ARG

Oj, vad mycket det händer inom Agnes nu. Hon är tokarg. Igår kom jag hem med fyra par skor till barnen, bl a innebandyskor till Agnes och hon började klaga på att de var för små innan hon provat dem. De var vita och lila och turkosa så det var inte färgerna utan hon är helt enkelt bara tvärtom. Jag blir helt matt. Luften går ur mig. Det går inte att prata med henne. Kvällen innan nattade jag henne efter ett jättegräl och vi kramades och bestämde att vi skulle sluta skrika på varandra och säga dumma saker. Nu har jag beställt boken "med känsla för barns självkänsla". Får se om där finns några tips. Agnes blir bara argare om man kramar henne, busar med henne, pratar med henne så just nu låter jag henne vara (ignorerar) och det känns inte heller bra. 
Fina arga Agnes.
 
Emil blev i alla fall jätteglad för sina nya skor <3
 

Mjuke

Den här lille mjuke har blivit den lille arge. Oj, vilket humör han har. I helgen åkte Magnus med barnen till Diö och firade farmor som fyllde år. Jag hade bokklubben hemma hos mig och vi hade det jättetrevligt. Däremot så kunde jag inte somna på kvällen sedan. Jag är så mörkrädd och tycker att det är riktigt otäckt eftersom det vid några tillfällen har knackat på ytterdörren. När Magnus och barnen skulle åka så Emil "mamma, jag kommer längta efter dig". Är han go' eller?
 
Agnes är jättemysig och mjuk och kramas mycket mer än hon gjort tidigare. Hon är fortfarande 100% arg och skriker rakt ut, smäller med saker osv. I söndags skrek hon "jag är så arg så jag vill slå sönder något". Jag förstår precis hur hon känner. Vi håller på och tjafsar mycket om att kunna lite på och att ta ansvar. Ej att förväxlas med att vara duktig. Agnes är "duktig" hela tiden och bäddar sängen osv och jag påpekar hela tiden att hon inte behöver vara så duktig. Däremot så är hon inte helt pålitlig. Säger vi till henne att hon inte får ta med sig mobilen till skolan så kan hon ändå smyga ner den i skolväskan. Om hon får spola upp badvatten så spolar hon upp till kanten trots att hon inte får ha så mycket vatten. Vilda diskussioner igår! Hon är helt fantastisk vår tjej men jag känner att jag behöver jobba med hennes självkänsla. Goa ungar.
 

Leos lekland

 
 
 
 
 
 
 
På jullovet var Magnus och Jens med de fyra barnen på Leos lekland. Det älskade barnen. Agnes var dock lite besviken för när mammorna är med så brukar de få slush :) (flytande socker). Bra av papporna att sätta stopp! Det var fullt ös hela dagen där och det var trötta barn som kom hem till slut.
 
Här fortsätter vi vara sjuka. Jag åkte på magsjukan ganska exakt 24 timmar efter Agnes men resten av familjen verkar ha klarat sig. 
 
 
 

Nathaliegung på skolan

 
Vi äkte och hämtade Nattagumman i Lessebo. Hon hade sovit hos en kompis.
På vägen hem var de bara tvungna att gunga på kompisgungan på skolan.
 
Det var kallt men det gick att gunga högt ändå.
 
Nattan satte hög fart.
 
 
Till slut hördes det " nåd " från Emil i gungan.
Det är så roligt att ha storasyster med på bus.
 

Magsjuka

 
I söndags badade jag och Agnes här hemma i badkaret. På kvällen fick hon feber och jag var hemma med henne igår. Strax efter lunch kaskadkräktes hon när hon ätit en tugga på en pannkaka. Jag har sovit med henne i två nätter. Om inte jag blir magsjuk så är jag immun. Nu går jag mest här hemma och väntar...
 
Helgen var lugn och skön. I fredags var jag i Malmö med jobbet och var inte hemma förrän efter kl 21. På lördagen promenerade jag och Magnus och sedan kom Ebba hit och lekte med Agnes. De lekte i några timmar och hade hur kul som helst. På eftermiddagen körde vi till Kalmar och köpte resväskor på Netonnet. Det ryms 138 liter!
 
 
 
 
Agnes fick en från Rusta som rymmer 114 liter.
 
 
 
 
 
 Emil nöjde sig med att vara utan resväska (vi har en väska till honom här hemma) eftersom han är helt övertygad om att han inte ska med till Thailand. Han börjar dock fundera över vem som ska passa honom men kom fram till att alla åker ju med till Thailand och då konstaterade han:
- Jaha, ja jag får väl vara hemma själv då....
 
Idag är det dags för sprutor. Agnes får jag boka om till en ny tid men Magnus, Natta och Emil ska få sina första sprutor idag. Emil ska INTE få reda på att han ska få en spruta till om ett halvår.... Jag hade bokat tid till mig själv i Växjö i morgon men den får jag också boka om. Det är tydligen 48 timmar efter sista kräkningen innan man slutar smitta. 
 
Agnes har varit otroligt gosig hela helgen och jag hoppas att hennes trots har lagt sig. Hon är kramig och mjuk och det är helt underbart att få tillbaka sin gosiga tjej. Nu har däremot Emil dragit igång och han är väldigt, väldigt arg och smäller med sin dörr minst en gång/dag. Hans favorituttryck när han är arg är "äckel". Det låter inte så trevligt.
 

En dag med Agnes

En dag med Agnes kan se ut så här. Hon nöjer sig inte med att ligga i sängen och göra ingenting utan hon vill hitta på saker. Agnes och jag passade på i fredagskväll och utnyttja snön. Det blev en snögubbe och en snölykta. Igår när hon kom hem från gympan så var hon sååå glad. Hon kramades och hoppade in i duschen utan tjafs. När jag klappade på henne efteråt så konstaterade jag att hon var väldigt mjuk och då berättade hon att hon smort in sig med barnoljan som står i badrummet. Duktiga, fina Agnes. Den här tjejen är oerhört självständig. Jag förstår dock inte varför en 6-åring inte vågar visa sig naken för familjen längre. Just nu är det oerhört viktigt att han handduken om sig när hon har duschat och hon vill inte ens visa sig utan tröja! Lilla humplan. Hon är väldigt mycket storasyster och ofta väldigt "duktig". Jag vet inte riktigt hur vi ska få bort det. Jag vill inte att hon ska bli en högpresterande tjej som bara känner sig nöjd när hon får beröm eller när hon gör något bra. Hon ska kunna ligga i soffan och göra ingenting och känna sig jättenöjd med det. Det är svårt det där. Vi vuxna berömmer hela tiden när de presterar något bra, bäddar sängen, plockar undan, sjunger, ritar osv. Jag vill inte att Agnes självkänsla ska vara beroende av andras beröm.

En dag med Emil

Så här såg min söndag med Emil ut. Bus, sänghäng och kort. Igår var han helt uppspelt när jag kom hem och han berättade att han hade haft så roligt på dagis så han nästan kissade på sig fem gånger. Han hade haft jättekul med Noel. Agnes gympa började igår. När Magnus och Emil varit och lämnat Agnes och Alma på gympan så kom de och hämtade mig vid busstationen. Emil hade pälsmössa och sin Ironman-dräkt. Jättegullig. De hade ätit pannkakor tidigare och Magnus berättade att både Agnes och Emil speedade igång något fruktansvärt. Vid halvsju-tiden blev Emil hungrig igen och Magnus rostade en macka till honom med mormorkorv på. När han fick den bröt han ihop för jag brukar klippa "poppor" och Magnus hade skurit "poppor". Han var så arg och besviken och alla dessa fula ord som kom från hans mun visste jag inte ens att han kunde. Vilket bryt. Så småningom lugnade han ner sig och kom ut i köket igen och åt sina poppor. Han kan.....

Ännu en dag på stranden

 
 Vad härligt det är att traska nere vid havet när solen skiner och det trots allt är kyligt i luften.
 
Så mycket spring i benen. Agnes är jätteglad och jättearg och jätteledsen och jättetrött och jättepigg. Det är alltid "all in". Det känns som om jag och Agnes tjafsar jättemycket men ändå så vet vi var vi har varandra och hon kan vara ganska kramig till mig. Magnus får kämpa mycket mer när det gäller Agnes. Fast jag är övertygad om att det ger resultat. I helgen har det varit mycket jag och Emil eftersom han har varit krasslig. Magnus och Agnes fick egentid och i lördags så såg jag hur hon plötsligt gick bort och kramade Magnus och berättade hur mycket hon älskade honom. Det värmde i hjärtat. Hon är en fin tjej som är väldigt arg men som ändå behöver mycket uppmärksamhet, aktivitet, beröm och kärlek. 
 
Eftersom Emil fortfarande var hostig så stannade han och jag hemma i söndags medan Magnus och Agnes åkte till Diö och hälsade på farmor och farfar. Emil och jag hade en slapp dag i sängen, vi spelade lite kort, busade, kollade på TV, målade med vattenfärger, skrev ord och bara umgicks. Han har mycket funderingar. En dag sa han:
- Mamma, varför finns det inte bara en knapp på väggen som man trycker på och så har man redan borstat tänderna?
Det är mycket "håll struten" och han ska absolut inte följa med till Thailand för han tänker inte få någon spruta. 
Emil är riktigt duktig på att läsa och kan alla bokstäverna. Hur ska han annars kunna söka efter Ben 10 på datorn? :)
 
 

Min lille prins

 
Han är för go'. Även om vi nattar honom i hans säng så kan jag hitta honom i våra sängar när jag går och lägger mig. När vi tittar på TV så smyger han in i våra sängar och lägger sig. 
 
I natt har han legat och tryckt mot mig så jag har vaknat flera gånger. Dessutom så har jag och Magnus vänt på madrasserna och jag ligger nu på "fel" sida i sängen och somnade inte förrän vid kl 01. När klockan ringde kl 05.40 var jag inte jättepigg. Emil har legat och hostat hela natten. Första arbetsdagen började inte bra.
 
Igår nattade jag Emil och vi brukar börja med en saga sedan blir det kittling tills någon av oss skriker "NÅD" för då måsta man sluta tills personen säger "NÅD INTE" (Emils påhitt) för då kan kittlingen börja igen. Efter kittlingen blev det saga på ryggen. Jag brukar berätta sagor om bajskorvar och myror men igår blev det en berättelse om Thor som slog sin hammare i bajskorven så det regnade bajs över hela Hovmantorp. När det var Emils tur så berättade han en saga om Thor, bajs och alla andra superhjältar i Avangers som hoppade på min rygg. Han bankade hårt på min rygg och hade en massa ljudeffekter för sig och det hela avslutades med att han stod på min rygg.....
 
Igår låg han på golvet och spelade ett nytt spel på sin surfplatta. Tydligen var det svårt för helt plötsligt hörde jag honom skrika "MEN HUR SVÅRT KAN DET VARA?!?" och sedan bröt han ihop. Han är både arg, glad och ledsen varje dag. Mest är han ledsen för att han ska få en spruta och han vill absolut inte åka till Thailand. Kanske när han är 8 år.
 

Pyttelite snö

 
När vi kom tillbaka från Skåne så var det pyttelite snö hemma så två dagar senare lekte Agnes med Lova och de åkte pulka i vår lilla pulkabacke. Backen är lite för långt bort för att jag ska känna mig bekväm så jag gick och kollade dem. Emil följde med och valde sina egna kläder...
 
 
Agnes har lekt med Alma nu i tre dagar. Idag var Magnus med barnen på Leos lekland och Jens var där med Alma och Astrid samtidigt. Jag fick en lugn och skön dag här hemma och passade på att promenera först på bandet och sedan ute i det fina vädret. 
 
Igår när barnen fick reda på att de skulle till Leos med pappa så blev de jätteglada. Jag sa till Emil att han kunde kanske spela innebandy med pappa på Leos. Emil svarade:
- Jag tror inte det min lilla vän.
Var får han allt ifrån?
 
I morse satt han i mitt knä och ville att jag också skulle med till Leos. Jag upplyste honom om att jag alltid har varit där med honom och nu var det pappas tur.
-Ja men jag vill att ni ska vara där båda....
 
Emil är hemmakär och vill att hela familjen ska vara hemma/göra saker tillsammans. Då mår han som bäst.
 
Nu lyssnar jag på hur Natta spelar gitarr och Agnes sjunger en egen komponerad sång. Mysigt. 
 
Snipp, snapp, snut så var julledigheten slut. Vad fort det gick. Fast det känns helt ok att börja jobba igen och få lite vardag. Jag gillar vardag. Dessutom är vi i Thailand om två månader....även om Emil inte vill följa med för han vägrar spruta. 
 

En dag vid stranden

När vi var i Skåne så hade vi några härliga dagar vid havet. Jag älskar känslan av att närma sig havet och känna hur vinden tar i, höra vågorna och känna doften. Helt plötsligt ser man det oändliga havet och imponeras av krafterna. Barnen gillar att kasta i stenar och pinnar och att härja nere på stranden.
 
Idag har jag och Magnus varit ute och promnerat tillsammans. Helt ljuvligt. Kallt och blåsigt men skönt med frisk luft. Agnes är hos Alma och grannpojken Elis härjar med Emil. Igår hade vi Alma här hemma och Emil var på kalas hos Abbe. När vi gick hem därifrån så gick Emils godispåse sönder och alla godisarna trillade ut på gatan. Stackars lille gossen. Han är för rolig. I morse frågade jag honom när han ska börja sova i sin egen säng eftersom vi inte minns sist Emil sov i sin egen säng. 
-När jag fyller 6 år.
Det säger han eftersom Agnes är 6 år och han gillar inte att hon sover i våra sängar för det ska ju bara han göra :)
 
Jag har köpt mig en ny telefon, en sony z3. Jag köpte den i Sveriges sämsta telenorbutik. Först kunde de inte hjälpa mig med att sätta på skyddet på glaset och sedan frågade jag om de hade ett skal till och då köpte jag det. När jag kom hem skulle jag sätta på skalet och då var det till en helt annan mobil. När Magnus skulle sätta i simkortet så passade inte det i min nya mobil TROTS att jag frågade i butiken om det bara var att flytta över simkortet. Magnus åkte dit dagen efter och då klippte de till mitt simkort, kompenserade inte på något vis för att de gett mig fel skal eller gett mig fel simkort och de kunde fortfarande inte sätta på ett skydd på glaset. När Magnus kom hem så visade det sig att de hade petat in mitt simkort i minneskortshålet! Till slut fick Magnus ut det och då visade det sig att då passade mitt simkort fortfarande inte i telefonen men Magnus lyckades klippa till det. Pinsamt! Jag kommer aldrig mer handla något i den butiken.
 
 
 
 

Julafton

 
 
God jul från halva familjen.
 
Det väntades och väntades på tomten som kom förbi redan vid lunchtid.
 
Agnes var lite skeptisk och avslutade tomtebesöket med att fråga tomten vad han heter egentligen.... tomten heter tomen och bor ganska nära mamma och Anders :)
 
 
Vi började med det kalla på lunchen och där var så det räckte. Jag smakade ål för första gången och åt till och med lite sill.

Två barn och fem vuxna....sjukt många paket och barnen fick mest men jag fick i alla fler paket än min lillebror :)
 
God mat och gott sällskap!
 
Kolla Agnes berg...det är mitt som ligger främst i bild.
 
 
Jag känner alltid lite sorg på kvällen för då vet jag att det dröjer ett helt år till nästa jul. Vemodigt. 
 
Barnen fick bl a utklädningskläder, pengar, agentväska, lyftkran, innebandyklubbor, innebandykläder och glasögon, prinsessklänningar, magnetpyssel, smyckeshängare, spel, pistoler, svärd, radiostyrd helikopter, bilar, kläder, miniräknare, mörkerkikare, transformers, gummibandspyssel, kista, skjorta, lego, barbie, barbimöbler, captain america sköld och en massa annat.
 
En liten söt tomtenisse med den viktiga surfplattan...

RSS 2.0