Gott Nytt År alla!

Lille prins Emil blir snart sju månader! Du är ett riktigt charmtroll och är oftast glad. Under 2011 hoppas jag att Du kommer lära Dig gilla välling och sova hela natten :)
Även prinsessor behöver äta ibland. Igår sov Du inget på hela dagen så Du somnade redan vid 18-tiden i soffan och missade vår myskväll med hemmagjord pizza, film och chips. 2011 hoppas jag att Du kommer få vara frisk och att vi slipper sjukhusbesök. Du är envis, rolig och helt underbar. Jag blir ständigt förvånad över hur påhittig Du är. Igår när vi var och handlade så satt Du i vagnen. Det var kö när vi skulle betala och hur kul är det? Då började Du använda Din hand som telefon och låtsasringde till alla. Helt underbart att se!
Älskade barn. Tack för det här året. Tiden går alldeles för fort. En kväll låg jag och tänkte på hur det var när Ni kom till världen. Vilken upplevelse det är att få barn och trots alla mina tidigare resor är det den här resan med barnen som slår allt. Varje dag är en ny upplevelse. Jag och Magnus blev tillsammans för 3,5 år sedan och det känns inte så länge sedan! Om 3,5 år går Agnes i förskoleklass och Emil är 4 år! Det stämmer som alla säger. Tiden går fortare när man fått barn! De är små en väldigt kort tid men jag kommer vara mamma åt dem alltid och det känns bra :)

Dopfoton

Så här såg tackkortet ut som vi skickade ut till alla som var på dopet. Om någon inte har fått ett sådant så hör av Er!
Gullunge! Fast i natt var Du inte gullig alls. Du började redan kl 01 och sedan höll jag och pappa på (mest pappa faktiskt) och försöka få Dig att somna. Till slut, kl 02.30 så somnade Du och sedan sov Du till kl 04. Då fick Du mat och somnade om till 07. Du är illpigg kl 01 och rullar runt på mage och härjar. Vi försökte ge Dig lite tillägg men det totalvägrade Du. Envisa unge!!! Jag vägrar amma Dig hundra gånger på natten så nu är det tidigast kl 03 som gäller. Agnes sov till nästan 08 idag!

Ont i tån, tån, tån

Jag vet inte vad som hände i morse för Du var själv i köket men helt plötsligt så blev Du ledsen och när jag tittade på Din tå så såg jag att nageln var lång och jag förutsatte att Du slagit i den eller något och att det var därför Du hade ont. Nu har Du gått här och haltat i några timmar. Jag tänkte att Du skulle sova lite middag så får jag ta en ordentlig koll på den sen. Stackars liten.
Liten glad kille. Inte lika glad i natt. Jag och pappa höll på i 1,5 h (turades om) för att Du skulle försöka sova men till slut gav jag upp och gav Dig bröstet. Du fick en massa mat igår vilket resulterade i att Du fick magknip i stället för en hel natts sömn som vi hade hoppats på. Jag är jäkligt trött på nattamning (även om det bara är en gång/natt) men söt är Du....fast Du har ju börjat bita till ibland men Din sylvassa tand. Det är inte skönt!
Nu låter det faktiskt som om Du säger "maammmammmammma". Det gör Du antagligen inte men jag låtsas som om det är det Du säger och blir jätteglad varje gång Du ropar på mig :)

Så liten och så glad i Pricken redan...


Lediga idag

Idag är pappa ledig. Yiippeeee! Just nu sitter Du och pappa nere i källaren och tittar på fåret Shaun. Du och jag började bygga upp tågbanan Du fick i julklapp men Du var så arg och tjurig så jag gav upp efter ett tag.
Syskonen är här. Som Du har längtat...
Du har så roliga uttryck ibland. Igår sa Du helt plötsligt att tomten hos Danne var lite konstig. Jag undrade då varför Du tyckte att tomten var konstig och då svarade Du "Agnes blev lite rädd". Jag berömde Dig för att Du gick fram och hämtade alla julklapparna trots att Du var lite rädd. Det var modigt gjort!
Nu är Du lite förkyld igen! Det går så fort framåt nu. Du har långa fingrar och drar ofta Agnes i håret. Här sitter Du i jeansskjortan som Du fått av Agnes kompis Viktor.
Igår testade vi en ny grej. Gröt till frukost och sedan lite turkisk yoghurt till mellanmål, bröstmjölk, burk vid halv fem och en tallrik gröt vid sju. Bröst halv åtta (fast Du var så mätt och trött så Du somnade ganska fort) och sedan sov Du till fyra. Du vaknade några gånger mellan tolv och två och var lite orolig men nappen och snusen fixade det. Efter matningen vid fyra så somnade Du om och sov till kvart i sju. Lyxigt värre!
Du är så söt och rolig och svarar bra på alla leende. Oftast är Du en liten kelig solstråle. Du gillar giraffen Du fick av Danne och Maria. Du gillar fortfarande inte välling. Jag testar ibland. Just nu drömmer jag om lite rea på lipfish. Jag har tittat läääänge på deras lekdräkter med figurer sydda utanpå dräkten. De är lite dyra så jag hoppades att de skulle rea dem nu men det ser mörkt ut. Någon som har rea-koll?

Emils första jul

Så här stilig var Du Din första julafton. Vi lyckades ta oss ner till Skåne och stannade till hos farmor och farfar på vägen. Du gillade verkligen att vara där och var som en liten solstråle. De kunde busa med Dig och bära Dig utan att det trillade krokodiltårar och det var sååå skönt! Sedan har det gått bra i Skåne också så nu hoppas vi att Din rädsla för alla har försvunnit!
Vi hade med gåstolen så Du kunde ta Dig fram till julgranen och alla spännande julklappar...
Det var riktigt spännande med julklappssnören. Vilket berg med julklappar Du fick. En massa fina kläder, mycket pengar, böcker, en massa roliga leksaker (elefant, boll, stapelklossar, nycklar, baddjur m m) och en jättefin nalle.
För övrigt så är Du inte så rolig på nätterna. Det har varit mycket vakna och äta på natten och jag är helt slut....igen! Det började natten till julafton!
Så här fin var Du. Först hade Du på Dig tomteklänning och tomteluva men sedan blev det finklänningen. Du hittade en kompis hos Danne! Där var en pojke som hette Ludde, 4 år. Ni var så söta. Här står ni och sjunger "i ett hus vid skogens slut...". Han lät Dig styra och ställa och det passade Dig bra. När han skulle åka hem så kramade han Dig och pussade Dig....gullungar! Det är roligt att studera barn när de ska lära känna varandra. Det tog inte många sekunder och sedan satt Du bredvid honom i soffan, närmre och närmre...efter några minuter sprang nu runt och lekte härma varandra-leken.
Du kunde styra och ställa med morbror Danne och han är den som får kramar hela tiden. När vi kom till dem på julafton och alla satt och tittade på Kalle Anka så började Du med att ha en egen show. Du dansade runt Danne (som halvlåg på golvet) och sjöng "sjörövare Fabbe". Det var verkligen modigt gjort. Vi hade varit där i några minuter och där var en massa nya människor!
Du var inte speciellt rädd för jultomten utan hämtade både Dina egna, Emils och mammas julklappar. Du vägrade dock krama tomten. När vi tyckte Du skulle krama tomten så valde Du hellre att lämna tillbaka julklappen för kramas det tänkte Du då inte göra :)
Förresten så fick jag en härlig start på julafton. Jag, pappa och Emil såg i lillstugan och när jag kom in i stora stugan så satt Du och lekte på golvet. När Du fick syn på mig så sken Du upp och sa "God Jul mamma". Du snappar upp allt väldigt snabbt.
Du fick 41 julklappar! Det var en massa pengar, tåg, kundvagn med tillbehör, bakgrejor, orgel, gitarr, stol till dockan, resväska, klocka, skor, pluppar, en massa kläder, tofsar och klämmor, prinsessklänning med tiara till, 2 spel, många böcker, pussel, dammsugare, pennor och klistermärken. Dessutom vet jag att Du kommer få ännu fler julklappar. Helt otroligt! Du hade ett berg och öppnade och öppnade och nu har Du att göra ett tag fram!
När det blev kväll och trötta barn så satt ni framför datorn och tittade på Pippi Långstrump (en spansk version på Youtube...)
Vilken mysig jul vi har haft och det har varit en massa god mat! Agnes hade jättehärliga dagar hos mormor och morfar innan vi kom och hon har blivit så ompysslad. Det enda tråkiga var att vädret gjorde att vi inte vågade köra ner till Ystad och träffa Camilla och Sussie (mammas kompisar) och Bibbi. Mamma hade längtat så men med två barn i bilen så får man tänka lite annorlunda.

God Jul!

God Jul alla önskar Agnes och Emil!

Dan före dan före dan före dopparedan

Vår lilla gullunge har det hur bra som helst hos mormor och morfar. Hon äter som en häst där hemma och jag förundras över att hennes matvägran bara har upphört! Som jag kämpade sista veckan för att få i henne mat... I Skåne mumsar hon i sig allt och äter TVÅ mackor till frukost (efter både nyponsoppa och clementinmys i soffan). Idag hade mormor sagt till henne att det var dags att sova och då hade Agnes sagt "Agnes vill se Pippi bara pyttelite till". Jag är ganska övertygad om att hon fick se pyttelite till för vem kan motstå den begäran?!? Danne var där idag och han hade tydligen satt tvättklämmor i håret på henne. Hon gillar morbror Danne och han hade fått kram också.

Lille goding. Vad mysigt det är att få tid med Dig. Det är så kallt ute (minus 20,5! nu) så vi har bara stannat inne idag. Jag har släppt alla måsten (städa kökslådor, rensa i källaren, putsa fönster, lägga ut saker på Blocket/Tradera) och bestämt mig för att bara njuta de här dagarna. Nu är det Du och jag gossen och vi har det så underbart. Vi sjunger, busar, ligger på golvet, kramas, testar leksaker, smörjer in Dig, plaskar i badkaret med mera. Du har så kul och mår så bra av uppmärksamheten. Du pratar och skrattar och är så nöjd. Åh, vad Du är fin.
Det var eksem Du hade så nu är det smörja, smörja, smörja som gäller. Lille gossen vad kramig Du är. Jag är inte riktigt van vid det från Agnes eftersom hon inte började kramas ordentligt förrän hon var mycket äldre. Du gosar in Dig ofta och älskar att lägga Din kind mot min axel och i början så var jag nog mest helt still och bara njöt av Din kärlek. Nu är Du i fasen "jag dyrkar er båda (mamma och pappa)". Jag minns att när Agnes var så liten och gav oss kärleks- och beundranblickar så sa pappa "titta och njut för så mycket som hon älskar Dig nu kommer hon aldrig göra mer" och det stämmer ju. Det är något visst med den där blicken nu och jag vet att det inte dröjer länge förrän jag får blicken "gå bort mamma (får den ofta av Agnes)". Fast jag får ofta kärleksblickar av Agnes med...när hon är på det humöret :)
Så fin och så stor redan. TVÅ år!!! Oj, oj, oj....det går för fort nu!

Vår dancing queen

Jag undrar om alla barn får hoppa och dansa i sängen.....Agnes får i alla fall. Jag kan säkert komma på något argument om att det är bra....motoriken, balansen....eller nå´t. Vi har alltid kul när vi lyssnar på musik och Agnes härjar i våra sängar i alla fall. Emil älskar också det...att kolla på Agnes när hon hoppar alltså.

Utklädnad

Så här såg det ut en morgon. Agnes hittade mina vinterstövlar, min halsduk och min mössa. Klart hon måste ta en närmre titt på mammas grejor...

Allt klär en skönhet...
Till slut kom fallet dock...
Lilla Skrutta. Här är tomt. Jag somnade inte förrän halv tolv! Gick och la mig vid tio och låg sedan och vände och vred på mig. Ingen katt vid fötterna heller. Emil fick testa att sova i Din säng och det gick alldeles utmärkt. Jag var inne och gav honom nappen en gång och sedan fick han mat vid halv fyra. Idag ska jag och Emil till allergimottagningen och sedan ska vi handla några julklappar till...iiih, så kul...med julklappar alltså....
I morse när jag pratade med mormor satt Agnes och drack sockerfri nyponsoppa i sin nya fina morgonrock som hon fått av Mia och Lars! Sedan hörde jag hur hon tiggde till sig en clementin.....allt innan frukost. Igår åt hon kokt korv som hon dippade i bearnaisesås. Blir hon bortskämd, eller? Det är så det ska vara. Hos mormor och morfar ska man få göra sådant som man inte får hemma. Precis som jag fick när jag var liten.

Längtar redan efter Dig...

Oj, vad tyst det blev här. Ingen fin liten Agnes som sjunger och busar. När vi vinkat av Dig så skulle jag kunnat gå in och lägga mig och storlipa men jag bet ihop. Jag vet ju att Du kommer ha det jättemysigt hos mormor och morfar men det är låååångt till torsdag. Du har längtat och längtat efter mormor och morfar och i morse när jag berättade att de skulle köra hit så hoppade Du jämfota och skrek "AGNES ÄLSKAR MORMOR"....så glad! Agnes, Du får aldrig flytta hemifrån :)
Igår klädde vi granen och Du hjälpte till....på Ditt sätt....
Du har så roliga uttryck här hemma. Du pratar och pratar men det är bara jag som förstår oftast för Du pratar inte rent men Du har ett enormt ordförråd. Varje morgon säger Du "godmorgon lille gubben" till Emil. Igår hade jag ett glas c-vitamin på bordet och kom på Dig när Du precis satte ner det efter att ha druckit av det. Jag frågade Dig om Du fick lov att dricka det och då svarade Du "Agnes smakade PYTTElite". Fina unge... Fem plastpåsar med julklappar skickade vi med till Skåne...jag undrar vem alla paketen är till...

Första tanden!

Nu är den här....första tanden. Där nere till vänster. Agnes och Tarzan hade precis åkt iväg med mormor och morfar till Skåne när jag upptäckte det. Tänk...nu hinner jag kolla lite på Dig också :)
Igår åkte granen in och den fick en massa glitter och kulor. Du kom helt plötsligt på hur man förflyttar sig i gåstolen så Du kunde komma fram till julgranskulorna....jättespännande! I natt hade granen trillat och det låg kulor i hela TV-rummet....även det jättespännande! Kan det vara en liten katt som är skyldig kanske....?
I natt sov Du till 03 och sedan blev det mat. Därefter gick jag ner i källaren och la mig och lyckades sova till kl 07!!! Skönt!
I morgon blir det allergimottagningen. Intressant. Du är lite röd på kinderna nu men bättre än vad det har varit. Oj, vad Du rädd Du var för mormor och morfar. Lilla mammiga gosse. Hur ska det gå på julafton när vi är hos Maria och Danne och där är fullt med folk? Här hemma är Du oftast en glad liten skit och nu skrattar Du hysteriskt när pappa busar med Dig. Underbara ljud!

Liten Agnes testar napp

En vecka gammal....
Den här filmen älskar jag. Första gången Agnes fick testa napp. Hon var en vecka gammal och så liten och så med i blicken redan.
Igår hade vi mys framför TV:n när pappa var på julbord. Det spårade ur när jag skulle lägga Emil och Agnes bråkade. Tråkigt när en mysig kväll slutar med bråk. Vid nio vaknade Emil och var ledsen. Magknip! Höll på i drygt två timmar. Trött mamma idag också. Börjar bli en vana det här....att vara trött... Idag har det varit julklappsinslagning igen.
Agnes hittar inte sin leksakstelefon men leker med telefonen som man drar efter sig i ett snöre i stället. Igår ringde hon mormor, morfar och Bibbi. Det är sååå roligt att smyglyssna på samtalen. Agnes brukar hjälpa mig bädda våra sängar och idag hade jag inte hunnit med riktigt och såg helt plötsligt henne stå och dra i vårt dubbeltäcke. Lilla gumman försökte bädda mammas och pappas säng. Vi hjälptes åt. Sen kunde hon dansa, sjunga och hoppa i våra sängar :)
I morgon kommer mormor och morfar och hämtar Agnes. Åh, vad hon längtar....

Fisar i magen?

Agnes satt precis vid köksbordet och väntade på att få en banan och ett glas mjölk när hon började skratta och sa: Mamma, Agnes fes i magen!!
Jag fick förklara för henne att det heter att det kurrar i magen och att det kan låta så när man är hungrig.....men gulligt var det och humor har hon.

Så glad ibland

Man blir så glad av att höra Ditt skratt.....

Rör inte ljusen!

Det är ju så spännande med ljusen.....
Nu tittar jag på min lilla skrutta som sitter bredvid Emil i soffan och bygger lego. Hon har två tofsar och dreglar en massa (tand på gång). Nu gjorde hon ett flygplan och flyger bredvid Emils huvud...
Igår var hon ute och skottade snö med pappa. Helt plötsligt hade hon sagt "Agnes fråga mamma liten sak" Det hon skulle fråga var om hon fick åka pulka och så ville hon ju ha Tarzans pläd i pulkan. Klart hon fick! Idag blir det nog Emil i Lönneberga. Ikväll ska pappa på julbord. Intressant med nattningen själv
Precis när allt börjat rulla på och nätterna varit hyfsade så händer det. En jobbig natt och svisch så är jag förkyld igen. Emil åt ordentligt på kvällen men kräktes upp ALLT när han skulle smaka banan. Vi kan konstatera att han verkligen inte gillar det. Sedan vaknade han vid 23-VRÅLHUNG-och åt sedan 03.30 igen och sedan åt han en stor tallrik gröt 06.30. Det är uppenbart att hans kvällsmat är viktig och det blir ingen mer banan! Trött....

Slaktaren

Lite våldsam?
Idag stannade vi hemma från dagis frivilligt...var och lämnade paketet till fröknarna igår och det går magsjuka där. Inte på Agnes avdelning än men jag tror vi blir hemma! Lille söte Emil har förändrats mycket sista veckan. Hans personlighet visar sig mer och mer och han är ju bara för go'. En kille med humor och som skrattar mycket när det är bara familjen hemma. Han är kramig och är gärna nära och håller fast i mig. Det finns faktiskt en likhet mellan båda barnen....de är oerhört lätta att lägga. Än så länge så bestämmer jag när Emil ska sova. Jag lägger honom i sängen, ger honom nappen och snusen (åh, vad han älskar sin snuse och gnider den mot ansiktet) och sedan somnar han. I morse vid halv fyra när han fått mat så var jag bara tvungen att ha kvar honom i sängen en halvtimme för att ligga och hålla om honom och titta på honom. Fina gossen! Tiden går för fort. Snart tar ni studenten mina ungar!
Idag har jag och Agnes bakat matmuffins. Tänkte käka soppa till lunch så det blir bra tillbehör. Städning är dagens projekt. Jag och Agnes har redan börjat. Det är tråkigt men med positivt tänkande så funkar det (det är såååå skönt när det är färdigt). Städning är nog en av de saker som jag är mest chockad över om jag jämför med mitt tidigare liv (ensam med katt i lägenhet kontra hus, katt, man och fyra barn). Det är alltid stökigt! Saker är aldrig där man förväntar sig att de ska vara och städningsprojekten tar aldrig slut! Om jag bodde själv innan och lämnade en tidning på köksbordet så tog det 2 sekunder att plocka undan det. Nu är vi 6 personer som lämnar spår efter oss hela tiden....och alla dessa leksaker som Agnes strör runt! Det är inget problem utan snarare ett stort förvåningsmoment...för att inte tala om hur mycket tvätt vår familj producerar! Fast det är mysigt att vara många.....
Även Agnes har härjat vid matbordet....

Pepparkaksbak och julklappar

Så här såg det ut i helgen.
Du gillade dock inte degen (smaken) och kastade den i vasken! Fast det var kul att trycka ner formerna i degen men svårt.
Tur att gulliga storasyster hjälpte Dig!
Så här fina blev våra pepparkakor. Natta gjorde kristyren på dem.
En del av alla julklappar som jag och Magnus höll på med en kväll.
Idag är det jag som börjar bli hostig. F-n vad tråkigt. Det går bara runt, runt. Nu börjar Emil bli frisk från hostan och nu är det min tur. Agnes och Emil är båda förkylda. Vi stannar inne idag och kurerar oss. Jobbigt att vara inne hela dagen men det är för kallt ute helt enkelt. Emil var utan mat från 19-04. Framåt! Han har precis smakat lite macka med prickig korv. Det går inte så bra. Han måste få mikrobitar för annars sätter han i halsen. Gullungen ligger och pratar i sängen när han vaknar och skriker inte. Finns det något mysigare att lyssna på än ett barns jollrande? När han sitter i tripptrappstolen i köket sparkar han alltid med benen så det hörs bank, bank, bank. Han ser ut som en kung i stolen när han lutar sig bakåt och tar bak armarna. Vår lille söte! Idag ska jag och Agnes titta på Madicken och mysa när lillebror somnat. Mina älskade goa ungar!

Stark Agnes

11 månader gammal....
Lika envis idag som då! Idag ringde de från dagis och frågade om vi ville stanna hemma två dagar eftersom det var så många sjuka bland personalen. Klart vi kunde! Vi kunde ta de två dagarna en annan gång dessutom. Skönt att vara hemma eftersom det är väldigt kallt och Emil är jättesnorig. Innedag idag. Fast jag hade gärna tagit mina efterlängtade promenader!
Emil var utan mat från 19-03.30! Därmed inte sagt att han sover hela tiden....
Agnes klättrar. Jag flyttar napparna och snusen högre och högre upp i bokhyllan. Nu senast såg jag att hon hade tagit sin Nalle Puh hink och vänt upp och ner på för att komma riktigt högt upp i bokhyllan. Unge :)

8 h utan mat

Lille godbit. Du sov till kl 03 i natt utan mat...eller sov och sov förresten, jag stoppade nog nappen i Dig 10 gånger men nu är det lika bra att köra på. Ingen mat förrän kl är 03 och så småningom så ska den tidpunkten ändras framåt. Nu äter Du i alla fall inte på 8 timmar på natten! Som Du äter dagtid däremot. Nu slinker det ner en massa gröt till frukost (väldigt mycket äpplemos på gröten dock) och sedan får Du nästan en hel burk på kvällen. Banan funkar inte. Skitäckligt tycker Du. Välling har jag inte testat på några dagar.

Du är världens goaste Emil. Så glad och mysig även om det är lite förtvivlat ibland och då måste Du vara hos mamma HELA tiden. Idag har varit en sådan dag...bära, bära, bära. Du är väldigt förkyld och mår inte riktigt bra så jag tror att det spelar in en hel del.
Storasyster fick en rejäl utskällning idag. Det började med att jag tände värmeljus så vi kunde mysa framför TV:n (julkalender och allt). Sedan fixade jag i köket och efter ett tag kom Agnes och ställde sig i dörren. Hon såg busig ut. Sedan kom det... "Agnes blåste ut ljuset". Jag sa fy och farligt osv (fast det vet hon redan om) och sedan föreslog hon själv att hon skulle gå in på rummet. Efter ett tag kommer hon ut i köket igen och visar sina händer...fullt med stearin!!! Då har ungen varit inne och pillat upp värmeljuset. Jag frågade om det gjorde ont men hon sa nej och sedan skällde jag ordentligt och hotade både med frånvaro av julklappar och snuse. Även denna gång gick hon in på sitt rum och var riktigt ledsen. Sedan såg jag att hon hällt ut fullt med stearin på julduken på bordet och då fick jag skälla på henne igen och berätta att mamma var både arg och ledsen och rädd för att Agnes ska göra sig illa osv. Inga värmeljus på bordet längre. Mitt fel!
Igår blev det julklappsinslagning. Jag och Magnus hade riktigt kul när vi skapade alla våra konstverk (ca 30 st faktiskt...och då var det bara det som JAG har handlat! Nästa helg ska Magnus ut!).
Idag har jag gjort knäck med vaniljsmak. Jag brukar alltid göra med vaniljvisp i stället för grädde. Supergott! Jag har gjort en liten låda med fikagrejor till Agnes dagis. Jag vet inte om man får lov att ge något till fröknarna men jag tycker de är jättebra och Agnes älskar sitt dagis och framför allt sin fröken Lea. De kan också behöva lite uppskattning och få höra hur bra de är så i morgon har Agnes med sig en liten låda med överraskningar till deras tisdags-, onsdags-, torsdag- och fredagsfika. Ett litet paket för varje dag :)

Agnes favorit...kiwipuré

Den här gillar Agnes att titta på idag...
Jag kommer lägga in lite gamla filmer på den nya bloggen för att ha de samlade under rubriken filmer. Jag tar mina och Agnes favoriter!

Syskonen

Fina busungar! I natt tog pappa Emil så jag sov hyfsat till kl 03. Då fick han mat. Åtta timmar gick det mellan matstunderna så nu går det framåt. Aj mina båppar! Agnes sov till 06.30 vilket numera räknas som sovmorgon. Emil sov till 06 och sen låg han och jollrade i sängen. Han sov min säng på morgontimmarna och det är så mysigt att känna den lille varme gossen. Ibland lyfter jag tillbaka honom efter nattamningen och ibland orkar jag inte. Emil verkar inte bry sig om vilket. Kl 06.30 fick Emil lite mat igen så jag skulle kunna sova vidare. Pappa tog barnen den här morgonen och jag hörde hur Agnes bråkade, sjöng och busade. Lika bra att gå upp!
Igår blev det gjort lite marknadsnougat. Vad svårt det är att låta bli allt gott här hemma! Moppan med familj kom hit igår så Agnes fick busa med sin älskade Moppan. Emil är livrädd för Moppan och gråter bara hon tittar på honom. Han kommer med all säkerhet ändra sig....
Idag står det julklappshandling på schemat!

Han sov!

I natt sov Du från 19.30 till 03.00. Tjoho! Du fick nästan en hel burk med mat vid fem-tiden igår så jag undrar om det var det som gjorde susen...
Igår hade vi fredagsmys nere i källaren. Det var final i Idol och Agnes fick vara med. Hon var vaken till kl 21.30 innan vi tröttnade. Agnes skulle sitta hos mamma, sitta hos pappa, med filt, utan filt, en kudde, två kuddar, sitta hos Natta, sitta hos Zacke, äta chips, dricka, lägga tillbaka chips osv. Fast hon tyckte det var stort att få vara med och mysa och på kvällen fick jag höra det som alla föräldrar nog vill höra. Agnes satt en stund i mitt knä och kramades och sa helt plötsligt "jag älskar dig mamma" och sedan kom "agnes älskar pappa oxå".
I morse blev det pepparkaksbakning med tjejerna. Natta gjorde riktiga konstverk och Agnes gjorde....tja....egen konst :) Illgrön kristyr så blir allt snyggt!

Julfirande på dagis

Lite bus i vår tomtegumma!
Vi var och julfikade på Ditt dagis. Det blev uppenbart hur mycket Du trivs där och Du är som ett plåster på en av fröknarna, Lea. Hon tar hand om Dig så väl och det kändes skönt att se Dig i Din andra "hemmiljö". Fast Du är ju väldigt annorlunda där. Mycket lugnare och inte lika sprallig som hemma. När det var sång så var Du ganska tyst och här hemma sjunger Du konstant. Kan Du inte texten så hittar Du på....precis som Din pappa! En dag hörde jag Dig sjunga "lille hund, lille hund....lille söte hunda"...hihi...
Även lillebror Emil var med på julfirandet. Han fick vara lucia och såg inte helt nöjd ut med det...
Det var lite konstigt att åka till dagis på kvällen!
Kolla vilket fin julgran Du har gjort på dagis. De är så duktiga fröknarna och pyssliga. Jag imponeras av att de hinner med allt. De är tre vuxna på 13 barn (alla runt två år) och de pysslar, bakar, gör utflykter med mera. Jag tycker det är kämpigt att pyssla med en tvååring ibland....
Fast idag har vi gjort chokladknäck...inte jättegoda....och fler pepparkakor (sega med russin). Mmmmmm.... Nu längtar Du mest efter Natta. Idag kommer barnen!

Trots från Er båda!

Unge! Så fin och så envis. Du är ju lika tjurskallig som Din mamma.
Dagen började med att Du kletade fil i ansiktet. Sedan var det projekt påklädning med kan själv och IIIINTE och NEEEJ. Till slut låg Du ner och ville att jag skulle ta på Dig kläderna. Jag var trött, varm och väldigt arg och blev skogstokig och skrek något i stil med att jag var så jäkla trött på att ha de här bråken varje morgon och nu räcker det. Gråt och skrik men till slut en färdig Agnes och en varm Emil med stora förskräckta ögon. Ner med Er i vagnen och ilsket traskande till dagis. Halvvägs säger Du något som låter som "mamma bada" och jag förstår inte. Du upprepar flera gånger och till slut...."mamma PRATA". Du gillade inte att jag var ilsket arg. Jag förklarade att jag fortfarande var arg och ledsen för att vi bråkar varje morgon och inte ville prata alls. Fram till dagis, av med alla kläderna och sedan kom Ingegerd (fröken) och mötte oss. Du traskade in på dagis och Ingegerd frågade om inte Du skulle säga hejdå till mamma och Du svarade bara "nej" och gick vidare. Numera så kramas vi ALLTID. När jag hämtade Dig sedan så hade Du inte jättebrådis för att komma till mig utan satt lugnt kvar inne på dagis (Du brukar ALLTID rusa fram och vara jätteglad när jag kommer). På med kläderna och ner i vagnen och Du var sur. Jag försökte muntra upp Dig men fick bara korta svar som "LUUUTA (sluta) MAMMA". Väl hemma så satt vi och gosade och då frågade jag varför Du inte sa hejdå och kramades i morse. Du svarade bara "mamma inte glad". Vad svarar man på det? Phu....
Du har Din egen trots...vällingtrots. Idag skulle jag vara hård. Klockan 04 fick Du bröstet och sedan var det slut. Vid 07 erbjöds Du gröt men det var örk och väldigt förtvivlad min. Mycket drama och Du sätter i halsen hela tiden. Hungrig Emil när vi gick till dagis men Du somnade. När vi kom hem var Du ännu hungrigare och då erbjöds Du välling och utpumpad mjölk på flaska. Örk och tvi vad Du var ledsen. Till slut somnade Du igen....ännu hungrigare. Jag hängde tvätt och när jag kom upp låg Du vaken helt tyst och tittade. Du var nog i chocktillstånd. Nytt försök med flaskorna och jag testade lite smör i vällingen men det var örk. Till slut tog jag filmjölk i vällingflaskan med smör och då var det lite ok. Kl 13 fick Du bröstet igen. Du åt ju lite och var så söt....och envis. Sedan fick jag även i Dig en halv burk innan vi åkte till Växjö. Tjoho! Du är lite chockad dock....

Spontansång

Ibland är det bara så kul att springa runt, runt på mattan och sjunga Babblarna a capella....eller vänta förresten Du ackompanjeras av dammsugaren...
Mycket snö, tungt med dubbelvagnen, förkyld Emil (vaknade 2 ggr/timme i natt), glitter på fingrarna (pysslat lite), illröd Emil men har fått tid till allergimottagningen, hungrig och törstig men är för trött för att orka flytta mig till köket. Det positiva är att jag börjar bli frisk, underbara ungar, bästa sambon som hjälper mig med Emil trots att han ska jobba hela dagen, fick i Emil lite utpumpad mjölk idag och nu dricker han alltid vatten ur nappflaska.
Viktor sov här och det tyckte Agnes var jättekul. Han busar med henne och sådant gillar hon ju! I morse bråkade vi när det var påklädnad och hade jag inte varit så trött så hade Agnes inte fått gå till dagis idag. Till helgen blir det förhoppningsvis pepparkaksbak.

Hårfön i huvudet...

Igår när jag hängde tvätt hörde jag en duns och sedan ett gallskrik från Dig så jag for upp. Pappa bytte blöja på storasyster och hade lagt Dig på badrumsmattan. När han öppnade skåpet för att ta en blöja så trillade min fön ut som jag lagt jäkligt dumt där och Du fick den i pannan. Stackars Dig! Helt förtvivlad och helt vettskrämd och en bula i pannan. Jag somnade halv nio i soffan igår och när pappa gick och la sig så la han ett täcke över mig. Äntligen lite sömn. Fast sedan höll Du på och snorade från kl 03 till 05. Mat vid 02 (inte ätit sedan kl 19) och sedan sov Du lite innan Du började snora. När jag stoppat nappen i Dig 1 miljon gånger så tog pappa Dig och sög ut snoret. Du somnade ändå inte utan det slutade med att jag satt med Dig i soffan. Du är precis som storasyster....somna i famnen? Aldrig i livet.... Kl 05 gav jag upp och gick in och gav Dig mat igen och då somnade vi båda.

 

Tummen börjar bli en favorit...i munnen. Du har ju lite mer kontroll på den nu när Du är förkyld. Nappen spottar Du ut hela tiden när Du inte får luft pga allt snor och sedan blir Du ledsen. Nu vänder Du Dig runt förresten men det är fortfarande lite jobbigt att vända sig från mage till rygg. Alla saker undersöks väldigt noga och Du känner gärna på våra ansikten. Dina fingrar fascinerar Dig oerhört. Välling? Nähä....aldrig i livet...men vatten ur flaska funkar för tillfället. I morse åt Du lite av Agnes gröt och det gick hyfsat. Jag frågade Agnes om hon skulle ha gröt och hon svarade "Näää mamma, Agnes har precis ätit gröt". Är det inte ett märkligt ordförråd hon har vår lilla gumma? När vi gick till dagis i snöovädret sa hon "Sluta snöa nu!". Agnes tror att hon även har kontroll över vädret (och inte bara över sin mamma och pappa).
Igår när jag satt och ammade så hörde jag hur hon härjade ute i köket. Helt plötsligt skrek hon "mamma...piiiillt vatten" varpå jag svarade att det inte gjorde något men hon kunde ju torka upp det. Sedan såg jag hur hon for rundor. Därefter hörde jag "mamma inte kommma nu!" Jag fick tydligen inte se eländet :) När jag var färdig gick jag ut i köket och Agnes sa "nej mamma". Hon hade försökt hälla upp vatten själv i sitt glas från en vattenflaska och det hade inte gått så bra men hon hade faktiskt torkat upp allting själv! Sedan sa hon "Agnes gå in ummet nu" och började traska mot sitt rum. Jag ropade och sa att hon inte behövde gå in på sitt rum. Alla spiller och det var ju bara vatten men hon skämdes och gick ändå in på sitt rum och stängde dörren. Lilla gumman. Du får inte vara så rädd för att göra fel! Vi har aldrig skällt på Dig när Du har spillt men jag har blivit arg när Du medvetet har hällt ut fil på duken. Jag fick lite ont i hjärtat i alla fall. Sen förklarade jag att hon var jätteduktig som städat så fint och att alla spiller och att hon kanske är för liten för att själv hälla upp vatten i sitt glas...

Dumma snor

Det är inte lätt att vara liten Agnes. Oj, vad skäll Du får här hemma. Du piskar Emil, skriker NÄÄÄÄ och KAN SJÄLV så väggarna skakar, hittar på bus (när Du pratade med morbor Danne en dag och han frågade vad Du gjorde så svarade Du "busar" vilket var ett helt korrekt svar), kastade ner Din dockvagn, som Du fått av Bibbi, för trapporna så mamma blev JÄTTEARG och låtsasringde till Bibbi som blev ledsen och aldrig mer skulle köpa något till Dig (oj vad Du tittade skamset några sekunder), tramsar när Du äter, tänder och släcker lampor här så vi snart får epilepsi hela familjen osv. Samtidigt så är Du så mysig och kan komma och bara säga "kramas mamma" och då kramas vi så länge det bara går. Lilla fina envisa unge.
Vi är snoriga här hemma och det börjar bli väldigt tråkigt nu. Det går bara runt, runt i familjen och jag är väldigt trött. Så fin i klänningen som Bibbi köpt till Dig!
Igår tog Du Din leksakstelefon och satte Dig bredvid mig i soffan och sa "Agnes ringa Nattas mamma". Jaha, sa jag....varför det? "Agnes ringa säga Natta komma hem". Aj, vad det gjorde ont i mitt hjärta. Du förstår ju inte varför barnen inte är här alltid precis som Du. Du längtar efter dem och blir ofta ledsen när det ska vinkas hejdå. Stackars lilla Dig. Du låtsasringde i alla fall och det var så gulligt....och sorgligt.
Nu får jag nog gå och väcka min trollunge. Du har sovit i över tre timmar nu!!! Lillebror sover inte för mycket och är mest ledsen och jätteförkyld. Du är rolig och säger själv till när Du är trött att Du vill gå och sova. Jag undrar hur många tvååringar som gör det?

Gott och blandat

Vi hade ju kalas när storebror fyllde år och då hade Du de fina kläderna som Du fått av Moppan.

En bild med alla syskonen! Zacke, Agnes, Viktor, Natta och lille Emil.
När det är så kallt som det är nu så passar mössan Du fick av lille Viktor alldeles utmärkt.
När kommer Moppan?
Lille Emil och Tarzan.

Helgen gick alldeles för fort. Vi hann med ett besök hos farmor och farfar i deras nya bostad. Agnes var jättekonstig och jag har aldrig sett henne så märklig. Hon var både blyg, trött och ledsen. Pratade farmor eller farfar med henne så tittade hon ner och började gråta! Hon ville inte ens ha lite läsk! Vår lilla tjej som brukar skrika och höras till Kina var en liten blyg viol. Det gick över efter ett tag och jag tror att det var kombinationen sovit i bilen, för lite sömn, farmor och farfar i en ny bostad. Agnes kopplade nog inte riktigt. Farmor och farfar brukar ju bo på ett ställe där Agnes känner sig hemma och härjar runt. När det väl gått över så var farmor stora favoriten. Hon skulle snyta och byta blöja och det var i farmors knä Agnes ville sitta. Emil var inte alls blyg eller ledsen. Han var mest hungrig som vanligt och käkade till och med rulltårta! :) Idag fick pappa i Emil korv. Vad är det för fel på mina barn? De är båda tokiga i korv och jag äter inte kött alls (eller räknas gelatin i godis... hmmm....).

Sex månader!

Söta Du...idag blir Du sex månader! Hur snabbt har inte dessa månader gått?!?
Vilken rörig morgon det blev idag. Storasyster hade stort bekymmer med att hon skulle behöva GÅ till skolan. Jag har försökt förklara att det tar längre tid för mig att få på de små barnen alla kläder, skotta, skrapa rutor och sopa bort all snö än vad det tar för henne att ta sig till skolan. Idag körde jag dock barnen. Natta fick försöka få på Agnes kläder medan jag fixade bilen. Zacke passade Emil. När jag var färdig hade Agnes fortfarande knappt något på sig (det är en kamp här hemma varje gång). Det tog 20 minuter trots att storasyskonen hjälpte till innan vi kom iväg :) Nu stannar vi inne resten av dagen. Det är en förkyld mamma här hemma.....

Älskar svartvitt

Tur att Du är så söt. Jag var så glad igår när Du tog flaskan med morotsjuice i. Sen blev jag så ledsen när Du bara spottade, fräste, grät, skrek när jag försökte med välling.....många nätter utan sömn nu...ganska exakt ett halvår sedan jag sov en hel natt. Eller, förresten...hur bra sov jag när jag var gravid egentligen? Innan dess var det Agnes som härjade på nätterna...hmmm...2,5 år sedan jag sov riktigt bra då :) Det blir bättre....
Städa, städa, städa... I morse sa pappa till Dina syskon att det var dags att städa rummet idag. Du hörde det och påpekade viktigt att "Agnes städa ummmmet". Klart att Du också får städa Ditt rum. Gullunge!
Så klok och så busig. Igår åt Du fil till frukost och passade på att hälla ut fil med skeden på julduken. Jättefint med vit fil på en röd duk. Mamma blev arg. Sedan gick vi till dagis i minus 10 grader. Då passade Du på att tappa ena vanten och inte säga något så då blev mamma också arg. Blev en låååång promenad tillbaka. Bra med motion i alla fall! När jag hämtade Dig på dagis så fick vi hem en fisk som Du hade gjort. Det är så kul med alla dessa alster....än så länge!
Efter dagis gick vi till Nattas skola. Där stod Du och skrek "Naaaatta, var é du?" på skolgården. Till slut kom hon och då blev Du jätteglad. Sedan hade vi följe till affären.
På kvällen lekte vi tåg och satt på rad hela familjen på golvet!

Äntligen tar Du flaskan!

dsc04880 (MMS)

Äntligen tar Du flaskan!


En kall dag idag

Lite snor hindrar inte dans i sängen.... Oj, vad långhårig Du var på den här bilden.

Nu har J-vlaJennys gåstol åkt fram igen. Funkar utmärkt! Idag är en stor dag. Du tog flaskan. Tydligen smakade morotsjuice bra för Du sög i Dig en hel del! Jag provade med juicen igår också men då vägrade Du och idag så funkade det helt plötsligt. Jag förstår ingenting! Nu blir det juice i några dagar och sedan försöker vi med välling igen....

RSS 2.0