Vinter/vår/vinter/vår

 
Kan inte vädermakterna bara bestämma sig? Minus 7 grader på morgonen och sedan är det värsta vårvärmen efter lunch! I morse kissade Emil ner sig strax efter fem. Han fick gå in och lägga sig i våra sängar och trängas med Agnes. Naturligtvis vaknade även hon och tyckte att det var jättemysigt att få ligga och krama en varm Emil. Jag hade gärna sovit en 3 timmar till....
 
 
När jag hämtade dem på dagis så låg Emil och gosade kvar på madrassen och Agnes hade fullt upp med sina kompisar ute på lekplatsen. Hon är så full av liv. Emil ville kramas och var så mjuk. När vi kom hem så passade vi på att vara ute i det fina vädret och Agnes provade att cykla. Det gick bra med den gamla cykeln men i helgen fick hon en ny cykel av mormor och morfar som hon är jätterädd för. Jag är ju då inte alltid så pedagogisk men efter lite hot och lite mutor så hoppade hon upp och trampade iväg några meter. När hon stannade så trillade hon och nu kommer jag väl aldrig få upp henne på cykeln igen.
 
 
Agnes börjar bli lite för självgående. Hon fixar allt med TV:n, fjärrkontroller, mobiltelefoner, datorer, surfplattor osv. Hon kan själv fixa frukost om hon vill och lägger smutstvätten på rätt plats. Ibland lägger jag fram kläder till henne men oftast så fixar hon även det själv. Nu går hon även på toa själv och vill absolut inte att vi ska vara där när hon är där. Ska hon bara ha sin mamma till att tvinga upp henne på cykeln eller?
 
Idag var det föräldramöte på Emils dagis. Helt ärligt....vi har fått en ny kostexpert i vår lilla kommun så nu gäller lättmjölk, nyttigt bröd (tydligen sirapslimpa...), chokladmjölk, hamburgare och korv i bröd till mellanmål, juice, väldigt mycket mackor, kanel blandas med socker (du kan alltså inte få bara kanel till din filmjölk!). Vad hände liksom? Våra barn har aldrig smakat chokladmjölk, juice får de ibland, saft får de ibland, aldrig socker på filen...men...de är dessvärre ketchupberoende... Lite trött blir man på kommunen ibland.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0