Julafton

 
Vilken jul vi hade i Skåne. Kusinerna lekte i ca 10 timmar tillsammans. Det var ett berg av julklappar. Vi åt en massa god mat, först det kalla vid lunch, sedan gick barnen på skattjakt, därefter blev det glögg och Kalle, sedan kom tomten och därefter åt vi det varma. Helt plötsligt dök det upp en tomte till som vi fortfarande inte vet vem det var. Sedan trillade Agnes ner från muren och gallskrek av smärta då hon landade snett på foten. Sedan spelade vi julklappsspelet, åt gröt och åkte hem. Stort tack alla!
 
 
Finklädda tjejer.
 
Skäggiga lillebror.
 
Kalle Anka och glögg.
 
Julklappsberget.
 
 
Fina gravida svägerskan.
 
Nämen vem är det som tittar in?
 
 
Barnen har aldrig suttit så stilla :)
 
Emil hjälpte tomten.
 
 
Lyckan över att få en mobil!
 
Agnes fick bl a fotbad, mobil, nytt glas till surfplattan, kläder, experimentlåda, pengar och presentkort, pysselsaker, Wiispel. Emil fick 2 nerfvapen, nerfarmborst, väst till skotten, skott, utklädnadsdräkt, gröna grodor, radiostyrd bil, pengar. Av storasyskonen fick de 1 månads VIP till Moviestar planet. Herregud vad paket det var. 
 
På kvällen trillade som sagt Agnes ner från Danne och Marias mur som är ca 2 m och enligt Tyra var hon på väg att landa på huvudet men lyckades landa på foten i stället. Vi visste inte om foten var bruten men Maria lindade den och sedan fick hon en värktablett. Jag tror att jag aldrig har sett henne så ledsen. Lilla hjärtat. Till slut bestämde jag att vi inte skulle åka in till akuten utan vänta till dagen efter och det var ett klokt val för redan dagen efter började hon bli bättre. 
 
Vi spelade julklappsspelet för första gången. Jättekul. Alla vuxna hade med en present för 50 kr. Vi slog med en tärning och om det blev 1 eller 6 så fick man ta ett paket. När alla paket var utdelade sattes klockan på 10 minuter och därefter fortsatte vi slå. Om man fick 1 eller 6 så fick man ta paket från någon. När klockan ringde öppnade vi paketen. Magnus blev utan. Jag har hört att vissa har att efter klockan ringt så får den som har flera paket ge av sina till den som inte har. Det tycker jag låter som en bra idé inför nästa år.
 
Annandag jul åkte vi ner till först Pia och då kom Sussie också dit. Sedan gick vi upp till Bibbi och Kent och hälsade på. Jättetrevligt. Saknar släkt och vänner!
 
Jag köpte till barnen och Magnus biljetter till Melodifestivalen i Malmö. Danne med familj ska dit så då överraskade jag och köpte biljetter till oss också. Vi ska gå på generalrepitionen och Agnes är överlycklig eftersom Benjamin Wahlgren ska sjunga då (vi tittar på Wahlgrens värld hemma).
 
Nästa jul är vi förhoppningsvis i Thailand!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0