Skolförberedelse

 
Vi har en tjej här hemma som LÄÄÄÄÄNGTAR tills hon ska börja skolan. Med tanke på att hon inte har fyllt fyra år så förklarar vi att det kommer ta ett tag... Ibland leker vi skola här hemma, Jag sätter igång klockor som ringer på mobilen och då är det samling. Sedan förbereds olika saker och igår pysslade vi i skolan, hade fruktstund och sedan när vi skulle ha gympa med musik och dans så fick Agnes ett bryt så då slutade vi men fram tills dess så var det trevligt. 
 
 
Namnskyltar är viktigt. Agnes får kalla mig fröken och räcka upp handen innan hon pratar. Det sistnämnda är väldigt svårt för lilla pratkvarnen...
 
 
Precis som i riktiga skolan så finns det de barn som inte tycker skolan är rolig eller som gör som fröken säger. Då får man gå ut från "klassrummet" som idag var köksbordet....
 
 
Vem behöver skolan när det finns napp och snuse? Tvåårig gosse med napp för bäbisar (upp till tre månader). Han vägrar större nappar...lille plutt.
 
Jag försöker leka skola med Agnes och få henne till att intressera sig för bokstäver och kanske lära sig skriva sitt namn. Hon är helt ointresserad. Det kommer när det kommer.

Kommentarer
Postat av: N a t t a

sötingar!

2012-09-09 @ 11:23:34
URL: http://nepe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0