Plantering

Förra helgen sådde vi. Herregud vad ambitiösa vi var. Vi sådde gurka, tomat, rädisor, sallad, chili, ruccola, morötter, bönor, salladslök och vitlök. Barnen har fullt med odlingskrukor och miniväxthus i sina fönsterkarmar nu och Agnes sådd kom upp efter några dagar. De vattnar varje kväll och följer utvecklingen med spänning. Vi får väl se hur länge vi står ut helt enkelt...
 
Viktigt att märka upp allt som planteras!
 
 
 
 
Vatten måste ju till...
 
Magnus fixade ett tillfälligt planteringsbord till oss i trädgården. Superbra. Vi passade på att även fixa blommor i våra krukor. Det var verkligen vår i luften. Helgen ägnades åt fönsterputsning, trägård (rensa rabatter, klippa buskar, fylla ut hålor i gräsmattan) och städning av bilar. I söndags så premiärgrillade vi och satt i uterummet. Det blev grillad laxfilé, grillade grönsaker (hel lök i folie med vitlök, majskolvar och morötter) och potatisgratäng. Efter maten hade vi disco i uterummet. Barnen älskar när jag och Magnus larvar oss och studsar runt. Vi turades om att välja låt och när det blev min tur spelade jag självklart låten "Linda söta Linda" med Flamingokvintetten :) När Agnes var liten blev hon skitsur för att jag hade en egen låt. Nu har hon accepterat det.
 
 
 
Små, små fröer.
 
 
 
Jag var hemma nästan hela förra veckan pga förkylning och hosta. Sedan kände jag mig bättre på fredagen och jobbade. I tisdags kom det tillbaka. Tröttsamt. Jag hostar och hostar och är tokförkyld. Nu vill jag bara bli frisk och orka röra på mig lite. Den här veckan har varit jobbig och jag har somnat tidigt alla kvällar. Magnus har jobbat en del extra och varit iväg. Samtidigt så känns det så okomplicerat nu att vara själv med barnen. De är självgående och vi brukar ha lite extra mys när det bara är vi tre. Igår åt de rimmat sidfläsk så det sprutade ur öronen och sedan spelade vi skitgubbe. Ibland bäddar vi ner oss i soffan och tittar på film.
 
Agnes ska sova hos sin kompis Alma i natt. Emil är överlycklig. En kväll med mamma och pappa. Bara vi tre. Han älskar det. Vi har inga planer för morgondagen. Underbart. Jag ska bli frisk i helgen. Det bara är så.
 
 

Skattjakt på julafton

 
Jaha, då var det fredag igen. Jag har varit hemma och varit sjuk hela veckan så det var skönt att åka till jobbet idag. Barnen har fått gå hem tillsammans och de har klarat det alldeles utmärkt. De är sådana vänner när de får göra saker tillsammans utan oss föräldrar. Överlyckliga barn har kommit hem och packat upp sina väskor och gullat till sin mamma. 
 
Det verkar vara stökigt på skolan och jag tänker vara med en dag i skolan lite längre fram. Barnen berättar och bråk varje dag. Då menar jag inte verbala bråk utan fysiska bråk. Mina barn är absolut inga änglar och kan formulera långa meningar innehållande enbart svordomar när de blir arga och Emil är expert på att peka finger åt sin syster så jag har ingen föreställning om att de inte säger både det ena och andra i skolan. Jag hoppas dock att rastvakter och lärare (precis som vi gör hemma) säger till dem att det inte är ok. En dag fick Emil slag med en innebandyklubb i ryggen och en dag var det bråk vid kompisgungan. Enligt Emils version har de en regel om fem minuter sedan måste andra få gunga. När några gossar hade gungat 9 minuter och de var en massa barn som stod i kö så sa Emil till att nu hade de gungat 9 minuter och det var dags att byta. Då hoppade gossen av gungan, sparkade Emil på benet och hoppade upp på gungan igen och fortsatte gunga....! Agnes och Emil berättar att de säger till de vuxna men att de aldrig händer något så det inte är lönt. Jag vet inte men det kan ju vara så också att Agnes, som tror att hon är skolpolis, springer och säger till personalen hela tiden och då tröttnar de. Det där med att ropa varg.... jag tänker i alla fall vara med en dag och själv bilda mig en uppfattning. Tråkigt om barn redan i förskoleklassen ska lära sig att det är ok att slåss och sparkas.
 
På julafton hade Danne gjort en skattkarta och grävt ner en kista fylld med godis. Superglada barn som till slut hittade skatten och grävde upp den. Om två år springer Charlie med och letar efter skatten. Lilla älskade fisungen vad jag längtar efter dig.
 
Det är vår i luften och i helgen måste vi röja i trädgården, plantera blommor och tvätta bilarna. Jag tänkte att vi kunde göra det som ett familjeprojekt. Alla barn hjälper till och som avslutning kan vi kanske grilla eller något. Det ska bli superfint väder i helgen. 
 

Thailand bokat

Jaha, då blev det Thailand igen. Den här gången bokade vi fyra veckor. Ljuvligt. Det blir en annan lägenhet men på samma resort i Hua Hin som morfar Kaj bor på. Natta och Agnes ser fram emot det jättemycket medan Emil är mer skeptisk och tyckte att han kunde bo hos mormor och morfar i stället. Gillar han inte resor, tänker ni? Jodå, men han gillar inte tanken på att vara utan julklappar.... Vi har även avbokat städerskan eftersom vi ska ta de pengarna och lägga i en burk och spara så att vi kanske kommer ut på utflykt några dygn, kanske Koh Samui eller liknande. Dealen är då att alla i familjen ska hjälpa till att städa här hemma i stället, vilket faktiskt de flesta familjer gör. Agnes och Natta var med på det omedelbart medan Emil var myyyycket tveksam. Han väljer nog jultomte och städerska om han får bestämma...

Vi har det tydligen städat hemma...

Det blir lite gamla bilder eftersom vi har varit väldigt dåliga på att fota sista tiden!
 
 
En söndag på isen. Underbart och alltid lite oroligt. Jag är ju livrädd för att barnen ska drunkna och tror alltid att isen bara ska öppna sig helt plötsligt. 
 
 
Sista månaden har vi hunnit med två tandläkarbesök. Emil skulle dra ut en tand och öppnade inte munnen så vi fick en ny tid och då ska han få lugnande innan. Efter tanden är utdragen så ska Magnus till vårdcentralen och ta prover eftersom Emil reagerade ganska mycket på mormor och morfars katter förra helgen. Vi kom dit kl 19 på kvällen och kl 21 var han röd i ögonen och hade kli. Sedan hostade han och hade pipig andning i flera dagar efteråt och det kändes inte som om medicinen tog det. Magnus pratade med allergi idag och vi ska ta nya prover och de ska utreda hans jordnötsallergi mer. Vi måste i vart fall börja ta hans allergi på allvar och han verkade helt plötsligt reagera starkt på katterna i stugan. Jobbigt. Eftersom lillebror också har katt så mår han antagligen inte bra där hemma heller. Jobbigt om inte Emil kan följa med till Skåne för då får vi helt plötsligt dela upp oss så att jag och Agnes åker ner bara. Jävla skit.
 
Agnes var också hos tandläkaren. Det var ingen fara. Hon pratade på och beklagade sig över att hon inte fick tänderna penslade för det hade hon minsann sagt till i skolan att hon skulle få. Jag satt på en stol och försökte få tyst på henne men det är ju inte det lättaste. När tandsköterskan vände sig om så började hon pilla på allt och ändra lampan m m. Hon hade i alla fall ett pyttelitet hål som behöver lagas men Agnes föreslog att de skulle dra ut tanden i stället... Ja, herregud. Jag var helt genomsvettig när vi gick därifrån medan Agnes studsade och pratade i vanlig ordning. 
 
Det är mycket tankar nu. Hon har konstaterat att hon minsann har den äldsta pappan i skolan.
-Mamma, fatta att INGEN annan har en pappa som fyller 50 år.
-Nä, men tänk på att du har den bästa pappan.
-Ja men mamma. Fattar du hur pinsamt det är. 50 ÅR!!!
-Ja men tänk på att du är lyckligt lottad som växer upp i en stor familj med många syskon. Det är ingen annan som har så stora syskon som du har!
-Jo men mamma. Det är sååå pinsamt att pappa är 50 år så jag får låtsas att jag tycker det är roligt i skolan. Hur tror du jag känner det?!?
Jaaa.....
 
En dag informerade hon mig om att hon skulle minsann bli en väldigt ung mamma. Hon hade inte bestämt exakt men det är bara 11 eller 12 år kvar tills hon ska ha barn. 
-Det ska du inte!!
-JO, om då är jag bara 29 år när barnet är 10 och du blir mormor också.
Klart jag vill bli mormor men det kan jag även bli om 20 år. Då har jag all tid i världen att ta hand om barnbarn. Agnes kommer ha så många projekt så hon kommer inte hinna skaffa barn tidigt. Hon är alldeles för lik sin mamma :)
 
 
 
 
 
Igår var jag ute och käka med mammagruppen. Så himla kul. Alice mamma berättade en rolig grej. Agnes hade varit där hemma en dag och då hade det legat en hög med ren tvätt i vardagsrummet. Helt plötsligt hade Agnes börjat vika deras tvätt! 
-Oj då, tyckte Alica mamma, men inte behöver du vika vår tvätt Agnes!
-Jo, jag tycker ni har det så stökigt här...
-Eeeh, jaha.... Viker du tvätt hemma också.
-Nej, vi har det inte så stökigt!
 
Alltså man får skämmas :) Jo, vi har det stökigt. 
 
Emil är arg och mjuk. En dag skrek han FUCKYOUJÄVEL till mig men då var han riktigt arg. Det är så svårt att bli riktigt arg på honom. Höjer jag rösten så bryter han ihop och blir jätteledsen och jag tror nog att det är bra om han vågar bli tokarg ibland. Det är bättre att han testar känsloregistret här hemma än att han gör det i skolan.
 
Just det, båda barnen har fått stryk i skolan. Jag vet inte om det är standard idag på alla skolor men jag tycker det är helt vidrigt. En kille (med assistent) sprang helt oprovocerat rakt fram till Emil och gav honom en rejäl smäll mitt i huvudet. Tur att inte Agnes såg det för jag tror hon hade golvat killen. Agnes sa till en tjej (med assistent) att man inte fick svära när tjejen gjorde det och då klippte hon till Agnes så hon blev jätteledsen. Snart får skolan anställa assistenter för att skydda barnen från barnen med särskilda behov. Märligt som det har ändrats. Under mina år i grundskolan så minns jag ett slagsmål i mellanstadiet. Två killar rök ihop och brottades och då kom en lärare och delade på dem. Det var alltså en så stor (ovanligt) händelse så jag, som vanligtvis har fruktansvärt dåligt minne, minns det fortfarande.Idag undrar jag om det inte smäller varje dag på skolgården. Stackars barn.
 
 
 
 
På nätterna är det mest oroligt för Agnes för tillfället. Hon kommer gärna in till oss på nätterna. Jag tror det är en fas eftersom jag har hört att ganska många av tvåorna gör det nu. Jag tycker det är mysigt så det gör inget. Ibland kommer Emil också och då flyttar jag eller Magnus in i barnens sängar. 
 
Emil funderar mycket på inbrottstjuvar nu. 
-Tänk mamma om de kommer in här och vad gör vi då? Jag tänker oftast på kvällen när jag hör en bil utanför att det kanske är inbrottstjuvar.
- Emil, jag jobbar på polisen och jag lovar dig att det inte finns några inbrottstjuvar här.
- Säkert?
- Jepp, säkert. Vet du, jag och pappa har allting försäkrat här så om huset skulle brinna ner eller om det skulle komma inbrottstjuvar, även om det nu inte gör det, och ta våra grejer så får vi pengar att köpa ny grejer.
- FÅR VI?!?
- Jepp.
- Hoppas tjuvarna tar min bokhylla!!!
- Va?
- Då köper vi en ny. En lägre. En som jag kan ha en TV på. Så gör vi.
Orkar inte.....
 

RSS 2.0