Vad hände?

 
Den här godisbiten ville inte sova i sin säng en kväll utan la sig på mattan i sitt rum i stället. Varför inte? På morgonen när jag tassade upp och skulle iväg till jobbet så låg han kvar. Hade jag legat på golvet en hel natt hade jag aldrig kunnat resa mig upp igen... 
 
I morse undrade Emil:
-Kan vi inte ha familjemöte igen?
-Familjemöte?!? undrade den väldigt förvirrade mamman.
-Jaaa! Möte! Där vi bestämmer tillsammans.
-Okej, har det hänt något speciellt eller? (Jag har verkligen inget minne av att vi har haft familjemöte tidigare men eftersom mitt minne inte fungerar så litar jag mer på min son än mig själv när det gäller det här)
-Nej.
-Men, varför ska vi ha familjemöte då tycker du?
-Mamma, på förra familjemötet bestämde vi att vi bara skulle få ha våra surfplattor på helgen. Nu tycker jag att vi ska bestämma att vi får ha dem andra dagar med.
 
Han var ju så söt så jag hade inte hjärta att berätta att han lever i en diktatur, mammadiktaturen.
 
Igår var det intensivt. Det började med fotbollsträning. Fotbollsträningen slutade samtidigt som dagis sommarfest började så jag lyckades smita iväg lite tidigare. På parkeringen på idrottsplatsen bytte jag om och Agnes tyckte att jag var sååå pinsam. Naturligtvis kom det en pappa till ett av barnen som jag tränar när jag stod och bytte om men det var bara att skratta lite lätt hysteriskt och förklara att det är MYCKET NU!
Iväg till dagis med Agnes och Emil, mingla med föräldrar, hålla koll på hungriga barn och sedan började en jätterolig uppdragsrunda. Vi fick en bok med olika uppdrag, typ rita av familjens största fot osv.
Ett av uppdragen handlade om samarbete. Eftersom Emil inte alls ville samarbeta så blev det jag och Agnes. Vi knöt ihop våra ben och försökte sedan skjuta iväg en fotboll i ett mål. Det gick inte alls bra och Agnes trillade. Agnes version är "Mamma slog meg så vi fick 0 mål". Ja, ja...tur att vi inte skulle lämna in böckerna till fröknarna i alla fall.
När Agnes gick på Päronet så gjorde de handavtryck som är kvar. Det värmde lite i hjärtat och samtidigt känns det lite vemodigt. Om två veckor har vi inga dagisbarn längre.
 
Emil har börjat åka rollerblades och det går sakta men säkert framåt. Första dagen åkte han en timme och trillade etthundra gånger. Det var så klart mitt fel och jag var så JÄVLA DUM osv. Dag två ville han testa igen (imponerande) och då åkte han bättre och bättre. Det är fortfarande ingen riktig fart på honom men det kommer. Kul när barnen är ute och aktiverar sig istället för att vara inne och kolla på TV...eller spela Playstation 3 som vi köpt till Emil som han ska få i födelsedagspresent. Vi bestämde att vi skulle köpa Playstation 4 men sedan kände jag bara...vad f-n, Emil har inte en susning om det är 3 eller 4 och han kommer bara bli glad oavsett. Nu får han ha trean i några år och sedan lär han vilja ha det nyaste när det kommer ut. Jag tyckte inte det var rimligt att lägga 3 500 kr för PS4 och en handkontroll till en 6-åring. Det kommer så mycket mer saker som han behöver. Sedan behöver hans föräldrar typ en högtryckstvätt, nya innerdörrar, nya ytterdörrar, ogräsbrännare och en resa till Thailand. 
 
Det här behöver jag.
 
 
Magnus målar all ledig tid och jag är livrädd för att han ska få en hjärtinfarkt igen. Det är svårt att bara stanna upp och pausa när vardagslivet är så intensivt. Nu har vi Emils födelsedag i helgen och sedan blir det Zackes student. Jag har massor på jobbet och vill få undan en massa innan jag går på två veckors semester. I morgon blir det en 16 timmars dag i Stockholm och nästa vecka ska jag jobba på Sweden Rock en dag. Roliga saker men fel tidpunkt. I sommar ska vi bara vara hemma och ta det lugnt. Vi ska inte fara runt som förra sommaren utan försöka vara hemma, grilla, bada och bara vara. Eller så blir det en massa annat. Jag blir ju lätt rastlös :) Emil tycker att vi pussas för lite men när vi kramades en massa i morse så hade han synpunkter på det. Den gossen alltså.
 
Agnes är 100 % allt. I morse drev hon Magnus till vansinne. Jag hade packat gympapåsen men inga rena trosor, jag bad henne lägga ner rena trosor, Magnus la ner rena trosor, Agnes glömde gympapåsen i hallen, Magnus slängde av Agnes på skolan, Magnus körde hem och hämtade gympapåsen, Magnus kommer till skolan och ser att Agnes sitter på skolgården och leker. HON BORDE VARIT INNE OCH KÄKAT FRUKOST! Den här påhittigheten gör oss galna ibland. Sedan kommer det helt plötsligt världens kärleksförklaringar. 
"Jag tyker du är fin rar härlig. Men det jag jillar mest med dej är att du är snel omtengtsam. Jag elskar deg. Du är jäterar och den bästa pärsonen i mitt järta. Love" 
 
En dag skrev hon en lång kärleksförklaring till Natta. "du är världens bästa storasyster, du är snäll och du är cool. Jag vill vara som du. Jag älskar dig." Hur skönt hade det inte varit om Agnes kunde bli gamla Agnes till Natta igen. I drygt ett år nu så har Agnes varit tjafsig och taskig till Natta men vi hoppas att det vänder snart. Jag tror att hon egentligen bara är lite avundsjuk på Nattas och Emils relation.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0