Stress och denna otillräcklighet

Stress.Jag ligger och biter ihop tänderna på nätterna antagligen och vad beror det på då? Stress, sa tandläkaren. Bettskena. Sexigt värre.Vad är det då som gör att alla människor är så stressade idag. Varför mår vi dåligt idag trots att vi har världens välfärd och bor i ett land med en massa möjligheter?
 
Jag tror att det delvis beror på jobbet. Vi ska prestera. Vi ska utvecklas. Det är inte bara ett jobb utan jobbet ska vara så mycket mer. Vi är inte nöjda med att gå till jobbet bara utan vi måste utvecklas på jobbet också. Just nu är mitt jobb ett stort kaos och lusten till arbete finns inte alltid där.
 
Vi ska dessutom vara så himla bra föräldrar. Barnen ska vara glada och alltid ha rätt kläder för rätt väderlek och det ska inte glömmas några gympapåsar. Barnen styr våra liv. Vi lägger våra semestrar utifrån vad barnen vill. När jag växte upp åkte mamma och pappa iväg en vecka själva till Mallorca och mormor bodde hemma hos oss och passade oss.
 
Vi pendlar. Många vuxna pendlar till jobbet och det är få förunnat att jobba på hemorten. För egen del lägger jag nästan 11 h/dag för att jobba. Allt flyttande gör dessutom att man inte har stöttning i vardagen av mor- och farföräldrar. Jag är nästan uppväxt hos min mormor och morfar eftersom jag älskade att vara där. Vi har drygt en timme till barnens farmor och farfar och nästan två timmar till mormor och morfar vilket gör att det inte är lika enkelt.
 
Vi ska träna. För min del så är det inte så mycket träning men om jag orkar med en timmes promenad är jag nöjd. Hemma halv sex på kvällen och då vill jag träffa mina barn. Vi äter tillsammans, plockar undan, startar diskmaskin, gör läxor och borstar tänder. Sedan är kl 19. Nattning till ca kl 20. Därefter är det dags för dagens plock, tömma diskmaskin, tvätta, duscha, lägga fram kläder, packa gympapåsar, köra och handla, prata med sambon, prata med kompisar. Senast 21.30 vill jag ligga i sängen för att kunna varva ner och somna inna kl 22. Nästa morgon ringer klockan 05.50 igen eller så vaknar jag av mig själv kl 05 som jag gör i vissa intensiva perioder. Men herregud, helgerna har vi ju en massa tid över...eller? Ja, då försöker vi umgås när vi inte storhandlar, är på kalas, fixar kalas, kör barnen till aktiviteter, rensar garderober, tvättar, klipper gräs osv. Samtidigt så ska jag väl vara helt ärlig och säga att jag varje kväll försöker unna mig 45 min vid surfplattan. Istället för TV:n så ger jag mig själv ett avsnitt av någon serie. Det är min tid.
 
Jag klagar inte. Jag lever det bästa livet med den bästa familjen men ibland känner jag mig otillräcklig. Jag hinner inte med lika mycket som de vuxna gjorde när jag var liten. Då putsades fönsterna varje vecka och maten lagades från grunden, trädgårdarna var välskötta, sängarna bäddades, grisen slaktades, rummen var städade, det luktade nybakta bullar och kläderna var alltid hela, rena och definitivt inte skrynkliga. Jag vet inte vad det beror på. Min generation är väl bara latare helt enkelt. Och ändå sönderstressade. Intressant i alla fall och väldigt sorgligt. Jag tror att min generation lever kvar av en bild av hur våra hem var och sedan tror vi att det är normen och att det är det som är viktigt och när vi inte klarar av det så känner vi oss misslyckade.
 
Jag behöver semester i alla fall. Nio veckor. Vi har i stort sett inga planer förutom, dop, bröllop, Diggilo och midsommar. Eftersom jag är helt utan lön i fem veckor så har vi inga pengar heller. Men, vi ska vara tillsammans. Vi har börjat med att varva ner tillsammans. Vi bäddar ner oss alla fyra på altanen i våra soffor med kuddar och filtar och sedan läser vi böcker och är tysta tillsammans. Tänk att det kan vara så mysigt att vara helt tysta tillsammans.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Natta

Linda, kunde inte önskat mig en bättre extramamma<3

Svar: Älskade extraunge💜💜💜
Magnus och Linda

2017-06-13 @ 20:05:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0