Agnes födelsedag

 
Lite förberedelser i köket inför Agnes 7-års dag. Många paket blev det. 
 
 
Emil hade gjort en teckning till storasyster. Den snabbritades på morgonen....
 
 
 
Det blev många paket. Kläder, en flygande älva, barbie, hårgrejer, tidning, skor, pyssel och säkert en massa annat som jag har glömt bort.
 
 
Fina, fina Agnes.
 
 
Och allra gladast blev hon för sin nya dunjacka. Jag köpte en rosa dunjacka till henne och hon har tjatat om detta i många år. Är jag en hemsk mamma som tycker att rosa är tråkigt eftersom lillebror inte kan ärva det? Ja, ja...nu fick hon sin jacka i alla fall och hon skrek rakt ut. 
 

Finbesök, medaljregn och läsning

Igår var det "fotbollsgala" i Hovmantorp. Varje år samlas alla lag i Folkets hus och det sker prisutdelning. Alla de små tjejerna och killarna får gå upp på scen och ta emot medalj. Våra tjejer var förväntansfulla och när det blev dags för tjejer 08 blev de så generade. Stort för dem och väldigt kul grej. De äldre får också gå upp på scen och då delas det ut för t ex flest träningar, mest utvecklade osv. Efteråt bjöds det på korv i bröd. Nöjda tjejer. Stolt mamma.
 
 
Nattas lag vann serien så hon fick också medalj. 
 
I fredag fick vi finbesök. Mira och Pia kom och stannade tills på söndag. Väldigt, väldigt trevligt. Vi träffas alldeles för sällan. Natta och Mira funkar bra tillsammans. Agnes fick armbandspyssel och Emil fick yatzi med Planes. Det var så himla kul...Pia spelade yatzi med Emil som vanligtvis är väldigt blyg och försiktig. Han fick yatzi och utbrast "JETSKI!!!". Han lär sig väl så småningom. På lördagen körde jag och Pia runt på olika loppisar och vi avslutade på Bergdalahyttans höstmarknad. Vi fick se på glasblåsning och smaka god senap. Jag ringde hem till Magnus som berättade att han försökt spela yatzi med Emil. Han hade dock sagt "näää, jag vill spela med hon som inte heter Mira" :) Då har man gått hem hos Emil om inte ens pappa funkar!
 
Mitt fjortonåriga gudbarn är längre än mig. Lilla, gulliga Mira.
 
I fredags var Emil på maskerad och i lördags var Agnes på kalas (Leos lekland) men det har varit en lugn och skön helg.
 
 
Jag blev så nöjd med detta loppisfynd. Vi var först i Växjö på Erikshjälpen, sedan Kupan, därefter loppis i Skruv. Vi hann med en del. Jag köpte en massa små fat, likörglas, spel till Agnes (julklapp), utklädnadsdräkt och bok till Emil (julklapp) och lite halloweengrejer. 
 
 
Den här gossen läste en bok igår. Han har börjat läsa lillprinsen. Små korta ord fungerade bra. Ordet sjunga var svårt. Åh vad fin han var i sitt långa rufs.
 

Föräldramöte och konstverk

Igår var det föreläsning på skolan. Det handlade om barn och internet. Jätteintressant. Därefter blev det föräldramöte i klassrummet. Agnes hade ritat sin familj. Jag älskar familjeteckningar även om det tar lite tid att rita alla familjemedlemmarna. Den här teckningen måste vi spara.
 
 
I skolbänken låg den här och väntade. Fina, tokiga, arga Agnes. Jag skrev en lapp till henne och la i hennes skolbänk. Idag var det utklädnad för de som ville i skolan. Agnes skulle ha skelettröja, skelettstrumpbyxor och kjol. Det var hon inte helt nöjd med....ibland är hon bara så himla otacksam. I eftermiddag kommer Pia och Mira och stannar tills på söndag. Yippee! På lördag ska Agnes på kalas till Leos lekland och på söndag är det fotbollsavslutning i Folkets hus. Sedan har barnen höstlov. Det behövs. De är trötta och slitna nu. Magnus är ledig på måndag och tisdag och sedan är jag ledig en hel vecka. Nästa vecka fyller Agnes år och vi firar henne på lördagen. Hon vill även gå Halloween så klart. 
 
Emil kissade i sängen i natt. I våra sängar. Phu.... Andra gången det händer. Tvätta, tvätta, tvätta...
 
 
 
 

Olagligt fiske och laglig kanotfärd i Danmark

 
 
Jag hittade lite gamla bilder från i somras när vi var på Legoland. Min lillebror som har sjukt mycket energi (så länge han får mat i sig) tyckte att vi skulle hyra kanot. Jättebra idé. Så en eftermiddag drog vi iväg kanoten genom byn och tog med oss fiskespön och allt. De små fick åka en bit i kanoten medan Danne drog den längs med gatorna. Väl på plats så for de iväg allihopa. Tyra bröt ihop och var jätterädd så hon fick komma upp på land och hänga med mig en stund. Det stod stora skyltar vid badplatsen att fiske var förbjudet men det hindrade inte Danne. Barnen fiskade och det var tokfullt med fisk. Alla fiskarna slängdes i sjön igen. Härliga dagar i Danmark.
 
Så här trevligt hade vi det på campingen. Vilken tur vi hade det med vädret!!! Frukost med bl a bacon, köttbullar och frallor. Emil käkade bacon och russin. Denna påg...
 
Vår stuga. Vi såg alla tre i dubbelsängen längst in så egentligen hade vi fått plats fem personer minst i stugan. 
 
Danne och Marias stuga till vänster och vår till höger. Helt perfekt eftersom vi fick en egen uteplats/grillplats mellan våra stugor. Jag gillar campinglivet.
 
 
Grillen, ketchupen och baginbox. De viktiga sakerna. 
 
 
 
Det här får vi göra om! Kanske inte Legoland men kortsemestra ihop.
 

Önskelistor och Emils rangordning av sina föräldrar.

 
 
Bara 65 dagar kvar till jul. Klart vi ska skriva önskelistor. Lite förvånande var det att Emil önskar sig pengar. Jag glömde fråga men jag tror att han sparar till Skylander till Wii. Sedan önskar han sig en telefon (säkert...), LEGO minecraft (tror allt lego som innehåller gubbar, svärd m m går hem), en robot, monstertruck, lasersvärd (ska vara ett dubbelt med laser på båda sidor), pruttpistol (dumma mej). Han är för rolig för han hade en lång utläggning om att han önskade sig en robot som kunde göra både det ena och det andra och när jag försökte säga att sådana finns nog inte så tittade han på mig och sa:
- Men mamma, det är ju till tomen! Tomten kan fixa allt. Han kan magi!!!
Glömde det....
 
 
 
 
Agnes önskar sig robot hund, robot katt, telefon, dator, barbie+barbiegrejer (eh, nej...hon har så mycket barbiegrejer så vi vet inte var vi ska göra av allt), Lego friends. Sedan hade hon ytterligare en sida där det stod bok, klänning, shorts, finskor, TV och radiostyrd bil. Av oss får hon bl a hål i öronen i födelsedagspresent. Spännande! Emil ser helt förskräckt ut när vi pratar om det och undrade häromdagen om man måste få hål i öronen när man fyller sju år. Han vill inte det :)
 
Magnus berättade att jag och Emil hade en konversation en natt som jag inte minns något av.
- Mamma, om man har svalt en penna i drömmen, svalde man det på riktigt då också?
- Mmmm..
- VAAA? Mamma? Är det så? Om man har svalt en penna i drömmen så svalde man den på riktigt också!?!
- Mmmm..
- VAAA?
 
Jag sov men Magnus hörde det hela och lugnade honom med att det inte var så.... Stackars Emil.
 
Emil är och kommer nog alltid att förbli pappas gosse. En natt vaknade jag av att han kravlade ur våra sängar och gick in och la sig hos Magnus som låg i Emils säng. Till och med på natten vill han vara med sin pappa. Samtidigt så vet jag att allra bäst tycker han det är när vi är hemma allihop. Han gillar när både jag och Magnus är hemma. Igår hämtade jag honom på dagis och möttes av ett
- Nej, är det du mamma. Jag vill bli hämtad av pappa. 
Jag förklarade att han kunde vara kvar och så kunde pappa hämta honom när han slutade sitt jobb men det ville han inte. I bilen på vägen hem så förklarade jag att det inte är snällt att säga så och att jag blir ledsen. Vid matbordet bad jag honom plocka undan sin tallrik och gå och borsta tänderna och fick ett "DUMMMMA MAMMA" till svar. Magnus skällde på honom och han åkte in på sitt rum och fick komma ut och säga förlåt sedan. Emil var helt enkelt ganska trotsig igår och det är ofta jag som är dum och elak. Lite senare på kvällen kom han in till mig i sovrummet, kramade mig och sa "förlåt mamma för att jag sa så dumma saker". Suck. Lille gossen.
 
 Ikväll kom den här lappen från Emil. Han stack in den under sovrumsdörren och stod med ett stort leende när jag öppnade dörren och kramade om honom.

En lång, lugn lördag.

En dag som innehöll allt jag behövde, utom Magnus då, för att ladda batterierna. Magnus var hemma i morse så vi började med frukost tillsammans. Vi har aldrig juice hemma så om det köps juice till helgen så blir det lyx :) Bacon, gott bröd, ägg, massa pålägg, yoggi och grönsaker gör att alla stannar kvar vid bordet mer än tre minuter. Sedan åkte Magnus och jobbade och vi började jakte på kompisar till Agnes men alla var upptagna. Till slut åkte vi till Lessebo och köpte bakplåtspapper på rulle till Emil. Barnen har börjat kalkera från böcker och tidningar och de blir helt imponerade av sina egna konstverk. I Lessebo passade vi på och fika och barnen skötte sig exemplariskt. Lägg märke till att det förvånade mig.... 
Just det, vi gick in på Systembolaget i Lessebo och köpte några flasköl för att överraska Magnus med. Vi har massa öl hemma men ibland är det bara så mycket godare med flasköl. När vi var på väg dit så konstaterade Emil "Hoppas vi träffar Maggan här (hans dagisfröken) för vi träffade Maggan här en gång så då kanske vi träffar henne här igen!". Eh, helst inte, tänkte hans mamma....
 
Väl hemma så satte pysseltanten igång och skickade ut Agnes att samla löv. Emil ville absolut inte pyssla något men när han såg Agnes med alla fäger och löv så kunde han inte låta bli. Det blev en massa lövkonstverk som åker in i brasan om några veckor.
 
 
Om jag är i fas och inte är på väg någonstans (vilket det känns som om vi nästan alltid är) så är detta lyx för mig. Tända ljus, kaffe, frukost tillsammans, morgontv i bakgrunden. Perfekt start på dagen.
 
 
Jag tvingade barnen att se Emil i Lönneberga idag. De har ratat Astrid Lindgren ganska länge men när jag väl satte igång filmen så var det ganska okej ändå. Jag funderar på att dra upp till Astrid Lindgrens värld på höstlovet men det vet de inte om än. Vi är sugna på Thailand igen och nästa gång blir det fyra veckor och det blir över julen. Allt handlar om pengar och hur mycket vi lyckas spara ihop. Det blir antagligen inte förrän julen 2017 men vi längtar oerhört. Om vi ska dit 2016 så måste vi typ strunta i allt annat fram till dess och det blir lite tråkigt. Så då blir det bättre att skjuta på det ett år och kunna göra lite grejer under tiden. Jag är lite sugen på att testa Lalandia till våren och jag har ju lovat Emil en mamma-son-resa till Stockholm som också ska hinnas med. Vi har mycket roligt framför oss. Kanske tältning i sommar? 
 
Lagom tills Magnus kom hem så hade vi disco här. Emil var danssugen och han har riktigt sköna moves. Först blev det Gangnam Style och sedan blev det snippsnopp-sången (finns det fortfarande folk som blir upprörda över den?), Sean Banan, Sara Larsson, Justin Bieber och bajssången. 
 

Fredagar

Jag älskar fredagar. Dels så kommer städerskan varannan fredag och den fredagen har vi ett rent och fint hem i några timmar. Då njuter jag. Sedan så är fredagen den dagen då jag slutar tidigt och hämtar barnen redan kl 13. Fredagar är väl i och för sig trevliga för dessa flesta som arbetar men för mig innebär det ibland ett rent hem och ofta tid med barnen. Ikväll ska jag och barnen bädda ner oss i soffan, käka godis och titta på film. Helt underbart med en ledig helg. Jag har dessutom tagit semester på måndag så då ska jag och Emil göra....ingenting. Jag har exakt 11 dagars utspridda ledighetsdagar innan jul. Det är lite föräldradagar, lite semester och en massa flex. Äntligen! Detta innebär att jag jobbar ca 80 % bara fram till jul. Välbehövligt. Efter nyår uppkommer "problemet" igen för då trillar det in 35 nya semester dagar.  
 
Igår var barnen så trötta så trötta. Agnes såg nästan helt sjuk ut och jag fick dem i säng tidigt. Väl i säng så kunde de inte somna och frågade om de fick sova i soffan. Båda två somnade i soffan på 10 minuter och de sov som stockar när Magnus kom hem vid åtta-tiden. 
 
 
Emil är helt förändrad. Innan sommaren var han tyst som en mus och pratade inte ens med personalen på förskolan. Om de frågade honom något så svarade han inte. Nu går det inte att få tyst på honom. När jag hämtade barnen igår så nämnde jag att jag ska vara ledig på måndag så därför är Emil också ledig. Men se det visste de redan för det hade Emil berättat. Lille goe unge. Han är nöjd med livet för tillfället och leker med en massa olika kompisar. Fast han är ofta arg och skäller på sin mamma....
 
I morgon ska vi nog höstpyssla. Jag är inne på att vi ska ut och plocka löv och pyssla lite men barnen är skeptiska. På söndag blir det kalas och eventuellt kyrkan för Agnes. Magnus jobbar idag och i morgon men på söndag är han ledig. Fast då ska han nog fixa med uterummet. Han har påbörjat projekt täta igen och göra det lite varmare. Vi vill kunna sitta där på julafton, Agnes och Zackes födelsedagskalas. Perfekt om vi kan värma upp uterummet vid vissa tillfällen eftersom vi behöver platsen när vi blir många.
 

Bowlingkalas

 
I söndags hade Agnes och Alma bowlingkalas. Förväntansfulla tjejer och oerhört tacksamma föräldrar. Vi var där ca 15 minuter innan det började och då var allt dukat och klart. Vi tog emot alla barn och sedan skötte bowlingen allt. Det delades ut skor, bowlades och sjöngs. 20 barn som var stundvis lugnare än vad mina två är hemma. Efter bowlingen serverades det korv i bröd och då började det bli spring i benen. Tjejer är högljudda och pojkar är fulla av energi. Det jagades och härjades och vissa var mer under borden än på sina stolar :) Jag var såååå tacksam över att vi inte hade kalaset hemma. Det hade aldrig fungerat.  
 
 
 
 
 Det är ett fint gäng och de verkar mest bara ha kul tillsammans. Jag är så tacksam över att Agnes har hamnat i en bra klass. 
 
 
 
Vad är det som gör att vissa barn måste vara elaka och trycka ner andra? Agnes berättade häromdagen att några barn i andra klasser hade sagt att hennes skor var fula. Förra året var det någon tjej som var flera år äldre som sa till Agnes att hennes skor var killskor. När jag tog fram skorna förra helgen för att hon skulle prova dem så var det det första hon sa. De elaka kommentarerna fastnar. Jag försöker få henne att inte bry sig och att det viktigaste är vad hon själv tycker. Tjejer är experter på att trycka ner varandra och jag har ingen lösning på problemet. Vissa har strörre behov av det än andra. Jag får göra som min kusin som jobbar på fritids helt enkelt. Förklara för Agnes att vissa barn är dumma i huvudet och att de inte kan hjälpa det men det smittar inte som tur är.... 
 
 
 
 
 
 
 

Emils kalas...

 
 
 
 
 
 
 
Igår hade Agnes och Alma bowlingkalas men eftersom vi släpar lite efter med bilder så lägger jag ut bilder från Emil kalas i stället som han hade den 13 september.... Emil fick ha ett litet kalas och vi bjöd bara in de som han varit på kalas hos. Det räckte mer än väl! Herregud vilken skillnad det är på tjejers och killars kalas. Agnes kalas är fnittriga och skrikiga och Emils första kalas var våldsamt. Det var svärd, pistoler, brottning och spring hela tiden! Att inte någon fick ett öga utpetat eller en tand utslagen handlade mer om tur än skicklighet. Emil har förändrats så himla mycket över sommaren och han njöt av att få vara i centrum. Vår lille blyge gosse som inte ville att någon skulle titta på honom innan sommaren har nu blivit en gosse som skrattar, tar för sig och gillar uppmärksamhet. Han kan fortfarande bli lite generad när han får uppmärksamhet men löser det genom att spexa till det. På kalaset blev det fiskdamm, leken med musik och stolar, rita knorr på grisen och köp av korv i bröd i kiosken. Emil hade gjort pengar som han delade ut till kompisarna. När det fiskades i fiskdammen fick barnen upp kalsonger m m. Efter två timmar var kalaset slut och det var hans mamma också....
 

Sommarbilder - Kåseberga

I somras tvingade vi med barnen på utflykt. Det lät ungefär så här:
- Idag ska vi göra något som vi vill.
- Vaddå? (Förrvirrade barn som är vana vid att allting anpassas efter dem...)
- Vi ska åka och utflykta hela dagen.
- Vaaa? Vart ska vi och vad ska vi göra?
- Vi ska gå uppför en kulle, nästan ett berg och där ska vi titta på en massa stenar och ni kommer tycka att det är skiiiittråkigt.
- Det vill inte vi!
- Nej, men jag vill kanske inte åka till Legoland. Vi gör en massa saker som ni vill hela tiden.
- Fast mamma, du har sagt att du vill åka till Legoland eftersom du aldrig har varit där...
- Jamen, det säger kanske bara (moget sagt av en 40+ mamma).
 
 
Visst syns det hur kul vi har...barnen älskade det... eller inte. Jag hade i alla fall inte varit uppe vid Ales stenar på flera år och tyckte det var jättekul.
 
 
Gamla vattentornet i Ystad. Det är så himla fint i Ystad. Jag tror inte att jag skulle vilja bo där igen men det är en väldigt vacker stad och sedan så är det ju det där med havet. Ibland tror jag att det bara handlar om att gräset är lite grönare på andra sidan. För skogen är ju också okej och barnen älskar att vara ute i skogen och bara leka. Jag gillar att promenera i skogen och nu är det snart som vackrast. Jag älskar hösten.
 
Helgen blir nog fix och trix med uterummet. Jag har kommit på att vi ska sitta där på julafton så det blir mattläggning, lite isolering där det är öppet rakt ut och inköp av värmegrej. Kanske blir det tyg i taket också. Vi får se helt enkelt. Det blir med all säkerhet sambon som fixar det mesta och jag roar barnen. Jag tror att han tycker det är en helt ok uppdelning ändå eftersom han fixar allt med barnen annars och tycker nog det är ganska lugnt och skönt att få gå och fixa i lugn och ro. Sedan letar jag nya köksstolar på Blocket....och en loungesoffa till uterummet. Helt sjukt dyrt med konstrottingsoffor!
 
 
 
 
 
 

Lurven och jag

På fredag är jag ledig med Lurve igen. Det är mysigt att vara med bara ett barn och Emil uppskattar det. Igår var vi på hans gympa. På vägen dit frågade han om jag inte kunde hämta honom på dagis och jag svarade lite bittert att han gråter ju efter pappa vid nattningen så vill han verkligen att jag ska hämta honom på dagis? Det ville han men han tyckte nog att det kändes lite besvärande att jag tog upp söndagens nattning. På gympan sprang han helt plötsligt från samlingen och viskade i mitt öra "Du är den bästa mamman".... En stund senare sprang han fram och pussade mig mitt på munnen. Han vet precis hur han ska göra för att charma oss.
 
Jag tror helt enkelt att det är så här. Jag är inte pappa men jag är den bästa mamman :) Han gillar inte när jag blir arg och han gillar inte att jag ställer krav osv. Där är Emil och hans pappa väldigt lika. 
 
Emil gillar gympan men det är väldigt många barn och de stackars fröknarna har det väldigt kämpigt. Många viljor och barnen gör inte som gympafröknarna säger. Jag stannar kvar eftersom jag ser hur mycket Emil uppskattar det. Jag lägger undan telefonen och tittar på honom i stort sett hela tiden och han ser att jag ser honom. Vi ler mot varandra och vinkar ibland. Jag vill att han ska se att jag ser honom. Våra barn behöver känna att vi inte alltid är stressade och att våra telefoner är viktigare. Jag ska bli bättre på att lägga undan telefonen i vardagen. Den är verkligen inte viktig.
 
 
Vi får hoppas att det blir fint väder på söndag så vi kan promenera ner till sjön och kasta pinnar i vattnet. Tänk att det alltid är lika kul. 
 
Ikväll ska jag leta fram höstjackor. Det kan bli en utmaning....
 
 

Firande, bio och extrajobb

Helgen rusade på i 190. Jag storhandlade i fredags och sedan stod jag och stekte drygt 3 kg kyckling. Farmor och farfar hälsade på och vi hade en trevlig fredagskväll. Lördagen började jag och Magnus med en timmes promenad. Skönt att komma ut nu när det börjar bli höst i luften. På förmiddagen kom mormor och morfar. Vi grillade korv till lunchen och satt ute och njöt av det fina vädret. Sedan kom Danne med familj och de hade lilla Stella med sig (Oliver och Tyras kusin som är 1,5 år). Vilken liten goding. Jag blir helt bäbissjuk. Det blev en härlig familjelördag och vi promenerade en del. Barnen åkte sparkcykel, hoppade studsmatta och lekte med sina surfplattor.  
 
 
 
På söndag är det dags för Agnes att ha kalas tillsammans med Alma. Jag är sååå tacksam för att vi har bokat bowlingen. De fixar allt....
 
Bilderna är från vår bilfärd mot Legoland. Glada och uppspelta barn.
 
Söndagen jobbade Magnus hela dagen. Jag upptäckte att det var bions dag och att det var halva priset på alla barnfilmer. Vi åkte in och kollade på senaste Lasse-Maja filmen. Helt ok. Natta var också med. Vi bottnade med Burger King. På kvällen när jag skulle natta barnen så läste jag först för Emil. Han somnade inte. När jag låg och läste för Agnes så bröt Emil ihop och längtade efter pappa. När jag läst färdigt för Agnes så hittade jag Emil på golvet framför kakelugnen. Han hade lagt sig med sitt täcke på några kuddar och låg och tittade på elden. Till slut så somnade han i soffan. Han gillade inte sin mamma men i lördags skrev han så här:
 
 

Det ska ju bli varmt i helgen

Jag undrar om vi kan ta fram poolen i helgen?!? Skulle inte tro det. Vi har inte haft poolen framme på hela sommaren. Vi har ju Gökaskratt. När vi var och firade Jonathan så hade de poolen framme och barnen var inte sena på att hoppa i. De är vattendjur och är mer under än över vattnet.
 
Den här tjejen hade en fundering i morse.
- Mamma, jag tänkte så här. Kan vi inte ha en dag när jag och Emil får bestämma allt här hemma?
- Jo, den dagen du respekterar mina regler här hemma så kan jag följa dina regler en dag.... T ex så ritar vi inte på våra kläder eller på lakan eller i fönsterkarmarna. Bara ett exempel....
End of discussion.
 
Äntligen helg igen. Efter jobbet ska jag åka och storhandla och sedan lär jag somna i soffan innan kl 21 ikväll. I morgon kommer mamma, Anders, bror med familj. Roligt! Agnes och Emil är helt uppspelta. På söndag jobbar Magnus ganska exakt hela dagen och sedan blir det måndag igen. Idag kommer städerskan. För er som inte har städhjälp och stressar med jobb, småbarn, tvätt och röjning...överväg städhjälp. Det blir inte så dyrt med rutavdraget och vi kör varannan vecka. För 750 kr/månad får vi städat två badrum, dammsug och golvtork i alla rum, städ av kök (torka köksluckor), damma och hon brukar bädda barnens sängar dessutom. Däremot så lyfter hon inte undan grejer så det gäller att plocka undan allt kvällen innan. Vi brukar slänga ut köksmattan på altanen och försöka ha så alla saker på sina platser. När jag sedan putsar fönster så städar jag ju hela fönsterkarmen och det räcker. Ännu lyxigare är det att köpa hem lite snittblommor och få känna att det i alla fall är rent hemma två dagar/månad. 
 

Hipphipphurra för mig

 
Igår fyllde tant år och fick 43 rosor. Jag har aldrig fått en så stor bukett. Ljuvligt. Jag åkte tidigt till jobbet och familjen ringde strax innan sju och sjöng för mig. Med stor familj blir det många stämmor. Roligt.
När jag kom hem så hade de gjort superfint. Vi satt i uterummet och det var ett berg med paket och en flaska bubbel. Vi åt god mat och sedan öppnade jag alla paketen. När jag hade öppnat paketen bröt Emil ihop och sa att det inte var en fin present från honom. Jag tröstade och sa:
-Men tänk Emil, varje gång jag tvättar händerna så kommer jag tänka på dig (fick en tvål).
Då började Agnes se lite besviken ut...
-Och tänk Agnes, varje gång jag sminkar mig kommer jag att tänka på dig (fick mascara och läppglans).
-Och Natta tänk, varje gång jag ligger i badet och myser kommer jag att tänka på dig (fick ljuslyktor som passar perfekt i badrummet).
-Och tänk Zacke....varje kilo jag går upp kommer jag att tänka på dig! (fick en massa god choklad) :)
 
Så många fina paket. Skor, blommor, mysdress och en middag för två av sambon. Jag har helt enkelt den finaste familjen som finns och är oerhört tacksam.
 
 
 
 
Den här sötnosen är klippt. Han är fin så det gör ont och han ska alltid bo med sin mamma och pappa säger han. Det får han så gärna göra. Han vet precis hur han ska charma sin mamma. Igår frågade han om han fick ta ett foto på mig med sin mobil (han fick en äldre mobil av morfar) och det fick han. Sedan tittade han på bilden och förstorade upp den och så hörde jag:
-Åh, vad fina ögon du har mamma.
 
 

RSS 2.0