Det här med bokstäver...

 
Igår satt jag, Agnes och Emil på Agnes rum och spelade spel. Egentligen är det ett frågespel för barn men Agnes ville hålla i det och hittade på egna frågor med hjälp av bilder på korten. Jag och Emil turades om att slå med tärningen som innehöll bilder på djur i stället för siffror. När jag slog med tärningen och fick en höna sa jag:
- Jag fick en hönapöna.
Emil tittade på mig och sa:
- Jasså, ja så kan man ju också säga...
 
Agnes är sjukt påhittig och frågade en massa frågor. Helt plötsligt kom en bild med bokstaven A. Då sa Agnes:
- Emil, vad är det här för bokstav?
- Vet inte.
- Jo, tänk nu. Titta på min bokstavstavla (en tavla med alla bokstäverna och en sak för varje bokstav t ex A och en apa).
- Vet inte.
- Det är ju A som i Agnes och om du tittar på min tavla så ser du att där finns en apa också. A som i Agnes och Apa.
- Jasså.
 
Efter en stund dök bokstaven T upp och då frågade Agnes Emil igen vad det var för bokstav men han visste inte. Hon försökte åter få honom att titta på tavlan och visade bilden på en Tiger. T som i tiger.
 
Sedan blev det inte fler bokstäver och när vi var färdiga tänkte jag kolla om han lärt sig något så jag tog upp bilden med bokstaven T på och frågade om han visste vad det var för bokstav. Eftersom vi bara haft två bokstäver så hoppades jag att han lärt sig något i alla fall. Emil tittade på mig, nickade och såg sjuk nöjd ut.
- Jaaa, det är A som i Tiger.
 
Min lilla pusstomat. 
 
Agnes gjorde en teckning till mig och skrev jag älskar dig (på hennes vis). Hon är finurlig vår tjej. Fem år och hon kan redan alla bokstäverna, ljudar och försöker skriva ord, hon berättade att A kan låta på två sätt (A som i apa och A som i Agnes), hon vill lära sig allt om nyckelpigor, hon kan räkna till 49 och hon kan addera. Agnes överraskar ofta med kunskaper om allt som inte vi har lärt henne. Idag berättade hon att det fanns en sida i halsen att andas med och en sida att äta med. Det finns faktiskt bra program både på TV:n och till surfplattorna....och sedan finns det Batman och Spindelmannen till Emil. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0