Emil och jag

 
Jag kämpar på med min relation med Emil. Mammor, tro inte att ni genom er bara existens är nr 1 för barnen. Emil föredrar pappa. Det är uppenbart och han vill alltid att pappa ska natta honom osv. I sommar har jag kämpat på och det pågår fortfarande. Det var väl själve f-n om han inte ska kunna "välja" mig någon gång. Inte bara för att pappa inte är nära utan för att jag är en ganska bra människa och råkar vara hans mamma. 
 
Fredagar hämtar jag barnen. Den enda dagen. Då hämtar jag kl 13. Senast. I söndag byggde jag och Emil lego, vi bäddade ner oss i soffan och kollade på film, jag la undan mobilen, jag badade honom, vi gick och plockade blåbär i skogen osv. På kvällen kom en liten belöning. Det var helt ok att jag nattade honom. Agnes ville att pappa skulle natta henne och först såg Emil lite besviken ut men sedan nöjde han sig. Jag läste Harry Potter och han somnade mot min axel. Vid tio-tiden igår kom han in i våra sängar och jag kan inte titta mig mätt på honom. Denna lilla blonda, långhåriga, envisa gosse. 
 
I morse kom det helt plötsligt.
 
- Mamma, jag längtar tills du ska hämta mig på fredag.
 
Jag är värdefull.
 

Mini

Då var det helg igen. Måndag, fredag, måndag, fredag. Emil vägrar fortfarande klippa sig. Han är till och med rädd för saxen. Han ojade sig vid matbordet en dag och sa "jag vill inte för mamma kommer klippa mig i örat" varpå Agnes snabbt svarade "nej, Emil, ögonbrynet var det som mamma klippt mig i". Som om det gjorde saken bättre....
 
 
Igår möttes jag av en gråtandes Agnes. Hon och Magnus hade bråkat. Hon var så trött och Magnus med. Båda var lika tjuriga. Till slut lugnade det ner sig och barnen började bygga lego. Det är trevligt att stänga TV:n och lägga undan surfplattorna. Barnen leker och ibland till och med tillsammans. Nu råder det surfplatteförbud vardagar och jag undrar om vi inte ska begränsa TV:n också. Annars kan vi lika bra tömma hela huset på leksaker. De leker ju aldrig med sina grejer. 
 
Barnkalas! Nu måste vi fixa med kalas till Emil. Dag är spikad. Vi måste bara fixa ut inbjudningkorten. Emil ska ha sitt första kalas.
 
Helg!
 

Klätteragnes

Agnes gillar att klättra. I söndags fick hon en ny erfarenhet. Känslan av friheten att klättra upp i ett träd och sedan paniken när man inser att man inte vågar klättra ner. Vi var på kalas hos kusin Jonathan och Agnes klättrade i deras träd. Helt plötsligt blev det ett jäkla liv och snälla storasyster for dit och försökte hjälpa henne. Agnes hade värsta paniken och till slut kom Magnus dit. Då blev hon bara otrevlig och kallade både Magnus och Natta en massa dumma saker så de gick därifrån och lät henne sitta kvar (med all rätt!). Det kom tårar och skrik en stund. Efter ett tag tyckte Natta synd om henne och gick dit och lyckades hjälpa henne ner. Snälla Natta. Jag hoppas verkligen att Agnes en dag kommer uppskatta sin tålmodiga storasyster. Utan Natta hade Agnes fortfarande suttit kvar i trädet....
 
Magnus jobbade i natt och idag var det jag som skulle lämna barnen på dagis och fritids. En ny erfarenhet för mig. Jag tycker att jag har jobbat upp min relation med Emil ganska bra under sommaren och att han har accepterat mig som en del av familjen men i morse var det på noll igen. -Jag vill att pappa ska lämna mig.... Suck, min egen son ratar mig. Okej om han varit i åldern där allt föräldern gör är pinsamt men han är bara fem och ska gilla sin mamma typ. Han sa inte ens hejdå när jag lämnade honom. Vilken markering. Ja, jag ska vara hemma mer....
 
Igår var det fotbollsträning. Åtta tjejer och alla utom två hade bryt under träningen. Någon hade problem med skor och benskydd, någon fick bollen i huvudet, några sprang ihop och slog sig, några började bråka. Men jäklar vad duktiga de börjar bli tjejerna och även om det är mycket konflikthantering, tröstning och hjälp med skosnören så är det helt underbart att träna dessa glada tjejer. 
 
På fredag kommer pappa och Sara och stannar tills på söndag. Vi ska ge oss ut på kantarelljakt. Magnus och barnen ska till Älmhult på lördag och heja på Natta i en talangtävling. På söndag ska Emil på Mulle och Agnes på kalas. Nästa helg blir det Skåne. Helgen efter det firar vi Natta. Helgen efter det ska jag och Magnus få en egen helg i Malmö. Det är såååå efterlängtat.

Dagen innan vardagen rullade igång

Så här såg det ut sista lediga söndagen. Vi var ganska nöjda med att ha varit lediga och längtade efter vardag. Agnes var förväntansfull inför skolstarten och Emil hade i och för sig kunnat fortsätta sin vänskap med surfplattan i några veckor till om han fick bestämma. Nu har vi infört surfplattaförbud vardagar och helt plötsligt är LEGO intressant igen. 
 
Igår fick Agnes sina första läxor och hon var helt överlycklig. Hon hade en lång utläggning om att hon ville ta med en kompis hem så de kunde liksom göra läxorna tillsammans och sedan hoppa på studsmattan....eller så gör hon läxorna i lugn och ro med sina föräldrar :)
 
 
 
 

Älskade familj

Den här sommaren har jag gått runt och varit tacksam. Vanligtvis är det inget som jag brukar göra. Ofta behöver vi människor bli drabbade av något för att uppskatta känslan av inte vara drabbad av något. De senaste åren har det varit en hel del ledsamheter som mormor, skilsmässa, konstigt testamente m m. Den här sommaren var det inget, trodde jag, och var ofta tacksam över att vi har det bra. Alla är friska. När andra har klagat på vädret har jag känt att jo, men är det bara vädret att oroa sig för så har vi det väldigt bra. Att slippa den här obehagliga känslan i maggropen. Sedan kommer det då helt plötsligt. Beskedet om att cancerna har drabbat någon nära. Ångesten. Oron. Sorgen. Frågorna. Sömnlösheten. Tårarna. Om ett år ska jag uppskatta känslan av att alla mår bra igen. Det bara är så. För om ett år ska vi alla må bra igen. 
 

Sliden

När Emil fyllde år fick han bl a en slide av Moppan med familj. Vår tomt sluttar lite och äntligen har vi kommit på fördelen med det. Helt perfekt när barnen ska kasta sig nerför vattenkanan. De tar sats inne i uterummet och kanar sedan ner till hajens gap. 
 
Fredag. Det är den här dagen som gör att jag älskar vardagar så mycket. Känslan av att vara helt slut efter en veckas jobb och ändå så nöjd för att man har en hel helg med familjen. 
 
Agnes har börjat första klass och det går jättebra. Det är samma barn som i förskoleklassen men en ny fröken. Agnes gillar inte riktigt att de sitter vid skolbänkar vilket jag tror på att hon gillade att sitta många tillsamman som de gjorde i förskoleklassen för då har man mer koll på vad alla andra gör.... Igår när hon kom hem så var hon så glad. De hade haft rytmik och hon började genast sjunga en lång sång. Dagen innan hade de gympa och nästa vecka är det bad. Varje gång jag kommer ihåg gympapåsen/badpåsen är en seger. Frukten är också en utmaning men fördelen med att ha förvirrade föräldrar är att det blir självständiga barn. Agnes kommer ofta själv ihåg både frukt och gympapåse. Det kommer bli jobbigare för Emil som är lika förvirrad som sina föräldrar....
 
 
 

Denningarums gård

Den 28 juni var vi på Denningarums gård och käkade lunch och matade djuren. Det var mormor, morfar, vi och Dannes familj. Emil älskar djur och tröttnade inte på att mata dem. Där fanns kaniner, grisar, lamadjur, strutsar m m. Man kunde köpa små påsar med mat till djuren och sedan gå och mata dem. Vi käkade lunch och glass och hade en riktigt mysig utflyktsdag. Dit åker vi gärna igen!
 

Frukost på Göka

Den 13 juni trodde vi att det skulle bli ännu en solig sommar men så fel vi hade. Det var i alla fall mysigt att sitta där nere och käka frukost och ha hela badplatsen för oss själva (eller vi delade den med ankorna). Det blev till slut en hel del bad för våra barn ändå men det tog tid för värmen att hitta fram. Nästa sommar hoppas vi på fler frukostar vid badplatsen. Den bästa starten på dagen.
 

Fyllerydsstugan

 
 
 
Den 6 juni var familjen Pelz och firade Bengt som fyllt 75 år. Vi träffades på förmiddagen och hade två härliga dagar. Det var luftmadrasser, husvagn, promenader, sång, lek och en massa mat. 
 
Bengt fick en slipmaskin som han genast ville testa.
 
Kusinerna bus.
Agnes hängde med de stora kusinerna.
 
 
 
 
Även Lilly var med.
 
Jättemysig stuga med en massa gömställen för barnen.
 
 
 
På kvällen blev det sång och musikquiz. Carola gick hem...
 
Vi passade även på att fira Emil som precis fyllt fem år. Spindelmannen tårta (även om han inte gillar tårta). En riktigt rolig helg och det borde vara ett årligt evenemang...
 
 
 
 
 
 
 

Första skoldagen

Så här fin var hon första skoldagen. Gulliga storasyster fixade henne fin i håret och följde med henne till skolan. Det var spännande att få en ny fröken och att sitta vid riktiga skolbänkar. Oj, vad fort tiden går....
 

RSS 2.0