Äntligen pulkadags

Måndag. Skönt att titta på lite härliga bilder från gårdagen när vi var i Diö hela eftermiddagen med farmor och farfar. Helt underbar dag och barnen hade full sysselsättning med farmor och farfar. Det var dans, munspel, sång, gömma äggklockan, uppträde, Björnen sover, tända/släcka lampen 3012 gånger (vilket man får lov att göra hos farmor och farfar till Emils stora glädje). Vi gick ut och gick en runda i det härliga vädret. Äntligen fick vi användning för pulkorna!
Vilken tur att de har varandra. De har ofta väldigt roligt tillsammans. Agnes är omtänksam och vill oftast väl. Hon blir så ledsen när Emil drar henne i håret och knips. Det är väldigt ofta som hon "tolkar" Emil när han skriker..."mamma, Emil vill ha äpple", "mamma, Emil vill ha sin snuse"...fast oftast när han är ledsen så springer hon och letar upp hans napp och snuse och ger honom. Gullungar!
Ute på sjön! Jag tycker det är lite otäckt faktiskt. Det spelar ingen roll om det är hur tjock is som helst...tänk om... Agnes sa "men tänk om isen öppnar sig" och jag fick bita mig i tungan för att inte svara "just det!". I morse var det nya rutiner. Vi skulle lämna bilen båda två och sedan åka in till Växjö tillsammans. Det gick inte så bra. Nya rutiner uppskattas inte. Agnes skrek hela morgonen för att hon inte fick ha en klänning.
Förresten, följande konversation utspelade sig när vi åkte till Skåne i fredags.
-Mamma, idag hämtade både du och pappa mig.
-Jaaa, det gjorde vi.
-Men mamma, slutade du tidigare från ditt jobb idag då?
-Jaa, det gjorde jag.
-Kan du sluta tidigare från ditt jobb ibland?
-Ja, det kan jag om det är något speciellt vi ska göra.
-Som idag, du vill inte missa det roliga...
-Nej, det vill jag inte.
Jag tycker det är helt fantastiskt att få följa barnens utveckling. Just nu är det väldigt mycket kloka funderingar och slutsatser och hon har börjat bokstavera ord när hon pratar...eller rättare sagt ljuda dem, typ "vi ska på bio, mamma, b-b-b-b-i-i-i-i-o-o-o-o-o".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0