Dagishämtningen from hell!

 
De är mina barn. Jag älskar dem. Idag övervägde jag dock under några väldigt intensiva andetag om man ändå inte har bytesrätt eller något. Magnus har fått nya arbetstider och kommer hämta och lämna barnen alla dagar utom tisdagar. Idag var det tisdag. Stressade som ett djur från jobbet. Längtade ihjäl mig efter barnen. Kom mitt i fikan (kl 14.45). Möttes av en besviken blick från Agnes och sedan sa hon "men jag ska ju hålla på med glitter nu!!! Har vi glitter hemma? Inte? Då får du köpa det nu mamma!". Jag förklarade att det inte skulle köpas något glitter NU men att hon kanske kunde önska sig det i födelsedagspresent och då sa hon "DUMMA MAMMA" så alla barn och fröknar tittade på henne (vilket inte bekymrade henne det minsta). Jag stängde dörren och gick ut i kapprummet. Sedan kom fröken sur och fortsatte vara otrevlig. 
 
Dags för nästa barn. De satt också och fikade. Jag sa till Agnes att hon fick vänta medan jag gick och hämtade Emil och att vi inte skulle störa barnen när de hade mellanmål. Hon bröt ihop och skrek en massa fula ord igen. Jag försökte (för en gångs skull) vara pedagogisk och satte mig framför henne och pratade lugnt och snällt....vilket gjorde att hon testade gränserna ännu mer! Fritt fram nu liksom! Jag gick in och tittade på fröknarna och frågade var Emil var. Sedan hörde jag "mamma" och såg en liten blond sak sitta bredvid ena fröken. De undrade om det var länge sedan jag träffat honom...hahaha...okej, nu känner jag alltså inte igen min son men det var ju tur att han kände igen mig!. Sedan bröt han ihop och skrek. Fortfarande oklart varför men båda barnen gallskrek hela vägen till bilen, i bilen på vägen hem och ett bra tag här hemma också. Jag gjorde fisksoppa och funderade över hur lugnt och fridfullt livet var innan barnen kom och sedan var jag väldigt tacksam över att det är Magnus som lämnar och hämtar barnen nästan alla dagar. Han är mannen med tålamod.

Agnes kan också köra traktor

 
Även Agnes tyckte det var kul i våras när vi var på kosläppet. Traktorerna var kanske inte roligaste saken enligt henne men klart hon skulle provsitta!
 
I morse vaknade jag med två barn i sängen och ingen man (han låg i Agnes säng). Jag låg på tvären vid barnens fötter och var helt ledbruten. Barnen började prata med varandra och jag var tvungen att ligga och tjuvlyssna så jag låtsassov. Följande konversation utspelade sig mellan Agnes och Emil:
 
-Emiiil...
-Aaaa.
-Fåj jag kjama dig?
-Nä Agnes.
-Jo, jag vill kjama dig...
-Nä Agnes.
-Emil, ska vi pjata lite?
-Aaaa.
-Vad vill du pjata om Emil?
-Vet inte.
-Ska vi pjata om vad vi ska göja idag?
-Aaaa.
-Vad vill du göja idag, Emil?
-Vet inte.
-Vill du kanske måla med vattenfäjer?
-Aaaa.
-Vill du måla med kjitor?
-Aaaa.
-Vill du leka mamma, pappa, ban?
-NÄÄÄ.
-Emil, vet du vad vi ska göja i mojon?
-Nä?
-Vi ska böja på dagis igen. Mamma och pappa ska jobba.
-Jaaa.
 
Agnes är en kopia av mig. Så ligger jag och pratar med henne. Vi pratar om igår, idag och i morgon. Vad vi ska göra osv. Stackars Emil. Han har två mammor :)
 
 

Traktorföraren

 
 
 
Hittade lite gamla bilder från kosläppet i Tingsryd. Emil fastnade för traktorerna. Det var nog där hans intresse startade... 
 
Igår var vi i Älmhult och lyssnade på duktiga Natta när hon var med i talangjakt. Vi tyckte hon var jätteduktig men hon kom inte bland de tre bästa. Det är ändå viktigast att hon har kul och det ser hon ut att ha!  Barnen åkte karuseller och hoppade i hoppborg och de fick träffa både farmor och farfar och kusinerna. Jag unnade mig själv två timmar på IKEA helt själv! Ljuvligt!! Jag gick i lugn och ro och funderade och provsatt soffor. Nu börjar det ta form i hjärnan på hur vi vill ha det här hemma. Vi tycker ganska lika i det mesta. Det handlar mer om hyllan ska vara på den eller den väggen typ. I höst blir det fixande av groventrén och sedan ska det bli arbetsyta i köket. Äntligen!!! Jag gillar att baka med barnen och när vi är tre barn och en vuxen så behövs det plats...inte minst när vi ska baka pepparkakor. Åh, vad jag längtar till hösten/vintern nu. Idag har det rensats i förråden här inne och stuvats om. Hade jag bara varit redo för att rensa bland säckarna med barnkläder så hade vi haft sjukt mycket plats över men jag är inte det....än. Om jag rensar och ger bort allt så kommer jag säkert bli gravid (väldigt oplanerat dock!) några månader senare. Jag vågar inte chansa.
 
Till våren funderar vi på plattläggning på framsidan för att kunna använda kvällssolen. Jag vet inte vad vi ska göra med rabatterna längs med garaget. Envist ogräs och dåligt intresse från oss båda gör att vi nog borde lägga sten eller något där. 
 
Jag fyller snart 40 år! Helt sjukt... Inga planer än och jag får inte ihop några än. Det hade varit kul att ha en jättefest (smart att fundera på det när det är en månad kvar) men var ska vi vara? Problemet är ju att det inte finns 40-50 sovplatser i huset och jag är inte överförtjust i tanken att folk ska fara ner till Skåne mitt i natten. Samtidigt så har vi ju nu fyllt på barskåpet rejält och det kan ju inte stå här och bli gammalt :) Vilka problem... slutar med att det inte blir något...

Sista semesterdagen

 
Idag blev det barnens dag. Först åkte vi till McDonalds och sedan var vi i FEM timmar på Leos Lekland. Vi såg barn komma och gå men vi stannade kvar. De fick cocacola på McDonalds så jag vet inte om det var det som gjorde susen för vilken energi de hade! Vi klättrade, åkte rutschkana, spelade fotboll/innebandy, hade bollkrig, grävde ner varandra i bollhavet, åt glass, busade igen, åt korv, busade igen, åkte hem. När jag sa att vi verkligen måste åka för att pappa stod och väntade så bröt Agnes ihop och ville leka mer. När vi kom ut till bilen frågade hon om vi kunde åka dit i morgon igen...eh, skulle inte tro det. Jag behöver minst en veckas paus från aktiviteter nu. Agnes är ett vilddjur och bara far iväg och klättar överallt. Emil hittar man nästan alltid i bollhavet. Eller så sittar han och kör bilarna (datorgrej som var sönder idag där man lägger i en peng, rattar, växlar och tittar på en skärm samtidigt som man kör). Båda barnen låtsaskörde idag och helt plötsligt hörde jag Agnes "sitt nu stilla lilla gumma så kör vi till Skåne". Hon kallar Emil ofta för lilla gumman och jag får heta lilla mamma. 
 
Barnen fick korv i bröd på Leos och när Agnes klämt en korv så frågade hon om hon kunde få en till. Jag var så trött då så jag orkade inte röra mig. Hon fick pengar och själv gå och handla. Första gången och hon klarade det galant. Hon var sjuuuukt stolt.
 
Jag kom precis på att vi inte har ätit några cupcakes! Vi bakade dem igår och Natta tog en men i övrigt så är de orörda! Vad tråkiga vi är. Fast vi har ju semester och hinner inte. Det är faktiskt stressigt att vara ledig...särskilt sista veckan när man ska göra ALLT ;)
 
 
 
 

En vanlig regnig dag..

 
Idag har det varit regnigt och då gäller det att hitta på saker med barnen för att de inte BARA ska titta på film. Morgonen började med projekt dammsugning av bilen samtidigt som jag höll ett öga på Emil som hoppade runt barfota i vattenpölarna.... Sedan monterade jag in bilstolarna, tvättade och körde ner till affären. Jag kände mig stark (mentalt...) och lät båda barnen köra egna små kundvagnar i affären. Första gången. Det kommer dröja runt 20 år innan det kommer hända igen. Fullt kaos. De for rundor i hela affären, bråkade om matvarorna (jag vill oxå ha tomater i min vagn), jag hade ingen lista med mig men visste att det var massor som vi behövde och var stressad över att missa något. När vi kom fram till kassan och de började kasta upp varorna såg jag att Emil slängt i saker i sin vagn som jag inte ville ha... När han var färdig med sin kundvagn så rusade han iväg och jag fick skicka Agnes efter honom samtidigt som jag skulle försöka betala. Just det, i affären så såg jag hur Emil stoppade in en godis i munnen och när jag skällde på honom så tog han ut den och slängde tillbaka den bland de andra. TA ALDRIG LÖSGODIS FRÅN DE NEDERSTA HYLLORNA! Det finns en stor risk för att godisbiten varit i någon annans mun....
 
 
Väl hemma från chocken i affären så blev det dags för cupcakes. Båda barnen hjälpte till, Agnes strösslade hela köket och Emil petade sig i näsan som vanligt. Därefter fick köket städas! Vi har blåst såpbubblor, tvättat, tvättat, tvättat, städat, ritat, målat med vattenfärger, cyklat (då träffade barnen Elis en stund som tur var för de var ganska trötta på mig). Det har varit en dag med förvånansvärt lite bråk idag men det har varit för mycket TV. Vi lekte skola nu ikväll. Agnes och Emil fick sitta i sina fåtöljer och jag var fröken. Agnes älskar att leka skola. Jag hade med mig magnetbokstäver och de fick välja olika bokstäver. Det känns som om Agnes har bra koll på att "läsa" bokstäver men hon kan inte skriva dem själv än. Finmotoriken med pennan är inte där än och hon vill oftast rita sina abstrakta saker :) Sedan hade vi engelskalektion och då lärde hon sig att räkna till fem på engelska och typ "my name is Agnes. What's your name?". Hon är som en svamp och bara suger åt sig allt nytt. Emil tjurade och fick lämna "klassrummet" :) Som avslutning hade vi sång och då hade jag min nya favoritlåt....Linda söta Linda med Flamingokvintetten....hahhahaahaa. Jag spelar den hela tiden för att retas lite med Agnes. De sjunger ju söta Linda, snälla Linda, fina Linda osv. Första gången jag spelade den för Agnes blev hon lite sur för att det inte fanns någon låt om henne. Nu spelar jag den minst en gång om dagen för henne och sist sa Agnes kallt "du gillar verkligen den låten, mamma"...liiiiite roligt är det. 

Show

 
Vad är det med flickor och uppträde?!? Är pojkar likadana eller är det oftast tjejer som ska uppträda och få uppmärksamhet? Agnes är i alla fall inne i en sådan period nu och idag när Magnus kom hem så bjöds vi in på "show". Jag, Magnus och Natta fick sätta oss i hennes säng och sedan satte prinsessan sig på en stol mittemot oss. Hon var helt avslappnad och välkomnade oss till showen som skulle vara några minuter (yeah right...) och sedan började hon fråga vad vi hette osv. Vi presenterade oss men själv hade hon något påhittat namn. Sedan började sången och dansen och det är med en tonårings inlevelse! Vi kämpar för att inte skratta ihjäl oss men Agnes är helt allvarlig och det är all in. Helt underbart och jag måste försöka filma det en dag.

Tittut!!!

Jag hittade lite "gamla" bilder på Emil (hela TRE månader). Nu ser jag att hans hår verkligen har bleknat!!! Tänk vad han utvecklas. För tre månader sedan älskade han att leka tittut och nu vill han läsa Max, leka kurragömme, titta på Pippi Långstrump, hoppa studsmatta, äta (ibland undrar jag om han har mask i magen eller något), köra bilar, flygplan, helikoptrar och äta blåbär. 
 
Igår kom hem efter två veckors semesterfirande. Skönt att komma hem och det ska faktiskt bli skönt med lite vardag snart. Vi åkte hem med pappa och Sara. Emil kallar pappa för "moffa Kaj" och det låter jättegulligt. Agnes hade mycket tankar kring Sara och frågade pappa vad hon pratar för språk. Han svarade engelska, thailändska och svenska. Agnes undrade då vad hon pratade för språk nu, när hon var här... Engelska, svarade pappa. Det dröjde två sekunder sedan började Agnes sjunga Twinkle, twinkle little star.... Lilla söta Agnes ville visa att hon också kunde prata engelska och sedan är hon väldigt glad för Sara, hon har ju nagellack, stickar fina klänningar och handväskor OCH gör finast flätor i hela världen :)
 
Det blev bad på Göka igår till barnens stora glädje. Hopp från bryggan, dyka under vattnet och en massa låtsassim. Viktigaste händelsen igår var nog ändå att de äntligen fick träffa NATTA!  

Mormor har handlat kläder

Idag kom mormor hem med en massa kläder till Agnes och Emil. En av dem skulle inte haft något eftersom hon SPOTTADE på sin mamma idag!!!!!

Det blev i alla fall modevisning idag här hemma och när Danne och Maria var här så blev det sång och dans till Empty room i de nya kläderna.


Gömma svärdet

Vi leker gömma svärdet och jag kom på att jag glömde blogga om gårdagens största händelse (enligt Agnes för hon vill ju inte kännas vid att hon kastade mat på golvet...). Igår blev Agnes getingstucken för första gången! Morfar tröstade henne, drog ut gadden och la på en sockerbit så efter ett tag kändes det bättre. Stackars liten!


Herregud

 
Vi är kvar i stugan och här händer det grejer! Idag var vi på lekplatsen och på vägen hem stannade vi en lååång stund och tittade på en grävmaskin och en lastbil som lät för fullt. Emils nya favorituttryck är HERREGUD och han sa det ca 20 gånger när han tittade på grävmaskinen.
 
 
Den här fina tjejen har ett hiskeligt humör (vilket vi vetat om i snart fyra år) men de senaste dagarna har det bara eskalerat. Hon säger dumma mamma, pappa, mormor, morfar osv och det har hon gjort ett bra tag men senaste dagarna har hon även börjat slåss och igår klippte hon till mormor! Som om inte detta var nog så fick hon ett bryt när vi åt kvällsmat och började måltiden med att säga hur äckligt allt var (ris, ärtor, grillad lax). När jag sa att hon skulle äta, sluta tramsa och att det inte blev någon mer TV idag om hon inte skärpte sig så tog hon tallriken och vände upp och ner på den så all mat spreds ut över hela golvet! Jag blev tokig och drog in henne i badrummet, slängde upp henne på toan, skällde, försökte borsta tänderna (då slängde hon iväg tandborsten!), kastade in henne i sängen. Hon hann säga ett förlåt någonstans på vägen men det var redan för sent. Sedan började städningen av golvet och ris är ingen höjdare alltså.... Agnes somnade inte och när jag gick in till henne så förklarade jag varför jag var arg och att hon hade något att säga. FÖRLÅT mamma, sa hon....men nu har jag sagt det TVÅ gånger! Jag meddelade fröken att hon gärna fick säga det 100 gånger... I morse fick hon bryt när mormor hjälpte henne i duschen och sprutade vatten på mormor. Trotsande unge nu!!! Undrar just var hennes humör kommer ifrån....
 
En kväll var hon på ett strålande humör när vi satt och grillade i stugan. Danne, Maria, morfar Kaj och Sara var också här. Hon lekte arga leken och tysta leken och sedan hittade hon på egna lekar...
-Tysta leken börjar nu, den som säger träd vinner. TRÄD!!! Jag vann!!!
Sedan skulle vi blunda allihopa och den som öppnade ögonen först åkte ut. Helt plötsligt skrek hon:
-Emil åkte ut. Han öppnade ögonen.
-Hur vet du det om du själv hade ögonen stängda? :)
-Jag hörde det!
-Eh? Hur låter det?
-Såhär! (Sedan blinkade hon med ögonen)
 
Vi har fått något att bita i....
 

30 grader i skuggan!!!

Vänta nu här....har vi åkt till Mallorca eller? Nej, vi njuter (plågas) av värmen i Furuboda. Barnen är bruna och Emils hår är om möjligt ännu vitare. De är fulla med prickar och vi antar att det är värmeutslag. Agnes älskar att hoppa i vågorna och dyka under vattnet medan Emil helst äter kex eller ligger i sanden och bara njuter.

Igår var vi på årliga mötet och det var lika trevligt som vanligt. Rolig tipsrunda, roliga lekar, god mat, god dricka och en massa trevliga människor. Barnen härjade och busade med varandra och Ola och morbror Danne. Agnes fick en ny kompis, sin nästkusin Edit. Det skiljer bara ett halvår mellan dem och de fnittrade och busade hela kvällen. Vi stannade till hos jävlaJenny och Ola på vägen till mötet och tittade på deras nya kök som var jättefint. Vill också ha nytt och planera mitt egna kök!!! JävlaJenny hade köpt påsar med saker till barnen. Överlyckliga (bortskämda) barn. På mötet fick dessutom alla barn vars en godispåse av Bibbi! Agnes och Emil hade dessutom fått godispåsar av både morfar och Danne innan.... Om en vecka blir det vardag igen och det ska bli ganska skönt faktiskt.


Doktorerna

Vilken tur att det finns två miniläkare när man har skadat foten....och vilken tur att vi hittade en tejprulle så de kunde tejpa ihop fötterna på mig. Det hela slutade med att jag fick sova på sjukhuset fem nätter för att det skulle läka....allt enligt doktor Agnes ordination. Ibland är det ganska kul med låtsas lekar ändå :)


Skånes djurpark

Vi var i Skånes djurpark med mormor och morfar. Det började bra men sen kom regnet och det var inte lite regn!!!! Vi gav upp efter ett tag men lyckades grilla lite korv i alla fall. Emil var överlycklig när han fick klappa djuren! Mormor och Agnes köpte lotter och Agnes vann ett gosedjur, en liten säl, som är hennes nya favorit nu. Inträde till Skånes djurpark var gratis när man campade i Röstånga. Det tackade vi för.


Sol och bad

Vi har lämnat Röstånga och är nu hos mormor och morfar. Barnen älskade husvagnslivet. Agnes och kusin Jonathan lekte tillsammans alla vakna timmar och när han åkte hem så hittade hon en ny kompis. Emil blev väldigt förtjust i kusin Amanda och hon fick många pussar. Vi badade i havet igår. Äntligen!!!


Det här med att försvara sin lillebror...

 
 
Igår stod jag och studerade barnen lite i smyg och det blev en upplevelse utan dess like. Agnes och Emil hoppade på en gigantisk luftkudde och där var två andra pojkar också som var lite äldre än Agnes, i fem-års åldern kanske. De här pojkarna var vana vid luftkudden vilket inte Emil var eftersom det var hans första hoppning. Han var lite försiktig och flög iväg när pojkarna hoppade för nära vilket gjorde att han satte sig ner och blev lite rädd. Då kom storasyster in i bilden.... Hon for fram till pojkarna, pekade finger och förklarade riktigt tydligt att de INTE SKULLE HOPPA NÄRA EMIL FLER GÅNGER. Jag stod kvar och smygtittade. Då hoppade en av pojkarna för nära Emil (enligt Agnes då och hon har ju alltid rätt...) vilket han inte skulle gjort. Agnes for fram och knuffade till honom rejält och skällde ut honom efter noter "INTE HOPPA NÄRA EMIL". Pojken såg både rädd och generad ut. Det hela förtydligades genom att Agnes sedan hoppade väldigt nära honom....lite för att markera. Pojkarna gick iväg och då hörde jag hur de pratade tyska...fast jag tror inte att de kunde missförstå vad Agnes menade ändå. Hon var tydlig i sitt kroppsspråk :) Sedan hade de luftkudden för sig själv och Emil lärde sig hoppa...
 
Jag säger bara Agnes....vad ska det bli av henne?!?
 
Campinglivet fortsätter. Idag blev det poolen, i morgon träffar vi mormor och morfar i Skånes djurpark och på lördag kommer kusin Jonathan hit med sin familj. Livet leker. Jag skulle ju vilja hinna till Helsinborg också och gå på Tropikariet eller åka över till Helsingör...eller båda...men jag kanske skulle lära mig att man inte måste göra allt på en gång!
 

Campingsemester

Då testar vi husvagnslivet. Efter tre timmar fick vi upp förtältet. Jag fick en tältpinne i huvudet så tårarna sprutade och barnen mutades med godis men nu har vi det lugnt och skönt. Vi sitter och tittar på OS på kvällen och tar en rom och cola. Semester!!! Agnes satt i mitt knä igår kväll och kollade på OS. När 400 m häck för herrar började så piggnade fröken på sig och utbrast "Wow! Han är superduperduperduperduper snygg". Då hade hon fastnat för en av löparna i mörka solglasögon.... Hon slutar aldrig förvåna. Är hon inte lite för liten för att tycka att någon är SNYGG?

Jepp, vi tog med datorn och det är guld värt. Barnen kan bädda ner sig och titta på Pippi och Emil och vi kan kolla på OS :)

 


Finaste Agnestullan

 
Den här tjejen är fortfarande liten. Jag glömmer det ibland. Hon är så duktig på det mesta och full av glädje, energi och bus. Idag när hon badade i badkaret så satt jag hos henne en stund och såg den lilla, fnittriga, busiga gumman som inte ens har fyllt fyra år och jag fick ont i hjärtat. Hon är så fin och hon är ju fortfarande liten. Med en lillebror som precis fyllt två år och som för tillfället är inne i en period då han charmar alla och utvecklas i raketfart så får hon inte så mycket uppmärksamhet som hon förtjänar. Det dåliga samvetet kryper fram och jag vill busa med henne som vi gjorde för något år sedan. Tiden går för fort! Agnes är jämt så himla duktig på allt och fixar och sköter det mesta själv. Hon älskar det och vill bara bli större hela tiden, så hon också  får sova hos kompisar, ha läppglans, gå i skolan och allt annat som hon ser sin storasyster göra. Jag vill att hon ska vara min lilla gumma ett bra tag till! Nu flyter hon på rygg i vattnet både med och utan armkuddar. Agnes är modig hon och inte rädd för att säga ifrån. Det fick vi se idag på Göka när hon röt till åt en äldre kille som tog Emils pinne (hon trodde att han tog Emils pinne men han lekte inte med den)...när det gäller Emil så försvarar hon och skyddar honom. En kväll när jag badade Emil och tvättade håret på honom så gallskrek han i vanlig ordning. Han hatar att bli duschad på huvudet och han vägrar att lägga sig ner i badet så att jag kan skölja av schampot. I alla fall så sprang Agnes ut utomhus när Emil skrek. Hon tycker det är så jobbigt när han skriker så hon fixar inte det. En annan gång sprang hon in i badrummet och skrek DUMMA DIG när jag sköljde av honom. Fast jag har förklarat att det inte är någon fara så tycker hon det är riktigt jobbigt. Lilla storasyster!
 
En dag försökte jag busa med barnen som jag gjorde med Agnes förr.... Vi satt i TV-rummet allihopa. Uttråkade. Agnes kollade barnkanalen. Emil kollade Pippi Långstrump på datorn och jag satt och lekte med min telefon. Då kom jag på att jag brukade ju leka hitte-på-lekar med Agnes förr och jag hade ju aldrig gjort det med Emil!
 
Mamma: Kolla!!!! Här kommer ju Lilla Gubben.
 
Barnen tittade. Agnes lite skeptiskt och Emil lite nyfiket.
 
Mamma: Och kolla där då....i gardinen...där hänger ju Herr Nilsson! Gå ner därifrån.
 
Emil vred nästan huvudet ur led och letade med blicken efter Herr Nilsson.
 
Mamma: Och här kommer ju Pippi med sin kompisar Tommy och Annika och de vill nog att vi ska...
 
Agnes: Mamma. Jag tycker inte det är roligt längre.
 
Jag la ner hela låtsasleken och kände mig som en fåntratt. Agnes tyckte inte det var kul längre...hon har blivit för stor för våra låtsaslekar! Emil? Han fattade ingenting utan tittade ut i tomma intet efter Lilla Gubben och de andra. Samtidigt som han tittade skeptiskt på mig och gav mig blicken "vad fan håller du på med?".
 
Jag försökte i alla fall. Den ena för stor och den andra är inte lagd åt låtsaslekarhållet... Barnkanalen är ju inte så illa ändå.

Stenar som sprutar vatten

 
 
 
Det hör väl inte till vanligheterna att stenar sprutar vatten men på Astrid Lindgrens värld fanns det några stycken till barnens förtjusning....

Lite från Vimmerby

 
Barnen älskade alla små hus som fanns på Astrid Lindgrens värld och Emil kunde gå in i ett litet hus och sätta sig på en av de små stolarna och bara sitta där. En gång krånglade jag mig in i huset och det kändes verkligen som att jag var på besök hemma hos Emil. Han började bjuda på låtsaskaffe och fixade och donade. Lille plutt!
 
 
Jag var så imponerad av Astrid Lindgrens värld. Där fanns oändliga möjligheter. En liten flotte och ett snöre att dra sig fram - barnen älskade det!
 
 
En av favoriterna var Karlssson på taket. Han sprutade vatten på alla med en vattenspruta, busade med barnen, rotade i vår kylväska (Agnes tittade på mig och kollade om jag skulle bli arg men när jag skrattade så fnissade hon hysteriskt...sådär som små flickor gör), sedan droga han upp pappa på scen för att han behövde hjälp med att flytta ett bord och både Natta och Agnes tyckte att det var jättekul. 
 
 
Delar av familjen...så fina! Nu ska Magnus jobba flera nätter i rad och sedan har vi semester. Det ska inte bli så kul väder så jag vet inte riktigt vad vi ska göra. Vi funderade på att jaga solen men har inget tält så det får bli som det blir. Jag har till och med börjat titta efter billiga husvagnar! Fast var ska vi ha den hela året liksom?
 
Om det blir två veckors regn så kommer vi väl längta efter att få börja jobba till slut :) Idag har vi i alla fall varit nere och badat två gånger. I kväll så avslutade vi badet med köttbullar och mos på Göka. Helt plötsligt kom Alma med Astrid och pappa Jens. Lyckan var total för Agnes! Hon hade tagit med teckningar båda gångerna idag...om Alma skulle vara nere och bada liksom...teckningen som Agnes hade gjort var tydligen en skattkarta så de hade jättekul efter maten. De är för söta de där två. Snart träffas de varje dag på dagis. Lite tråkigt att inte Alice också hamnade där för de tre tjejerna har haft roligt ihop i flera år nu!
 
Emil älskar hästar....även om de inte är på riktigt. Idag när vi var och badade så sysselsatte Emil sig med att hoppa från bryggan i några timmar. Han somnade tidigt i kväll...
 
Agnes ligger och flyter på rygg. Först började hon flyta med armkuddarna och jag lärde henne att sprattla med benen så det blev "ryggsim". Sedan testade vi att ta av armkuddarna och då insåg hon att det gick att flyta även utan dem. Hon är modig vår tjej!
 
 
I morse frös jag in TVÅ liter blåbär som de plockade igår (och som farmor och farfar kunde fått med sig hem!). Vi kommer nog fylla frysen med blåbär...det är ju så gott och till hösten är det tacksamt att ha lite blåbär hemma om baklusten faller på. Både Agnes och Emil älskar att baka och att få hjälpa till. 
 
Åh, vad barnen sjunger tillsammans nu och det är så gulligt. Jag måste försöka filma det en dag. Emil har börjat med en rolig sak. Först skriker han DUMMA MAMMA och sedan när jag låtsas bli ledsen så säger han snabbt "snälla mamma, snälla mamma, snälla mamma..." tills jag blir glad igen :) Han vill ju inte att man ska bli ledsen egentligen...
 
 
 

Livet leker

Vi har det bra. Solen skiner. Vi badar, äter god mat, tar en whisky och just nu är Magnus, Natta, Agnes, Emil, farmor och farfar i skogen och plockar blåbär. Snart har Magnus jobbat färdigt på sitt extra jobb och det ska bli skönt att vara lediga lite tillsammans. Vi har inga planer utan låter vädret styra. Idag har Magnus röjt på framsidan och klippt ner både träd och buskar medan jag var nere på Göka och badade med barnen. I morgon hoppas vi på fint väder så vi kan bada allihopa.


Lycka är...

 
att ha en storasyster som är med på Astrid Lindgrens värld och åker rutschkana.
 
 
De här systrarna har verkligen sin egen relation. Agnes längtar alltid efter Natta och frågade senast i morse om Natta kommer i morgon (hon är på Öland med sin kompis). Ibland bråkar de men oftast har de väldigt roligt tillsammans. Natta är så pass mycket större så det blir sällan någon syskonrivalitet och hon förklarar för Agnes när hon gör fel och vad som är snällt och inte snällt. Ibland lyssnar Agnes mer på Natta än vad hon lyssnar på oss. På Astrid Lindgrens värld var det helt underbart att se dessa två springa iväg och busa eller sitta tillsammans och titta på Pippi och fnissa ihop. 
 
 

RSS 2.0