Ledig/sjuk, roliga sms och en himla massa skryt.

 
Jaha, den här ledigheten blev ju inte riktigt som jag tänkt. I söndags blev jag sjuk. Eftersom jag hade tagit föräldraledigt så hade jag Emil hemma måndag-onsdag och hämtade Agnes efter skolan. Jag hade så mycket planer på allt vi skulle göra men det blev mycket soffhäng. Igår fick jag tid hos läkare och jag lyckades nästan få penicillin till mina öron men när han hörde att jag inte tålde Kåvepenin så ångrade han sig?!? Om jag inte är bra på måndag så får jag åka dit igen och DÅ får jag penicillin...jo, men då har jag varit borta från mitt jobb i nästan två veckor och jag vill inte tänka på min inkorg i mailen....
 
Igår när barnen skulle till dagis/skolan så kom lille goe Emil in till mig och gav mig gosedjuret Bosse.
-Du kan få låna honom idag mamma, eftersom du är sjuk.
 
Agnes brukar aldrig vara jättekramig (tyvärr) men igår när jag bäddat ner mig i soffan och hon skulle sova så kom hon ut i soffan och storgrät. Hon var helt förstörd och fick knappt fram varför hon var ledsen. Tillslut sa hon:
- Jag vill inte att du och pappa ska dö. Jag vill inte tänka på det men kan inte sluta tänka på det och jag vill inte att ni ska dö..
Jag kramade henne hårt hårt hårt. Lilla gumman, om jag dör så kommer jag alltid finnas med dig ändå. 
Magnus jobbade i natt och jag hade förmånen att få ha båda barnen i sängen. Jag tröttnar aldrig på det. De kommer få sova där tills de flyttar hemifrån om de vill. Emil vaknade fem och låg sedan och klappade på mig. Agnes letade upp min hand och sedan låg vi där tills klockan blev halv sex och jag insåg att varken de eller jag skulle somna om.
 
Både barnen fick mobiltelefoner av mormor och morfar och de används flitigt. De har fått Kik och kan skicka sms så länge det finns wifi. Bra övning på att skriva och framför allt att INTE skriva elaka saker. LAV betyder love.
 
 
Emil är finurlig. En dag här hemma så behövde vi tejp och han kom då på att han skulle skicka det till Magnus så han skrev "köptejp". Magnus svarade ok. Efter ett tag sken han upp som en sol och tog telefonen igen och då skrev han "köpskaladös" vilket betyder köp Skylander. Haaahaaaa. Han sparar till Skylander (ett spel till Wii) och vi ska köpa det till honom i julklapp. Vi köper ett begagnat på Blocket och har hittat två spel, två plattor och 10 gubbar för 600 kr! Blocket är bra. Nu letar jag efter ett smalt bord som kan bli jättelångt till uterummet. Förra veckan köptes två skinnsoffor och en kristallkrona.
 
I alla fall, här på bilden har Emil försökt få fram Kan vi köpa Skylander och när jag svarade julklapp så fick han ett brustet hjärta och sedan skickade han även ett förlåt för säkerhets skull och att han älskar mig. Både han och Agnes sprider mycket kärlek via sms :)
 
Emils favoritmat, favoritdryck och favoritgodis.
 
 
 
 Agnes fick en mina vänner bok i födelsedagspresent och fyllde i den själv först. Lite kul att hennes favoritplats är mormors stuga. Våra barn har ingen brist på fantasi...hon skulle vilja trolla fram en tidsportal. Var kommer detta ifrån?
 
Nu när jag ändå håller på och skryter om mina barn så kan jag lika väl fortsätta. Emil leker ett skepp kommer lastat med oss. 
- Ett skepp kommer lastat-
- Med vaddå?
- Simon.
Sedan ska nästa hitta på ett namn som börjar på N (sista stavelsen i Simon) och Emil fixar att klura ut sista bokstaven och börja ett ord med det. 
Emil är klurig på att räkna också. Vi räknade pengarna i spargrisen och då räknade han först enkronor, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 och sedan la han till en guldtia och sa 20 och sedan fortsatte han med enkronor 21-22-23 osv.
Jag blev i alla fall impad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0