Hemmadag

 
Idag har jag varit ledig och vi har haft en pyjamasdag. Jag tror att barnen borstade tänderna först vid lunch och det har varit väldigt kravlöst idag. Igår köpte jag lite nya pärlor så vi startade dagen med att pärla armband och halsband vid köksbordet. Sedan lekte de lite innan det blev dags för bakning. Våra barn är lite märkliga för de är inte speciellt förtjusta i kakor. Agnes ville att vi skulle göra kladdkakemuffins och Emil ville göra lussebullar. Det blev lussebullar eftersom vi hade jäst som behövde användas. När allt var framme så fortsatte jag göra bullar med vaniljkräm....
 
Vi tittade lite på svtplay. De har ett helt underbart "öppet arkiv" med gamla godingar. Idag kollade vi på kroppen från 1975. Agnes tycker det är jättespännande. Vi brukar ju säga att Agnes var i pappas stortå och gjorde småspik innan hon kom in i min mage och hon tror på det. Idag pratade de på TV:n om hur ett barn blir till och de visade hur spermierna simmade iväg. Agnes tittade storögt och ropade efter ett tag:
- Mamma, kolla!!!! Det är pappas spärvar nere i pappas stortå. 
Jag sa inget....
 
Idag berättade hon för mig att "hjärtat sitter här (pekade på rätt ställe) och hjärtat pumpar runt blod i hela kroppen. Om hjärtat stannar så slutar blodet pumpa runt och då dör man!". Jag bara gapade och undrade varför hon visste allt detta. '
- Karin. (dagisfröken). 
Jag blir helt imponerad av vad dessa ungar lär sig på dagis. 
 
Emil lär sig också en massa men det lär han sig nog här hemma. Idag slog han sig och jag hörde bara:
- FY FAKISEN!!! 
Urgulligt....
 
Ikväll fick barnen bestämma kvällsmat och det blev potatisbullar! När jag hade varit och handlat så hade jag en del plock att fixa och jag frågade barnen om de trodde att de kunde göra kvällsmat. Agnes trodde inte sina öron men blev sjukt stolt! Hon stekte potatisbullar och längtade till dagis så hon kunde berätta för dem att hon själv gjort kvällsmat. De åt vars FEM potatisbullar. Aptiten är det inget fel på. 
 
 
Nu har vi fredagsmys. Agnes har lagt sig framför brasan och Emil har fått på sig sidenpyjamasen. En dag att vara oerhört tacksam över.
 
Agnes har så mycket funderingar nu och jag glömmer det mesta men idag frågade hon t ex mig:
- Mamma, är det roligt att vara vuxen egentligen?
Tja, vad svarar man på det. Jag sa att det var kul men att ibland är det jobbigt att hela tiden behöva bestämma allting. 
Hon funderar även på det här med pengar och jobb.
- Mamma, varför kör du och handlar när pappa precis har varit iväg med bilen. Vill han spara sina pengar? 
- Eh, nä. Jag har oftast koll på vad vi behöver handla här hemma och sedan tjänar jag mer än pappa så därför handlar jag mer.
- Varför tjänar du mer? Är det för att du har ett viktigare och svårare jobb? (var kommer det här ifrån?!?)
- Nä, verkligen inte. Jag tjänar mer för att någon har bestämt det och för att världen inte är rättvis....
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0