När Alma var här....

Då målade tjejerna....och Emil. Jag är lite imponerad av att de låter Emil vara med i deras lekar. Härligt. Det var ett tag sedan vi hade Alma här. Dagarna bara rusar iväg. På lördag blir det en heldag i Älmhult, på söndag blir det däckbyte, såga bordsskiva, städa, tvätta, storhandla, packa in studsmattan, fixa sista i hallen. Nästa vecka går vi om varandra och när bara en är hemma på kvällen så blir det inte så mycket gjort! Nästa helg blir det hyra släp, köra tippen (garaget är sjukt fullt med saker som ska lämnas nu), köra till IKEA i Kalmar (IKEA i Älmhult är helt värdelöst för tillfället eftersom de har inte något hemma nu när de ska flytta till nya lokaler). Helgen därpå är jag i Stockholm osv... Hur blev det så här? Schemaläggning pågår!
 
 
Crosstrainern används flitigt...den är helt perfekt när man bygger koja. I kojan ska man käka glass!
 
 
Agnes vill jämt krama Emil och det vill inte han. Agnes är tillbaka i våra sängar. Ganska mysigt faktiskt... Jag vaknar inte längre när hon kommer in till oss på natten. Däremot har Emil tappat sin napp några nätter nu. Han är ju för rolig. I natt hörde jag hur han ropade "tappat nappen" och sedan när jag gick dit så hörde jag "hittade den!!!". Emil blir så glad när man kommer hem efter jobbet och springer alltid och möter och kramas. Helt underbart. Det är sagoläsning för fullt här hemma. En läser för Emil (Max, Emma och lillebror, Ella på pottan, Bockarna Bruse) och en läser för Agnes (Askungen, Törnrosa, Snövit...allt som innehåller en "prinsessa"). Idag satt vi där uppe och tittade på gamla foton/filmer på bloggarna. Först var det ju http://tillminagnes.blogg.se/ och sedan kom http://sistochminst.blogg.se/ men eftersom jag inte orkade sköta två bloggar så blev det den här. Vad roligt det är att sitta och minnas tillbaka. Barnen älskar att titta på filmer och foton från när de var mindre. Fast Emil blir lite sur för han tycker att alla foton på bäbisar är han men där finns ju en hel del på när Agnes var bäbis. Vad fort man glömmer allt de gjort och hur jobbiga nätter vi hade ibland. Jag tror att det är så det ska vara helt enkelt. Vi ska glömma det jobbiga för annars hade det aldrig blivit några barn. Efter en del diskussioner på jobbet märkte vi som var småbarnsföräldrar idag att på 60-70-talet så sov alla barn hela nätterna och vaknade ALDRIG, de åt allting, de skrek aldrig, de hade aldrig några problem med magen, nappflaska, napp, mammighet, tidiga morgnar (båda mina har ju vaknat kl 05 första året), sjukdomar, barn som ville sova i föräldrarnas säng...tiderna har förändrats eller så minns vi alla bara de bästa sakerna.

Kommentarer
Postat av: Evalena

Linda jag hade barn på 70-talet och det var precis likadant som idag, barnen åt inte allt, de kom varje natt i många år med sin kudde osv.....skillnaden är nog mer att barn idag är tidigare med det mesta, kram

Svar: Skönt att höra! Ibland undrar man om det är fel på vår föräldrageneration.... Kram
Magnus och Linda

2012-10-12 @ 08:30:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0