Emils första jul

Så här stilig var Du Din första julafton. Vi lyckades ta oss ner till Skåne och stannade till hos farmor och farfar på vägen. Du gillade verkligen att vara där och var som en liten solstråle. De kunde busa med Dig och bära Dig utan att det trillade krokodiltårar och det var sååå skönt! Sedan har det gått bra i Skåne också så nu hoppas vi att Din rädsla för alla har försvunnit!
Vi hade med gåstolen så Du kunde ta Dig fram till julgranen och alla spännande julklappar...
Det var riktigt spännande med julklappssnören. Vilket berg med julklappar Du fick. En massa fina kläder, mycket pengar, böcker, en massa roliga leksaker (elefant, boll, stapelklossar, nycklar, baddjur m m) och en jättefin nalle.
För övrigt så är Du inte så rolig på nätterna. Det har varit mycket vakna och äta på natten och jag är helt slut....igen! Det började natten till julafton!
Så här fin var Du. Först hade Du på Dig tomteklänning och tomteluva men sedan blev det finklänningen. Du hittade en kompis hos Danne! Där var en pojke som hette Ludde, 4 år. Ni var så söta. Här står ni och sjunger "i ett hus vid skogens slut...". Han lät Dig styra och ställa och det passade Dig bra. När han skulle åka hem så kramade han Dig och pussade Dig....gullungar! Det är roligt att studera barn när de ska lära känna varandra. Det tog inte många sekunder och sedan satt Du bredvid honom i soffan, närmre och närmre...efter några minuter sprang nu runt och lekte härma varandra-leken.
Du kunde styra och ställa med morbror Danne och han är den som får kramar hela tiden. När vi kom till dem på julafton och alla satt och tittade på Kalle Anka så började Du med att ha en egen show. Du dansade runt Danne (som halvlåg på golvet) och sjöng "sjörövare Fabbe". Det var verkligen modigt gjort. Vi hade varit där i några minuter och där var en massa nya människor!
Du var inte speciellt rädd för jultomten utan hämtade både Dina egna, Emils och mammas julklappar. Du vägrade dock krama tomten. När vi tyckte Du skulle krama tomten så valde Du hellre att lämna tillbaka julklappen för kramas det tänkte Du då inte göra :)
Förresten så fick jag en härlig start på julafton. Jag, pappa och Emil såg i lillstugan och när jag kom in i stora stugan så satt Du och lekte på golvet. När Du fick syn på mig så sken Du upp och sa "God Jul mamma". Du snappar upp allt väldigt snabbt.
Du fick 41 julklappar! Det var en massa pengar, tåg, kundvagn med tillbehör, bakgrejor, orgel, gitarr, stol till dockan, resväska, klocka, skor, pluppar, en massa kläder, tofsar och klämmor, prinsessklänning med tiara till, 2 spel, många böcker, pussel, dammsugare, pennor och klistermärken. Dessutom vet jag att Du kommer få ännu fler julklappar. Helt otroligt! Du hade ett berg och öppnade och öppnade och nu har Du att göra ett tag fram!
När det blev kväll och trötta barn så satt ni framför datorn och tittade på Pippi Långstrump (en spansk version på Youtube...)
Vilken mysig jul vi har haft och det har varit en massa god mat! Agnes hade jättehärliga dagar hos mormor och morfar innan vi kom och hon har blivit så ompysslad. Det enda tråkiga var att vädret gjorde att vi inte vågade köra ner till Ystad och träffa Camilla och Sussie (mammas kompisar) och Bibbi. Mamma hade längtat så men med två barn i bilen så får man tänka lite annorlunda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0