Helgen med mello

Så var det över för den här gången. I fredags åkte vi ner till mormor och morfar. Danne och Maria kom dit och vi käkade taco och drack en massa gin och tonic. Hur trevligt som helst. På lördagsmorgonen var det dags att åka till Malmö för att kolla på Melodifestivalen. Sjukt förväntansfulla barn.
 
Innan melodifestivalen stannade vi till på McDonalds och barnen underhölls av en clown. De är lite läskiga de där clownerna....
 
Vi var på Malmö Arena när de öppnade och tur var väl det eftersom det var en massa jippo på arenan. Agnes tävlade i ett rör där man under en begränsad tid skulle fånga så många guldlappar som det gick. Det var Postkodlotteriet som höll i det. Ungen vann hela skiten så efter melodifestivalen fick hon gå och hämta första priset, ett par jättebra hörlurar! Denna Agnes alltså....
 
Det delades ut en massa ostbågar, popcorn, choklad, chokladkakor, läsk m m. Agnes hade en hel påse full. Emil bröt ihop för där var inget som han kunde äta så han satt och tjurade hela föreställningen. Agnes åt choklad...
 
Jag, Agnes och Magnus tyckte att det var jättekul att kolla på Mellon och gör det gärna fler gånger. Emil sågade det. Agnes var mest nöjd med Benjamin Ingrosso. Jag tror minsann att hon är lite kär i honom :)
 
Efter föreställningen åkte vi till hotellet och badade i poolen. Till och med jag badade. Kusinerna härjade och busade med Danne och sedan bastade vi också. På kvällen åt vi på hotellet. Buffé. Agnes åt både ur barnbuffén och vuxenbuffén. Som hon kan äta! Hon åt en massa grönsaker, spagetti och köttfärssås, lax och pannkakor. På Scandic har man som medlem 20% rabatt på maten på helgen. Hur billigt som helst! På kvällen tittade vi på Mello på TV:n. Dagen efter badade barnen i poolen igen och sedan skildes vi åt. Nästa gång vi träffas är där en ny liten kusin. Åh, vad jag längtar! Vi körde inom farmor och farfar när vi körde hem. De var så bruna och fina efter två veckor på Kanarieöarna.
 
Emil och Tyra är ju kära i varandra. De ska bo ihop när de blir stora men det har varit lite trassligt. Emil har sagt att han inte tänker göra något i hemmet men han kunde tänka sig att tända stearinljusen på kvällarna. Tyra hade då en utläggning för Maria om att hon minsann inte tänkte skaffa några barn med Emil eftersom han inte skulle göra något där hemma. Då tyckte Maria att hon vill ju bli mormor så Tyra kunde kanske träffa någon annan som gör mer i hemmet? Nähä, se det gick inte för Tyra är kär i Emil. I helgen hade tydligen de här småttingarna diskuterat det när de var själva. Tyra hade tagit upp det och frågat Emil om han inte ska göra något när de bor ihop. Emil har väl blivit sjukt stressad och fick ur sig att han kunde dammsuga, tvätta och byta blöja på bäbisen när Tyra inte var där. Så, nu var den fnurran löst. Båda barnen nöjda med uppdelningen. Det är såååå svårt att hålla sig för skratt när Emil allvarligt berättar att han kan tänka sig att dammsuga också. Jag får inte ihop det dock. Han ska ju bo hemma hela livet....
 
 
 
 
 
 

Musikalisk skägglurv

Den här gossen alltså. 
Igår när jag nattade honom så ville jag att vi skulle titta på Mandelmanns gård på surfplattan tillsammans. Det handlar om djur och så. Emils första fråga:
-Får man se när de slaktar?
-Eh...nej.
Vad ska det bli av honom?
Sedan kollade vi och tyckte att det var mysigt med kycklingarna osv. Mitt i en scen så går Gustav Mandelmann på en äng och det hörs bakgrundsmusik.
-Hör du mamma? Hör du vacker musik det är?
-Nja...jag tänkte nog inte så mycket på det.
-Mamma, jag tror det är harpa.
-Va?!? Vet du vad harpa är?!?
-Klart jag vet.
Sedan visade han i luften hur man spelar harpa. 
Speciell gosse. Mycket speciell. 
Visst har jag berättat om när han tittade på en Star Wars film och helt plötsligt ropade.
-MAMMA!!! Skynda dig, Kom och lyssna. Det börjar strax.
Jag gick dit och tittade på TV:n. På TV:n fanns Luke Skywalker och han gick upp på en bergstopp eller liknande och det var antagligen en jättevacker scen. 
-Lyssna nu mamma. Lyssna. Det här är så jättebra.
I bakgrunden stegrades musiken och det var typ vanlig filmmusik.
Emil satt helt tyst och bara njöt.
Annorlunda för en som mig som är helt tondöv. Bra musik för mig är när jag tror att jag kan sjunga med i texten.
 
 
 
Igår badade han och jag. Det var länge sedan. Vi trängde ihop oss i badkaret och satt och pratade. När vi reste oss upp så skulle jag spola av honom och tvätta håret. Jag stod vänd mot honom och han tittade mot mina nedre regioner.
-ÅÅÅÅHHH FYYYY VAD ÄCKLIGT!!!
-Men titta inte då, sa jag och vände rumpan till.
-ÅÅÅÅÅH FY vad äckligt sa han då också och tittade på min rumpa.
 
I morse vid fyra tiden kom han in i vårt sovrum och kröp ner mellan oss. Jag älskar det. Den här lille varme gossen lägger armen om mig och sedan somnar han. Efter ett tag kom Agnes också in och då reste jag mig och gick in och la mig i Emil säng. Efter 10 minuter kom han in och la sig hos mig igen. Jag hade svårt för att somna men till slut somnade jag till. Då kommer Agnes in i Emils sovrum och vill också ligga i Emils säng med mig och Emil. Där gick gränsen. Hon hade Magnus att sova hos i hela vår sköna dubbelsäng. Så, jag har mer eller mindre varit vaken sedan kl 04.... Gäsp.
 
Men, idag möts vi av ett nystädat hus när vi kommer hem. Ljuvligt.
 

RSS 2.0