Bad i Kungshamn

Helt plötsligt hände det. Magnus badade i havet. I Kungshamn låg en brygga ute i vattnet som Magnus, Danne, Oliver och Agnes simmade ut till. När de simmade ut där så rörde tången deras kroppar och de gallskrek hela vägen. Tänk om det var läskiga maneter liksom.... 
 
 
Vilka dagar vi hade. Barnen hade fullt upp från morgon till kväll. Jag är så tacksam över att Maria och hennes barn har kommit in i vår familj. 
 
Lite annorlunda att ligga på klippor och kanske inte riktigt min grej som är van vid att sticka ner fötterna i varm sand men med solsken och hav så funkar det mesta. 
 
 
 
 
Kusinerna fiskar krabbor.  
 
Ett barn kan aldrig få för mycket kärlek. Världens bästa tips som jag fick av svärmor när vi fick Agnes. Så självklart men ändå inte. Förr skulle barn "lufta lungorna" och de fick inte bli bortskämda. Barn behöver inte lufta lungorna alls och bortskämda får de gärna bli, med kramar, pussar och uppmärksamhet. Är de små bäbisar och är ledsna så vill de ha kärlek...eller mat...eller bajsa... Vill de sova i sängen så låt barn sova i sängen om föräldrarna orkar. Det löser sig. Våra barn kommer fortfarande in ibland och jag älskar det. Snart tar de studenten...
 
Alltså den här godingen vill vi alla bara äta upp. Charlie är ett riktigt charmtroll och så fort någon tittar på honom så skiner han upp. Han är så nöjd med livet. Jag och Magnus skulle passa Charlie en dag när Danne och Maria skulle in till Smögen och handla själva. Charlie sov i över två timmar och hann bara vara vaken i ca 20 minuter innan de kom. Världens tråkigast goding att passa :)
 
 
Idag är jag hemma med Agnes. Hon har haft ont i halsen hela veckan och fick inte träna fotboll i tisdags men igår blev hon jättesnorig också. Lovade henne om att hon gick till skolan igår och hon var lika hängig idag så skulle jag vara hemma med henne. Vilken dag vi hade igår... Stressade som en idiot hem från jobbet. Körde alldeles för fort eftersom jag fastnade i köerna i Växjö. Skickade sms till Almas mamma att Agnes skulle vara färdig typ 16:58. När jag svängde in så kom Agnes utspringandes. In med henne i bilen, ilfart till skolan och sedan första gitarrlektionen (hade gitarren med i bilen). Hämtade Emil som var enda barnet kvar på fritids. Agnes tyckte att det var så hemskt att han satt där själv och gungade. In med honom i bilen och sedan bytte han om till fotbollskläder i bilen. Mot Ica, handla vatten och riskakor som han fick trycka i sig på vägen. Idrottsplatsen. Fotbollsträning. Vänta 20 min och sedan hämta Agnes efter gitarrlektionen. Idrottsplatsen igen. Efter träning hem, laga mat, packa gympakläder, tömma diskmaskin, duscha Emil, plocka undan. Somnade halv tio. Phu... MEN i morgon är det fredag. Älskar fredagar. Laga god mat, dricka ett glas vin, vara helt slut och somna i soffan. Ljuvligt. Lördag blir det fotboll och sedan åker jag direkt ner till Ystad för kräftskiva med Pia. Söndag blir det käk med pappa och Sara och sedan ska jag vara två nätter på Ystads Saltsjöbad. Inteblisjuknuinteblisjuknuinteblisjuknu!!!
 
 
 
 

Camping och det här med släkten

 
I somras var vi och campade med vårt tält på Öland (Köpingsvik). Bredvid vår campingplats hade svärmor och svärfar sin husvagn och vi hängde med dem nästan hela tiden. En dag kom Magnus bror Andreas dit med kusinen Jonathan. En dag hängde vi på stranden med min kusin Lina från Lund och hennes familj eftersom de campade i Borgholm. Lundafamiljen hade då lånat vårt hus i Hovmantorp en natt för sin genomresa upp till Astrid Lindgrens värld. Jag älskar det. På riktigt så älskar jag hela konceptet med stor släkt och att träffas. För mig hade det varit konstigt att åka iväg och tälta om inte svärföräldrarna hänger med.
 
I augusti var vi i Smögen med min bror och hans familj och i helgen var vi på bröllop hos min kusin. Bröllop hos en kusin, sov hos en annan kusin och blev hämtade av en tredje kusin. Barnen var hos min moster Bibbi och Kent. I september kommer en kusin från Malmö och hans pappa upp och spenderar en natt i Hovmantorp för att vi ska kunna träffas. Mamma pratar jag i telefon med varje dag. Pappa träffar jag i Thailand fyra veckor och Anders dansade jag (eller snarare trampade på fötterna) sista dansen med på bröllopet i lördags. Igår låg jag och tänkte på det här med släkten och insåg hur viktigt det är för mig och hur mycket jag vill föra över det till mina barn. Magnus har också en massa kusiner och sin goa moster Gillan som vi träffar alldeles för sällan. Det finns en sådan trygghet i att ha en stor släkt och vi har verkligen umgåtts mycket när vi var yngre. Idag blir det mer sporadiskt men ändå så känns det aldrig konstigt när vi träffas. Min släkt träffar vi en gång om året på vår årliga släktträff. Även om jag bor längst bort så skulle jag aldrig missa släktträffen. Om jag hade haft oändligt med pengar så hade jag hyrt en stor lyxkryssare och åkt iväg med hela min och hela Magnus släkt. :)  Det känns som om vi alla är olika pusselbitar och pusslet blir bara större och större och vi är alla hoplänkade. Vissa pusselbitar kanske inte alls passar ihop men vi vet att vi ändå hör ihop för att bli kompletta.
 
Jag är oerhört tacksam för våra stora släkter och hoppas att barnen ser och lär och får uppleva samma pussel. 
 

När vi var och campade så var det helt plötsligt en man som byggde sandslott och en drake en dag. Han höll på hela dagen och jag har aldrig sett något liknande. Dagen efter hade det regnat bort. Det visade sig förresten att vårt tält håller alldeles utmärkt för regn!
 
På väg ner för kvällsbad... 
 
 
 
 
 
Kusinerna bus hade roligt tillsammans som vanligt.
 
Fina kloka Agnes. Igår fick hon halsont och var helt svullen i halsen. Hon skulle ringa mig om det blev för hemskt idag men det gick bra. Agnes tycker ju att skolan är rolig och vill nog inte missa för mycket. Hon är så skön vår Agnes. Det är lite tjafsigt ibland i skolan och hon är så trygg med sina kompisar Alice och Alma. Hon berättade att ibland när det tjafsas så bara tittar de på varandra och himlar lite med ögonen. Jag berömmer henne för detta att kunna tiga och inte tjafsa tillbaka alltid för det är inte lätt och tro mig, jag vet att hon kan. Det har hon efter sin mor....förmågan att tjafsa.
 
Emil sjunger, svär, sparkas och är allmänt underbar. Den lilla blyga killen är som bortflugen. Hemma hos Bibbi hade han helt plötsligt berättat att han visste var de hade godiset! För det stod uppe i ett köksskåp. Alltså Emil hade själv letat efter godiset och uppenbart hittat det. Som om inte det räckte så tog han ner påsen och tog några godispåsar när Bibbi tömde diskmaskinen utan att fråga och utan att skämmas!!!! Jag fick absolut inte säga något till honom för Bibbi så jag vet inte hur jag ska försöka få rätt på det här beteendet... 
 
Klart man ska dricka gin och tonic på semestern!
 
Finaste farfarn. 
 
Och finaste farmorn.
 
 

Första kvällen på Solvik

 
Efter Universeum drog vi till camping Solvik-Kungshamn där vi hade bokat tre nättter i en liten stuga på campingen. Vi började med att packa in allt och sedan gick vi en runda på campingen för att kolla läget. Till slut hamnade vi på badplatsen. 
 
 
Lilla familjen. Trötta efter en hel dag på Universeum och flera timmars bilfärd. 
 
Det är magiskt med klipporna och det avskalade landskapet. Jag älskar det men kan tänka att det inte är lika behagligt när höstvindarna kommer. 
 
 
Igår hade jag och Agnes en mamma-dotter dag. Vi började med att åka in till Växjö eftersom det var tivoli m m där inne. Jag får panik på allt folk. Drygt med alla människor med barnvagnar och hundar, vissa hundar är i storleken större råtta och det är lätt att trampa ihjäl dem, känns det som.... Vi strosade runt, shoppade lite och sedan bestämde vi oss för en karusell. Agnes blev sjukt förvånad över att jag skulle åka karusell. Jag med. Det var en karusell som snurrade och snurrade och for till höger och vänster och överallt. Jag mådde skitdåligt efteråt. Innan karusellen började och vi satt fastspända skojade jag med Agnes.
- Var det inte en sådan här karusell som lossnade när den snurrade?
- Vaaa? 
- Ja. Den snurrade och lossnade och for ut bland publiken i jättehög fart.
- Var det länge sedan, mamma?
- Jaaa. Det var nog förra veckan typ.
Sedan genomskådade Agnes mig och skrattade och konstaterade att jag har riktigt tråkig humor.
Hahahaah.
Sedan åkte vi upp till Citygross och fikade med räkmacka och läsk. 
På kvällen gjorde vi sushi tillsammans och hon var riktigt duktig. I sin sushi la hon räkor, morot, gurka och omelett. Jag försökte lära henne käka med pinnar men det gick inte så bra så hon åt sin sushi med kniv och gaffel. 
Magnus och Emil var på kalas hos Jonathan och hade haft en helmysig dag.
 
 
 
Idag hade vi fotbollsmatch i Växjö. Det gick inte så bra. Tjejerna spelade superbra förra matchen men idag var de flesta trötta. Kanske en hel del var nervösa inför skolstarten i morgon. Trots dagens match så har de blivit sååå mycket bättre än vad de var för ett halvår sedan! Viktor, Sanna och lille Josef kom till matchen och tittade och vi blev så glada. Agnes fick visa Josef för sina lagkompisar och hon var sjukt stolt.  
 
 
 
 
 
Lille söte argbiggen. Jag fick precis höra att jag var sämsta mamman i hela världen osv när jag la mig i hans sätt att vara med sina kompisar. Han lekte med en kompis och sedan ville en annan kompis leka med honom och då lämnade han bara kompis ett och sprang hem för att leka med den andra kompisen. Jag gick i taket samtidigt som jag försökte förklara hur det skulle kännas om han hade en kompis här som lämnade honom för lek med en annan kompis osv. Han skämdes nog lite och körde med "jag tänkte ju inte på det"....
 
I torsdags var han hos tandläkaren och drog ut en tand. Han fick medicin innan eftersom han tidigare vägrat öppna munnen. Trots att jag aldrig följer med barnen till tandläkaren så har Emil tagit till sig min tandläkarskräck. När han kom hem så kunde han inte gå och var helt drogad men tanden var ute. Magnus berättade att Emil hade sagt "pappa, du har två munnar" när medicinen började verka. Emil tyckte även att vi skulle ha sådan medicin hemma så han kunde ta den på kvällen när han inte kunde somna. Jo visst. Tjena....

Universeum- Agnes inlägg

 
 
 Kolla vem som kläcks.
 
 
 
 Här är jag som tittar i ett orange rör. Här ser jag en stor grå fisk och titta dår en snäcka.
 
 så glad Emil är och jag ser så sur ut men nix det är jag inte. Jag älskade universeum.
 Tyra vad du tittar.
 tre barn alla är fockuserade på en haj.
 
 I dag har jag samma kläning på mig som jag har på bilden. Har jag ett myggbett i ansiktet eller en finne?
 
 
Den däer ormen var läskig med det menar jag super duper läskig!
 
där är vi alla fyra tre tittar på något men emil vet jag inte vad han tittar på?
 
 
Åååååååååå vad söt du är men jag tror det är dags för mat.
 
 
 
 
 I regn skogen så hittar vi en söt liten apa.
 
 vi har precis hittat ett nytt rum där byggde vi ett 2 rumms hus.
 
om jag själv får säga ett par ord så tyckte jag att det var roligast att rida på en robot häst och att få veta hur det känns att sitta i en rymnd raket när den köts upp i rymnden och att få se världens farligaste orm och att bygga med klossar och att få sitta på en fejk toalätt om man spende sig kom ett jätte högt prutt ljud. regn skogen var också rolig för att det fanns apor men det var väldigt varmt i regn skogen.
 
Agnes snart  9 år 
 

RSS 2.0