss adrenalinsprutor till Thailand vilket känns lite bättre. Just nu är jag bara rädd för att han ska utveckla luftburen jordnötsallergi och en massa andra allergier och att allergimottagningen anser att vi inte ska utsätta honom för katter. Alla i min släkt har katter så då kan vi lika bra sluta åka till Skåne och det vill vi ju inte! Blir det så så får vi helt enkelt inrätta ett ordentligt övernattningsrum för alla gäster från Skåne. Lille Emil.
 

Stugan och räkfrossa

Hepp, då var det fredag igen. Intensiva veckor nu men vi har ju ytterligare en långledighet att se fram emot som tur är. 
När vi var i Bohuslän i somras så trillade Emil på de hala klipporna och skrapade upp kinden. Så kan det gå...
 
Den här lille godingen saknar jag mest av allt!
 
 
 
 
Chips, vin, whisky och kaffe. Kan det blir bättre?
 
På campingen ordnade vi en fiskbuffé en kväll. Vi vuxna åt Smögenräkor och barnen åt Icaräkor. Även hummor och havskräftor ingick. Helt ärligt så gillade jag Icas räkor bättre men det får man väl inte säga :) 
 
Den här veckan har jag varit i Ystad på kräftskiva med Pia (hur kul som helst!), varit i Kåseberga och träffat pappa och Sara. Därefter blev det Ystad Saltsjöbad i två nätter och det är väldigt vackert där. Vi badade i havet och åt en massa god mat. Barnen hade det hur bra som helst med pappa och de var i Diö och hälsade på farmor och farfar en dag. När jag kom med tåget hem i tisdags så möttes jag av en studsande Agnes som berättade att pappa köpt en keyboard. Yippeee liksom....jag som bara älskar ljud... :) I veckan har det varit gitarrövning, fotboll, kör och städning. Igår hade vi torsdagsstädning och Emil hade värsta brytet för han ville absolut inte plocka undan på sitt rum. 
-VARFÖR HAR VI INTE STÄDERSKAN LÄNGRE????? skrek Emil.
Vi sa upp städerskan för att barnen skulle hjälpa till mer hemma med städningen och pengarna skulle vi använda till att åka till en ö några dagar i Thailand. Eftersom det fortfarande bara är jag och Magnus som städar hemma så kommer vi nog åka själva till en vacker ö i två dagar, Koh Talu. Massa snorkling!!!
Agnes och Emil bråkar jättemycket för tillfället och igår åkte de i säng utan nattning båda två eftersom de var för jäkliga. Agnes är på Emil hela tiden i skolan trots att han inte vill prata med henne och Emil säger till sina klasskompisar att de ska slå Agnes! Jag blir helt matt....
Min tanke var idag att de faktiskt skulle få testa att gå hem tillsammans och sedan skulle jag komma hem typ 15 min senare men det kommer inte hända det här århundradet. 
I morgon ska jag dra in med barnen till stan och fixa lite höstkläder. Magnus och Natta ska duka och fixa efterrätt inför Nattas kalas på söndag. 
 
Efter ett dygn hos Pia kan jag bara konstatera att jag saknar mina vänner. De här viktiga vännerna som man har känt sedan man var typ 15 år och som känner till det mesta om ens liv. De här vännerna som har funnits mer ibland och mindre ibland men oavsett så känns det som igår när man pratar. Mina vänner är utspridda och jag är oerhört dålig på att höra av mig ibland men känner att det är först nu som jag har återvänt efter småbarnsåren. Äntligen är jag på banan igen efter all förlorad sömn. Nu vill jag hitta på en massa saker! Tänk, tant har till och med köpt ett gymkort och hinner träna ibland. Bara det är ett steg framåt. Magnus är sjukt duktig och går upp 05:30 varje morgon och springer. Jag vaknar också 05:30 och kör till jobbet i stället typ. 
 

RSS 2.0