Så blev hon åtta år till slut.

Så kom den då till slut. Dagen då även Agnes blev åtta år. Det har varit lite besvärligt för henne att hennes kompisar har fyllt åtta år och hon har fortfarande varit sju år. Både Agnes och Emil sov i våra sängar och nu råkade det ju vara dags att ändra till vintertid så båda barnen slog upp ögonen kl 04! Helt sjukt. Ingen av oss sov vidare så vid 5-tiden gick jag upp och gjorde frukost och väckte de andra så vi kunde sjunga för henne. 
 
 
 
Av Natta fick hon en jättebra present. De två ska åka in själva till stan och gå på bio tillsammans. Vilken storasyster! 
Av oss fick hon kläder, skor, Violettadagbok, Violettaparfym och fler saker som jag inte ens kommer på!
 
När hon öppnat alla presenterna så låtsassnubblade Magnus över ett snöre och då förstod Agnes att det var något till henne. Hon fick följa snöret. Ut på gräsmattan i sin pyjamas, in genom andra dörren, upp på ovanvåningen och sedan in på hennes rum.
 
Inne på rummet väntade en gigantisk TV. Lyckan var total.. Emil var avundsjuk och tyckte att det var orättvist.
 
Runt kl 13 trillade gästerna in. 22 personer kräver sin planering. Det blev kalvkött, potatis, sås, gele, massa grönsaker och inlagd gurka. Emil tog en sked till såsen. 
Det är stressigt och oftast full rulle i några dagar innan stora kalas och även under ett kalas men jag är oerhört tacksam över våra stora fina familjer. Tänk om vi inte hade några släktingar och skulle firat Agnes födelsedag bara några stycken så tråkigt det hade varit. Kusinerna har kul tillsammans och även vi vuxna. Det är avslappnat och efter maten var vi några stycken som gick ner till sjön i det underbara höstvädret. De som vill ha kaffe sätter på kaffe typ. Det är så skönt.
 
Jag och Agnes gjorde tårtan på lördagen. Herregud vilken tid det tog. Först bakade vi tre bottnar, sedan var det två fyllningar, färga grädde, rulla marsipan. Sedan blev jag orolig för att tårtan inte skulle räcka och gjorde en massa minicupcakes för säkerhets skull. Phu. 
 
Vad önskade du dig min sköna höna?
 
Vilken tur att vi bor i hus. Om alla kommer, föräldrar, barn och syskon så blir vi 28 st. Tur att vi har uterummet och att vi numera kan värma upp det!
 
Agnes var så nöjd med sin födelsedag och på kvällen gick de halloween. Hon fick en massa fina presenter, örhängen, kläder, kokbok, plånbok, klocka, pengar, leksakshund, sminkväska, presentkort, pengar, hörlurar, handduk och säkert mer som jag har glömt. Tack Sussie och Bibbi för de skickade presenterna!
 
Läskiga kusiner. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0