Mycket fotboll nu...

Igår var det EM-premiär för barnen. Jag målade deras naglar i blått och gut och sedan fick de svenska flaggan på kinderna. Vid TV:n dukades fram chips, saft, lite godis och en svensk flagga. Är det match så är det. Lika bra att de tvingas in i sportglädjen. De är ju för roliga. När vi satt där i soffan och hejade så kom det väl några svordomar ur min mun och då tittade Agnes bara på mig och konstaterade:
-Nu förstår jag. Ni sitter här på kvällarna och svär när vi sover....
Den lille hoppade också på tåget.
-Kom igen nu Sverige skrek mamman.
Varpå Emil svarade:
-Annars kommer du hamna i HELVETET Zlatan!!
Eh what?
Vi hade roligt i alla fall och matchen slutade 1-1. 
 
Det är fotbollsträningar för båda barnen och Agnes har hunnit med två matcher. På onsdag har Emils lag avslutning och då har tränaren (vår granne) fixat så alla kan swisha över pengar och så ska barnen få medalj. Vilken häftig grej. Det kommer vara jättestort för barnen.
 
Emil förresten. Det kommer mycket helvetet nu ur hans mun. I morse tjafsade han om något och jag sa lite skämtsamt "nu ringer jag barnhemmet". I en tusendels sekund såg Emil lite rädd ut och sedan log han. Magnus tyckte jag var så hemsk och sa "kom Emil så ska pappa krama dig" varpå Emil tyckte att han ville inte kramas eftersom Magnus bara hade kalsonger på sig.
-Ta på dig byxor för helvete.
Vi ska inte skratta. Det är inte roligt. Men det går inte att låta bli. Lille Emil har blivit en kommandora.
 
 

Hoppsan

På grund av det här så släpar bloggen efter. Magnus målar och målar och målar och han bara fortsätter gå ner i vikt, 15 kg nu sedan hjärtinfarkten!!! Han kan, min Magnus.
 
Men vi har ju faktiskt hunnit med en hel del mellan målningarna.
Gossen fyllde 6 år och fick bl a ett playstation 3 som används flitigt.
 
Vi hade kalas för honom och när vi andra åt god tårta så smaskade han på isglass. Emil har nu hamnat i 6-års trotsen rejält och han har det ganska kämpigt med all sin ilska. Agnes himlar med ögonen och konstatera "nu har han hamnat i 6-års trotsen mamma..." Jo, hjärtat vi minns din trotsperiod och väntar med spänning på när den ska gå över :)
 
Emil fick bl a en rebounder i födelsedagspresent som används flitigt. Helt ärligt, finns det något ljuvligare än att vakna tidigt en morgon, göra kaffe och sätta sig på trappan och titta på gossen när han spelar fotboll. Ibland är det enkla bara det bästa.
 
Förra veckan hann vi även med Zackes student.
Han var så stilig och så glad och det trillade både en och två tårar. Stolt bonusmamma. Zacke borde bli chef. Han har en erhörd social förmåga och kan få 35 personer på en studentbjudning att känna sig sedda och välkomna. Det är en ganska unik förmåga. Han kan bli precis vad han vill den empatiska gosse.
Barnen blev avspolade och finklädda inför storebrors student.
 
Jag hade jobbat 17 h på Sweden Rock och hemma dagen innan och sov 10 timmar på två dygn så jag var helt slut  i helgen men så är det ibland.
 
Vi har även hunnit med två rasade bilar. Den ena står inne på Saab i Växjö nu och med vår otur så är det med all säkerhet växellådan. Veckan innan dess var det förra bilen men då hade vi flyt och det kostade bara fyra hundra!
 
Vi har även hunnit med sol och bad. Agnes har börjat med plutmun....suck.... Igår drog hon ut en tand så det var blod överallt typ på kinden, munnen, händerna. Emil såg svimfärdig ut. Hon hade skrivit en lapp till tandfen om hon inte kunde få 20 kr snella... det fick hon...av tandfen.... Unge, hon förhandlar redan. Dessutom sa hon lite för högt till sin mamma "jag lägger tanden här i ett glas med vatten MAMMA!".... Visst tror hon fortfarande på tandfen, eller hur....
 
Igår spelade Agnes match med stora tjejerna (födda 07). Jag joggade ner för att få en chans att röra på fläsket lite och Agnes cyklade. Vi var stressade och jag sprang lite för fort och var helt slut. När vi närmade oss idrottsplatsen började Agnes prata om Jesus och hon kan inte riktigt bestämma sig för hur mycket av berättelserna hon ska tro på och jag hade inte ork att tycka något så hon fick babbla på. På matchen var Agnes lite rädd och försiktigt och det märktes att det var större tjejer men hon gjorde ett mål i alla fall. Sedan blev det lek med Alice hela dagen.
 
 
Efter vår intensiva vår, Magnus hjärtinfarkt, målning och allt så spontanbokade jag en restresa till oss. 24 000 kr i rabatt!!! All inkclusive, marklägenhet, 200 m till stranden och en massa sysselsättning för barnen. Vi behöver detta. Mer än någonsin. Jag har dock inget pass och är stirrig över resan ner, vår ekonomi osv. Jag är helt kass i nerverna typ :)
 
Nu vill jag bara bädda ner mig med Agnes och Emil och bara krama och hålla dem hårt. Det finns så mycket hemskheter i världen och bara tanken på att något kan hända dem ger mig ångest. Det är precis lika för alla föräldrar tror jag. Innan man får barn tänker man att man ska vara en sådär cool morsa liksom. Det finns inget coolt alls över att vara förälder men väldigt många rädslor. Jag älskar att gå in till dem på morgonen, klappa på dem och viska godmorgon. Emil sträcker nästan upp armarna mot mig i sömnen och plutar med sin lille mun för att få pussas. Agnes vrider sig mot mig och vill kramas och är så mjuk och go. I samma sekund som Agnes slår upp sina fina stora ögon så är hon 100 % vaken och intensiv. Hon är nog ganska osäker egentligen och babblar därför på och ska göra sig rolig och spelar över lite.....jag känner igen det där. Det blir bra till slut.
 
 
 
 
 
 

Emils födelsedag

Så här såg det ut imorse. Emil fick en hel låda med saker av Natta och Zacke och var sjukt nöjd. Som avslutning fick han en fjärrkontroll och han såg direkt att det var till Playstation. Vi tog ut honom i TV-rummet och där stod ett PS3 inkopplat och klart. Lyckan var total!
 
 
 

Vad hände?

 
Den här godisbiten ville inte sova i sin säng en kväll utan la sig på mattan i sitt rum i stället. Varför inte? På morgonen när jag tassade upp och skulle iväg till jobbet så låg han kvar. Hade jag legat på golvet en hel natt hade jag aldrig kunnat resa mig upp igen... 
 
I morse undrade Emil:
-Kan vi inte ha familjemöte igen?
-Familjemöte?!? undrade den väldigt förvirrade mamman.
-Jaaa! Möte! Där vi bestämmer tillsammans.
-Okej, har det hänt något speciellt eller? (Jag har verkligen inget minne av att vi har haft familjemöte tidigare men eftersom mitt minne inte fungerar så litar jag mer på min son än mig själv när det gäller det här)
-Nej.
-Men, varför ska vi ha familjemöte då tycker du?
-Mamma, på förra familjemötet bestämde vi att vi bara skulle få ha våra surfplattor på helgen. Nu tycker jag att vi ska bestämma att vi får ha dem andra dagar med.
 
Han var ju så söt så jag hade inte hjärta att berätta att han lever i en diktatur, mammadiktaturen.
 
Igår var det intensivt. Det började med fotbollsträning. Fotbollsträningen slutade samtidigt som dagis sommarfest började så jag lyckades smita iväg lite tidigare. På parkeringen på idrottsplatsen bytte jag om och Agnes tyckte att jag var sååå pinsam. Naturligtvis kom det en pappa till ett av barnen som jag tränar när jag stod och bytte om men det var bara att skratta lite lätt hysteriskt och förklara att det är MYCKET NU!
Iväg till dagis med Agnes och Emil, mingla med föräldrar, hålla koll på hungriga barn och sedan började en jätterolig uppdragsrunda. Vi fick en bok med olika uppdrag, typ rita av familjens största fot osv.
Ett av uppdragen handlade om samarbete. Eftersom Emil inte alls ville samarbeta så blev det jag och Agnes. Vi knöt ihop våra ben och försökte sedan skjuta iväg en fotboll i ett mål. Det gick inte alls bra och Agnes trillade. Agnes version är "Mamma slog meg så vi fick 0 mål". Ja, ja...tur att vi inte skulle lämna in böckerna till fröknarna i alla fall.
När Agnes gick på Päronet så gjorde de handavtryck som är kvar. Det värmde lite i hjärtat och samtidigt känns det lite vemodigt. Om två veckor har vi inga dagisbarn längre.
 
Emil har börjat åka rollerblades och det går sakta men säkert framåt. Första dagen åkte han en timme och trillade etthundra gånger. Det var så klart mitt fel och jag var så JÄVLA DUM osv. Dag två ville han testa igen (imponerande) och då åkte han bättre och bättre. Det är fortfarande ingen riktig fart på honom men det kommer. Kul när barnen är ute och aktiverar sig istället för att vara inne och kolla på TV...eller spela Playstation 3 som vi köpt till Emil som han ska få i födelsedagspresent. Vi bestämde att vi skulle köpa Playstation 4 men sedan kände jag bara...vad f-n, Emil har inte en susning om det är 3 eller 4 och han kommer bara bli glad oavsett. Nu får han ha trean i några år och sedan lär han vilja ha det nyaste när det kommer ut. Jag tyckte inte det var rimligt att lägga 3 500 kr för PS4 och en handkontroll till en 6-åring. Det kommer så mycket mer saker som han behöver. Sedan behöver hans föräldrar typ en högtryckstvätt, nya innerdörrar, nya ytterdörrar, ogräsbrännare och en resa till Thailand. 
 
Det här behöver jag.
 
 
Magnus målar all ledig tid och jag är livrädd för att han ska få en hjärtinfarkt igen. Det är svårt att bara stanna upp och pausa när vardagslivet är så intensivt. Nu har vi Emils födelsedag i helgen och sedan blir det Zackes student. Jag har massor på jobbet och vill få undan en massa innan jag går på två veckors semester. I morgon blir det en 16 timmars dag i Stockholm och nästa vecka ska jag jobba på Sweden Rock en dag. Roliga saker men fel tidpunkt. I sommar ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Vi ska inte fara runt som förra sommaren utan försöka vara hemma, grilla, bada och bara vara. Eller så blir det en massa annat. Jag blir ju lätt rastlös :) Emil tycker att vi pussas för lite men när vi kramades en massa i morse så hade han synpunkter på det. Den gossen alltså.
 
Agnes är 100 % allt. I morse drev hon Magnus till vansinne. Jag hade packat gympapåsen men inga rena trosor, jag bad henne lägga ner rena trosor, Magnus la ner rena trosor, Agnes glömde gympapåsen i hallen, Magnus slängde av Agnes på skolan, Magnus körde hem och hämtade gympapåsen, Magnus kommer till skolan och ser att Agnes sitter på skolgården och leker. HON BORDE VARIT INNE OCH KÄKAT FRUKOST! Den här påhittigheten gör oss galna ibland. Sedan kommer det helt plötsligt världens kärleksförklaringar. 
"Jag tyker du är fin rar härlig. Men det jag jillar mest med dej är att du är snel omtengtsam. Jag elskar deg. Du är jäterar och den bästa pärsonen i mitt järta. Love" 
 
En dag skrev hon en lång kärleksförklaring till Natta. "du är världens bästa storasyster, du är snäll och du är cool. Jag vill vara som du. Jag älskar dig." Hur skönt hade det inte varit om Agnes kunde bli gamla Agnes till Natta igen. I drygt ett år nu så har Agnes varit tjafsig och taskig till Natta men vi hoppas att det vänder snart. Jag tror att hon egentligen bara är lite avundsjuk på Nattas och Emils relation.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0