Emils mage

 
Av någon anledning så har Emils mage blivit bättre. Proverna visade inte på laktos- eller glutenintolernas och vi köper nu hem vanlig mjölk. Att hans mage har blivit bättre märks inte minst på att han inte går runt och fiser hela tiden. Innan så pruttade han flera gånger varje dag och det luktade så resten av familjen mådde illa. Agnes började till och med gråta en gång när han hade släppt sig inne på hennes rum.
 
Igår låg lurven i badkaret och sjöng julsånger. "Staffan var en stallegren". Jag lät det vara så...stalledräng, stallegren, tallegren....han sjunger i alla fall.
 
Plötsligt händer det. Jag kom hem med 20 röda rosor till Magnus igår. Uppskattar allt han gör där hemma med barn och hem och bil. Gäller att visa det också. 
 
I morgon är jag ledig och ska vara hemma med Emil. Strax efter tolv ska vi hämta Agnes och hennes kompis Ebba. 
 
Det har varit mycket jobb den här veckan så det ska bli skönt med helg. Ljusstakarna åkte upp i förrgår och till helgen ska jag leta upp övriga julgrejer. Orkar inte vänta längre nu :)
 

Jag längtar

 
efter att få lite mer tid med de här två huliganerna. Just nu jobbar jag, är trött, är hemma sent, åker iväg tidigt. Livet rusar iväg och jag vill bara få lite mer tid med de här två innan de tar studenten och flytter hemifrån. 
 
Igår spelade vi lite kort, jag, Magnus, Natta, Agnes och Emil. Det blev "finns i sjön". När det inte fanns fler kort i sjön så sa Emil "nämen, nu kan vi inte säga finns i sjön längre. Nu får vi säga finns i ....eh, handen". Lille godisbiten. 
 
På fredag är jag ledig. Då ska vi göra...ingenting. Kanske sätta upp lite julstjärnor typ. Jag putsade alla fönster på nedanvåningen i helgen. En början...
 
Just nu är jag på jakt efter ett begagnat barbiehus, gärna byggt i trä. Jag försöker hålla koll på Blocket men de dyker inte upp ofta. Nya kostar nästan 2 000 kr. Lite för dyrt tycker jag. Dessutom behöver fröken en ny surfplatta. 
 
Emil har en låååång önskelista uppsatt på frysen och tjatar om att vi ska skicka den till tomten. 
 
Jag älskar julen. I år ska jag inte baka så mycket (slängde julgodiset för några veckor sedan som legat i frysen ett år) utan bara gå runt i raggsockar och tända ljus. Varva ner. Jag är ledig i nästan tre veckor i jul och då ska jag spendera mycket tid med huliganerna. 
 
 

Kalas och kompisar

Jag älskar den här bilden från vår utflykt i lördags.
 
 
 
I söndags var Emil på kalas på Leos lekland. Theo hade kalas i rymdrummet. Emil är lite blyg och försiktig men han är för go'. Vi samåkte med Albin och Kerstin så pojkarna hade full show i bilen på vägen till Växjö men när vi åkte hem var de väldigt tysta :) 
Emil vågade äntligen åka rutschkanorna och han var så nöjd. När han slutligen testade och vågade åka så upptäckte han hur kul det var och då åkte han typ 20 gånger i rad. 
Agnes hade Alice hemma i fredags och Alma igår så hon har varit nöjd. Igår kväll var hon och Magnus ute i mörkret med ficklampa. Det gillade hon.
 
Agnes har verkligen humor. I fredag när hon skulle sova så låg vi och skrev på varandras rygg. Jag skrev Linda på hennes rygg och på min rygg skrev hon "DU HAR EN BAJSKORV PÅ DIN RYGG". Jag blev låtsasarg och förnärmad och hon skrattade nästan ihjäl sig. På morgonen efter så ville hon att vi skulle skriva på varandras rygg igen och då sa jag att det kunde vi men hon fick absolut inte skriva bajs igen. Agnes fnissade och skrev "DEN ÄR KVAR". Haaaahaaaaa....min Tulla.
 

Brytpunkten

 
 
 Idag är det exakt 6 månader sedan som barnen premiärbadade på Gökaskratt. Det betyder att vi har ca 6 månader tills det är dags igen :)
 
Barnen är riktiga badodjur. Nästa år får vi tre veckors badtankning i Thailand. Om allt är som det ska så är vi hemma i två månader efter Thailand och sedan blir det bad på Göka. Förhoppningsvis kan Emil lära sig att simma 2015. Agnes är jätteduktig enligt henne själv och enligt henne så är hon den enda i klassen som får bada utan simdyna i skolan och hon får vara på det djupa. Det gör mig inte alls orolig...inte alls....
 
 
 

Lördagsutflykt

Barnen behövde rastas. Några timmar i skogen löste det.
 
Inte utan sin handväska....i den hade hon mobil och hörlurar. Tänk att vara i skogen utan det liksom...
 
Selfies eller?
 
Utflykten slutade med två dyngsura fötter (Emils). Jag packade med lussebullarna som vi bakade i fredags så jag kunde fylla på deras energiförråd.
 
Emil har redan lärt sig hur han ska få som han vill av sin mamma.
- Åh, du är vääääärldens bästa mamma och jag älskar dig jättemycket. 
Jag trillar dit, varje gång.
 
Ikväll spelade vi kort vid köksbordet. Första gången vi spelade alla fyra och det gick bra. Först var det Svarte Petter och sedan blev det Finns i sjön. Vad märkligt det är egentligen... Emil frågade "har du ett A" och då får vi säga att A heter inte A när vi spelar kort för det heter S (Ess). Han köpte det och var jätteduktig. Vad roligt det är att spela spel tillsammans när ingen bryter ihop.

Bloggen fyller fyra år

 
November 2010
 
November 2011
 
November 2012
 
November 2013
 
November 2014
 
Oj, vad fort det går! Innan den här bloggen hade jag tillminagnes.blogg.se och sistochminst.blogg.se De finns också kvar som tur är. Jag har bloggat i sex år nu och det är en härlig dokumentation till barnen.
 
Det har blivit över 900 inlägg på den här bloggen!

Konstnären Emil

 
Min lille goding. 
 
Igår var jag hemma sent eftersom jag var i Kalmar och jobbade. Efter jobbet blev det fika med mina gamla kollegor Zeinab och Jörgen. Zeinab träffar jag ca 1 gång/månade och Jörgen ca 2 ggr/år. Jörgen är 67 år och en upptagen pensionär. Helt underbar. Jag blir glad av att träffa dem och vi har alltid väldigt mycket att prata om. En konstig men helt perfekt konstellation. När jag kom hem sov barnen så i morse blev det långa tvångskramar av de båda. 
 
Emil är för rolig med sina funderingar. En dag utspelade sig följande konversation.
-Mamma, du vet gamla mormor.
-Jaaa.
-Hon är blind.
-Va?!? Nej. Hon är ju död men blind var hon aldrig.
-Fast nu när hon är död så är hon ju blind för hon kan inte öppna sina ögon...
 
Jag hade inte hjärta att informera honom om kremeringen så jag fokuserade i stället på att förklara att även blinda kan öppna ögonen..
 
Det är även mycket tomte nu.
 
Emil frågade för ett tag sedan varför inte vår tomte kommer ner genom skorstenen? Jo, det hade väl sett ut om han kom utfarandes genom kakelugnen...
 
Agnes fråga om jag lovar att tomten är på riktigt, vilket jag självklart gör. Hon frågade häromdagen:
-Lovar du att det inte är pappa som är tomte?
-Jaaaaa!
-Jag tänker ändå följa med pappa i år om han ska gå någonstans på julafton....

Sommarbilder från en ny badplats

 
 
Fy vad det är mörkt ute nu. Jag längtar efter som och sommar och lite ljus. 
 
Agnes är väldigt arg nu och skriker elaka saker "Du är ful, äcklig, jättedum, jag hatar dig, jag hoppas du dör osv". Emil tar efter och säger "Är du helt dum i huvudet, eller?". Jag blir helt matt. Phu....
 
Samtidigt så uppför de sig nog hyfsat när de är borta så det är bättre att allt kommer hemma men det tar energi. Det är även mycket syskonbråk nu. Visst är det utvecklande? Jag måste tänka att det är en fas och att det är utvecklande osv för annars blir jag helt knäpp i huvudet av allt tjafs. Jag hoppas bara att det lugnar ner sig tills vi ska till Thailand för annars blir det riktigt jobbigt.
 
Emil låg i min säng i helgen och jag läste en bok för honom. Då började han peta näsan och jag upplyste honom att det fick han göra på toan och definitivt inte i våra sängar. Jag ville inte se det liksom. Emil tittade på mig och drog täcket över huvudet och sa "mamma, nu slipper du se när jag petar i näsan". 
Thank you liksom...
 
På kvällarna läser vi Emil i Lönneberga för Emil. Jag älskar Astrid Lindgren och läser gärna Emil. Agnes gillar inte alls böckerna utan vill fortfarande ha sagor med mycket bilder. I går kunde hon inte somna och var nog vaken tills klockan var över nio. I morse gosade både jag och Magnus till henne i våra sängar och vi både kramade och kittlade henne så det var en glad men trött tjej som gick upp och satte sig i soffan. Älskade ungar.

Söndagen

 
Det blev en intensiv söndag för Agnes idag. Först började vi med Mulle i morse. Sedan hjälpte Emil mig att göra rotmos och han fick använda en riktigt vass kniv för första gången. Han klarade det alldeles utmärkt men jag stod och nästan tittade bort ibland för jag tycker det är så otäckt. Samtidigt är det väldigt viktigt och naturligt att han ska lära sig att använda en vass kniv. Kl 14 var det dags för Agnes att gå till kalas hos Alice. Hon hade gjort ett fint kort och bytt kläder ca 5 gånger, haft 17 bryt, ändrat frisyr 8 gånger osv. Phu...jag hinner inte med i alla svängarna. Jag och Emil målade med vattenfärg och tog lite godis och parkerade oss framför TV:n. Det blev Bamse idag. Söndagslugn.
 

Barnkalas

Så blev det då dags för Agnes 6-års kalas till slut. Det blev 11 barn som kom hit och busade runt i 2,5 h. Agnes var helt uppe i varv och tittade på klockan och längtade de två sista timmarna. Vi började med korv i bröd. Alla fick sitta kvar tills alla var färdigätna och Magnus kom på att de kunde leka viskleken under tiden. Sedan blev det snurra flaskan och presentöppning. Efter det lekte vid stoppleken. Fullt hoppande i vardagsrummet och Magnus dansade runt med barnen vilket de gillade. De lekte fritt en stund och sedan öppnade glasskiosken. Agnes hade gjort låtsaspengar som hon delade ut och sedan fick barnen välja mellan strut, bägare, vanligt strössel, chokladströssel, minimarshmellows, kolasås, grädde och kex. Det mumsades för fulla muggar. Vilket härligt gäng de är och det märks att de har känt varandra ganska länge nu. Fina barn allihopa! Efter det så fick barnen bära in sina pallar i vardagsrummet och det blev dags att tävla om stolarna när musiken stannade. Kalaset avslutades med fiskdamm. Agnes bröt ihop för hon fick fel färg på sin godispåse och fel färg på ballongen i godispåsen. Jag blev arg och hon blev ledsen. Tråkig avslutning på ett annars jätteroligt kalas. Emil lekte mest med Elis.
 
Finaste Agnes. Så arg och så bestämd och så snäll och så fnittrig. Många sidor den här lilla tjejen. Hon är väldigt retig med sin lillebror och skriker och styr med oss. Jag blir arg men samtidigt är det skönt att hon inte alltid är så duktig. Hon behöver ta ut svängarna lite så hon inte bara blir en "duktig flicka". Hon kan bli så mycket mer.
 

Barndop i Skåne

I fredags åkte vi till Skåne och på lördagen var vi på barndop i Bjärred. Lilla söta Lovisa skulle döpas. Den här tjejen är helt magisk. Hon är bara så nöjd med livet. Sover, äter och skrattar. Jag passade på att gosa med den lilla gosiga tjejen och jag blir alltid lite bäbissjuk. När jag kom hem så visade jag bilder på Lovisa för Magnus och han suckade....jaha, är det dags för barn nummer sex nu. Jag konstaterade att om jag hade varit fem år yngre så hade jag hoppat på honom :) Det är lite bittert att inte kunna skaffa den där lille sladdisen. Jag tror att jag hade varit färdig efter tre barn. Jag är supernöjd med mina tvåa finisar men åh, tre barn är ändå ett mer.
 
 
 
Efter dopet blev det smörgåstårta och sedan jättefin prinsesstårta som Lovisas mormor beställt. Så kul att träffa alla. Jag hade packat ner en fin skjorta till Emil som visade sig vara full av fläckar så han fick ha en t-shirt och kavaj i stället. Både jag och barnen måste verkligen klippas. Mycket nu!
 
Alla fyra nästkusinerna även om inte Emil ville vara med på bild.
 
Agnes och Edith är superkompisar och har jätteroligt ihop. Eva-Lena föreslog att hon skulle komma upp med Edith och sova över i Hovmantorp. Det gillade Agnes!!!
 

Oj vad hon är seriös

 
 
Älskade unge.

Emil ritar familjen

 
Emil gör alltid så här, visar att han inte vill att Agnes ska vara med. Jag vet inte varför men det är elakt. Jag bad honom rita en teckning med familjen. Den blåa avlånga grejen är en rymdraket. Sedan ritade han pappa, längst upp inne i rymdraketen, nedanför kommer mamma och längst ner finns Emil. Jag frågade var Agnes var "jag vill inte att hon ska vara med". Då blev jag lite sur och sa att sådana taskiga teckningar vill jag inte ha. Då ritade han en pytteliten Agnes till vänster, utanför rymdraketen. 
- Hon får i alla fall inte åka med i rymdraketen och jag gjorde henne pytteliten.
 
Syskonkärlek.
 
Igår gjorde Magnus myseftermiddag med barnen. De fick titta på film på ovanvåningen och äta popcorn. Sådant gillar jag. Att få in lite extra i vardagen. Nöjda barn.
 
Morgonen var lite kaos. Agnes åkte i badet. Emil var illhungrig. Jag blev lite sen och började morgonen med att duscha och att därefter självtorka eftersom jag hade glömt handduk...
 
I morgon blir det Skåne. Barnen älskar det och längtar redan. Agnes ser verkligen fram emot att få träffa nästkusinerna.

Älskar den här bilden

 
De fina systrarna. Jag älskar den här bilden. Vissa bilder kan jag inte titta mig mätt på och detta är en av dem. Jag har den som bakgrund i min mobil och tittar på den många gånger/dag.
 
Just nu snurrar det på. Emil sover i sin koja men kommer in till oss vid ett-tiden på natten. I morse sov han till halv sju. Yippeee! Det var en illpigg överlycklig kille som satte sig i sin mammas knä och gosade och pratade. När jag skulle gå till jobbet rusade han till dörren och sträckte fram sin lilla mun för en hejdåpuss. Det är de små sakerna i vardagen som gör att livet är helt fantastiskt. 
 
Igår spelade vi ett nytt spel som handlade om djur. Jäklar vad våra barn kan mycket om djur. Det var kluriga frågor om elefanter, ekorrar, strutsar, pingviner och en massa andra djur som de svarade på. 
 
Jag somnade kl 21 igår. Helt slut. Regnet, mörkret och stress (jobb och hemma) gör mig trött. Magnus är en stjärna och fixar för tillfället mycket mer där hemma än vad jag gör. Ibland blir jag trött i hjärnan på allt som jag måste ha koll på. Nu är redan hjärnan på högvarv när det gäller Skåneresan, kläder och skor till dopet, fars dag, Sussies födelsedag, Agnes barnkalas, inbjudningskorten till kalaset, Zackes födelsedag, julklappar, ekonomi (Thailandsparandet är ju inte så himla kul när det är väldigt roligt att shoppa), lucia och tomtekläder till barnen (det lär ju bli något julfirande) osv. Hjärnan är full av att göra saker. Jag ska försöka vara klar tidigt i år och bara njuta hela jävla december. Dessutom är jag ledig i 18 dagar i jul!!!!
 
Tomte. Fan. Vi måste försöka få tag på en tomte i Skåne. De kommer inte gå på Magnustomten igen.
 
Träning. Jag har inte sprungit på jääääättelänge och promenader sker typ 2 gånger/månad. Jag mår inte bra när jag inte rör på mig men just nu har jag hamnat i koma. Nattas rum ska också fixas till. Just det. 
 
Men. Familjen är viktigast. Jag har ju alltid katastroftänk så nu är det oro för Emils mage och Emils huvud. Jag är mest orolig för gossens huvudvärk. Varför vaknar han kl 04 och har ont i huvudet?

Möss och skoj

 
 
 
Jag slänger in lite bilder till från våra härliga dagar i Ystad. Om ni inte har varit där så åk dit. Ystad är otroligt vackert men det krävs oftast en flytt från sin födelseort för att uppskatta den. Alla kullerstenar, korsvirkeshus, vackra stränder och sist men inte minst Ystaddialekten. Det måste upplevas på plats. :)
 
Vi har kommit in i en spelstund, jag och barnen. Det är mycket kalahar men även ett tärningsspel där man bygger ihop figurer. Det är mysigt att sitta vid köksbordet på kvällen och spela lite spel efter kvällsmaten. Tyvärr finns det lite dåliga förlorare i familjen....
 
Emil sov i en koja på sitt rum i natt. Han är för rolig. Jag la en fårfäll i kojan och sedan fick han filt och kudde och där somnade han. Han kom in till mig vid ett-tiden och sedan vaknade han illpigg kl 05. Varje morgon vaknar han så tidigt. Han pussar mig på kinden, örat och näsan och frågar försiktigt om det är morgon. Lille gosegossen. 
 
Magnus tog en mus till i garaget så idag hade de musbegravning. Barnen tyckte att det var jättespännande. Jag har fobi mot möss och sätter inte min fot i garaget mer. Agnes frågade varför musens huvud var så platt...det är grymt egentligen och Magnus tycker också att det är skitäckligt. 
 
Igår låg jag och Emil med våra surfplattor i sängen. Helt plötsligt hörde vi något ljud under sängen och jag bad Emil kolla. Han dök ner med huvudet och kom sedan upp igen.
- Vad var det för något? frågade jag.
- Inget speciellt. Det var bara en liten mus.
Jag fick hjärtklappning men ville inte visa hur rädd jag var. 
- Det var det väl ändå inte...
- Jo, en liten mus bara.
- Emil, om det är en mus under sängen så får du inte skoja om det. Var där en mus?
- Jaaa!
PANIK.
- På riktigt nu Emil. Skoja inte. Om där inte var en mus och om du skojar så måste du berätta det nu för om där är en mus så kan den bita sönder HELA HUSET! (falsettläge på min röst nu)
Tystnad.
Tystnad.
- Äh, jag bara skojade mamma.
 
Unge.
 
 

Matteförbättring

 
Jag vill rekommendera matteböckerna på Ica Maxi. Det är en bok som heter "10 minuter matte om dagen". I boken finns ett litet tidtagarur som barnet trycker igång och efter 10 minuter piper det och då stänger vi matteböckerna. Jag köpte en till Emil för 4-6 år och en till Agnes 6-8 år. Agnes bok är lite för svår faktiskt. Hon är jätteduktig på bokstäver men har lite svårare för siffror så det är bra att träna. De påminner mig varje dag om att vi måste räkna!
 
Idag var det en lycklig tjej som rusade upp ur sängen. Lova ska följa med Agnes hem efter skolan. Det är så viktigt för henne med kompisar och det är lite jobbigt. Jag önskar att hon inte tog det så allvarligt. 
 
Nu är det mycket på gång. I veckan måste vi få iväg kalasinbjudningarna till Agnes kalas. Till helgen är det Skåne och barndop som gäller. På söndag är det farsdag och vi måste hem tidigt för jag ska på bokklubb. Nästa vecka har jag sjukt mycket på jobbet och på måndag är det mammamiddag. Den 15 november ska Agnes ha kalas. Nu snurrar ekorrhjulet igen.
 

VAB och möss!

Igår såg det ut så här och idag är det hemmadag med VAB. Emil vaknade strax innan fyra i morse och var ledsen för han hade så himla ont i sitt huvud. Han vägrar ta medicin så jag låg och kliade honom på ryggen och försökte få honom att somna men han var mest ledsen. När klockan ringde strax innan sex hade han fortfarande ont i huvudet och jag bäddade ner honom i soffan och bestämde att vi blir hemma idag. Han har ingen feber och är inte snorig och det känns redan som att han är bättre. Aptiten är det verkligen inget fel på för efter tre mackor till frukost så skriker han nu "fixa nu mat till mig då!". Markservice på hög nivå...
 
 
Finaste gossen. 
 

Det visade sig att vi har möss i garaget! Jag som är livrädd för de små odjuren vägrar sätta min fot i garaget nu. Magnus satte upp en fälla igår eftermiddag och på kvällen var där redan en död mus. Örk. Emil fick hämta ved till sin mamma idag så hon kunde elda upp i brasan lite :) Jag nämnde inte att jag var rädd för möss utan la upp det som att även om du är sjuk nu Emil, så kan vi kanske hjälpas åt lite....så han fick hämta lite ved och jag eldade upp i brasan. Stackars barn...
 

Höstgrillning

 
Höstlovet är över. Jag ser fram emot att jobba i morgon. Det har varit fyra intensiva dagar med barnen :) Idag var jag och lämnade Agnes på Mulle (naturligtvis hade vi glömt både stövlar och regnkläder på fritids så Agnes fick ha för stora allvädersstövlar och för små vinterbyxor). Sedan körde jag och Emil till lekplatsen bakom Allhallen och mötte upp en massa andra familjer och lekte/fikade i 1,5 timme. Vi skulle dragit iväg på utflykt idag men jag orkade faktiskt inte. Humöret är inte på topp och jag vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet men så är det ibland. Nu är det bestämt att det blir kalas för Agnes om två veckor och Magnus har fixat inbjudningskort till alla. Nu ska de bara lämnas i brevlådor och sedan är det avklarat. Nästa helg far jag och småttingarna ner till Skåne och Magnus får mystid med stora barnen. 
 
Igår var Albin här och de ritade med kritor på gatan. Emil ritade "den ultimata pepparkaksmaskinen". Helt ärligt, var får han alla sina ord ifrån?!?
 
Barnen har lekt mycket mamma, pappa, barn idag och jag har mest sprungit runt och varit förvirrad. För mycket ledighet gör mig förvirrad.
 

Höstvärme och återhämtning

Idag hade Emil sin kompis Albin här. De lekte i tre timmar. Efter en timme gick jag ut och rastade dem i skogen. Det är ju helt sjukt varm trots att det är november. Grått och tråkigt men varmt är det. 
Det har varit en dag för återhämtning. Agnes var och lekte med Ebba och Magnus har rensat i skafferi, skåp och städskåp. Jag har pysslat med barnen och tagit det lugnt. Tvättat, lagat lunch, fixat med foton till bloggen och haft koll på barn. Lördagar är alltid min morgon med barnen och de vaknade kl 05. Emil kör fortfarande sommartid och vaknar kl 05 i stort sett varje morgon. Jag somnade i och för sig i soffan halv nio igår så jag hade fått en hel del timmars sömn men nu är jag helt komalik.
Ikväll låg jag i badet och Emil fick sjuk längtan efter mamma så jag låste upp så han fick komma in. Sedan kunde han inte låta bli allt badskum så han stod vid kanten och lekte medan jag försökte njuta av ett varmt bad. Efter en stund kom Agnes in och satte sig på toa och bajsade (tack för den liksom). Helt plötsligt höll Emil på att stå på huvudet ner i badkaret. Jag lyckades precis fånga honom innan huvudet åkte ner men hela armen var helt blöt. Vi skrattade och skrattade och skrattade (Emil också) och det såg sjukt roligt ut. Drullpelle.
 
 
 
 
 

Skateboard

Agnes fick en skateboard av morbror Danne när hon fyllde år. Den gick hem. Dessutom hade den dödskallar på undersidan och hon är ju lite besatt av dödskallar :) Agnes fick till slut på sig alla skydd, gick ut med brädan och började testa. Efter en minut hittade hon balansen och lyfte framdelen så hon stod på två hjul. Sedan rullade hon iväg på gatan....det kommer nog går bra. 
 

Otäckingar på besök

Igår var vi på bio och jag var sjukt stolt över barnen. Några tjejer i skolåldern sprang fram och tillbaka och störde alla andra men deras föräldrar verkade inte tycka att det var något problem. Varför kan inte föräldrar i alla fall försöka lära sina barn vissa grundläggande saker som t ex respekt för andra. När man far runt i en biosalong och pratar/bråkar med sina kompisar så förstör man för andra. Agnes och Emil satt tysta och var helt inne i familjen. Ibland ville Agnes diskutera filmen men då viskade jag att vi får ta det sen :)
 
Till slut var det då dags för utklädnad. Emil ville vara skelettmonster och Agnes fick vara en otäck häxa. Natta är för gullig. Hon kom hit och tog med sig Robin (låtsaslillebror i mammas familj) som antagligen inte känner så många barn här men gärna ville gå halloween. De gick runt på gatan och bort till Linus och Simon och fick med sig sjukt mycket godis. Jag hade bunkrat upp så vi hade till alla monster som kom och knackade på vår dörr också. På dörren har jag hängt ett skelett som lyser när det är mörkt och barnen tycker det är jättespännande.
 
Idag är det grått och fuktigt ute. Vi har inte bestämt vad som ska hända idag. Agnes är kompissugen. Vi får se. Jag är pysselsugen.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0