Clementin och målning

Stackars liten...Du var ju skadad i Din arm ett tag och fick låna ett skydd av mormor :) För tillfället är Din låtsaskompis Abbe (från Madicken) och igår hörde vi hur Du pratade med honom. Vi hade fikat (chokladbulle och mugg även till Abbe) och när Du skulle gå och tvätta händerna så hörde vi "Kom Abbe" "Neeeej! Jag kan själv". Nu leker Du och Emil med lego. Du låtsas att gubbarna tittar på TV....usch vad dåligt samvete jag får. Det har varit alldeles för mycket TV i helgen bara för att vi skulle kunna rensa och städa.
Det är väldigt roligt att måla! Som Du kör med Din pappa förresten. Allt som Du vet att jag säger nej till testar Du med pappa och ibland så går det ju. Pappa låtsaskyler Din välling flera gånger medan jag gör det en gång bara och sen blir alternativet ingen välling alls. Igår när Du skulle sova så skulle ju helt plötsligt Ditt finger smörjas och då kallar Du på pappa. Jag smorde det när Du fick nattblöjan men helt plötsligt så skulle ju pappa smörja det igen...och det är ju klart han gör. :)

Däää

Ja, där är lampan! Du vill prata med oss nu. När vi säger shake it så skakar Du på huvudet (ibland) och bank, bank så bankar Du handen i bordet. Vi övar tick, tack (klockan) och vinka här hemma men det går sådär. Igår började Du kasa fram på golvet här hemma....på Ditt eget sätt. Du sitter på rumpan och gungar Dig fram till det Du vill ha. Sakta men säkert. I natt SOV Du! Jag var nog bara uppe och gav Dig nappen 2-3 gånger vilket i min värld räknas som en sovnatt. Underbart.
Idag är det storstädning här hemma inför visningen. Jag vill aldrig mer flytta efter den här flytten. Örk...

Före och efter klippningen

Vilken skillnad! Fy vad Du såg ut i håret innan Du blev klippt. 
Söta unge och så klok. Nu håller Du på och böjer ord. I morse skulle pappa koka ägg och Du skulle hjälpa till. I vanlig ordning drog Du fram en stol till spisen så Du får vara med. Pappa skulle koka fler ägg och när Du såg att det var flera ägg så sa Du "äggar". Inte helt tokigt ändå eftersom det heter flera stolar, cyklar, burkar m m. Däremot hade Du koll på att det hette äggen. Coolt att få följa Din språkliga utveckling. Jag tycker att Du är jätteduktig och imponeras varje dag över alla ord som Du kan.
Du har missuppfattat det här med "förlåt". När vi leker doktor så bankar Du in sprutan i armen på mig och när jag skriker "AAAAJJJ!!" så kramar Du mig och säger "öörlåt, öörlåt, öörlåt, öörlåt" och sen gör Du likadant igen varpå jag skriker "AAAJJJ!!" och då säger Du åter "öörlåt, öörlåt, öörlåt, öörlåt"....så fortsätter det många gånger...
Emil? Nej, han sover inte på nätterna men han är jätteförkyld och får ingen mat på natten eller morgonen. Så söt ändå....

Dubbelbad

Rensa, rensa, rensa....vi har nog minst två hem i vårt hem. Oj vad det kastas och skänks till Röda korset! Fast det är skönt att rensa. Man behöver inte 300 handdukar och 300 lakan. Särskilt inte den där stackars ensamma lila handduken eller den där blåa med fläckar på. Vad jobbigt att det ska gå folk i vårt hem och titta. Rensade garderoben också för säkerhets skull....de kommer säkert titta där också. Idag står det fönsterputsning på schemat och rensa i städskåpet. Sen är hela köket avklarat....eller nej förresten..kylskåpet är kvar.

Det är så kul att bada tillsammans. Underbara ungar. Emil är snorig nu och idag var vi på Vårdcentralen för att få recept på hostmedicin. Oj så ledsen lille Emil blev när doktorn skulle lyssna på honom. Jag är inte jätteförvånad. Det är en ynklig liten kille...men gosig till tusen. Igår somnade han i min famn när jag gick och bar honom. Tungt men mysigt. Natten var hyfsad i natt. Jag var nog bara uppe 8 gånger och Magnus 1. Framsteg :) Det är ju inte lätt att vara superförkyld.
Agnes är helt underbart rolig nu. Igår när hon skulle åka med pappa och Natta till allergimottagningen så hörde jag följande "konversation".
Natta: Min jacka luktar bara fisk (hon hade varit ute på sjön och burit hem en gädda i en plastpåse).
Agnes: Fyyyy, vad du är äääcklig.
Natta: Det är jag inte alls!!
Agnes: Natta e äääcklig.
Jag och Magnus tittade på varandra och log samtidigt som vi sa till Agnes att så får man inte säga och varför säger du så osv. Jag kom på att kommentaren var nog en härmning från Natta. En stund tidigare så fes Agnes och då sa Natta "fy vad du är äcklig". Jag vet fortfarande inte om Agnes visste vad hon sa eller om det var ren tur att hon lyckades få in "rätt" kommentar. Det lät kul i alla fall. Hon är ju faktiskt bara två år och fyra månader (snart!).

Klippa med sax

Det är inte lätta att sysselsätta Dig när lillebror är sjuk och vill bäras hela tiden. Oj, vad jag får dåligt samvete när det blir så mycket film. Fast vi har även hunnit med att bygga med klossar, måla med vattenfärger och att klippa med sax i tidningar. Du blir så arg bara när det inte går som Du tänkt....mammas humör kanske? :) Igår gjorde jag en jättekoja i storarummet men det var mest Emil som gillade det och satt där inne och pysslade med alla leksakerna. Det är mycket doktorslekar, det-regnar-lekar (sitta under ett parapyl), gå-till-skolan-lekar (packa väskan med böcker och ta på ytterkläder), vi-har-kalas-lekar (Du slår in paket i filtar och sjunger för mig), bjuda-på-fika-lekar och bada-i-poolen-lekar (Du tar av Dig kläderna och låtsas att Du badar på golvet). Fantasin är det inget fel på....

Snorig Emil

Det är inte lätt att vara liten och sjuk... Så klängig och så ledsen. Nu sover Du ännu sämre på nätterna....jag trodde faktiskt inte att det var möjligt men det har visat sig nu två nätter i rad att Du kan vara vaken ohyggligt mycket på natten. Sedan är Du jätteglad och illpigg vid fem. Jag bara förundras...nu får vi i Dig mat i alla fall...korv.
Bus med Agnes går alltid hem...

Syrrorna

Så här såg det ut här hemma en dag när tjejerna gjorde chokladbollar....de hade kul i alla fall :) Agnes vill ju göra allt som Natta gör.
Idag ska Du till dagis och eftersom det är sportlov så ska ni vara på en annan avdelning idag. Vi får se hur det funkar. Om Du inte vill vara där så får Du vara hemma den här veckan men jag tror att Du kommer gilla ett nytt ställe med alla nya leksaker och sen ändå ha samma fröknar och kompisar där. Storasyster ska med pappa till jobbet idag.
Igår var jag på mammamiddag med Agnes mammagrupp. Alltid lika trevligt men jag var inte hemma förrän halv elva och sen blev det en lååång natt med Emil. Han är jätteförkyld och jag hittar inte nässugen och nässprayen. Trött mamma idag. Han ammar inte på nätterna längre i alla fall!

Sportlov

I natt sov Du inte....surprise! Jag sov i soffan och hörde inget men Du vaknade tydligen 1 ggr/h men somnade om när Du fick nappen så det var ju inte såååå hemskt ändå. Strax efter kl 05 var det morgon för Dig och då fick Du gröt. Sedan var jag tvungen att ge Dig lite bröstmjölk för min högra båppe höll nog på att spricka :)
En långhårig liten gullunge som pratar konstant här hemma! Nu börjar Du dessutom bli så stor så Du kan berätta när någon inte är snäll till Dig. Det är skönt att Du kan prata och förklara så bra. 
Idag ska vi bara vara hemma och göra ingenting. Det är kallt ute så vi stannar nog inne hela dagen. Igår var det röjning i kökslådorna. Det kändes som om jag stod i köket hela dagen. Började med att göra scones, sedan gjorde jag vegetarisk korv, städade kökslådorna, lagade lunch och avslutade köksdagen med att baka kladdkaka (mest för att sysselsätta Agnes!). Ikväll blir det mammamiddag!

Han sov hela natten utan mat!!!

Den här lille gossen sov hela natten förutom en nappinstoppning vid fyra! Jag skulle äntligen få sova och la mig i soffan så skulle Magnus ta hand om Emil men naturligtvis så sov han som en stock! Emil somnade strax efter 18, fick nappen vid fyra och morgonvaknade vid sex. Ljuvligt. Ingen amning sedan igår kväll och nu blir det inget förrän ikväll. Vi har kommit på vad som är favoritmaten....korv. En till korvunge! Jag struntar i salt och socker förbud. Vi får i Emil mat....(korv). Stolta Magnus log och sa "jag kan ta honom i natt också"....hahaha...vi får väl se om det kan ske under två nätter i rad.
Igår var det melodifestival och Du fick vara uppe länge och mysa med chips och allt. Mira skulle ju komma till oss men blev sjuk på vägen hit. Stackars liten! Du hade ju längtat efter Mira och bestämt att ni skulle leka med Dina leksaker och äta chips på kvällen. Det får bli en annan gång....men besviken blev Du! Igår busade Du med Zacke och Du ser verkligen upp till honom. På kvällen när han satt i en av fåtöljerna så hämtade Du först två skålar med chips till er och sen kröp Du upp och satt i hans knä och tittade på melodifestivalen. Vilka syskon Du har! 

Agnes kan


Jag tycker att Du är duktig och brukar säga att Du kan allt men då svarar Du att Agnes kan inte allt! Så förnuftig...och säger jag att Du är en stor flicka (när Du gör något "duktigt") så svarar Du "inte alls. Agnes bajsar inte på toaletten än". Du har en bild av att när Du bestämmer Dig för att gå på toa och slopa blöjan DÅ blir Du en stor flicka och DÅ ska Du gå i skolan där Natta går. Lilla gumman... Du slutar aldrig förvåna mig och Du är så rolig att studera när Du leker Dina låtsaslekar. Senaste tiden är det "gå-i-skolan-leken" och Du packar en väska med allt möjligt och klär på Dig. Sedan är det mycket doktorslekar och Du har stenkoll på vad allt ska användas till och det är mycket drama "det kommer en massa BLOOOOOD, mamma". Sen jag hittade ett gammalt vitt spetsparaply här hemma så är det en hel del "oj-nu-regnar-det-mamma-lekar", varpå jag ska fälla upp parapylet och sedan ska vi sitta under det. Nu ikväll hann vi inte få in Din snuse utan den blev blöt så Du fick lägga den på ett element (tro mig, det är inte min fantasi som regerar här...). Vi har extremt varmt vatten här och Du går själv och tvättar händerna och munnen efter maten. Du har aldrig rört den varma kranen trots att den är närmst. Jag vet att det inte är någon garanti för att Du aldrig kommer göra det men Du brukar göra som man säger när man förklarar varför. Du pratar och sjunger konstant. Oftast så tappar du första bokstaven i ord men jag förstår allt Du säger. Nu sjunger Du även lite på Rihannas och Eminems låt "love the way you lie"....supergulligt...det är ju Nattas låt som Du brukar säga :) Just det. Du räknar till 20 också och Du är en expert på att trilla. Du snubblar nog 10 gånger/dag och slår Dig rätt rejält men oftast så går det över på 10 sekunder. Idag trillade Du ner från trappan där ute!! Jag blev jätteskraj men det gick bra...

När sover Du?

Vilken tur att Du är så söt för Du är inte rolig på nätterna. Det är snart nio månader sedan jag sov en hel natt och det börjar bli tröttsamt. Läser en massa på nätet och försöker hitta någon magkänsla men jag vet inte...usch, det finns så många metoder och råd och bannor så jag blir helt slut. Låta Dig skrika? Usch...hur länge då? Sova i sängen? Sluta amma? Lämna bort några nätter? Som det är nu så vaknade Du var tionde minut från kl 23-02.30 och sedan sov Du 30 minuter åt gången och vaknade illpigg kl 04.30. Hur är det möjligt?!? Du sover inte mycket på dagen heller...en halv timme på förmiddagen och en timme vid lunch. Märkliga unge...
Lite färdigheter: Du säger mammamamma/pappappappa och vet vem som är vem av oss :) Du har börjat peka och sa precis "dä" (vi övar lampa och klocka här hemma), vinkningar börjar komma så smått. Du sitter helt själv nu även om jag inte lämnar Dig på stengolv (kan hända att Du trillar fortfarande), alla leksaker undersöks, allt ska bankas mot bord och golv, Du har koll på hemmet och tar Dig runt snabbt som tusan i Din gåstol. Nu åker Du över trösklar och mattor för att komma till Ditt mål. Sladdar är intressanta och Du vet att Du inte får dra i dem. Böckerna dras ut från bokhyllan och idag när jag skällde på Dig (sa AJAJ!) så började läppen darra och sen kom gråten. Du älskar att kramas och pussas och älskar när vi sjunger "Baka liten kaka" och "klappa händerna". Rulla runt i sängen är kul, bada är jätteroligt. Mat är inte kul och om Du hade fått bestämma så hade Du ätit enbart fruktpuré och bröstmjölk. Du är oftast en glad liten skit och är den sötaste lille killen på den här jorden. Du skrattar fortfarande på inandningen och nu ser man Dina två små tänder där nere hela tiden när Du skrattar. Ljuvligt...

Äntligen nyklippt!

Nyklippt! Så duktig. Satt stilla nästan hela tiden men lite måste Du ju ratta bilen hos frisören :-) Du fick en gul fjäril i håret. Coolt!

Lucia på besök

Du är för rolig. Innan vi åkte ner till Skåne så skulle Du och pappa åka och handla. Jag bad Dig köpa äppelmos. När ni hade handlat i affären och pappa spände fast Dig i bilstolen så sa Du "PAPPA!!! Vi glömde köpa äppelmos". Pappa förstod inte vad Du sa först men efter lite upprepande så förstod han och då gick ni in och handlade det. Du har koll!
Du har mycket tankar. En av de senaste är att Du ska ha ett paraply. Jag vet inte var detta kommer ifrån men Du har informerat mig om att mormor ska köpa ett litet paraply till Dig som Du ska ha när det regnar och kanske lite när det snöar oxå och det ska vara blått....och kanske gult. Mormor har informerats om detta och vi förstår ingenting. Mormor har paraply men för Dig är det viktigt att mormor ska köpa ett. Du är rolig helt enkelt. Idag när vi gick från bilen till dagis så gick Du och höll handen rakt upp och jag frågade vad Du höll på med...Du svarade: håller i paraplyyyyyt!!! Jag fick förklara för dagisfröken att Du hade ett låtsasparaply...
Att se er tillsammans värmer i hjärtat. Så fort Du hör att Emil vaknar så vill Du springa in till honom och när han får syn på Dig så skiner han upp som en solstråle. Du gillar inte när Emil är ledsen och springer ofta och hämtar hans napp eller någon leksak. Du har ju världens bästa storasyster, Natta, som förebild!
I natt sov ni båda. Tack för den efterlängtade natten. Emil vaknade strax innan fem, fick mat och somnade om. Underbart...

Lille trummaren

Det är ju kul att Du är så glad dagtid....för jag undrar vad Du håller på med på nätterna. I natt var Du vaken kl 23-00.45, sov en halvtimme, vaken en halvtimme, sov en halvtimme....trött och arg mamma kastade Dig i våra sängar och då somnade Du på en minut. Du sov hyfsat sedan fram till kl 05 och då fick Du mat och sedan somnade Du om till nästan 07. Jag är trött och idag kommer fotografen hit. Pappa har fixat och hållt på och jag springer mest och plockar undan efter Agnes hela tiden. Skönt när det är över. Fast sen ska det ju vara visning och då blir det ännu jobbigare. Då kan man ju inte bara slänga in allt i garderober, under sängar, bakom dörrar osv. Tomaterna är framme på bordet och även fruktfatet...fniss...lite roligt är det allt med dessa stylister. Hemmet ser nu nästan obebott ut och är hyperrensat. Är det verkligen någon som har det så här hemma alltid?!? Funkar inte i vår familj med alla barn i alla fall men visst är det snyggt. Det finns förresten något väldigt negativt med Skåne...byxorna sitter hårt när jag varit där ett tag :)

Vardag igen

Då var det måndag igen. Igår kom vi hem från Skåne och möttes av ett perfekt hem och en skäggig man :)
Huset har ALDRIG varit så fint som det är nu och jag oroas över hur jag ska lyckas hålla det så här fint i 24 h med virvelvinden Agnes. I morgon kommer fotgrafen hit och sedan ska huset ut till försäljning. Skönt! Ett nytt hus väntar. Ett gemensamt hus, vårt hus, där vi alla får plats, i ett område med en massa barn, nära till dagis och framför allt bort från framtida kaos. Vårt nya hus är jättefint och jag längtar ihjäl mig. Jag förstår mig inte på vissas kommentarer om städning...."det blir mycket att städa" och "hur ska jag hinna städa (när vi väntade Emil)". Folk måste ha ett jäkligt tråkigt liv om det viktigaste för dem är att städa. Dammtussarna kommer tillbaka vecka efter vecka men småbarnsåren får jag bara uppleva en gång. Jag vill inte att mina barn ska minnas mig som hon som alltid gick och städade utan att de ska minnas mig som hon som satt och pusslade, var ute och härjade och busade i sängen med dem.
Det är mycket kan själv och det kan Du ju.... Du kan allt! Hos mormor och morfar kunde Du även rita med blyerts på deras garderober! Oj, vad Du skämdes. Jag och mormor sa att morfar skulle bli jättearg när han kom hem och mormor och Du hjälptes åt att ta bort det men mitt i allt så kom ju morfar. En liten skamsen Agnes stod och nästan gömde sig bakom sängen. Morfar skällde inte men sa till Dig med sträng röst att man inte får göra så. Du var så söt när Du stod där och skämdes så jag och mormor dog nästan...
En liten huligan som är tråkig på nätterna. Inte ledsen och inte glad bara orolig och Du har så svårt för att somna om när Du vaknar. Oj, vad Du flirtade med pappa när vi kom hem. Lilla goa unge.

Rolig bild. ...

dsc05078 (MMS)

Rolig bild. Igår tog jag foto på mig och Agnes med mobilen. Agnes tycker den här bilden är rolig eftersom hon blundar. Dessutom har hon hela munnen full med clementin... Jag upptäckte precis att lilla Emil även tittar fram. Lustig bild! På tal om lustig...vilken melodifestival det är idag. Varför tittar jag alltid? Skulle jag helt plötsligt börja gilla Sanna Nielsen? Idag fick barnen ännu fler paket. Mia och Lars hade handlat till barnen. Vi får nog hyra släp när vi ska hem. Så mycket barnen har fått. Tack alla!


Kvar i Skåne


När vi leker kalas måste Du ju ta på Dig en av alla Dina finklänningar. Den här hade morfar köpt till Dig i Thailand.

Det var ett tag sedan men nu börjar allt bli som vanligt. Förra helgen började med 39 graders feber för mamma. Influensa. Helt däckad och orkade inte ens lyfta Emil! Efter några dagar åkte vi trots allt ner till Skåne så mamma kunde gå på begravning. Usch! Snälla Bibbi passade Dig och lillebror och det gick hur bra som helst. Vi var borta i 4 timmar och Emil sa inte ett ljud men när vi kom hem och han fick syn på sin mamma....DÅÅÅÅ kom tårarna. Emil sover inte alls bra på nätterna och det börjar bli lite tröttsamt. Vissa nätter är det precis som om han vaknar och sedan ligger och försöker somna om 100 gånger (utan att vara ledsen men mer uttråkad). I natt var det dock tårar och oroligt varje timme.

Idag kommer morfars föräldrar hit, Mia och Lars, och i morgon åker vi hem till pappa. Vilken packning vi kommer ha med oss hem! Ni har fått kläder av Bibbi, Danne och Maria, morfar och Sussie. En massa paket! Herregud...


Äckligt morgonpigg

Vad ska man göra en lördags morgon kl 05.30 om inte inlägg på bloggen... Inte ens TV:n är vaken.

Detta är en typisk Emil-min, sugandes på tungan. Fast just nu sitter Du i soffan i Din smokingdräkt och "pratar" för fullt så Du har väl snart väckt hela huset. Igår blev det en uppesittarkväll och barnen somnade nog inte förrän vid nio! Sen sov Du till kl 04, blöjbyte och mat, somnade om och sov till 05. Nu är Du illpigg. Fattar inte hur Du orkar...
Du börjar gilla Teletubbies. Igår var vi inne i Växjö och då hade jag med mig en bärbar DVD till Agnes. På vägen hem blev Du ledsen och då satte jag på Teletubbies och så fick Du kolla. Då blev det tyst! Film är underskattat. På onsdag ska snälla Bibbi passa er medan jag är på begravning. Jag förklarade för Agnes att Bibbi ska sova hos mormor och morfar och att hon ska passa henne en liten stund. Agnes svarade "INTE ALLS liten stund..." Hon ville vara med Bibbi en lång stund :) Jag börjar få ont i halsen känner jag. Inte riktigt läge för det nu...

8 månader!

Natten till Din åtta-månaders dag firade Du med att vara mer vaken än sovande mellan kl 01-04. Jag blir tokig på Dig. Nu tjatas det om mammammmamma och pappapppappappa. Jag tror faktiskt att Du har koll på vem som är mammmammma och vem som är pappappappappa. Dessvärre kallar Du oftast mamma när Du är ledsen och pappa när Du är glad (i sängen på morgonen).
Pigga busunge....
Igår var Viktor och Sara här och fikade. Väldigt trevligt. Agnes och Viktor lekte jättebra tillsammans. Vilka fina prinsessor de var :)
Hela morgonen har Du sprungit runt i prinsessklänningen. Gårdagens lekar fick mersmak....
Igår hade Du varit ledsen en stund på dagis och längtat efter mamma... Stackars liten! När jag frågade Dig om Du längtat efter mig så svarade Du surt "INTE AAAAALLS!!!"
Så söt Viktor är!
Allting nu är "okej". Det låter urgulligt och jag får kämpa för att inte börja skratta varje gång. Kan Du släcka TV:n nu? -Okej. Kan Du lägga vantarna på elementet? -Okej.
Fast oftast skriks det ändå -INTE ALLS!!! Sedan springer Du in på rummet och smäller igen dörren...phu....
Nästa vecka åker vi till Skåne igen. Alltid kul att komma ner till Skåne men mamma ska på begravning och det känns jobbigt. Usch!

Titta Tyra! Så här fin blev Emi...

dsc05027 (MMS)

Titta Tyra! Så här fin blev Emil i bodyn som du valde. Han älskar verkligen sin mamma. Lämnar jag rummet så börjar han gråta. Lille söte gosige unge...ska Du sova hos mamma tills Du flyttar hemifrån?


Agnes städar

Dagis för första gången på två veckor. Du var helt uppspelt! Dessutom sa Du själv till om att Du ville ha tofsar och klänning! Du brukar inte vara överförtjust i tofsar direkt utan det är mest skrik och gråt när jag rör vid Ditt hår. Nu ska jag försöka tvätta och röja lite. Jag och Emil var precis och överraskade storasyster, som är hemma från skolan idag, med godis och tidning. Hoppas hon inte redan hade tidningen....Julia plus...tror hon prenumererar på vanliga Julia...hmmm.... När man är sjuk får man definitivt äta godis :) Tur inte Agnes var med för då hade vi aldrig kunnat åka ifrån Natta. Agnes längta efter Natta...massor! Som hon pratar om sina storasyskon när de inte är här!

RSS 2.0