Bakning med Ludde

Helt plötsligt hade jag tre barn här hemma, Agnes, Emil och låtsaskompisen Ludde. Självklart drog Agnes fram en stol till Ludde oxå när vi skulle baka :) Agnes är inte riktigt sig själv och äter inte så mycket. Något stämmer inte. Får kanske åka och kolla öronen på henne om det inte vänder snart. I förrgår var jag och Agnes i affären. Där träffade vi Viktor och Sara. Viktors hår har vuxit jättemycket sista tiden så jag kommenterade något i stil med "åh, vad mycket hår Du har fått Viktor! Vilken kalufs." När vi gick därifrån sa Agnes lite surt "Agnes har osså mycket hår...." Gullungen.... :)

Unge! I natt var Du vaken mellan kl 02-04. Sedan sov Du en halvtimme och kl 04.30 fick Du mat. Du somnade om och sov nästan till 07. Varför vaknar du då? Jo, i natt vaknade Du av magknip och låg och kämpade ett tag. Sedan handlar det bara om att Du inte kan/vill somna. Om jag inte hade ammat Dig så hade jag kunnat lyfta över Dig i sängen och då hade vi båda kunnat somna om bums men när jag lyfter över Dig så gapar Du som en liten fågelunge och kräver mat! Det blev 2 h med instoppning av nappen och smekande på huvudet men varje gång Du gråter så trillar nappen ut och då blir det ju ännu mer förtvivlat. Som tur var så hade jag haft sovmorgon igår så jag var hyfsat utvilad. Kände mig ganska nöjd kl 04 trots allt för jag tog inte upp Dig!

Trollunge

Du börjar bli för stor för "hängmattan" nu och har inte riktigt ro att ligga där heller. Agnes hon älskade att ligga där och gungas men Du vill hellre hänga hos mamma. Du är sååå mammig och ska hela tiden ha koll på var jag är. Det går bra med pappa och Du gråter inte när jag försvinner iväg och handlar men Du blir väldigt glad när jag är tillbaka. Agnes har aldrig brytt sig nämnvärt om var jag är. Igår var hon hos kusinerna i Växjö själv några timmar och hon längtade dit. Trots att det var ett tag sedan vi träffades så knallade hon in där och brydde sig inte om att vi försvann. Lekkamrater liksom!

Nu rensas det här hemma. Någon som vill ha böcker? Kontrakt på hus skrevs igår och vi är helt överlyckliga. Bort från det här strulet och något som är vårt på andra sidan byn! Massa barn i Agnes och Emils ålder i närheten och 10 minuters promenad till dagis. Dessutom ett hus som var finare i verkligheten än på bilderna. Kan det bli bättre? Besiktning på måndag dock. Nervöst! Lilla goa Emil vad Du är orolig på nätterna. I stugan sov Du jättebra men så fort vi kom hem så vände det. Jag börjar tro att Du inte är överförtjust i Din spjälsäng. I stugan sov vi i vars en vuxensäng bredvid varandra och då sov Du jättebra. Nu får Du inte eget rum förrän Du är över ett år gammal så Du måste börja sova bättre. Jag behöver sömnen! I natt turades Agnes och Emil om att vakna. Oroligt för Agnes nu och jag tror att hon drömmer mycket. Dessutom så längtar hon efter dagis. Två veckor sedan hon var där.

Spöket Agnes



Vilket spöke!
Nu är vi tillbaka i Småland igen. Det har varit så mysigt i Skåne men utan mormors hjälp hade det varit tufft. Tack mamma! Jag har haft Emil på nätterna och sovit i lillstugan och mormor har haft Agnes som ibland vaknar 3 ggr/natt och ibland sover hela natten. Det verkar som om hon drömmer mycket för tillfället. Emil och jag sov i en dubbelsäng och då sover han som en stock. Han är sååå mammig men det har fungerat jättebra med mormor också. Helst vill han dock ha koll på var jag är hela tiden :)
JävlaJenny och Ola var i stugan i söndags. Det är så mysigt att träffa dem och Agnes älskar att busa med Ola....sen får hon ju så roliga tofsar och klämmor av JävlaJenny.
Det är många strider nu med lilla Agnes. Vilken vilja! Hon bryr sig inte det minsta om jag skriker mig blå eller om mormor eller morfar skäller på henne. Hon bara stänger av eller skriker "IIIINTE ALLS". Hennes uppförande i affären har inte heller varit så strålande...hmm...jag undrar var hon fått det ifrån :) Moster Bibbi och Kent brukar säga att jag var den hemskaste av alla barn att ha i affärer när jag var liten... Agnes springer runt och härjar och struntar i om hon blir av med oss. Jag hör henne bara ropa "maaamma, e du?" Hon blir aldrig ledsen eller något, märkliga underbara fnissiga unge!

Grattis på namnsdagen!



Jag glömde det men Du har en mormor som har koll på Agnesdagen!



Nu är vi i Skåne. Resan ner gick bra. Du är dock på ett hiskeligt humör. Dessutom håller Du på och härjar på nätterna så mitt humör är inte det bästa... Många utbrott i morse innan vi kom iväg så det var en trött mamma som satte sig i bilen när vi körde till Skåne. Nu ska vi ta det lugnt och mysa några dagar och Du blir ju så ompysslad (bortskämd!) här nere....precis som det ska vara.

Spillde jag?

Vilken tur att det inte kom på duken... :)
Igår premiärkörde jag vagnen med två sittande barn. Det funkade. Emil somnade bums och när han vaknade så satt Agnes och höll om honom. Vagnen är helt värdelös och jag funderar på att leta efter en annan syskonvagn. Samtidigt så borde ju Agnes kunna stå på ståbrädan till dagis. Det är värre när vi ska gå hem från dagis kanske. Då brukar hon ju vara lite trött och gnällig. Igår när vi skulle gå till affären så utbrast Agnes helt plötsligt "jag glömde mina pengar". Jag undrade vilka pengar och då svarade hon "agnes har pengar på rummet". Hon är ju för rolig. Jag tror att hon menade sina låtsaspengar som hon har till sin kassaapparat. Just nu ligger Agnes i sin säng och myser. Hon älskar att få ligga i sin spjälsäng i ett mörkt rum med nästan stängd dörr och mysa med nappen och snusen. Efter 10 minuter brukar hon vilja komma upp igen. Märkliga goa unge. Hon är helt orädd för mörker. Igår traskade hon ner i källaren och jag frågade henne vad hon skulle där nere och göra och då svarade hon "läsa böcker" och sen traskade hon ner. Emil drar just nu ner böcker från bokhyllan...

Snorunge

Jaha tänker ni....inte kallar man väl sitt barn snorunge. Nej, det gör man inte men man kallar inte sin mamma för snorunge heller... Igår var jag och Agnes nere i tvättstugan och efter ett tag tyckte jag att hon hade härjat tillräckligt och skällde lite på henne. Varpå hon svarade "SNORUNGE" och sen gick hon. Jag blev så paff och är fortfarande inte riktigt säker på om hon menade mig eller sig själv men jag antar att det riktades mot mig. Det vackra ordet har hon lärt sig från Madicken....

Helt otroligt vad den här lilla söta tjejen kan en massa bra och mindre bra saker. Det är fortfarande mycket lek med låtsaskompisen och ibland är det Ludde men ibland har kompisen inget namn alls. Igår kom Du farandes och sa "Ludde har bajsat". Du skrattade lite finurligt och det visade sig att det var Du själv som hade bajsat så klart. Ibland är Du "polis" här hemma och skäller på Emil och knuffar bort honom när han drar i sladden i hallen. Du har ju hört att mamma säger till honom på skarpen så det är väl klart att Du också ska lära honom. Det var en orolig natt och Du har nog yrat en del men Du kändes inte jättevarm. Du är förkyld och äter inget. Igår frågade pappa om Du hade ont i halsen och det var därför Du inte åt något. Du svarade "jaaaaa, Agnes ont halsen. Agnes ha glass". Finurlig och helt underbar...
Du min lille gosse har helt plötsligt världens aptit och kastar Dig över all mat. Igår åt Du Agnes burk när hon inte ville ha den och det var ganska stora bitar men den gick ner! Du är så kramig och det är så mysigt. Du älskar allt som Agnes gör och skrattar högt när hon leker "tingelingeling nu tåget går..." med Dig. I natt sov Du bra och jag stoppade bara in nappen två gånger. Sedan fick Du mat vid 04 och somnade om till 06.30.
Tårna är ju så goda att mumsa på... Favoritsaken är gåstolen. Av Dina leksaker så skiftar det men en färgglad bitring brukar gå hem. Allt som låter är också kul...ett tag. Ditt tålamod är inte det bästa. Du älskar att sitta på axlarna, "baka kaka", stå i sängen när Agnes dansar och att dra i sladdar.
Nu är gatorna äntligen synliga igen och jag ser fram emot att kunna gå ut med vagnen igen. Liggdelen har plockats bort från syskonvagnen så vi får väl se hur Du trivs i sittdelen. På fredag åker vi till Skåne förhoppningsvis om ni inte blir sämre. Skönt!

Sjukstuga

Såhär glad är Du inte idag. Feber. Jag anade igår att något var på gång för Du var inte alls på humör. Tjurig och ville inte äta och i natt har Du vaknat flera gånger. Lilla förkylda fröken.
Jag tror att Du också har lite feber. Väldigt gnällig och Du är lite förkyld. Sjukstuga. Vi som skulle till Skåne!
Vi har besök här. Sofia och Susanne kom igår och ligger nog och försöker sova nu (Agnes tittar på Nicke Nyfiken och Emil far rundor i sin gåstol och glädjetjuter). Igår blev det thaimat, lite vin, bananpaj och sedan tittande på handboll nere i källaren. Väldigt trevligt. Tråkigt att de ska åka hem redan idag... I morgon kommer mäklaren så Magnus har röjt hela helgen i källaren. Jag kände knappt igen källaren längre :) Det ska bli skönt att flytta men det är mycket som ska klaffa och jag tänker främst på lilla Agnes. Bråttom, bråttom...långt bort så vi kanske slipper fler tokigheter. Skönt!!!

Låtsaslekar


En prinsessa! och en liten prins...

Så här fin blev Du i klänningen som JävlaJenny köpte. I fredags hade Du på Dig den igen och gick runt här och dansade.

Jag har så många gratis skratt här hemma. Vi leker mycket och skapar oss fantasivärldar och Du älskar det. Igår var vi vid hemma hos Pippi och Herr Nilsson hängde i gardinerna i sovrummet. Vi bakade pepparkakor på golvet och Du är med på allt omedelbart och hittar själv på också. Sedan var vi i Madickens värld och fick sitta i trädet (sängen) och fika eftersom alla korna jagade oss på golvet. Vi var en sväng hos tandläkaren också men det var ju inte så kul. Jag kom på en ny lek som Du har fastnat lite i :) Det var julafton och vi har hemma hos Danne och Maria. Din kompis Ludde var där och ni lekte hela kvällen och igår låtsalekte Du med Ludde här hemma. Han satt med vid bordet och kollade på Pippi på datorn (medan jag lagade kvällsmat) och sedan sprang ni och gjorde "härmaleken" här hemma. I morse tog Du av Dig alla kläderna för Du och Ludde skulle bada. Du har alltså tagit med Dig låtsasLudde in i Dina låtsasvärldar och nu hör jag Dig säga "kom Ludde". Coolt!
Du är lite tråkigt på nätterna men desto roligare övrig tid. I natt tog pappa Dig och Du har härjat mer eller mindre hela natten. Det är inget hysteriskt skrik men Du gnyr och tappar nappen hela tiden. Jag vet inte om det var magknip i natt som tidigare nätter. Igår åt Du hela dagen och väldigt mycket. Det var gröt till frukost, sedan macka, amning, lunch (burk och puré), en del amning på kvällen. Du gillar allt med grädde och älskar creme fraiche. Inte konstigt att Du får magknip ibland...

Kl 06.30... Koja i köket.

dsc04994 (MMS)

Kl 06.30... Koja i köket.


Hjälpredan

Klart att Emil ska ha vatten!

Agnes måste ju smaka lite själv också...
Om Agnes trycker in flaskan tillräckligt hårt så dricker Emil...
Idag ska vi bara vara hemma och mysa. Gå runt i pyjamas, bygga med klossar, titta på lite film, läsa sagor och hålla tummarna för att tvättmaskinen blir lagad idag. En vecka utan tvättmaskin är inte kul när vi är 6 personer. Emil härjar lite på nätterna eftersom han har magknip. Jag har börjat ge honom mer och mer riktig mat. Om en vecka åker vi till Skåne. Tjoooohooooo!

Städning på schemat

Idag är Du på dagis och jag skällde lite på Dig i morse. Du hade slarvat bort den ena vanten helt magiskt. Igår var där två vantar i bilen och idag var där bara en. Du är bara två år och Du ska slarva bort vantar. Förlåt gumman!

Du lille huligan vad Du är snabb när det gäller. Handfängsel hade varit något eftersom Du lyckas sträcka ut Dina små söta händer och rycka tag i allt som vi passerar. Igår badade storasyster och då for Du fram där och hängde i dörröppningen för det var ju jättespännande och se henne hoppa i badkaret. Sen blev det Din tur. Vad mysigt det är med nybadade barn. Kan lukta ihjäl mig på Er. Fast det är lite charmigt att sitta och klappa Agnes på håret och helt plötsligt känna något hårt och när jag tittar närmare så ser jag att hon har fullt med mat i håret. Ingenting är omöjligt!
Så söt i kläderna från EvaLena och tofsarna från JävlaJenny. Du är ofta hjälpreda här hemma och när Du fixar något som Du inte brukar som idag t ex, en av lådorna i köket är tröga och Du skulle stänga den men orkade inte, då sparkade Du igen den med foten....åh, vad jag såg mig själv i Dig då! Sedan berömde jag Dig och då svarade Du "Agnes stor flicka nu, mamma". Lilla Humplan...du är inte stor och Du kommer alltid vara liten i mammas ögon. Vi pratar mycket nu om att när man slutar med blöjan, DÅ är man en stor flicka! Jag tror att Du blev lite rädd den gången Du satt på toan för det gjorde ont när Du bajsade.
Lilla skrattunge. I morse gillade Du havregrynsgröten. Jag hällde på lite jordgubbskräm som stod i kylskåpet. Det gillade Du. Allt sött går hem. Om Du hade fått bestämma så hade Du levt på fruktpuré, hamburgare, korv och mammas bröst. Det kommer inte hända!

Onsdagsfika

Var blev hon av?
Här har vi lekt "tingelingeling nu tåget går...." Agnes älskar den leken.
Idag har vi varit hemma hos Johanna, Inez och Lovisa. Agnes var i himmelriket. Två rum fyllda med en massa leksaker. Ändå plockade hon fram de saker som hon har hemma...märkligt. Fast hon hann leka med en hel del annat också. Sedan fikade vi en stund innan barnen fick fortsätta leka. Lovisa var mest intresserad av Emil och fick ha honom i knät. Sedan hämtade hon leksaker och kallade honom "lilla gossen". Urgulligt! Vad skönt det var att komma iväg lite och slippa tänka på flytt och hus. Emil var inte alls rädd för Johanna och barnen. Jätteskönt. Äntligen har han kommit ur sin mammaperiod...eller så var han bara väldigt förtjust i familjen Paulin :)

Agnes i högklackat

Idag var Du på dagis och som Du har längtat. I morse sa Du "mamma, jag äääälskar dagis". Dessutom älskar Du tydligen någon pojke där som heter Elis...får nog kolla upp det där :) Dessutom sa Du att Du brukar krama honom. Tänk vad gulligt! Idag var vi i Växjö och tittade på hus och i bilen dit så skojade jag till det och sjöng ett hopplock av Pippi låtar och Bä bä vita lamm och bytte ord och melodier hela tiden. Du satt helt tyst och när jag kände mig färdig så hörde jag bara Din lilla röst från baksätet "mamma tokig...." Åh, förresten...Natta har lärt Dig göra kullerbyttor i sängen!
Huset var förresten fint men krypgrund och lite fukt där nere. Kändes så där när man läste besiktningen.

BVC idag. Vid 7 månader drygt är Du 71,5 c...

dsc04974 (MMS)

BVC idag. Vid 7 månader drygt är Du 71,5 cm lång och väger 8885 gram. Helt perfekt! Så fin gosse i fina kläder från Eva-Lena! Storasyster hade sång och dansshow i väntrummet. Hon har inga hämningar...


Två barn och en massa färger.

Så här mysigt har ni det i Agnes säng när hon har vaknat. Det varar en stund sedan brukar det sluta med att Emil drar Agnes i håret... Långa fingrar på den lille gossen.
En dag var Magnus nere i källaren och då ville Agnes också komma ner så hon ropade "pappa, paaaappa, komma NER". Han svarade inte och till slut så tog hon till triumfkortet "pappa, jag älskar dig". Då hörde han....

Båda barnen har på sig kläder som Bibbi köpt! Så stiliga så.
Agnes är så rolig nu. Vi har fantasilekar och hon älskar det. Igår stängde hon och jag in oss i vårt sovrum och sedan låtsassov vi. Hon snarkar högt och sedan säger hon "vakna mamma" och tänder lampan. Igår hittade jag på nya världar varje gång vi vaknade. Vi var helt plötsligt på lekplatsen och åkte rutschkana ner från sängen, vi låg på rygg och låtsasgungade på gungor och sedan grävde i sandlådan och gjorde sandslott. Nästa gång vi vaknade så var vi på semester och på golvet var poolen. Hon kopplar snabbt och rusade genast ner på golvet och "plaskade". För säkerhets skull så passade hon på att tvätta håret också för det fanns ju kanske en chans att hon slapp göra det på riktigt sen :) I sängen så la vi oss och solade men först fick vi ju smörja in oss i ansiktet och på armarna så vi inte brände oss i solen. Helt plötsligt så reste Agnes sig och öppnade dörren och gick iväg. Efter 5 sekunder så kom hon igen och sa "jag skojade bara mamma..."
Var ska vi bli av? Stämningen är inte på topp eftersom vi måste hitta ett nytt hus, och flytta, innan 1 juni. Inte kul att skaffa en lägenhet i väntan på drömhuset, skola in barnen på dagis, rycka upp dem igen och sedan ny inskolning. Blir helt matt av hela knasiga situationen och alla knasiga människor som finns. Det finns snart ingenting som kan förvåna mig längre. Längtar allt mer till Skåne och familjen. Örk för allt. Vill bara ha lite lugn och ro innan nästa överraskning dyker upp.

Snart är helgen slut

Jaha, granen är utslängd (för länge sedan) och nu är det bara lite stjärnor och tomtar kvar. Det åker ner i källaren idag. Farmor och farfar var här på trettondagen och sov över. Jättemysigt! Du tyckte att det var hur bra som helst och började styra och ställa omedelbart "sätt er", "spela farfar" (farfar kan spela munspel och det är ju roligt för då kan Du springa runt och dansa). Vi var och tittade på hus i Växjö och Du stannade hemma med dem och hann både titta på Emil, dansa i sängen och bygga lego.
Hos mormor och morfar fick Du nyponsoppa till frukost....
Igår åkte Du, pappa, Natta och Ellen i pulkapacken. Inte ens jag vågar åka den! Du var jätteduktig och gick själv upp för backen! Nu hör jag Dig ropa "Agnes till kassan, Agnes till kassan" från Ditt rum. Du fick en kassaapparat av Eva-Lena som Du har mycket kul med. Där är en liten mikrofon som går att anropa i om man trycker på en knapp. Det har Du lärt Dig :)
Så här glad var Du inte i natt! Du började härja vid kl 02. Pappa tog hand om Dig men Du var gnällig. Kl 05.30 fick Du mat....
Du är så mysig och är en riktig busunge. Nu sitter Du ordentligt på golvet men jag brukar bygga upp med kuddar bakom Dig för det händer fortfarande att Du trillar. Alla saker undersöks ordentligt och bankas. Du älskar bus och skrattar fortfarande på inandningen. Helt underbart ljud. Vissa dagar äter Du ordentligt med gröt och burk och andra dagar äter Du knappt något alls, inte ens bröstmjölken duger då! Du somnar kl 19 varje kväll och då har vi sista amningen. Sedan kan Du vakna någon gång under natten men nöjer Dig med nappen. Nästa amning blir tidigast kl 04.30. Gåstolen är favoriten och Du far runt på hela ovanvåningen och drar ner böcker, dukar och allt annat som Du kommer åt. TV:n fascinerar Dig och Du stannar ofta framför den en längre stund...

Liten gosse

I natt sov Du bra. Jag stoppade in nappen en gång och sen sov Du till kl 04.40. Fast det blev ju en del mat igår eftermiddag/kväll, både burk, gröt, korv (pappa testade med lite korv och det älskade Du), amning, amning, amning. Dina två tänder känns rejält nu när Du biter mig vid amningen. Det händer inte så ofta men smärtan sitter kvar ett tag minst sagt...
Du är på ALLT! En riktig liten klåfingrig gosse är det som vi har här hemma. Igår öppnade jag kylskåpet och innan jag hann blinka så hade Du rullat fram och lyft upp en flaska vinäger. Det var precis jag hann rädda den! Igår rullade Du in på Agnes rum och sedan var Du tyst ett bra tag. Där fanns grejor att pilla på!!! Du lyckades nästan välta hennes spis också!
Du sitter fortfarande inte helt stabilt. Oftast sitter Du ett bra tag men till slut så trillar Du och då gäller det att vara med. Amningskudden är en perfekt dämpare att sätta runt Dig när Du övningssitter men den hjälper inte så bra när Du trillar fram.... Ålningen har inte kommit igång och Du blir mest arg när Du ligger på golvet och inte når alla sakerna. Du tar Dig runt runt men varken fram eller bak än så länge. Det är ingen brådska. Ganska skönt att Du ligger kvar på samma plats som jag lämnar Dig.
Dessa blåa busiga ögon får mamma se varje dag. Det är en förmån att få vara med Dig. Du skrattar fortfarande på inandningen och det låter helt underbart.

Skrattande liten Agnes

Här är Du drygt 6 månader
Jag fortsätter lägga in lite gamla filmer för att de ska komma med på nya bloggen.
Nu har vi precis varit hos tandläkaren. Du var JÄTTEDUKTIG. Först satt Du i mitt knä och var lite avvaktande men efter två minuter blev Du nyfiken på stolen och klättrade själv upp och satte Dig. Sedan fick tandläkaren både titta i Din mun och pilla på Dina tänder. Du fick ett klistermärke efteråt och berättade att vi skulle titta på Saltkråkan när vi kom hem (min "muta" för att Du skulle sköta Dig hos tandläkaren). Hoppas att jag inte för över min skräck för tandläkaren på Dig trots att jag fick hjärtklappning bara av doften där inne...örk!

Nu vill jag inte ha mer snö...


Jag är väldigt trött på snö och kyla nu faktiskt och det är bara början av januari. Suck. Du, min sköna hönapöna bryr Dig inte om vilket eftersom Du föredrar för tillfället att vara inomhus. Fast här har jag fått på Dig vinterjackan Du fick av mormor och morfar i julklapp och mössan Du fick av Sussi, tightsen är från Bibbi och skorna har varit Tyras! Herregud vad Du får grejor!!!
I natt sov Du till strax innan fyra innan det var dags för mat. Idag har Du krånglat och varit mest hängig. Gröt ville Du inte ha och Du har inte haft ro att äta färdigt vid amningen så det är lite gnälligt här hemma.
Idag är pappa hemma sent så det blir en låång dag för mamma. Jag var ju så korkad och kollade alldeles för länge på hockey igår (junior-VM) och är väl inte helt pigg.
Idag var vi i affären och Du är så duktig. Du kör en liten vagn och tar handlandet på stort allvar (samtidigt som Du hejar glatt på alla som Du möter). Du kör själv iväg och hämtar mjölk och jag tycker Du är så söt....
Igår fick Du skäll av pappa och det trillade riktiga krokodiltårar. Jag och pappa tittade allvarligt på Dig men när Du inte såg så viskade vi "ååååh, vad hon är söt". Det är inte lätt att bara strunta i allt och krama om Dig när vi ser Dina stora tårfyllda ögon. Fast Du är duktig på att göra saker som Du inte får, trycka på datorn, trycka på en knapp i källaren så projektorn stannar, ta Emils napp och snuse m m. Fast Du är också duktig på det mesta. Idag samlade Du alla värmeljus, kastade dem och satte i nya. Sedan hjälpte Du mig med Emils gåvagn och Du är så rolig att studera. Först körde Du den (jag ville ha in den i köket) och när mattan tog emot så bar Du in den i köket!

Denna Pippi Långstrump

Du är tokig i Pippi Långstrump. Nu när det är så kallt ute som det är idag så väljer vi oftast att stanna inne eftersom Emils kinder inte tål kylan så bra. Sådana här dagar blir det oftast Pippi. Din favorit är när Pippi åker och räddar sin pappa även om det är lite otäckt med alla sjörövarna.

Du är i en trilla fas och har blåmärken överallt. Du trillar ner från Din stol vid köksbordet ett antal gånger varje dag och Du är expert på att snubbla över Dina egna fötter. Lilla unge!
Rutinerna vid nattningen är fortfarande lika förutsägbara. Du får Din välling i sängen och sedan säger Du "vaarm" och pappa går ut från Ditt rum med flaskan och säger "pssschhhhh" (låtsas spola vatten på den fast Du vet att det bara är på låtsas) och sedan får Du flaskan. Oftast ska proceduren upprepas en gång till. Jag gör det bara en gång och sedan får Du alternativet "varm" välling eller ingen välling alls. Idag när pappa gav Dig flaskan efter en spolning så tog Du en klunk och sa "den är fortfarande varm". Ditt ordförråd är intressant.
Idag stod Du på skötbordet och tittade på Dig själv i spegeln samtidigt som jag kämpade med att få på Dig pyjamasen. Vi tittade på Ditt smultron på armen och Du så själv förvånad ut när Du såg det och sa "litet smultron" och det har ju faktiskt både bleknat och blivit mindre. Jag berättade då att det kommer bli mindre och mindre och försvinna en dag. Du tittade på mig storögt och svarade "då kommer Agnes bli ledsen".... Jag och pappa är överens, om Du vill tatuera in ett smultron på Din arm när Du är 16 år så är det helt ok :)
I natt sov Du till kl 04 så det är en mycket nöjd mamma idag. Du somnar alltid vid 19 och sover bra nu på nätterna. Du är så full med bus och skratt och det är alltid lika mysigt att ta upp Dig från sängen. Jag är så tacksam över att jag har fått barn som sällan skriker/gråter när de har vaknat. Att få börja dagen med ett jollrande från Dig eller ett "maaammmmaaaa" från Agnes gör att tidiga morgnar blir så mycket enklare.
Så söt i bodyn från Bibbi. Du passar bra i skarpa färger (precis som storasyster). Just nu är det mycket spännande att vara i gåstolen och Du tar Dig fram till allt som Du inte ska ta Dig fram till. Duk på bordet är mycket intressant och ska helst dras ner... Banka på glaset i vitrinskåpen är också spännande... Jag försöker få lite matrutin nu och det blir gröt vid 08 (sova 9-10), amning vid lunch (sova en timme till), amning på eftermiddagen (hmm...ska kanske försöka med lite mellanmål här i stället), ibland sover Du en stund till vid 16-tiden och sedan blir det burk till kvällsmat (runt 17), amning 19, sova till 04, amning, sova till 06.30. Tanken är väl att Du ska äta burk till lunch och gröt på kvällen igen men Din mage fixade inte det så vi tar det så lungt nu. Idag fick jag för första gången i Dig lite rån! Ibland får Du lite turkisk yoghurt och det gillar Du.

2011

Nyår firades traditionsenligt med J-vlaJenny och Ola. Väldigt trevligt!
Du har dock varit på ett hiskeligt humör hela helgen vilket antagligen beror på Dina nya sömnvanor, d v s sova så lite som möjligt på dagen (helst inget alls) och sedan somna sent på kvällen! Favorituttrycket är "inte alls".
Tur att J-vla Jenny är så rolig så Du kunde skratta lite!
Du sov till halv fem i morse. Tjohooo!!
Nu har det precis badats här hemma. Båda barnen är pyjamasklädda och luktar gott. Helt underbart. Badleksakerna från Bibbi användes flitigt. Likaså den låtande badsaken som Jenny och Ola hade med sig. De hade med sig ett berg med kläder och saker till barnen. En massa kläder och en kassaapparat som EvaLena köpt till barnen och en massa saker som Jenny och Ola hade köpt (bl a en rosa prinsessklänning!). Alla människor handlar och handlar till våra barn! Tack alla!

RSS 2.0