Agnes helt enkelt

Den här tjejen är helt underbar. Vi satt och pratade inför nästa veckas utvecklingssamtal och hon har så mycket roliga funderingar. Hon älskar förskoleklassen och fritids och lek. Skönt. Hoppas att hon kommer gilla lek länge till. Igår berättade hon om en händelse och att Agnes hade sagt något till en kompis som blev lite arg och sa att man inte fick säga så. Agnes förstod inte riktigt varför kompisen blev arg. Vi pratade om att samma ord kan betyda olika saker. T ex om Agnes berättar en rolig historia så kan jag säga "det var ju jätteroligt" på två sätt, skratta och tycka det eller himla med ögonen och vara ironisk. Tjejer är för tråkiga med sitt "bästa kompis". Vi pratar mycket här om att man kan ha många "bästa kompis". Hoppas att hon tänker så för då blir det så mycket enklare.  Hon är intensiv men har ett stort hjärta och är alltid bekymrad över om kompisar följer med varandra hem och leker och om där lämnas kvar bara en tjej. Hon har inga problem med att vara kvar själv men tycker det är jobbigt när någon annan blir det. Jag är så stolt över den här tjejen! Vilket hjärta hon har!
Jag var på föräldramöte och stod och tittade på barnens teckningar som var uppsatta på en vägg. Alla barnen hade ritat ett troll och en boll. Ett troll hängde upp och ner i ett träd. Agnes är cool.
 
Vi har både smålego och duplo. Fortfarande så leker barnen gärna med duplo. När Agnes byggde den här fina roboten så bröt Emil ihop och rusade in på sitt rum och grät för han kunde inte bygga en så fin robot tyckte han. Agnes byggde då ihop E M I L av lego och la bredvid roboten. Hon älskar sin lillebror.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0