Midsommar

Så blev det då midsommar. JävlaJenny och Ola kom hit och vi cyklade ner till firandet i hembygdsparken. Jag hade stukat foten och linkade fram och slapp dans runt midsommarstången. Agnes träffade Alma och Emil hade fullt upp med lilla Ebba. Äntligen är han inte rädd för den hunden i alla fall. På kvällen grillade vi och Zackes tjej kom oxå hit. Mysigt att ha hela familjen hemma. 
 
JävlaJenny hade handlat en massa till barnen så nu har vi vattenballonger på hela gräsmattan :) De fick vars en onepiece i kortärmad och shorts som de blev överförtjusta i. De ser verkligen sköna ut. 
 
 
Det blev en del peruktestning också. Åh, vad jag är maskeradsugen. 
 
Dagen efter åkte vi ner till Göka så barnen skulle kunna slänga sig i sjön men det började ösregna så vi åkte hem igen och åt lite till. Jag gjorde en paj som vi fick hos JävlaJenny och Ola nyårsafton som var jättegod (mangold, spenat, soltorkad tomat, pinjenötter, oliver, fetaost). Det hade JävlaJenny också gjort...
 
 

Emil i Lönneberga

 
 
Den här lille godisbiten kan jag inte titta mig mätt på. Han är så mjuk och följsam och en kram av Emil är som att krama en stor gosig nallebjörn, inga vassa kanter någonstans. Jag vet inte hur han gör men han bara smälter in i famnen. 
 
Han är otroligt rädd för brandlarmet. Brandlarmet utlöstes på dagis efter rökutveckling från köket. Alla barnen samlades utomhus och det hade tydligen fungerat jättebra. Emil, som jag tror är väldigt ljudkänslig, tyckte att ljudet från brandlarmet var otäckt. Sedan dess har han haft stenkoll på alla brandvarnare och störst bekymmer har han med att det finns en brandvarnare i hans rum. Vi har varnare i alla rum. Många kvällar ligger han i sin säng och filosoferar och tycker att det är helt onödigt med brandvarnare i hans rum och han är rädd. Förra veckan satte brandlarmet igång kl 04 och det är ju intressant att se hur alla medlemmar i familjen reagerar. Vi har pratat med barnen om brand och brandlarm och sagt till dem att de ska rusa ut till brevlådorna och vänta där även om mamma och pappa inte kommer. PIIIIIP PIIIIIP PIIIIIP. Emil gallskriker, Magnus sover, jag knuffar på Magnus som säger att han är vaken, Agnes ligger kvar i sängen och tittar på brandvarnaren som illtjuter i hennes rum, Emil springer till ytterdörren och får panik för att han inte kan öppna den (han skulle till brevlådorna). Jag fångar upp Emil och lugnar honom, Magnus stänger brandvarnaren och Agnes ligger kvar. Jag berömde Emil jättemycket som gjorde precis som vi pratat om och sedan gick jag in till Agnes.
- Vill du att jag ska ligga hos dig lite? (tänkte att hon kanske var lite uppskärrad)
- Jaaa, det kan du väl....
- Men Agnes, varför låg du kvar i sängen. Varför sprang du inte till brevlådorna som vi bestämt?
- Jag såg ju att det inte kom någon rök...
 
Suck. Fröken svar på tal. Nu har hon bara tre dagar kvar på dagis och hon tycker det är lite jobbigt. I morse berättade hon att hon kommer sakna lekstugan eftersom det finns ju ingen lekstuga på skolan. 
 
 

Sommar, sol och bad

Dagarna rusar på i 190. I fredags lekte barnen med kompisar hela dagen och vi hann med en tur till Gökaskratt också. När vi kom ner där så var där cirkus. Två stora elefanter och ett tiotal hästar stod utanför cirkustältet. Är det inte väldigt förlegat med djur på cirkus? Jag tycker i alla fall att det är fruktansvärt att transportera runt djur världen runt på det viset bara för att underhålla oss. Berättade för barnen att vi inte går på cirkusar med djur och Agnes köpte det rakt av. 
 
På lördagen firade vi Emil hemma och det stod hamburgare i bröd med pommes på menyn (Emils önskemål). Han fick en massa fina presenter (bl a pilbåge, walkietalkie, radiostyrd bil, och lego) och var helt överlycklig. Lillkillen börjar bli stor. Han kommer fortfarande in i våra sängar varje natt och det gör inget. I morse gosade han in sig i min famn när jag satt vid köksbordet. Underbart. 
 
I söndags var Agnes hos Lova nästan hela dagen! Efter några timmar kom Majken också dit och de hade sprungit i vattenspridaren och haft hur kul som helst. Överlycklig Agnes.
 
 
 
I fredags hände det helt plötsligt. Emil var och lekte med Linus och sedan lockade han med honom hem. Linus är jätteblyg. Jag stod i köket är ytterdörren öppades och Emil tittade in och sa:
- Mamma, nu är Linus här. Du får INTE titta på honom. Lova det!
Jag lovade och fortsatte fixa i köket.... Efter ett tag ville de ta på sig Emils dräkter och Emil kom springandes och bad mig knäppa hans dräkt. Sedan hörde jag grabbarna prata med varandra..
- Emil, kan inte du knäppa min?
- Nej Linus, jag kan inte det. Gå till min mamma.
- Jag vill inte det.
- Men om du blundar och backar till mamma då?
Jag gick fram och knäppte dräkten till Linus och sedan hörde jag Linus säga
- Jag är inte rädd för din mamma längre...
Gullungar.
 
Linus storebror Simon hängde också med hem till oss så Agnes svansade runt honom och fixade och donade. Hon är nog lite förtjust i Simon....som hon håller på!
 
Igår när jag nattade Emil så berättade han att Linus och Ebba säger att han inte får leka med dem på dagis. Det skär i mammahjärtat. Jag berättade att han och Linus också gjorde så innan och att det inte är schysst utan alla ska få vara med i leken. Agnes dagis har jobbat bra med kompisskap och vilket gäng de är nu! Emils dagis har lite att jobba med där. Det verkar vara mycket knuffande, sparkande och bråkande och barnen har en tråkig ton till varandra. Det är viktigt att försöka bryta den trenden men det är inte lätt....
 
Snart har barnen sommarlov och jag frågade Emil om han tyckte det var bra eller dåligt att vara ledig från dagis hela sommaren. Emil svarade:
- Mamma, det är mycket bra och lite dåligt. Jag gillar att vara hemma med mina dräkter. Vet du, visst är det konstigt men när jag är på dagis så längtar jag hem och när jag är hemma så längtar jag till dagis. Visst är det konstigt!
 
Kloka fina Emil.
 

FYRA ÅR!

I torsdags förfirade vi Emil i Skåne. Han fick en massa fina paket, pangare, Iron man-dräkt, två stora figurer (spindelmannen och iron man), påslakan med spindelmannen, kläder och en massa annat. Överlycklig kille. Agnes fick oxå en massa presenter, Barbiegrejer och hopprep. Var hon nöjd eller?
 
 
Mamma och Anders hade fixat god mat, laxfilé, sparris och pressad potatis, Till efterrätt blev det fruktsallad och glass.
 
Pappa hade beställt en Stålmannen tårta som Emil tyckte var jättehäftig. Jag älskar marsipan så den passade mig utmärkt.
 
Danne vågade sig på att sparka lite fotboll med Emil trots att han två dagar senare sprang Stockholms marathon. Sjukt stolt över min lillebror. 
 
Oj vad fort tiden går. Lurven blev fyra år idag! Magnus jobbade i natt och kom hem strax efter 06. Då hade Emil legat vaken en halvtimme. Jag och Agnes fixade frukost och hon slog in egna paket till honom. Han fick pussel, ljudböcker, cykelhjälm, ny surfplatta, transformers och viktigast av allt...en Kapten Amerika dräkt. Han tog på den omedelbums och vägrade ta av den så idag hade han den på dagis. På dagis firades han och bjöd på glass. Emil fick en riktig fotboll av dagis! Av Bibbi och Kent fick han pengar till att köpa något och han har redan bestämt att han ska köpa en Kapten Amerika sköld. Av Sussie fick han häftiga spindelmannenbadbyxor.
 
 
 
Nu ikväll hade vi familjekväll på dagis. Det var tipsrunda och en massa lek. Han är så fin vår gosse och ikväll ville han sova i sin nya dräkt men där gick gränsen! 
 
 

Barnen fotograferar

 
Igår var vi på dop. Lilla Hayley döptes och vi var på dop i Gärsnäs. Vi blev färdigklädda lite för tidigt och för att försöka hålla barnen finklädda tills dopet så gick jag på en "kontrollerad" promenad med dem. Jag lät barnen fotografera med min mobil. Agnes tog foto på mig och Emil....
 
Emil tog foto på mig och Agnes.
20 minuter tidigare fick Agnes värsta utskällningen efter att åter igen tjafsat om kläder....att hon orkar. Att jag orkar. I vissa sammanhang vill jag bestämma klädvalet och det blir alltid tjafs. Tänk att det är så viktigt för henne att känna sig fin. Lilla loppa. Hon och Emil bråkar en del nu men det är inget jämfört med hur jag och min lillebror bråkade, men det kommer väl.... 
 
Och så själva gruppbilden.
 
Jag har en massa fina bilder från Skånehelgen som kommer att läggas upp sen. På dopet lekte Agnes och Liam och de är för söta. De har så kul tillsammans och hittar på en massa bus. De håller varandra i handen och fnissar hela tiden. Jag passade på att gosa med bäbisen. Inte ens tre månader och alldeles, alldeles underbar. 
 
Prästen var jättemysig och drog fram alla barnen så de fick se dopet på nära håll. Nackdelen var bara att de började busa och härja runt där framme :) Friska barn med mycket spring i barnen. Jag ångrar redan allt skäll mina barn fick av mig. De är ju bara barn och jätteduktiga. Båda tog i hand och hälsade på alla gäster och de gick och tackade för maten. Älskade ungar.
 

RSS 2.0