Kalas med temat Star Wars

Emil fyller år den 3 juni men i min familj så behöver vi lite tid på oss så han hade kalaset först i september. Magnus hade gjort coola inbjudningskort med Star Wars tema och han var en klippa hela kalaset. Emil bjöd killarna i nya klassen, gatans gossar och lite gamla kompisar. Totalt 15 barn....trodde jag...visade sig att vi blev 16 barn!!! 
 
Tackar högre makter för det fina vädret och uterummet så vi slapp ha allt bus inomhus. Agnes, Alma och Emil hade gjort låtsaspengar så barnen fick köpa korv i bröd i korvkiosken. 
 
 
Alla barn fick vars ett "svärd" och sedan körde Magnus fäktningsövningar med dem. Herregud. Vilken upplevelse att se 10-15 starwarsbarn härja runt och fäktas på vår lilla gräsmatta. Inga tänder utslagna.
 
Magnus är den pedagogiska i vår familj och skötte hela kalaset. Jag dukade, fixade, underhöll föräldrar som stannade kvar, drack kaffe, serverade korv i bröd och glass. Bra uppdelning. 
 
Bildbevis på att även jag "arbetade" på kalaset.
 
I vår stora häck har vi en "portal". Häcken är helt igenvuxen men i den finns ett staket och en grind som vi aldrig använder. Nu berättade Magnus en lång berättelse om att de skulle igenom portalen och möta mörka krafter osv. I skogen bakom portalen fanns uppsatta Darth Maul (som jag hade ritat!) som de fick fäktas mot och till slut hoppade Magnus fram som Darth Vader och de fick de använda sina krafter för att köra bort honom. Magnus hade min poncho med skärp i midjan och en mask så de kan inte ha blivit jätterädda...
 
Till slut hittade de kistan med godispåsarna i skogen. Lyckan var total.
 
 
Nästa år kör vi på bowlingkalas. Detta var sista stora kalaset hemma. Som Emil har pratat om detta kalas. Han var så stolt och så nöjd och han pratade om kalaset senast i måndags. Tur han har en påhittig pappa. Jag är bra på att fixa och trixa allt innan medan Magnus är bra på att styra upp barn och lekar. Teamwork.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0