Camping och det här med släkten

 
I somras var vi och campade med vårt tält på Öland (Köpingsvik). Bredvid vår campingplats hade svärmor och svärfar sin husvagn och vi hängde med dem nästan hela tiden. En dag kom Magnus bror Andreas dit med kusinen Jonathan. En dag hängde vi på stranden med min kusin Lina från Lund och hennes familj eftersom de campade i Borgholm. Lundafamiljen hade då lånat vårt hus i Hovmantorp en natt för sin genomresa upp till Astrid Lindgrens värld. Jag älskar det. På riktigt så älskar jag hela konceptet med stor släkt och att träffas. För mig hade det varit konstigt att åka iväg och tälta om inte svärföräldrarna hänger med.
 
I augusti var vi i Smögen med min bror och hans familj och i helgen var vi på bröllop hos min kusin. Bröllop hos en kusin, sov hos en annan kusin och blev hämtade av en tredje kusin. Barnen var hos min moster Bibbi och Kent. I september kommer en kusin från Malmö och hans pappa upp och spenderar en natt i Hovmantorp för att vi ska kunna träffas. Mamma pratar jag i telefon med varje dag. Pappa träffar jag i Thailand fyra veckor och Anders dansade jag (eller snarare trampade på fötterna) sista dansen med på bröllopet i lördags. Igår låg jag och tänkte på det här med släkten och insåg hur viktigt det är för mig och hur mycket jag vill föra över det till mina barn. Magnus har också en massa kusiner och sin goa moster Gillan som vi träffar alldeles för sällan. Det finns en sådan trygghet i att ha en stor släkt och vi har verkligen umgåtts mycket när vi var yngre. Idag blir det mer sporadiskt men ändå så känns det aldrig konstigt när vi träffas. Min släkt träffar vi en gång om året på vår årliga släktträff. Även om jag bor längst bort så skulle jag aldrig missa släktträffen. Om jag hade haft oändligt med pengar så hade jag hyrt en stor lyxkryssare och åkt iväg med hela min och hela Magnus släkt. :)  Det känns som om vi alla är olika pusselbitar och pusslet blir bara större och större och vi är alla hoplänkade. Vissa pusselbitar kanske inte alls passar ihop men vi vet att vi ändå hör ihop för att bli kompletta.
 
Jag är oerhört tacksam för våra stora släkter och hoppas att barnen ser och lär och får uppleva samma pussel. 
 

När vi var och campade så var det helt plötsligt en man som byggde sandslott och en drake en dag. Han höll på hela dagen och jag har aldrig sett något liknande. Dagen efter hade det regnat bort. Det visade sig förresten att vårt tält håller alldeles utmärkt för regn!
 
På väg ner för kvällsbad... 
 
 
 
 
 
Kusinerna bus hade roligt tillsammans som vanligt.
 
Fina kloka Agnes. Igår fick hon halsont och var helt svullen i halsen. Hon skulle ringa mig om det blev för hemskt idag men det gick bra. Agnes tycker ju att skolan är rolig och vill nog inte missa för mycket. Hon är så skön vår Agnes. Det är lite tjafsigt ibland i skolan och hon är så trygg med sina kompisar Alice och Alma. Hon berättade att ibland när det tjafsas så bara tittar de på varandra och himlar lite med ögonen. Jag berömmer henne för detta att kunna tiga och inte tjafsa tillbaka alltid för det är inte lätt och tro mig, jag vet att hon kan. Det har hon efter sin mor....förmågan att tjafsa.
 
Emil sjunger, svär, sparkas och är allmänt underbar. Den lilla blyga killen är som bortflugen. Hemma hos Bibbi hade han helt plötsligt berättat att han visste var de hade godiset! För det stod uppe i ett köksskåp. Alltså Emil hade själv letat efter godiset och uppenbart hittat det. Som om inte det räckte så tog han ner påsen och tog några godispåsar när Bibbi tömde diskmaskinen utan att fråga och utan att skämmas!!!! Jag fick absolut inte säga något till honom för Bibbi så jag vet inte hur jag ska försöka få rätt på det här beteendet... 
 
Klart man ska dricka gin och tonic på semestern!
 
Finaste farfarn. 
 
Och finaste farmorn.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0