Och här stod julgranen kvar...

Vad länge sedan det känns och nu när jag ser den där i bakgrunden så går det ju inte att ta miste på att det är barnens dekoration. Helt underbart. Perfekta granar hör hemma i Kalle Anka. Vad märklig det är....vi sover på nätterna. Barnen sover från kl 19-05.45 och det gör nästan vi med! Agnes kommer in i våra sängar 4 av 5 nätter men det gör inget. Oftast kommer hon in och säger "jag är kissig mamma!" och sedan tassar vi in på toan. Samma rutiner varje natt. Jag öppnar dörren, tänder lampan, fäller upp toalocket medan Agnes drar ner sina byxor, jag lyfter upp henne och medan hon kissar så tar jag fram toapapper, sedan sätter jag mig och under tiden så tar hon på sig trosorna. Medan jag tvättar händerna så står hon och väntar. Sedan släcker jag, stänger toadörren och hon kryper upp i våra sängar och lägger sig mellan oss. Snusen ska läggas nere vid våra fötter medan hon rättar till täcket och allt. Sedan när vi båda ligger på plats så sätter hon sig upp och tar sin snuse. Sen somnar hon. Jag får INTE röra snusen just då och jag vet inte varför men hon kan utbrista "neeeej, nu blev den varm...".
Idag hade hon på sig sin nya vinterjacka som jag köpt på rean, en grön jacka med lite rosa tryck och en pälsluva. Hon blev överlycklig och utropade "en sån som ALMA har!". Det var ju inte riktigt meningen. Jag vill inte uppmuntra hennes klädhysteri och förtjusning över allt som Alma har... I alla fall så var hon så fin idag när jag hämtade henne och när vi kom hem och hon stod här med sina fina pippilotter som Natta gjort så sa jag "vad fin du är" "Tack" svarade hon. Artig fröken... På tal om fröken så berättade de på dagis idag att Agnes inte äter lunch där. Vad händer? Varför äter hon inte? Hon äter frukost och mellanmål men inte varm mat!
Emil plockade idag i sönder DVD nr 2. Den funkar fortfarande men vi har numera en lös del till DVD:n. Hur lyckas han? Emil är en riktig liten smygare...när det blir för tyst så har han alltid hittat på något som vi borde upptäckt 5 minuter tidigare och förhindrat.... Dagis går bra men han är ledsen när Magnus lämnar. Han är för rolig när jag hämtar honom. Han tittar på mig, skiner upp, säger mamma, tittar på fröknarna, säger mamma så de ska höra, söker ögonkontakt med dem och säger mamma och när de sedan bekräftar honom och säger "ja men titta...nu kom ju mamma" DÅÅÅ rusar han fram till mig och släpper inte mig förrän han fått på sig overallen. Agnes rusar in på sitt gamla dagis och börjar leka med sina "gamla" kompisar innan jag hinner stoppa henne. Varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0