Det där humöret

Det går upp och ner. Det har varit en hyfsat lugn vecka och hon till och med konstaterade häromdagen när Emil var tokarg att "nu har nog Emil hamnat i trotsåldern, mamma". Tja... 
 
Igår började fotbollsträningen. Tio minuter innan vi skulle börja fick Agnes ett bryt och skorna var för små, skosnörena var inte rätt och jag var helt enkelt dum i huvudet som inte trollade fram ett par nya (för stora) skor till henne. En utskällning senare och en bänkplacering gjorde att hon lugnade ner sig. Sedan kom Alma och hade likadana skor och då passade helt plötsligt Agnes skor jättebra. Fy vad kul det var på träningen. Tio tuffa tjejer som redan kände varandra allihopa. Det bästa var när vi skulle låta dem spela lite mot två mål. Västar delades ut, målvaktshandskar på och vi förklarade att gula västarna skulle göra mål där och de utan västar där osv. Sedan släppte vi ner bollen och de sprang iväg till andra planhalvan. Vi glömde berätta att de skulle försöka hålla sig på vår sida :) En tjej gjorde mål och då utbröt ett totalt jubel och kramkalas. Alla tjejer i båda lagen var lika glada. Hahaha...det blir nog ett bra lag!
 
Här gör Emil ett armband till pappa som han fick när han fyllde år. Fullt koncentrerad.
 
Idag fyller morfar 55 år så Agnes ringde precis och grattade honom. Hon pratade och pratade och pratade. Sedan gick hon till Emil och frågade om han också ville säga grattis till morfar eftersom han fyller år idag. Emil svarade bara "nej, han fyller år i övermorgon". Vi ska träffas i övermorgon så han har nog blandat ihop det lite och sedan är han ju ingen telefonpratare direkt.
 
Idag har Emil varit och lekt hos Mouaz för första gången. Framsteg. Äntligen vill vår osociala gosse leka lite med andra barn. I lördags hade vi Albin med familj hemma och DET hade Emil längtat efter. Det var skitstort för honom att Albin skulle äta taco hos oss. 
 
 
 Jag var på förskolan och hade utvecklingssamtal. Emil var som väntat, lugn, tyst, hade ingen brådska och är glad i mat. Han pratar aldrig men de hade hört honom sjunga snipp-snopp-sången med Mouaz när de gungade tillsammans. Högt och väldigt tydligt så visst kan han sjunga...De är 21 barn på hans lilla avdelning nu. 21 st femåringar. Herregud. Det går utför med barnomsorgen i Hovmantorp. Synd om kommunen eftersom de inte har så mycket annat att locka med. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0