TRE ÅR!!!

Idag fyller vår fina tjej TRE år! Oj, vad fort tiden går... Det var ändring av klockorna i natt så det blev uppstigning kl 04.30 (05.30 gammal tid) för att fira henne. Det var en förvånad och trött tjej när vi promenerade in i hennes rum med alla 21 paket. Det tog en stund för henne att öppna....
Senaste uttrycket är tydligen WOW för flera gånger sa hon "wow...en så'n hade jag önskat mig". Det var böcker, klämmor, tofsar, prinsessklänning, kläder, träfrukter, ny kassaapparat, dockkläder, blår hårfärg, munspel, kritor, block, pippiperuk m m. Idag blir det kalas för släkten. 20 personer blir vi! Sen åker vi ner till Skåne med mormor och morfar!
För tre år sedan var jag vid den här tiden lyckligt ovetande om vad som väntade. Jag blev ingångsatt och sedan väntade många både roliga och plågsamma timmar innan det tillslut blev kejsarsnitt. Kl 22.35 kom hon ut och i samma sekund förändrades mitt liv. Fina, fina Agnes. Vi älskar dig!

Äppleglädje

Den här tjejen har feber igen och i natt var det en timmes altansittning. Hon hade det riktigt kämpigt med andningen och kräktes igår kväll. Vi satt tillsammans i en solstol på altanen mellan kl 03-04 och tittade på svtplay i min mobil. Hon tycker det är jättemysigt när vi sitter där ute, tillsammans, inbäddade i täcken. Febern rusade upp i natt igen men efter lite hot så tar hon både hostmedicin och alvedon. Hon är duktig vår Agnes. Hon till och med säger till att hon ska kräkas innan hon kräks så det inte kommer i sängen! Bara hon blir frisk tills på söndag... Hon lääääängtar till sin födelsedag.
Vi var på dagis i alla fall så hon fick bjuda på glass. Helt underbart att se alla dessa barn och den bästaste personalen som finns. Efter en halvtimme åkte vi hem igen. Mina föräldrar har varit här idag. Mamma har bakat en massa tårtbottnar tills på söndag. Agnes hade fått paket av Sussie på posten idag och sedan lämnade även Alma över presenter. Mormor och morfar har alltid en massa saker med sig. Idag fick bl a hon en massa täcken och kuddar till sina dockor som mormor sytt. Många paket redan! Nöjd Agnes...
Agnes fällde en rolig kommentar igår då hon kom med en gammal teckning som det stod Agnes i en hörnet på och sa "där står att om Agnes är sjuk så ska hon ligga i sängen och vi ska leka doktor...". Det är mycket doktorslekar nu :)

Och så kom febern igen...

Vad är det här? För några veckor sedan sa jag till Magnus att det var så himla skönt att barnen är så lite sjuka...det skulle jag inte sagt. Agnes har åter feber, 39,6 och hostar otäckt. Emil har varit gnällig och ur form i flera dagar så det är nog något på gång. Det är inte läge för sjukdomar nu när vi ska ha kalas för vår blivande treåring!
Idag var jag på utvecklingssamtal (eller vad det heter) på dagis. Agnes är hur duktig som helst där, klär på sig, fixar toabesök, äter bra, leker bra, duktig vid matbordet, hjälpsam till alla. Hur ser det ut här hemma då? Hon tar strypgrepp på Emil, ser ut som om en ettåring ätit på hennes matplats, kan inte ta på sig själv, kan inte fixa toabesöken utan jag måste hjälpa henne med det mesta. Mat är helt ointressant och hon kämpar en halvtimme varje morgon för att få i sig en halv macka. Fast hon har alla de bra sidorna här hemma också och det är skönt att hon oftast bara visar dåliga sidorna hemma.... I kväll fick jag i alla fall pyssla om henne och serva med saft och banan. Naturligtvis har hon fått en bamsefläskläpp på dagis så det gör lite ont när hon äter också. Stackars gumman.!

Matkoma....

Ibland behövs inga kommentarer...

En intensiv stund på lekplatsen

Mammma är och handlar present i stan. Vi leker på lekplatsen. Gräver, gungar gungbräda, gungar gunga, åker rutchkana, klättrar torn, tittar kikare och klappar lekplatskatten.

AgnesBox

Vilken liten rulltetulta du är. Du kan städa ditt rum men helst skall vi hjälpa till. Här städar du inte.
Ser ut som du poserar för din skådespelarportfolio.
- Moi?
Fransk independentfilm måhända.

Tokdans

Vi har två barn (eller egentligen fyra faktiskt) som älskar musik. Dans på ovanvåningen är favoriten och då är det skaka loss ordentligt som gäller. På kvällarna tokdansar vi där uppe innan det är dags för nattsömnen. Det är riktigt kul.
Agnes hade en rolig kommentar igår. Jag och Magnus drack lite glögg och barnen fick russin. Efter 20 minuter hoppade barnen runt och var överenergiska. Jag sa till Magnus "barnen blev nog lite speedade av russinen...". En minut senare kommer Agnes och säger "mamma, jag blev så hoppig!". Jo tack....
Idag blir det ensammys med barnen. Magnus jobbar till tolv i natt. Frysen är trasig igen. Det tar så mycket energi allt strul...
Positivt är att jag inte har tagit död på alla blommor än. De verkar trivas i det här huset, precis som vi, och passionsblomman får nya blommor hela tiden. Emil sover bra (napp 1-2 gånger istället för 5 gåner) på natten när Magnus tar honom. Jag tror att jag måste slappna av lite och inte rusa in varje gång. Jag vaknar av minsta lilla och går in och ger honom nappen men när Magnus "har honom" så sover jag som en stock. Skönt!

Kvällssanningar

Det har varit gräl här hemma idag. Till slut blev jag så arg så jag slängde en av Agnes strumpor på henne. Omoget. Jag blev bara så trött på allt knuffande på Emil, skrikande, tvärtemot humör och sedan så är jag sjuk. Ikväll när hon skulle sova så gick jag in och skulle bädda om henne och då började vi prata. Jag berättade att jag tycker det är jobbigt och tråkigt när vi bråkar och sedan bad jag om ursäkt för att jag kastat strumpan på henne. Naturligtvis spädde hon på mitt dåliga samvete med att svara "det gjorde JÄTTEONT!". Sedan tyckte jag att hon kanske också ville be om ursäkt för några saker idag...t ex för att hon skrek "DUMMA MAMMA" men nejdå, det gjorde hon inte. I stället berättade hon att hon även hade skrikit dumma mamma i mikrofonen i kassaapparaten. Allt för att jag inte skulle missa budskapet antagligen....men slutet gott. Vi kramades och gjorde slängkyssar.

Trollen i skogen

Visst ser han förskrämd ut, Emil :) För några veckor sedan tog jag dubbelvagnen, packade fika med och gick en lååång promenad med barnen. Agnes somnade efter 10 minuter så det blev inte riktigt som jag hade tänkt men det var mysigt ändå.
Det är fortfarande sjukstuga här hemma. Jag har smittat Emil med både förkylning och hosta. Magnus var hemma igår och tog hand om barnen. Jag låg däckad. Agnes och Magnus var på kyrkans öppna förskola. Vilken skillnad det är på henne nu när hon har fått lite tid med pappa. Det var nog lite tur i oturen att jag blev sjuk. Alla barnen här hemma behöver mer tid med sin pappa men det är mycket nu med två hus, extra jobb, fixande på vårt nya hus osv.

Emil älskar promenader. En kväll gick vi ut på kvällspromenad, jag, Magnus, Agnes och Emil. Det var bus i lilla skogen nedanför, hoppande från stenar, lövsamling och känslan av att bara njuta tillsammans en vacker höstkväll. Det är det lilla som gör det...i stället för att ägna kvällens sista timmar åt tvätt, diskmaskin, undanplockning, discodans, dator och TV så valde vi oss. Mysigt! Det är så lätt att fastna i vardagens alla "måsten".
Agnes bråkar mycket med Natta och en morgon hörde jag henne säger "snorunge" till Natta. Eftersom Agnes var förkyld så blev det hela ju lite komiskt så Natta svarade något i stil med "det kan du själv vara..det är inte jag som är snorig utan du". Efter några minuter hörde jag Natta hosta och då hörde jag Agnes "SNORUNGEHOSTA". Jag kunde inte låta bli att fnissa lite för mig själv...hon har fantasi även när det gäller ord...

Livlig fantasi är väl bra, eller?

Agnes hoppar, klättrar, studsar, dansar och är full med liv.....och fantasi. Nu kom hon precis och sa "nu ska du vara mamma Hanna, okej?". Det gick jag med på och då följde "mamma Hanna, jag och Alma, hon står här (pekar bakom sig), vi tänkte leka lite själva...är det ok?". Jag, eller mamma Hanna, det blir förvirrat här...sa att de kunde leka på Agnes rum om de inte stökade upp för mycket. Nu är hon där inne och pratar för sig själv och jag börjar undra...kan det här vara skadligt? Alla dessa låtsaslekar bör väl vara bra. Jag tänker att en livlig fantasi kan hon alltid ha roligt med...eller?

Mindre kul är att Agnes har börjat ta strypgrepp på Emil. Rejäla tag alltså...så man blir rädd. Vi har försökt prata, förklara, skrika, hota osv men helt plötsligt så gör hon det igen. Ena sekunden knuffar hon honom i backen och andra sekunden så blir hon ledsen för att hon inte hann säga godnatt till honom. Idag tog hon av honom alla kläderna när vi kom hem från dagis...lilla fina storasyster. Hon har inte sovit middag nu på flera dagar. Är det slut med det nu? Phu....

Snipp snapp snut så var sommaren slut

Vad kallt det blev helt plötsligt. Jag har rotat fram alla vinterkläder och kan konstatera att båda barnen har vuxit rejält senaste månaden! Vinterkläderna passar nu men om några månader blir det för litet. Dags att leta overaller på Tradera!
Nu är jag trött på att vara sjuk. I natt satt jag upp i soffan och sov. Tror aldrig jag har varit så här förkyld! Märkligt. I den här familjen är det jag som är sjuk hela tiden. Tre gånger senaste halvåret! Tur att barnen nästan aldrig är sjuka.
Igår var vi på barnloppis. Bra initiativ och jag hoppas det kommer anordnas fler gånger. Det blev lite filmer, barnbrödkavel, prinsesskor, bilar, en tröja och en pippiperuk. Vi har ju då en hel del väldigt fina barnkläder som vi oxå borde sälja...men jag kan inte skiljas från dem än. Alla dessa fina bäbiskläder. Dessutom har jag svårt för att förlika mig med att vi inte ska ha fler bäbisar...ingen bäbis i magen, ingen bäbis vid bröstet osv...fast jag är för gammal så det blir inte fler men ändå! Nej, jag är inte redo för att rensa ut allt smått. Det gör ont i äggstockarna :)

Eftersom jag mest har varit tråkig och förkyld så har Magnus busat med barnen. I morse lekte han och Agnes affär. Helt underbart att se. Emil hjälpte också till. Agnes går in i en annan roll när hon leker och hon älskar det. Det öppnas fler kassor, det handlas saker till kalas som ska firas, barnen (dockorna) fyller år, telefonen ringer osv. Sedan har de läst böcker tillsammans (Emil älskar det), jag har varit bjuden på kalas på Agnes rum (hon dukar med sina enstaka (de har försvunnit) plasttallrikar på golvet och öppnar dörren och säger vääälkomna, vääälkomna till alla sina låtsaskompiar). Det är mycket dans på ovanvåningen nu. Både Agnes och Emil älskar att dansa. Agnes klär av sig ALLA kläderna för att lufta nopplan och sedan vänder hon söta rumpan mot mig och vickar på den. Jag grimaserar och hon skrattar så att hon kiknar... Det blir aldrig långtråkigt här hemma!

Så mycket konstiga uttryck

Stolt tjej idag när vi gick skogspromenad. Två minuter senare får hon ett utbrott för "dockan SKA ligga i Emils vagn för annars somnar hon inte!!!". När jag lugnt försökte förklara att dockan inte kunde sitta i Emils vagn för där skulle han sitta så gallskrek hon. Jag blev tokig och slängde iväg dockan (moget) varpå hon blev ännu argare/mer ledsen och började med "DOCKAN SLOG HUVUDET, KNÄT, ARMBÅGEN osv". Det gick över till slut...inga fler dockvagnspromenader.
Agnes säger många konstiga saker nu. I morse var det dags igen. Vid frukostbordet så Emil åter ett bryt och Agnes tittade på honom. Sen sa hon "mamma, Emil ä otjevlig nu". Otrevlig?!? Jovisst, men var kommer det ifrån? Många saker har jag sagt till henne men otrevlig har jag nog missat...
Igår gnällde jag för mig själv lite "aj, mitt knä...jag undrar varför jag har ont i mitt knä egentligen". 
Agnes svarade "du växer, mamma" och såg ut som om det var det mest självklara i hela världen. 
"Jaha" svarade jag och försökte hålla mig för skratt. 
Då tittade Agnes på mig och sa "nuuu fattar du" och sedan vände hon bara ryggen till mig..
Projekt båtbygge i köket. Längst fram sitter Alice, bredvid Agnes sitter Alma (surprise), bakom Agnes sitter Viktor och bredvid Viktor sitter Inez. Glasklart.

Sötaste Emil. Det är nog någon fas nu. Mycket psykbryt här hemma med kasta sig på golvet, gråta, gråta, gråta. Men...han är ju så söt. Ikväll tittade vi nog på Babblarna 23 gånger i rad. Jag hatar dem.
Just det, idag var vi på hörselkontroll med Agnes. Hon var sååå duktig och satt själv i ett rum med en tant och lyssnade på ljud och plockade bollar. Inget fel på hennes hörsel. Skönt.

Riktigt höstväder!

Vilken underbar morgon. Riktig höstkyla men ändå solsken. Jag älskar den vackra hösten.

Igår fick jag för mig att baka en banankaka och trodde att Agnes ville hjälpa till men hon hade inte tid. Hon hade projekt bygga båt och samlade ihop alla köksstolarna och satte dem i två långa rader. Sedan satt hon, Alma, Alice, Viktor och Inez där och de hade mat med sig. Låtsaslekarna blir allt mer avancerade och hon älskar rollspel. Ja, ja...jag fick baka kakan i lugn och ro i alla fall. Smeten hann hon smaka i alla fall. Emil också men han bara räckte ut tungan och grimaserade. Gillade inte smeten men färdiga kakan älskade han!
Full med bus och full med energi. Igår var Sara och Viktor här och fikade/lekte. Agnes försökte locka med Viktor på alla sina lekar, affär, doktor, klä ut sig till prinsessor osv. Det slutade i alla fall med att de lekte sova-leken. De bäddade ner sig i Agnes säng och låtsades att de sov. Helt underbara. Emil traskade runt och hängde med dem ibland. Han hade en dålig dag igår och blev glad först när pappa kom hem. Agnes stöter bort Magnus men det är nog en ålderssak och går förhoppningsvis över snart. Både Alma och Viktor föredrar sina mammor för tillfället så Magnus behöver inte ta det personligt :)

Lite från gamla huset...

I morse när vi lekte frisör så skulle Agnes vara "Malena" och jag var då någon som skulle får håret klippt och färgat. När jag satt mig i soffan på alla kuddarna så sa Agnes "om du sitter stilla så får du vingummi sen!". Var får hon allt ifrån? Jag måste kolla med Magnus om han brukar locka med vingummi när hon blir klippt...
Igår fick Emil ett bryt vid eftermiddagsfikan och Agnes tittade på honom och sa sen till mig "va tjamsig han e Emil"...."han e jättetjamsig nu". Hon är så lillgammal och så underbar och hon kan inte säga R och det blir så gulligt.
Emil stod på stol vid spisen igår och kollade (tiggde!) när jag stekte pannkakor igår. Han börjar bli en stor gossen nu. I matväg så får vi inte hjälpa honom med något. Då får han ett bryt och vägrar äta mer. Emil testar sina gränser hela tiden nu. Det senaste är att han försöker hoppa jämfota upp i luften. Ibland går det och ibland inte.
Idag blev det kyrkans öppna förskolan. Mysigt. Emil var mest trött och ledsen dock. Agnes ville bara krama och klappa Alma hela tiden som inte ville. Försökte prata med Agnes om det när vi gick hem men hon förstod inte och sa "men jag vill ju krama Alma". Det är inte lätt alltid :)
I natt sov jag 9 h i rad. Magnus tyckte jag skulle sova på ovanvåningen så jag fick sova ordentligt och det gjorde jag. Jag somnade innan kl 21 och sov till 06. Helt underbart!

Agnes underhåller Emil

Jag smygfilmade det här för ganska länge sedan. Det hördes höga skratt från TV-rummet och då hittade jag orsaken till det ganska snabbt :)
Förresten så har jag glömt skriva om när sotaren var här...eller inte sotaren utan någon man som skulle kolla kakelugnen. Jag hade naturligtvis glömt att han skulle komma så när det ringde på dörren lekte jag och Agnes "Malena" (hårfrisörskan). Agnes hade satt klämmor i mitt hår och det låg fyra borstar/kammar på bordet och såg allmänt stökigt ut. Jag var väl inte helt nöjd med min frisyr.... I alla fall så kollade han kakelugnen och vi pratade på. Agnes tyckte det var vääääldigt tråkigt och ville leka. Efter ett tag såg jag hur hon tog fram sin kassapparat och ställde upp den där vi brukar leka affär. Kassaapparaten har en liten mick som man kan prata i och då blir det lite "radioljud". Mitt i viktiga infon från den här mannen så hörde jag skrålandes "MAMMA TILL KASSAN, MAMMA TILL KASSAN, MAMMA TILL KASSAN...". Man kan ju inte mer än skratta. Hon är väldigt underhållande vår Agnes.

Snart är det sommar igen

Eftersom det kändes som om helgen bara varade i fem minuter så måste det ju betyda att tiden för tillfället går väldigt fort och då är det snart sommar igen. Fast jag tillhör skaran som älskar hösten. Igår plockade jag fram värmeljusen. Mys!
Agnes har någon grej med sitt kissande. Hon måste ibland kissa var femte minut och vi har kollat det hos doktorn. Där är inget! Sedan så kan det dröja dagar då allt fungerar bra men i morse började hon igen. Dessutom så måste hon ta av sig alla kläder när hon ska kissa. En gång hade hon byxorna vid knäna och då råkade hon luta sig bak så det kom kiss på kläderna och nu är hon helt hysterisk med att få kiss på sina kläder. Här hemma funkar det av ta allt men det är inte lika kul när vi är på offentliga toaletter som inte alltid är så fräscha. Blev ett storgräl om detta i fredags. Jag lovade henne att det inte skulle komma kiss på kläderna om hon hade byxorna nere vid fötterna men hon vägrade kissa då. Slutade med att vi fick åka hem.
Igår var vi på IKEA och hos kusinerna i Diö. Agnes och Jonathan lekte fint tillsammans. Om några år så kommer de nog ha riktigt kul ihop alla tre. Som vanligt så hade Thanh lagat supergod mat!
Åh, i natt hade vi Agnes i sängen. Det är så ovanligt och jag blir så glad när hon kommer in. Mysigt :) Helt plöstligt stod hon i dörröppningen och var ledsen och klagade över att hon hade ont i sina ben. Jag tror det beror på att hon växer men oavsett vilket så fick hon krypa ner mellan oss. Lilla, lilla, söta Agnes.

Trötter

Den här gossen har ibland somnat lite var som helst. En dag somnade han nästan med fötterna på golvet och huvudet i soffan. En annan dag hittade jag honom sovandes på golvet. Är man trött så är man. Idag blir det en tur till kusinerna i Diö! Yippee!
Igår försökte vi oss på lite familjemys och eldade i kakelugnen. Sedan plockade vi fram marshmallows och förväntade oss exalterade barn. Magnus grillade marshmallows och sedan vägrade barnen överhuvudtaget smaka dem. Trots att vi LOVADE att det var GODIS. Det slutade med att jag och Magnus slafsade i oss marshmallows...

Emil "städar" sina strumpor och lägger dem i hallen på skohyllan. Helt logiskt. Skorna står ju där.
Mycket lekar här hemma...ibland är hon prinsessa.
Igår försökte hon reda ut vår familj vilket inte är helt enkelt. Jag har tidigare pratat med henne om att Natta och Zacke har en annan mamma som de är hos varannan vecka. Jag har sagt lite förenklat att jag är deras extramamma när de bor här. Igår pratade hon med Magnus om detta och sa att Natta och Zacke har en annan pappa när de är hos sin mamma. Magnus förklarade då att "jo, men det är jag som gjort Natta och Zacke". Följdfrågan blev då vem som gjort henne osv. När jag Nattade henne tittade hon storögt på mig och sa "mamma, du och pappa har GJORT mig". Jepp... Då var vi där :)
Agnes första huvudfoting! Jag ritade först en för att visa hur en gubbe ser ut och sedan gjorde hon en likadan. Väldigt stolt tjej....

Gympatjejerna

I morgon är det gympadags. Agnes vet inte riktigt om hon vill gå dit för Alma ska inte dit...suck...dessa tjejer. De ska göra allting tillsammans och det är oerhört kul att studera dem. Det är fniss och bus och oftast bara glädje. Igår pekade jag på mina ögonfransar och frågade Agnes vad de heter. Hon tittade på mig och nästan himlade med ögonen och svarade självsäkert "ÖGONSVANSAR". Jag dog nästan...så gulligt...hade inte hjärta att rätta henne.

Så fin gympadräkt som mormor köpt till Agnes! Hon kände sig jättefin!
Kiwi, kiwi, kiwi, apelsin, banaaaaner, banaaaner...lite sång är det också innan vi slutar på gympan. Ramsa fastnar och vi brukar gå och sjunga på den hela kvällen.
Idag hade jag massage inbokat. Thaimassage. Superskönt men jag har redan ont i ryggen igen :( Vad mysigt det var att åka iväg och ha två vinkande glada barn i dörren. Sedan när jag kom hem så var de jätteglada och hade varit med pappa på dagislekplatsen. Agnes behöver tid med pappa. Hon har varit väldigt mammig och stöter bort Magnus lite. Jag tyckte redan att jag märkte skillnad idag när jag kom hem. Pappa var helt okej igen. Emil kallade på pappa i natt. Mysigt!

Höstmorgon

Nu är det höst på riktigt! Mössa och vantar idag. Vad mysigt det är att komma iväg i hyfsad tid så det inte blir en massa stress och gnäll. Idag tog vi det lugnt och gick i lugn och ro till dagis. Agnes plockade löv till sig och Alma.
Emil är ingen mössgillare men det är bara att tvinga på honom den. Han är väldans söt i mössa i alla fall. Han sov hela natten, eller jag gav honom nappen vid fem i morse, men Agnes har varit orolig och kissat två eller tre gånger i natt. Sedan kom hon in kl 04 med en bok och sa "mamma, jag tänker lägga mig och läsa här...". Skulle inte tro det. Hon låg och snurrade och hostade i våra sängar lite men sedan fick hon gå in på sitt eget rum. Hon är för rolig när hon ligger i våra sängar (hon brukar komma in vid 06 och ligga och mysa lite). Jag ska ligga på hennes arm och sedan lägger hon andra armen runt min hals så hon håller riktigt hårt om mig och sedan ligger hon gärna och pillar mig i håret men jag får absolut inte röra henne!
Till slut gick hon med på att inte ha klänning på dagis. Annars hade hon fått bli hemma idag. Idag var det kallt så sommarklänningarna fick stanna hemma. Jag älskar lipfish-kläderna men det gör inte Agnes tyvärr. Äntligen fredag!!! Ikväll blir det fredagsmys, spackling och kanske storstädning av bilen efter alla klagomål ;)

Hon kan städa!

Jag blev faktiskt imponerad igår. Jag dammsög och bad Agnes röja på sitt rum. Det gick knappt att hitta golvet eftersom alla sakerna var utslängda på hela golvet. Efter lite tjat och löfte om att leka affär efter städningen så rusade hon in och röjde. När jag kom in och skulle dammsuga så såg det ut så här! Jag blev verkligen imponerad. Agnes hade städat jättefint. Inte illa av en blivande treåring!

Hjälpredan Emil städar Agnes rum

Gossen är en riktig hjälpreda här hemma. Säger jag att det är dags att dammsuga så rusar han till städskrubben, öppnar dörren och börjar dra i dammsugaren. När jag tagit ut den så pillar han ut sladden och rusar till kontakten för att sätta i den, vilket han inte fixar än så länge, sedan börjar han försöka trycka igång den. Han ääälskar att dammsuga. Mammas gosse.

Fem minuter senare kräks hon....

Agnes har varit dålig på att äta flera dagar nu och igår var det andra dagen som hon inte skulle äta kvällsmat. Tillslut fick hon ner en korv och när jag la armen runt henne så kände jag hur varm hon var. Det visade sig att hon hade 39,7 grader! Nerbäddning i soffan och fram med flytande Alvedon. Hon var sååå duktig även om hon inte gillade det.
Här har hon fått ner nästan all alvedon. Fem minuter sedan kräks hon. Stackars liten. Det blev rumpalvedon sedan och då gick febern ner. Hon satt med sitt lilla huvud ner i en bunke hur länge som helst...fall i fall hon skulle kräkas igen :) Agnes hade svårt för att somna eftersom det "kändes konstigt i halsen". Lilla gumman. Dagen började så bra med lekar här hemma med mig och sen kom Alma och lekte med henne. Däremot så såg jag hur Agnes knuffade Alma så hon flög i backen! Det var bråk om en leksak. Tänk vilka "stora" problem de har de små :)
Lille Emil äter numera äpplen. Två äpplen om dagen blir det. Han älskar det. Jag är lite rädd för att han ska sätta i halsen men än så länge så har det gått bra.
Han är lite speciell Emil. När han får ett äpple så vägrar han äta det förrän jag har tagit en tugga. Sedan käkar han hela äpplet. Ska han se om jag först trillar ihop och dör eller vad är grejen? Jag tror att han inte riktigt vet var han ska börja äta så när jag har tagit en tugga så vet han att det är där man börjar...men så länge han inte pratar så blir det bara gissningar :)

Musik på schemat

Idag är öppna förskolan stängd. Panik. Båda barnen har sovit katastrofalt i natt. Agnes vägrade smaka kvällsmaten (pastagratäng) igår och var hellre utan mat. I morse vaknade hon dock som en solstråle och det har varit riktigt mysigt. Inget tjat om napp! Alla barnen vinkade och kramade Magnus hejdå i morse och det var bara mysigt här hemma. Jag och Agnes leker affär. Hon äääälskar låtsaslekar och jag tror minsann att hon börjar tycka dockor är roligt också. Sedan har hon spelat och sjungit en massa. Helt underbart och jag har filmat massor med mobilen. I eftermiddag kommer Alma hit och leker. Agnes kommer bli överlycklig!

Trotsig dotter och tokig mamma


Var blev hon av? Snälla, gulliga Agnes. Ett monster har tagit över henne och jag överväger att kontakta en andeutdrivare...finns det sådana på riktigt, egentligen? Agnes är tvärtemot allt, skriker efter napp ca 5 h/dag trots att hon inte fått ha napp dagtid sedan hon var liten bäbis, hon slår mig och sina syskon, kastade sin nya kamera i golvet, slängde pizzabitar över hela köksbordet, häller ut vatten från sitt glas på bord och golv medvetet osv. Hon har ju alltid haft livlig fantasi och nu går den på högvarv när det gäller att hitta på jävelskap. Agnes vill inte kramas längre eller sitta i mitt knä. Hon är bara arg och ledsen. Jag blir tokig. Mycket av hennes trots ignorerar jag men när hon klipper till mig eller slänger ut mat över hela köksbordet så blir jag tokig. Hon är kanske för liten för att åka in på rummet men det är dit hon åker. Kramas funkar inte. Pedagogiskt prat funkar inte. Det går över. Jag längtar. Det tar fruktansvärt mycket energi med alla bråk och jag är helt slut.
Den här gossen tittar förundrat när Agnes får sina utbrott men han bryr sig inte så mycket. Han puttas, rivs, knips och slåss han med men får ett aj, aj och höjt pekfinger som respons. Agnes håller på mycket med bokstäver och vi har bokstavsklossar. När hon hittar ett A så springer hon och visar det samtidigt som säger AAAA. Emil fattar inte grejen men gör likadant. Han tar en kloss, springer till oss och säger AAAAA. Sötaste!
Helgen bara försvann! I lördags var det handling och fixande här hemma. Sedan blev det kalas i Växjö eftersom kusinen fyllde år. Igår kom mamma, Anders, pappa, Sara och lillebror hit. De gjorde en vägg på ovanvåningen, klädde om dynorna till stolarna, sydde en duk och fixade ringklocka på Agnes cykel. Tack för alla hjälp! Det blir så tomt när de åker. Usch! Längtar efter min familj. Både jag och Agnes fick en massa fina paket...men vänta...vem var det nu som fyllde år egentligen? På eftermiddagen åkte jag, mamma, broren och Agnes till hennes gympa. Hon hade på sig sin nya gympadräkt och var så söt. Sedan blev det en märklig tårta som jag gjort. Den var verkligen inte god men hade en väldigt vacker text "Linda 20 år" :)

RSS 2.0