Sjukstuga och bokläsning

 Pippis hus och Lilla Gubben.
 
 Staketluckan mellan Tant Berg och Lotta på Bråkmakarkgatan-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh, vad han ville ha en kniv....
 
Fina Nattagumman.
Eller ett svärd...
 
Nämen jag hittade lite gamla bilder från vårt höstlovsbesök på Astrid Lindgrens värld. Underbara ALV.
 
Här hemma har vi sjukstuga. Agnes blev dålig redan i söndags men det var först på måndagen som det bröt ut. 39 graders feber både igår och idag och en hosta som låter för jäklig. Tydligen var 50 barn sjukanmälda på skolan igår så man kan väl konstatera att det är något som går..... Vi får väl se vem som ligger nerbäddad i helgen.
I lördags firade vi lite alla hjärtans dag. Vi bokade bort på lokala restaurangen Vickis Bistro. Hela famijlen klädde upp sig och sedan drack vi lite bubbel innan vi gick ner. Barnen fick läsk i champagneglas och vi skålade.
 
 
Det var den godaste pizzan jag någonsin ätit. Vilken mat! Barnen var så duktiga och sa Thank you till servitrisen som bara pratade engelska. Agnes satte sig i baren och tog selfies....! Det var jättemysigt och det känns att barnen börjar bli större. Dit går vi fler gånger!
 
I fredags gick vi och la oss kl 20 alla fyra i våra sängar. Hela familjen var trött och vi somnade innan kl 21. Tråkigt? Ja, men lördagen var desto behagligare. Även om Emil somnade i soffan i lördags så var jag i alla fall vaken liiiite längre.
 
I söndags var det alla hjärtans dag och vi hade lyxfrukost med smoothie, melon, lax och frallor. Agnes började känna sig dålig och åt inte så mycket men smoothie gick hem. Barnen fick varsin lott som de skrapade och Agnes vann faktiskt 10 kr. 
 
På söndagen visade det sig att den här gossen kunde läsa! Först läste vi varannan sida var i boken Hönan tar semester och då blev han så glatt överraskad så han sprang och hämtade boken Max napp och läste hela den själv. Gossen läser! Han sa själv "men mamma läser jag de små bokstäverna?" Jepp, det gör du. Det är skönt när de knäcker läskoden men det sorgliga är ju att jag tror att det är datorn som gjort det. Han har tvingat sig själv att lära alla bokstäver för att kunna skriva och söka på Netflix, google, svt osv. Det hade ju varit trevligare om han hade lekt med kompisar alla dessa timmar i stället....
 
Emil är för rolig. En dag satt han i soffan och bad om vatten (han är ju helt oförmögen att hämta själv) och jag gick ut i köket och tog ett glas till honom. Då såg jag att det stod en flaska med bubblat vatten på vasken så jag hällde upp det eftersom jag vet att han gillar bubbelvatten. Sedan gick jag in i sovrummet och då hörde jag Emil säga för sig själv:
- Men för fasiken! Nu får de väl ändå ta och ge sig. Varmt vatten...
 
Hahaha...han har synpunkter på servicen här hemma. Bubbelvattnet var tydligen varmt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0